Nästa hemmamatch: Höörs HK H 65 - Skara HF | Lördag 2 Mars 17:00 | Köp din biljett här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HÖÖRS HK H 65
Damer SHE
18:e raka segern - Månsson bjuder på topplista
2019-02-17 17:51, Damer SHE
Boden Handboll hängde med bra i 20 minuter i Höör.
Sedan blev 10-9 till 17-9 och till slut kunde H65 Höör rinna undan med 14 bollars marginal - och återta den serieledning som Skuru fått njuta av några dagar.

H65 Höör noterades för sin 18:e raka seger i SHE efter 31-17 (15-9) mot Boden.
Boden, med fem poäng inspelade under säsongen, lämnade Skåne som jumbo - med lika många poäng inspelade som Kristianstad Handboll.
Med blott tre aktiva utespelare på avbytarbänken blev de senare delarna av halvlekarna jobbiga för Boden. 

Spännande blev det som sagt aldrig och målskyttet var utspritt på tolv olika spelare. Mikaela Mässing botade in sex Jannike Wiberg prisades till matchens lirare med 51-procents räddningsstatistik.

Ola Månssons topp 3:
1. 
- Mest nöjd är jag över att flera spelare får med sig positiva erfarenheter in i slutspelet. Kristin Thorleifsdóttir, Hedda Källström, Anna Olsson och Anna Bardis är alla på rätt väg efter att ha haft det lite tyngre.

2. 
- Näst mest nöjd är jag över att det finns sådan enorm förbättringspotential i kontringsspelet...

3. 
- Vi behåller fokus hela matchen. Får jag lägga till en fjärde punkt?

OK.

4.
- Det är skönt att Jannike Wiberg är tillbaka efter sin sjukdomsbild. Gry är nog tillbuckla om en vecka eller två efter sin knäskada.

Hur ser du på fortsättningen?
- Allt vi gör, förutom matcherna, går ut på att vara så bar som möjligt i slutspelet. Närmast väntar bortamatch mot Västerås som är ett av seriens mest oberäkneliga lag. De kan hota topplagen ena veckan - och förlora hemma mot bottenlag nästa vecka. Men det är ett av Sveriges fyra bästa lag så det kommer att behövas en ny vass insats.

Se matchens highlights här.http://streaming.sportsground.tv/start_media.php?pid=10171

Damer SHE
H65 Höör - mest exponerat på nätet
2019-02-13 12:41, Damer SHE

SHE samarbetar med Upplevelseinstitutet som varje år tar fram olika siffror och statistik för hur bland annat SHE-lagen syns i media.

Nyss släpptes statistiken för det sista kvartalet 2018.


Där kan bland annat konstateras att:

* H65 Höör har fått överlägset flest bilder publicerad i digital media. 32 % av alla ligans lag har varit på Höörspelare - ett exponeringsvärde som fastställts till 2.904.850 kronor.


Det bör nämnas att långt ifrån alla medier är inräknade i statistiken, exempelvis finns inte flera lokala för oss viktiga medier med (Huvudtidningen Skånska Dagbladet, Lokaltidningen, Handbollskanalen, Skånesport - och diverse tidningar som publicerar TT-material).

Värt att nämna i sammanhanget är att H65 efter varje match och i varje pressutskickerbjuder samtliga medier färska matchbilder fria för publicering. Allt för att förbättra synligheten för både vårat och våra sponsorers varumärke. Rutinen är inarbetad sedan flera år tillbaka och det är glädjande att det ger resultat.


Vi vill från klubben härmed tacka de ideella krafter som gör detta möjligt. Christoffer Borg Mattisson, Martin Trobäck, Peter Månsson, Mikael Nilsson och Nisse Nilsson några som bidragit med tid och kompetens. Bilderna väljs ut med noggrannhet för att det ska fungera bra för media (actionbilder) samt för våra sponsorer (loggorna ska synas).

En synergieffekt är att även motståndarlagens lokalpress får gratis bilder från matchen, vilket synliggör även dem - vilket är positivt för damhandbollen i stort.


I tryckt media, som får en stadigt svagare ställning, har SHE-lagen generellt blygsammare antal bilder publicerade. H65 Höörs samlade exponeringsvärde beräknas till 667.890 kronor, en bra bit efter Boden och Önnered som synts väldigt mycket i sina lokal medier.


När det kommer till exponering i TV-sändningar har sammanlagt 2 timmar, 57 minuter och elva sekunder sänts från Sporthallen i Höör. Sammanlagt 3,6 miljoner människor har sett någon handboll från Höör under oktober-december 2018.

Lägg till bortamatcherna så har sammanlagt 6 timmar 31 minuter och 6 sekunder H65-handboll sänts i TV. Det gör 18 procent av den samlade TV-sända SHE-tiden (Sävehof har fått snäppet mer TV-tid).

Förhoppningen är att det under det första halvåret 2019, med många slutspelsmatcher och framför allt en eventuell SM-finalserie i upp till fem matcher, ska betydligt mer. 


Vill DU vara med på H65 Höörs resa?

Kontakta media@h65.se så hittar vi en lösning som passar dig.

Damer SHE
Tilda Winberg förlänger med H65 - "Alla tränares dröm"
2019-02-13 03:32, Damer SHE

Tilda Winberg är inne på sin fjärde säsong i H65 Höör. 

Nu står det klart att det blir en femte.


Sakta men säkert har Tilda Winberg, med Pandora som moderklubb, arbetat sig uppåt i H65-hierarkin. Ett SM-guld, ett SM-silver och ett Challenge Cup-silver finns överst i medaljhyllan - så det är en meriterad halvdoldis.

- Jag har tagit nya steg framåt för varje säsong. H65 erbjuder en fantastisk milkö att utvecklas i och där vill jag stanna kvar.

Men du. Vilken är "din" position egentligen...?

- Haha. Jag har varit lite överallt de här åren. Jag har varit på alla niometerspositioner, mittsexa och spelat både tvåa och trea i försvaret. Men helst spelar jag mittnia.

Winberg kan beskrivas som en truppspelare. Det blir ofta speltid, men inte alltid så mycket.

- Konkurrensen på nio meter är stenhård och jag har mest kommit in för att avlasta. Men jag klagar inte och för varje säsong har jag fått spela mer och mer. Nästa säsong är det min tur att visa vad jag går för. Nästa år blir mitt år!

Vad behöver du blir bättre på?

- Jag känner mig tryggast i försvarsspelet, men helst är det i anfallsspelet jag vill bidra med mer.

Andra spelare hade kanske lämnat för ett "sämre" lag för att få mer speltid?

- Jo, men jag trivs så bra i laget och med alla ledare. Det fanns inga tveksamheter - det var det här jag ville.


Winberg, Höörs svar på Carles Puyol, spelade VM med U20-landslaget senast i somras - tillsammans med Kristin Thorleifsdóttir och Ida Gullberg (och Victoria Larsson från Önnered som ansluter till H65 i sommar).

- Genom åren har det blivit många härliga upplevelser med ungdomslandslagen, men nu är den biten över. Nu är det fullt fokus på H65 framöver.

Vart ser du dig själv inom några år?

- Jag vill ta så stora steg som möjligt. Att komma utomlands hade varit en dröm, men främst vill jag vinna titlar med H65 såklart.


Tränare Ola Månsson:

- Tilda Winberg är alla tränares dröm. Man vet vad man får med henne. Hon är mycket stabil och går att använda på flera olika positioner - någonting vi ofta utnyttjar. Hon är den absolut jämnaste spelaren vi har i truppen och jag tror att hon får mer plats och förtroende nästa säsong.


Foto: Christoffer Borg Mattisson


Damer SHE
Klart: Thorleifsdóttir i H65 till och med 2020
2019-02-12 07:04, Damer SHE

Kristin Thorleifsdóttír kommer att fortsätta spela i H65 Höör säsongen 2019/2020

- Jag har mycket i mig som jag inte fått ut på planen. För att ta nästa steg kändes det självklart att stanna kvar, säger ”Kickan”.


SM-silver första säsongen i SHE med H65 Höör och i skrivande stund har den andra säsongen inneburit idel segrar.

Nu står det klart att det blir minst ett år till i klubben

Thorleifsdóttir förklarar själv:

- Jag trivs väldigt bra i klubben och i laget. Ledarstaben och är professionell och.. ja Det var ett enkelt beslut på alla vis.


Vad driver dig?

- Jag vill bli proffs. Jag tror och hoppas att det kommer att bli så en dag, sedan får vi se hur lång tid det tar. 

Hur tycker du att du utvecklats under dina drygt 1,5 säsonger i Höör?

- Framför allt har jag vässat till försvarsspelet som inte var så bra innan jag kom till Höör. Men även spelförståelsen har blivit bättre genom att spela med högre tempo konstant, både på träningar och i matcher. 

Just träningsmiljön är någonting som Thorleifsdóttir lyfter fram.

- Det är där man sätter ribban för hur det ska se ut på match. Och eftersom vi har såpass bra träningar så ger det väldigt mycket. Det är alltid högt tempo och tuffa tag. Vi tränar nog inte mer än andra, men det är väldigt hög nivå när vi väl gör det.


Utanför handbollen har bitar också fallit på plats.

- Jag jobbar på det lokala gymmet, Goodlife, och trivs jättebra. Det är jätteskönt att hittat någonting utanför handbollen som ger mig energi. 

Hur ser du på den kommande tiden i H65 och konkurrensen på V9-positionen med Mikaela Mässing (som ser ut att kunna bli proffs nästa säsong)?

- Jag vill bli etta på positionen för att kunna ta nästa steg. Jag är inte riktigt där jag hoppades att jag skulle vara vid det här laget. Jag har mycket i mig som jag inte fått ut på planen. Mer speltid är ett måste och det är det jag krigar för, säger Kristin Thorleifsdóttir och tillägger:

- Sedan hoppas jag ta ett eller helst två SM-guld under de här åren.


Tränare Ola Månsson:

- Det fanns stor potential i Kristin redan när hon kom. Den fysiska utvecklingen har varit stark och försvarsmässigt har hon tagit stora steg i rätt riktning. Anfallsmässigt har det inte lossnat helt, men det har inte varit enkelt att konkurrera med en av SHE:s hetaste spelare (Mikaela Mässing).  Hon kommer att få mer utrymme, och ha mer erfarenhet, till nästa säsong. Då är jag övertygad om att det kommer att bli riktigt bra.


Foto: Christoffer Borg Mattisson.


Damer SHE
Julia Bardis skrivs in i truppen som backup
2019-02-07 22:05, Damer SHE

Julia Bardis har skrivits in i H65 Höörs trupp.

Men det är ingen sensationell värvning.

- Vi lånar in henne från Eslövs IK inför slutspelet som en backup utifall Emma Rask skulle bli skadad, säger Ola Månsson.


Julia Bardis var Eslövs bästa spelare när laget åkte ur SHE säsongen 17/18. Därefter beslutade hon sig för att ta en paus från handbollen och har säsongen 18/19 inte spelat alls - trots att hon varit inskriven i Eslövs trupp.

- Bardis kommer inte att träna med oss, utan hon håller igång själv rent fysiskt. Om det skulle bli så att Emma Rask går sönder vill jag ha fler alternativ på V6-positionen, förklarar Månsson.

Julia Bardis spelade mest på nio meter i Eslöv.

- Men tidigare i karriären har hon spelat mycket V6. Visst kan det finnas ringrost, men hon har tränat handboll i hela sitt liv så jag är inte så orolig för det, säger Månsson.

Lånet sträcker sig säsongen ut.

- Vi har sedan tidigare ett bra samarbete med Eslöv och har bland annat Amanda Andersson utlånad dit den här säsongen. Jag hoppas att vi inte behöver plocka in Julia, men nu finns åtminstone möjligheten, säger Ola Månsson.


Foto: Christoffer Borg Mattisson
Damer SHE
Irma Schjött klar för H65 Höör
2019-02-07 19:00, Damer SHE

20-åriga Irma Schjött från Västerås Irsta har skrivit på för två säsonger i H65 Höör.

- H65 erbjuder en bra miljö att utvecklas i och det är klart att det lockar med en klubb som satsar på spel ute i Europa, säger Schjött.


15 U-landskamper.

4 A-landskamper.

Inne på sin tredje SHE-säsong.

Det är bara några av Irma Schjötts meriter. Den 179 cm långa målvakten, med Göksten som moderklubb, har trots sin ringa ålder hunnit visa att hon är en målvakt med mycket hög kapacitet.


Genom sina erfarenheter i U-landslagen känner hon till flera av H65-spelarna sedan tidigare. Exempelvis Kristin Thorleifsdottír, Ida Gullberg och Tilda Winberg.

Dessutom var hon med på landslagets Sydkoreaturné där hon spelade tillsammans med Evelina Källhage, Sofia Hvenfelt och Mikaela Mässing.

Varför valde du H65 Höör?

- Jag ville ha en ny utmaning. När Ola Månsson, som jag också känner från U.-landslagssammanhang, tog kontakt med mig så blev det intressant direkt. H65 har en miljö jag tycker om, familjärt och professionellt. De erbjuder en bra miljö att utvecklas i. Dessutom är klart att det lockar med en klubb som satsar på spel ute i Europa.

Beskriv din stil som målvakt?

- Ganska lugn och stabil. Och jag försöker att vara snabb ut med bollen.

Kontraktet skriver sig över två år och flyten till Höör sker i sommar.

- Idag har jag en heltidsanställning som lärare och resurs på låg- och högstadie i Eskilstuna. Så det är långa dagar. Till hösten kommer jag att kombinera handbollen med studier. Jag funderar på att plugga beteendevetenskap, säger Schjött och avslutar:

- Jag ser jättemycket fram emot det här.


Tränare Ola Månsson:

- I Irma får vi en målvakt som redan är etablerad i SHE - och som säkert kommer att kunna utvecklas mycket. Vår målvaktstränare Micke Salomonsson har redan den här säsongen kunnat vara på fler träningar och det är klart att det ger mycket. Jag tor att Irma kommer att passa val in i gruppen och öka konkurrensen.


I nuläget ser det alltså ut som att H65 Höör får tre målvakter till nästa säsong.

Kontraktet med Gry Bergdahl förlängdes nyligen och Jannike Wiberg har kontrakt även över 2019/2020. Wiberg har dock inte bestämt sig ännu om det blir en satsning, det beslutet tas först till sommaren.

- Hur som helst ser det väldigt bra ut på vår målvaktssida, säger Månsson.


Foto: Christoffer Borg Mattisson

Så här toppar du laget bäst
Det är livsviktigt att barnen har skoj när de tävlar och tränar. Och tar man skoj på allvar får man också det bästa laget. Gå utbildningen som ger en bättre idrottsmiljö för barn på grönt-kort.nu. Den kostar inget och du gör den på ca 1 timme.
www.gront-kort.nu
Nyheter från våra lag
 
Följ oss på
Centrala Partners
Sponsorer