Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HÖÖRS HK H 65
Premiären avklarad för H65 Invitational
2019-06-16 14:11

Lördagen den 15 juni avverkades den första upplagan av H65 Invitational i samarbete med BRIS.

En golfturnering där H65:s handbollsprofiler spelade i lag med sponsorer, supportrar, andra toppatleter samt medlemmar på Bosjökloster Golfklubb.

- Det här gav definitivt blodad tand. Vi hoppas och tror, utifrån responsen som vi fick, att H65 Invitational blir ett årligen återkommande event, säger Roland Johansson, marknadsansvarig i H65 Höör.


För ganska exakt ett år sedan roade sig H65 Höörs handbollsdamer mitt under brinnande slutspel med att ta en utflykt till idylliska och vackra Bosjöklosters Golfklubb. Under beskydd från golfklubbens instruktörer fick spelarna ta det första steget mot grönt kort; nämligen att provslå och testa på golfens grunder.

Visserligen sköt spelarna hellre hårt än rakt, men det tändes en gnista hos hela laget och idén att starta H65 Invitational föddes.


Sammanlaget var det ett 60-tal personer som blivit inbjudna eller som anmält sig.

Förutom H65:s egna spelare och tränare så fanns bland deltagarna exempelvis IFK Kristianstadsprofilerna Jesper Larsson och Helge Freiman. Hockeyproffsen André Burakowski, Rasmus Andersson, Kalle Andersson och Max Görtz. Golfproffset Fredrik From och Bo Persson var andra lokala profiler som ställde upp.

De H65-spelare som av folkhälsoskäl ännu inte var mogna att hantera en stålklubba i publik omgivning fick gå caddie åt de olika lagen.


Tyvärr fick tävlingen halveras ute på banan, från 18 till nio hål, eftersom ett åskoväder av himmelska mått drog över Skåne. Så när blixtrarna slog ner runt Ringsjöns nejder beslutade sig tävlingsledningen för att samla deltagarna i klubbhuset, för mingel, prisutdelning och middag hos Bosjökloster 101 - Bistro och bar.

- Ett enkelt beslut att ta. Att spela golf under förutsättningar är inte säkert, sa Johansson.


Ett resultat från tremanna-scramblen kunde ändå räknas ut. Segrade gjorde då Team Max Munther, som förutom huvudpersonen själv även utgjordes av Susanne Rask och Ulrika Arvidsson.

- Jag gillar verkligen det här initiativet. Sådana här event görs det för få utav, sa Munther.

På andra plats slutade team Jannike Wiberg där Olof Wigren och  Eva Bruubström kompletterade laget.

- Golf är intresse jag har som växt sig starkare på sistone. För oss spelare var det här väldigt roligt och en chans att lära känna sponsorer och supportrar på ett mer personligt plan. Det tror jag att alla uppskattar, inte minst tjejerna i laget, sa Wiberg.


H65-coachen Ola Månsson gjorde golfcomeback efter 22 år. Lyckligtvis klarade sig både (de flesta) träd, fåglar, grannar och publik sig helskinnade från hans swingar, utspel och inspel.

- Skjuta hårt kan jag fortfarande. Tyvärr hamnar inte bollarna där de hamnade för 22 år sedan. Och jag fattar inte vad jag gör fel, sa Månsson som i fallet drog med sig lagkamraterna Bertil Björck och Leif Görtz.

- Lyckligtvis samarbetade vi rätt bra inom laget och klarade oss undan med äran i behåll ändå. Sammanfattningsvis tycker jag att detta var ett trevligt initiativ som laget med glädje ställer upp på fler gånger.


Förutom en massa SM-guldmedaljörer, Europacupmästare och annat löst folk så kan det även noteras att en Stanley Cup-vinnare var på plats. Malmö-sonen André Burakowski gjorde nämligen debut på Bosjökloster GK.

- Vilken fin bana att spela på! Välskött och härlig miljö runtomkring. Det blev en bra dag, trots vädret.


När H65 Höör bokfört hela arrangemanget kommer klubben att rapportera hur mycket av överskottet som tillfaller BRIS.


Foto: Martin Trobäck.


Intressant läsning - Idrottsforskning.se
2019-05-22 10:23
Jobbar du med, eller är intresserad av, idrott, hälsa och träning? Då är Idrottsforskning.se tidningen för dig! Vi publicerar de senaste rönen och den viktigaste kunskapen från idrottsforskningens olika områden.

https://www.idrottsforskning.se/?utm_campaign=unspecified&utm_content=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsis-anp-3
Årets komet i SHE!
2019-05-08 11:38
Vår fantastiska Mikaela "La Bomba" Mässing har utsetts till Årets komet i SHE. 
Det firar vi med ett exklusivt erbjudande på Mikaelas egenkomponerade korv "La Bomba" från Marieholmskorv. Korven har tidigare sålts i den populära H65-lådan vid föreninges korvförsäljning men nu ges ett unikt tillfälle att köpa endast La Bomba korven.

Då detta är en specialtillverkad korv som endast finns i begränsad upplaga är det först till kvarn som gäller. Korven säljs i 9 pack (3x3) och kostar 120 kr eller 18 pack (6x3) för 200 kr. Korven går utmärkt att frysa. Försäljningen pågår endast t o m lördag 11 maj så skynda på med din beställning.

Skicka ett meddelande till ingrid.viberg1@gmail.com så tar hon kontakt med dig och bestämmer leverans.
Damer SHE
Säsongen över efter tredje förlust mot Sävehof
2019-05-02 20:24, Damer SHE

Säsongen är över.

Sävehof besegrar H65 Höör med 3-1 i matcher efter 23-21 i Partille Arena.


Säsongen 18/19 hade verkligen två ansikten.

Dels 23 raka segrar från premiären.

Dels tre raka förlustmatcher mot Sävehof i semifinalen.


En semifinalserie som inleddes så strålande med storseger inför storpublik i Eslövshallen.

Sedan kom H65 aldrig upp i nivå igen.

Eller jo, stundvis i första halvlek i torsdagens fjärde semifinal. Efter det inledande ställningskriget bröt H65 Höör fram till 5-9 och gick sedan till pausvila med 9-12 i ryggen.


I andra halvlek stegade Isabella Mouratidou in mellan stolparna i Sävehof, var 50-procentig matchen ut, och Sävehof kunde vända.

9-12 blev till 13-12 till Sävehof.

- Vi kom rätt in i matchen, men vi hade 7-8 minuter i början av andra halvlek då vi knappt kommer till avslut. Vi är inte ens i positioner. Jag tog en time out och var nära att ta en andra. Vi tappade allt på fem minuter, suckade tränare Ola Månsson efter matchen.


Visserligen kom H65 ikapp och förbi. Ledning igen med 17-18 när Kristin Thorleifsdottir åkte på sin tredje utvisning och förpassades till läktaren.

Då fick hemmalaget rejäl vind i seglen och ryckte undan med ett par bollar - ett övertag som de höll matchen ut.

- Förväntningarna när gick in i det hela var att Sävehof på något sätt kunde gå in som underdog. Tyvärr kunde vi inte förvalta den fina starten vi fick - samtidigt som Sävehof gjorde sina tre bästa matcher på säsongen i de tre senaste matcherna.


H65 Höör vill naturligtvis gratulera Sävehof till finalplatsen - för övrigt för 14:e året i följd.


Damer SHE
Nere för räkning - men inte uträknade
2019-04-28 19:53, Damer SHE
Efter förlust med 20-24 ”hemma” i Eslöv leder nu Sävehof semifinalserien mot H65 Höör med 2-1 i matcher.
Nu väntar en ödesmatch i Partille på torsdag.
- Jag har bra spelare. Nu ska jag bara få dem att spela bra på planen, sa Ola Månsson efter förlustmatchen.

Inte mycket skilde lagen åt i första halvlek där små detaljer gjorde att gästerna  efter 30 minuter ledde med 9-10. Hemmalaget missade bland annat två straffar och det uppställda anfallsspelet fungerade inte riktigt. 

men det var mitt i den andra halvleken som gästande Sävehof kopplade järngrepp om matchen, gick upp till fyra bollars ledning - och sedan kontrollerade matchen med ett strålande försvarsspel.
- Vi hade för dålig fart på bollen, kom för nära och blev upplåsta. Sedan vann vi inte tillräckligt många kamper bakåt och då går det inte mot så bra lag som Sävehof.

Jannike Wiberg hade en bra dag i målet och prisades som hemmalagets bästa spelare. Dock var det få andra som verkligen hade dagen.
- Sävehof fick tre utvisningar och vi gjorde knappt ett mål på dem i de anfallen. Vi fattade för många felbeslut, fortsatte Månsson.

Nu väntar en fjärde match i Partille Arena, klockan 18.30, på torsdag.
Seger då är ett måste för H65 och skulle tvinga fram en femte och avgörande match i Eslöv. Förlust - och säsongen är över. 

Foto: Martin Trobäck 
Damer SHE
1-0 i matcher mot Sävehof
2019-04-19 22:09, Damer SHE
H65 Höör leder semifinalserien mot IK Sävehof med 1-0 i matcher efter hela 32-21 (13-11) inför 715 åskådare i Eslövshallen.
Rycket kom direkt i andra halvlek när H65 gjorde 9-0 på tolv minuter.

Efter en rätt tät första halvlek där H65 ledde med 13-11 förberedde sig publiken på ett drama i akt två.
Så blev det inte.
Jannike Wiberg murade igen målet med betong. Försvaret klev ut invirat i taggtråd och fick hundraprocentig träff. Och framåt fräste Mikaela Mässing fram som fyrans Spårvagn till Mölndal.
På tolv minuter gjorde H65 9-0, försvann iväg till 22-11 - och matchen var naturligtvis körd. Resten av kampen handlade mest för publiken, som tagit sig de långa två milen ner till den ypperligt fina Eslövshallen, att njuta.
32-21 slutade det. 
Jawohl jawohl - Mässing gjorde nio mål. Men det var en annan dam som fick priset som matchens lirare. Jannike Wiberg kom nämligen helt rätt in i matchen från start, landade på knappt 50 i räddningsprocent, och visade att hon älskar viktiga matcher.
- Det är typiskt Jannike att vara så här bra när det gäller som mest. Båda våra målvakter har sett riktigt fokuserade och bra ut på träningen i veckan och Jannike är speciell inställning till det här som man måste beundra, sa tränare Ola Månsson.

Trots en bra första halvlek var Jannike Wiberg ändå inte helt nöjd. Hon svor, hymlade med ögonen och bet frustrerat ihop när hon lämnade spelplanen för det sedvanliga halvtidssnacket med målvaktstränare Mike Salomonsson och målvaktskollega Gry Bergdahl.
Vad pratade ni om då egentligen?
- Vi utvärderade första halvlek och smidde en plan för den andra. När försvaret var så bra som det var var det irriterande att det slank in några bollar som jag kanske borde tagit, säger Wiberg.
Samtidigt hade du redan då väldigt många räddningar. Är det inte onödigt att lägga FÖR stor press på sig själv?
- Jo, kanske, men man vill ju rädda alla skott. Jag försöker att ta anfall för anfall så man fokuserar på att varenda boll är viktig - och inte bli bekväm. När det kommer så få avslut som det kan göra ibland när försvaret är så bra så står man och trampar lite otåligt ibland.
Hur tycker du att försvaret agerat sett till under hela säsongen?
- Under våren har försvarsspelet varit bättre vilket är helt naturligt eftersom vi tidigare hade vi fokuserat på anfallsspelet. Sedan är det kul idag att se att det fungerar med flera olika spelare. När Lindqvist skadade sig gick andra in och tog för sig. Som Tilda Winberg. Sedan betyder såklart Sofia Hvenfelt  mycket i det sammanhanget - hon är tryggheten i försvaret.
Förresten. Hur är de att möta Sävehof - som ni haft mängder med svettiga bataljer mot de senaste åren, bland annat två SM-finaler. Är deras imponerande historia fortfarande någonting som påverkar er inställning?
- Jag försöker att tänka på nuet, även om det inte är helt enkelt. Vi  har mött dom många gånger och alla vet att de har rutinen hur många SM-guld som helst. Men väl i matchen släpper man de tankarna.
Hur tänker du inför fortsättningen?
- Att det bara står 1-0. De kommer säkert att har lärt sig mycket av denna match. Vi får inte sväva iväg bara för att vi vann stort denna gång, de kommer att vara sjukt revanschsugna. Dessutom saknade de två viktiga spelare, säger Jannike.

Det sistnämnda måste naturligtvis nämnas. Amelia Lundbäck, kanske lagets främsta niometersspelare, och Elin Hallagård, försvarsklippan, saknades i Sävehof. Huruvida de kan spela match två uppe i Partille återstår att se.
Ola Månsson:
- Första halvlek bjöd på en matchbild som vi förväntade oss. Jag tyckte att det kändes bra i paus, även om Sävehof vann detaljkampen med returer och kontringar. Just den ”matchen” brukar ju vi vinna.
- I andra halvlek kunde vi kontra på dem och då blev det dubbel effekt till vår fördel
Hur ser du på 9-0-perioden?
- Vi fick full träff på dem och var väldigt väl pålästa rent generellt. Spelar man bra över tid får man flytet till slut. 
Hur ser du på fortsättningen?
- Då blir det en helt ny match igen. Hallagård, Lundbäck - och även Mouratidou - kanske spelar. 
Det brukar bli tight när ni möts uppe i Göteborg?
- Ja, men jag tror inte hemma- eller bortaplan spelar så stor roll. Däremot kommer de säkert att göra förändringar - samt komma ut aggressivare från start. Annars kommer de att få samma resultat som i denna matchen

Emma Lindqvist klev av banan fotskadad i början av andra halvlek.
- En lätt stukning, kommenterar läkare Jean Chidiac.
Vilket inte oroar coach Månsson.
- Hon hade kunnat spelat i andra halvlek om det varit kris. Hon kommer säkert att spela fotboll i morgon på träningen. Eller…, hon kommer att vilja spela fotboll, men det förbjuder jag. Och med tanke på att hon är den enda som kan spela fotboll är jag just nu mest orolig för hur usel kvalitén på den fotbollsuppvärmningen kommer att vara.

Foto: H65.se

#Viställerupp
Nyheter från våra lag
 
Följ oss på
Centrala Partners
Sponsorer