Semifinal 3 i Eslövshallen | Höörs HK H 65 - IK Sävehof | Söndag 28 April kl 17:30 | Förköp din biljett här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HÖÖRS HK H 65
Damer SHE
1-0 i matcher mot Sävehof
2019-04-19 22:09, Damer SHE
H65 Höör leder semifinalserien mot IK Sävehof med 1-0 i matcher efter hela 32-21 (13-11) inför 715 åskådare i Eslövshallen.
Rycket kom direkt i andra halvlek när H65 gjorde 9-0 på tolv minuter.

Efter en rätt tät första halvlek där H65 ledde med 13-11 förberedde sig publiken på ett drama i akt två.
Så blev det inte.
Jannike Wiberg murade igen målet med betong. Försvaret klev ut invirat i taggtråd och fick hundraprocentig träff. Och framåt fräste Mikaela Mässing fram som fyrans Spårvagn till Mölndal.
På tolv minuter gjorde H65 9-0, försvann iväg till 22-11 - och matchen var naturligtvis körd. Resten av kampen handlade mest för publiken, som tagit sig de långa två milen ner till den ypperligt fina Eslövshallen, att njuta.
32-21 slutade det. 
Jawohl jawohl - Mässing gjorde nio mål. Men det var en annan dam som fick priset som matchens lirare. Jannike Wiberg kom nämligen helt rätt in i matchen från start, landade på knappt 50 i räddningsprocent, och visade att hon älskar viktiga matcher.
- Det är typiskt Jannike att vara så här bra när det gäller som mest. Båda våra målvakter har sett riktigt fokuserade och bra ut på träningen i veckan och Jannike är speciell inställning till det här som man måste beundra, sa tränare Ola Månsson.

Trots en bra första halvlek var Jannike Wiberg ändå inte helt nöjd. Hon svor, hymlade med ögonen och bet frustrerat ihop när hon lämnade spelplanen för det sedvanliga halvtidssnacket med målvaktstränare Mike Salomonsson och målvaktskollega Gry Bergdahl.
Vad pratade ni om då egentligen?
- Vi utvärderade första halvlek och smidde en plan för den andra. När försvaret var så bra som det var var det irriterande att det slank in några bollar som jag kanske borde tagit, säger Wiberg.
Samtidigt hade du redan då väldigt många räddningar. Är det inte onödigt att lägga FÖR stor press på sig själv?
- Jo, kanske, men man vill ju rädda alla skott. Jag försöker att ta anfall för anfall så man fokuserar på att varenda boll är viktig - och inte bli bekväm. När det kommer så få avslut som det kan göra ibland när försvaret är så bra så står man och trampar lite otåligt ibland.
Hur tycker du att försvaret agerat sett till under hela säsongen?
- Under våren har försvarsspelet varit bättre vilket är helt naturligt eftersom vi tidigare hade vi fokuserat på anfallsspelet. Sedan är det kul idag att se att det fungerar med flera olika spelare. När Lindqvist skadade sig gick andra in och tog för sig. Som Tilda Winberg. Sedan betyder såklart Sofia Hvenfelt  mycket i det sammanhanget - hon är tryggheten i försvaret.
Förresten. Hur är de att möta Sävehof - som ni haft mängder med svettiga bataljer mot de senaste åren, bland annat två SM-finaler. Är deras imponerande historia fortfarande någonting som påverkar er inställning?
- Jag försöker att tänka på nuet, även om det inte är helt enkelt. Vi  har mött dom många gånger och alla vet att de har rutinen hur många SM-guld som helst. Men väl i matchen släpper man de tankarna.
Hur tänker du inför fortsättningen?
- Att det bara står 1-0. De kommer säkert att har lärt sig mycket av denna match. Vi får inte sväva iväg bara för att vi vann stort denna gång, de kommer att vara sjukt revanschsugna. Dessutom saknade de två viktiga spelare, säger Jannike.

Det sistnämnda måste naturligtvis nämnas. Amelia Lundbäck, kanske lagets främsta niometersspelare, och Elin Hallagård, försvarsklippan, saknades i Sävehof. Huruvida de kan spela match två uppe i Partille återstår att se.
Ola Månsson:
- Första halvlek bjöd på en matchbild som vi förväntade oss. Jag tyckte att det kändes bra i paus, även om Sävehof vann detaljkampen med returer och kontringar. Just den ”matchen” brukar ju vi vinna.
- I andra halvlek kunde vi kontra på dem och då blev det dubbel effekt till vår fördel
Hur ser du på 9-0-perioden?
- Vi fick full träff på dem och var väldigt väl pålästa rent generellt. Spelar man bra över tid får man flytet till slut. 
Hur ser du på fortsättningen?
- Då blir det en helt ny match igen. Hallagård, Lundbäck - och även Mouratidou - kanske spelar. 
Det brukar bli tight när ni möts uppe i Göteborg?
- Ja, men jag tror inte hemma- eller bortaplan spelar så stor roll. Däremot kommer de säkert att göra förändringar - samt komma ut aggressivare från start. Annars kommer de att få samma resultat som i denna matchen

Emma Lindqvist klev av banan fotskadad i början av andra halvlek.
- En lätt stukning, kommenterar läkare Jean Chidiac.
Vilket inte oroar coach Månsson.
- Hon hade kunnat spelat i andra halvlek om det varit kris. Hon kommer säkert att spela fotboll i morgon på träningen. Eller…, hon kommer att vilja spela fotboll, men det förbjuder jag. Och med tanke på att hon är den enda som kan spela fotboll är jag just nu mest orolig för hur usel kvalitén på den fotbollsuppvärmningen kommer att vara.

Foto: H65.se

Damer SHE
Mot semifinal - i Eslöv
2019-04-07 19:56, Damer SHE

H65 Höör är klart för semifinal.

Efter 21-16 (11-6) kan 3-0 i matcher mot VästeråsIrsta räknas in och därmed har sista matchen i Höör spelats för säsongen.

Samtliga semifinalmatcher, och eventuella finalmatcher, kommer nämligen att spelas - i Eslöv.


Det blev en märklig match i Höör. För trots att H65 var i ledningen hela vägen och aldrig på allvar var hotade, så präglades kampen av en massiv mängd missar från spelarna i hemmalaget.

Ola Månsson summerar det, som vanligt, bäst:

- Vi spelade fantastiskt försvar och hade ännu bättre målvaktsspel (Jannike Wiberg). Visst, det var helt okej anfallsspel, men avsluten var bedrööööövliga…. Det var extremt mycket bränn från våran sida. Gör man inte mål när man spelar varandra fria blir det svårt.

Tillfälligheter?

- Ja, det är ju inget vi haft problem med tidigare under säsongen. Kristin Thorleifsdottir var bra, tills hon blev punktad.

Irma Schjött glänste i Västeråsmålet.

- Tur att vi inte ska möta henne fler gånger, skrockade Månsson efter det att Irma blivit prisad till matchens lirare.

- Det är inte sista gången hjon får det priset i Höörs Sporthall, tillägger Månsson - som ju värvat just Irma Schjött till H65 till nästa säsong…

- Hur som helst. Kan vi vinna såpass säkert som vi gjorde nu - då är vi fantamaj bra när vi verkligen är bra. Jannike var fantastisk idag, men men hade också fin hjälp, inte minst i första halvlek.


Nu väntar semifinal om tolv dagar.

- Skruru kommer att välja vinnaren mellan Önnered och LUGI, Önnered har 2-1 i matcher och jag tror att de vinner. Nu ser man att erfarenhet är viktigt och LUGI saknar i många fall det. Vi kommer att möta Sävehof, det är jag helt säker på.

Semifinalen spelas i Eslöv på långfredag.

- Det passar oss jättebra att spela i Eslöv. Det kommer mer människor som kan se oss spela. Hallen i Höör tar inte hälften så mycket. Eslövs IK hade 800 personer nyligen i kvalet mot Heid och det var bra tryck på läktarna då. Kan vi nå upp i någonting liknande nu får vi vara glada för det.


Damer SHE
Urstarka sista 10 uppe i Västerås
2019-03-31 20:12, Damer SHE
Efter 24-31 i bortamatchen mot VästreråsIrsta har H65 fina förutsättningar.
På söndag kan H65 säkra en semifinalplats i Höörs sporthall.
Biljetter kan köpas på: https://h65.ebiljett.nu

Åtta måls segermarginal kan tyckas säkert. Men matchen var betydligt mer spännande är vad segerresultatet antyder.
Hemmalaget bjöd upp till ordentlig kamp och hade som mest en trebollarsledning i första halvlek som slutade 13-13.

Tidigt i andra halvlek kopplade H65 ett litet grepp, med betoning på litet. Med drygt tio minuter kvar var ställningen 22-23.
Då satte Höör-laget ner foten.
Åtta raka mål döda matchen fullständigt.

Mikaela Mässing blev målbäst med sina sju fullträffar, i övrigt var målskyttet i vanlig ordning utspritt.
Tränar Ola Månsson hann dock bli en gnutta orolig i matchinledningen.
- Vi låg under med 6-3 när de hade straff. Gry Bergdahl räddade och vi kom snabbt upp i 6-6, men där kunde matchen ha fått ett annat ansikte än den fick. Det var för övrigt tredje gången vi var i Västerås och fick en dålig start.

Slutspelshandboll brukar vara fysisk, tät, intensiv och krävande.
Domarparet i Västerås valde dock att sätta en relativt låg nivå på vad som tilläts. Därför präglades matchen av många utvisningar och straffar. Matchen blev ryckig och nästintill karaktärslös.
- 13-13 i paus ska vi vara nöjda med, sedan i andra gick vi ifrån i början av andra och det kändes stabilt när vi ledde med två-tre-fyra mål. När de kom så nära som vid 22-23 kändes det missvisande. Efter 40 minuter hade vi både Mässing och Hvenfelt utvisade samtidigt som Lindqvist skadade sig (inget allvarligt) och fick inte spela på tre anfall. Ändå styrde vi andra halvlek.
Rycket kom med tio kvar?
- De matchade sitt material ganska hårt och blev slitna. Vi gjorde det inte mycket bättre än tidigare under matchen, men fick en annan utdelning i försvars- och målvaktsspel. Sedan vi ryckt igen till fyra mål så chansade de. Anna Olsson och Michaela Fransson gjorde då bra och viktiga mål.

Nu väntar en hel veckas vila och hemmamatch till helgen.
- Det blir en bra träningsvecka där vi ska slipa på detaljer på individnivå. Vi hoppas naturligtvis kunna avgöra då. Årets kvartsfinal liknar fjolårets kvartsfinal mot Västerås och fortsätter den trenden vinner vi i förlängning på söndag. Det duger för mig, säger Ola Månsson innan han hoppar på bussen hem till Skåne.
Hur slår du ihjäl timmarna på bussen?
- Vi är hemma 03, då hinner jag göra träningsprogrammet för resten av veckan.

Damer SHE
Seger i kvartsfinal ett
2019-03-27 20:29, Damer SHE

Bestämt och skoningslöst.

H65 Höör satte ner foten rejält när de besegrade VästeråsIrsta i den första kvartsfinalserien i SHE. 32-17 (15-10) sätter H65 i förarsätet i jakten på en semifinalplats.

- Man slår inte oss om man gör 17 mål, säger tränare Ola Månsson.


Drygt 20 minuter in i matchen hade VästeråsIrsta häng i matchen. Men när 9-8 blev till 15-9 i halvlekens sista tredjedel var matchen mer eller mindre körd.

I andra halvlek fortsatte H65 att gasa och fick en slags revansch för den sura seriefinalsförlusten mot Skuru.

Hur hårt tog Skuruförlusten, och den tappade seriesegern, på er?

- Skurumatchen var en käftsmäll. Vi var chanslösa mot ett lag vi borde vara jämna med. Efter det har vi inte spelat någon match på tolv dagar så det fanns verkligen sug i hela truppen inför den här uppgiften, säger tränare Månsson.


Vad var du mest nöjd med?

- Att vi hade ordning på försvaret under hela matchen. Över tid fanns det en stabilitet - och vi hade alltid det att luta oss mot. Man slår inte oss om man gör 17 mål.

- Sedan tycker jag att inte att vi hade ingen dålig period. Vi spelade för fullt hela matchen och jag hade 15 spelare på bänken som alla ville göra det så bra som möjligt.  


Kristin Thorleifsdottir och Mikaela Mässing spelade båda 30 minuter på vänsterniopositionen och det var den förstnämnde som imponerade mest - och belönades med matchens lirarpris.

- Mässing gjorde 18 mål i landslaget under uppehållet. Snacka om att tuff konkurrens är utvecklad…

En del kanske ser Thorleifsdottir som en ”Mini-Mässing” - där skottet och fysiken utmärker sig mest?

- Visst finns det likheter, men som spelare har de en hel del egenskaper som skiljer sig åt. Anfallsspelet har pendlat upp och ner för Mässing den här säsongen, i men försvarsspelet har blivit kontinuerligt bättre. Hon är mogen att spela försvar ute i Europa också nu. Hon är minst lika bra i försvaret - det var hon inte när hon kom till klubben. Dessutom är hon är en av de som är mest intresserad av videogenomgångar och det taktiska.


Nu väntar Västerås borta på söndag.

- Om någon kommer att förändra någonting så är det dom. Faktum år att vi var i exakt samma situation för ett år sedan, då lyckades vi ta en knapp seger där uppe och sedan gick hemmamatchen till förlängning. Jag hoppas att vi kan göra det bättre den här gången.


Foto: Mikael Nilsson, MN PHOTO


Damer SHE
H65 besegrade U19-landslaget i träningsmatch
2019-03-22 18:43, Damer SHE

Under fredagseftermiddagen träningsspelade H65 Höör hemma mot svenska U19-landslaget.

Hemmalaget, utan A-landslagsspelarna Mikaela Mässing, Emma Lindqvist och Sofia Hvenfelt, vann med 38-22 (15-9).


Inför drygt 200 åskådare i Sporthallen i Höör vägde H65:s fart och fysik över rejält, inte minst i den andra halvleken. H65 som i dagarna vässar knivarna inför det stundande kvartsfinalmötet i SHE mot Västerås.

Svenska U19-landslaget, lett av den tidigare H65-tränaren Niklas Harris, har ett EM i Ungern med start den 11 juli att se fram emot. Laget träningsspelar även under lördagen i Lund, mot LUGI:s P03-lag.


Foto: Christoffer Borg Mattisson


Målskyttarna:


H65 Höör

Kristin Thorleifsdottir 8

Michaela Fransson 5

Ida Gullberg 6

Anna Bardis 5

Evelina Källhage 4

Anna Johansson 4

Hedda Källström 2

Anna Olsson 2

Tilda Winberg 1

Emma Rask 1


Sverige U19

Anna Heed 3

Wilma Schelin 3

Maja Fredén 3

Moa Boqvist 3

Tilde Skoog 2

Jackie Moreno 2

Anna Boström 2

Sofia Olsson 1

Lina Cardell 1

Emma Wahlström 1

Cajsa Sällström 1


Tyvärr drabbades sändningen av matchen av tekniska problem. Vi hänvisar till support@solidsport.com för besked om ersättning för utebliven första halvlek samt för besked om när hela matchen går att se.


Tills vidare kan andra halvlek ses här:

https://solidsport.com/h65/watch/h65-hoor-u19-landslagetSå föll målen:


0-1 Maja Fredén

1-1 Ida Gullberg

2-1 Kristin Thorleifsdottir

3-1 Emma Rask

3-2 Lina Cardell

3-3 Maja Fredén

3-4 Emma Wahlström

4-4 Anna Johansson

4-5 Wilma Schelin

5-5 Ida Gullberg

6-5 Anna Johansson

6-6 Cajsa Sällström

7-6 Ida Gullberg

8-6 Kristin Thorleifsdottir

9-6 Ida Gullberg

10-6 Anna Bardis

11-6 Anna Bardis

11-7 Maja Fredén

12-7 Evelina Källhage

12-8 Tilde Skoog

13-8 Anna Bardis

14-8 Evelina Källhage

15-8 Kristin Thorleifsdottir

15-9 Moa Boqvist


PAUS


16-9 Anna Olsson

17-9 Michaela Fransson

18-9 Michaela Fransson

18-10 Anna Boström

19-10 Michaela Fransson

19-11 Anna Heed

20-11 Tilda Winberg

21-11 Hedda Källström

22-11 Ida Gullberg

22-12 Sofia Olsson

22-13 Anna Heed

23-13 Kristin Thorleifsdottir

24-13 Ida Gullberg

25-13 Michaela Fransson

25-14 Anna Boström

26-14 Kristin Thorleifsdottir

26-15 Anna Heed

27-15 Kristin Thorleifsdottir

28-15 Kristin Thorleifsdottir

28-16 Jackie Moreno

29-16 Evelina Källhage

29-17 Jackie Moreno

30-17 Michaela Fransson

31-17 Anna Johansson

31-18 Wilma Schelin

32-18 Anna Bardis

32-19 Wilma Schelin

33-19 Anna Olsson

34-19 Kristin Thorleifsdottir

34-20 Moa Boqvist

35-20 Evelina Källhage

36-20 Anna Bardis

37-20 Hedda Källström

37-21 Tilde Skoog

38-21 Anna Johansson

38-22 Moa Boqvist


Tack Sparbanken Skåne!
#Viställerupp
Nyheter från våra lag
Damer SHE, 19/04 22:09 
Damer SHE, 07/04 19:56 
Damer SHE, 31/03 20:12 
 
Följ oss på
Centrala Partners
Sponsorer