Nästa hemmamatch: Höörs HK H 65 - Skara HF | Lördag 2 Mars 17:00 | Köp din biljett här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HÖÖRS HK H 65
Damer SHE
Ida Gullberg klar för två till säsonger i H65
2019-02-19 07:41, Damer SHE

Höörtjejen Ida Gullberg fortsätter i H65 i minst två säsonger till.

Det kontrakt som var skrivet med högersexan fram till och med säsongen 19/20 är nu förlängt till säsongen 20/21.

- För att få kontrakt med H65 Höör krävs det att man uppfyller ett av tre kriterier. Ida uppfyller samtliga, säger tränare Ola Månsson.


Det kontrakt mellan H65 Höör och Ida Gullberg som sträckte sig ytterligare en säsong framåt har nu förlängts med två säsonger.

- När jag blev erbjudan att förlänga med ytterligare ett år så fanns det ingen tvekan. Det är självklart skönt med den tryggheten och långsiktigheten och att man vet att man ska vara på ett och samma ställe ett bra tag framöver.


Ida Gullberg har bara representerat H65, men inledde sin handbollskarriär först som 14-åring. Hon har på allvar konkurrerat om startplats de två senaste säsongerna.

- Många glömmer att jag inte spelade någonting i A-laget fram tills december 2017 när Jonna skadade sig. Efter det gick allt snabbt. Jag kom med i U21-landslaget och fick mycket förtroende från Ola Månsson. Det är häftigt - och skönt att träningen ger resultat.


Tidigare har Ida tränat både friidrott och innebandy, men valde alltså handbollen.

- Jag har alltid haft lätt för idrott. Jag är ganska lång för att vara kantspelare och var faktiskt niometersspelare från början, kanske mest på grund av just min längd.

Du har en ”speciell” teknik?

- Ja, i början tänkte mina tränare ”Vad ska man göra med det här?”. Vi försökte ändra mitt klumpiga sätt att spela - jag hoppar ju mer framåt än uppåt… Man man behöver ju inte vara som alla andra och jag har hittat en stil som fungerar och den senaste tiden har jag blivit en effektivare spelare. Jag var en av dem med bäst procent på kantavslut förra säsongen.


Hur är det att konkurrera med Evelina Källhage?

- Vi lär oss av varandra. Jag lär mig åtminstone mycket av henne. Jag gillar att flippa istället för att skjuta hårt som henne. Det är väldigt god stämning och vi peppar varandra. Jag är verkligen glad att jag har henne.

Vad har du för drivkraft?

- Jag gör det här till 100 procent och jag har insett att genom att välja borta mycket annat, som det sociala livet med vänner, så känner man att man verkligen vill. ”Det här är jag”. Det är klart att jag drömmer om att bli proffs och flytta utomlands någon gång - och en bra träningsgrund i H65 i flera år känns som ett bra val om det ska bli av.

- Jag intalar mig själv att jag hela tiden kan bättre - vilket får mig att kämpa ännu hårdare. Förtroendet från Ola Månsson och de andra tjejerna i laget gör att man vågar.


Ola Månsson:

- Ida Gullberg är guld värd för laget. Hon är oerhört duktig i försvaret som etta och har en bra avslutningsprocent på kanten. Det ser inte alltid så vackert ut när hon gör mål, hon har en avig skotteknik, men det är någonting som vi jobbat med. Nu ligger hon på uppemot 70 procent i avslutet, tidigare var det runt 30-35.

- Hon har verkligen visat att hon var mogen uppgiften att fylla den lucka som uppstod när Jonna Linnéll blev skadad.

Månsson utvecklar:

- För att få kontrakt med H65 Höör krävs det att man uppfyller ett av tre kriterier. Ett: man ska kunna spela förstauppställning i en SM-final Två: man ska kunna spela i en framtida förstauppställning i en SM-final. Tre: man ska komma från Höör.

- Ida uppfyller alla kriterier.


Foto: Christoffer Borg Mattisson
Damer SHE
18:e raka segern - Månsson bjuder på topplista
2019-02-17 17:51, Damer SHE
Boden Handboll hängde med bra i 20 minuter i Höör.
Sedan blev 10-9 till 17-9 och till slut kunde H65 Höör rinna undan med 14 bollars marginal - och återta den serieledning som Skuru fått njuta av några dagar.

H65 Höör noterades för sin 18:e raka seger i SHE efter 31-17 (15-9) mot Boden.
Boden, med fem poäng inspelade under säsongen, lämnade Skåne som jumbo - med lika många poäng inspelade som Kristianstad Handboll.
Med blott tre aktiva utespelare på avbytarbänken blev de senare delarna av halvlekarna jobbiga för Boden. 

Spännande blev det som sagt aldrig och målskyttet var utspritt på tolv olika spelare. Mikaela Mässing botade in sex Jannike Wiberg prisades till matchens lirare med 51-procents räddningsstatistik.

Ola Månssons topp 3:
1. 
- Mest nöjd är jag över att flera spelare får med sig positiva erfarenheter in i slutspelet. Kristin Thorleifsdóttir, Hedda Källström, Anna Olsson och Anna Bardis är alla på rätt väg efter att ha haft det lite tyngre.

2. 
- Näst mest nöjd är jag över att det finns sådan enorm förbättringspotential i kontringsspelet...

3. 
- Vi behåller fokus hela matchen. Får jag lägga till en fjärde punkt?

OK.

4.
- Det är skönt att Jannike Wiberg är tillbaka efter sin sjukdomsbild. Gry är nog tillbuckla om en vecka eller två efter sin knäskada.

Hur ser du på fortsättningen?
- Allt vi gör, förutom matcherna, går ut på att vara så bar som möjligt i slutspelet. Närmast väntar bortamatch mot Västerås som är ett av seriens mest oberäkneliga lag. De kan hota topplagen ena veckan - och förlora hemma mot bottenlag nästa vecka. Men det är ett av Sveriges fyra bästa lag så det kommer att behövas en ny vass insats.

Se matchens highlights här.http://streaming.sportsground.tv/start_media.php?pid=10171

Damer SHE
H65 Höör - mest exponerat på nätet
2019-02-13 12:41, Damer SHE

SHE samarbetar med Upplevelseinstitutet som varje år tar fram olika siffror och statistik för hur bland annat SHE-lagen syns i media.

Nyss släpptes statistiken för det sista kvartalet 2018.


Där kan bland annat konstateras att:

* H65 Höör har fått överlägset flest bilder publicerad i digital media. 32 % av alla ligans lag har varit på Höörspelare - ett exponeringsvärde som fastställts till 2.904.850 kronor.


Det bör nämnas att långt ifrån alla medier är inräknade i statistiken, exempelvis finns inte flera lokala för oss viktiga medier med (Huvudtidningen Skånska Dagbladet, Lokaltidningen, Handbollskanalen, Skånesport - och diverse tidningar som publicerar TT-material).

Värt att nämna i sammanhanget är att H65 efter varje match och i varje pressutskickerbjuder samtliga medier färska matchbilder fria för publicering. Allt för att förbättra synligheten för både vårat och våra sponsorers varumärke. Rutinen är inarbetad sedan flera år tillbaka och det är glädjande att det ger resultat.


Vi vill från klubben härmed tacka de ideella krafter som gör detta möjligt. Christoffer Borg Mattisson, Martin Trobäck, Peter Månsson, Mikael Nilsson och Nisse Nilsson några som bidragit med tid och kompetens. Bilderna väljs ut med noggrannhet för att det ska fungera bra för media (actionbilder) samt för våra sponsorer (loggorna ska synas).

En synergieffekt är att även motståndarlagens lokalpress får gratis bilder från matchen, vilket synliggör även dem - vilket är positivt för damhandbollen i stort.


I tryckt media, som får en stadigt svagare ställning, har SHE-lagen generellt blygsammare antal bilder publicerade. H65 Höörs samlade exponeringsvärde beräknas till 667.890 kronor, en bra bit efter Boden och Önnered som synts väldigt mycket i sina lokal medier.


När det kommer till exponering i TV-sändningar har sammanlagt 2 timmar, 57 minuter och elva sekunder sänts från Sporthallen i Höör. Sammanlagt 3,6 miljoner människor har sett någon handboll från Höör under oktober-december 2018.

Lägg till bortamatcherna så har sammanlagt 6 timmar 31 minuter och 6 sekunder H65-handboll sänts i TV. Det gör 18 procent av den samlade TV-sända SHE-tiden (Sävehof har fått snäppet mer TV-tid).

Förhoppningen är att det under det första halvåret 2019, med många slutspelsmatcher och framför allt en eventuell SM-finalserie i upp till fem matcher, ska betydligt mer. 


Vill DU vara med på H65 Höörs resa?

Kontakta media@h65.se så hittar vi en lösning som passar dig.

Damer SHE
Tilda Winberg förlänger med H65 - "Alla tränares dröm"
2019-02-13 03:32, Damer SHE

Tilda Winberg är inne på sin fjärde säsong i H65 Höör. 

Nu står det klart att det blir en femte.


Sakta men säkert har Tilda Winberg, med Pandora som moderklubb, arbetat sig uppåt i H65-hierarkin. Ett SM-guld, ett SM-silver och ett Challenge Cup-silver finns överst i medaljhyllan - så det är en meriterad halvdoldis.

- Jag har tagit nya steg framåt för varje säsong. H65 erbjuder en fantastisk milkö att utvecklas i och där vill jag stanna kvar.

Men du. Vilken är "din" position egentligen...?

- Haha. Jag har varit lite överallt de här åren. Jag har varit på alla niometerspositioner, mittsexa och spelat både tvåa och trea i försvaret. Men helst spelar jag mittnia.

Winberg kan beskrivas som en truppspelare. Det blir ofta speltid, men inte alltid så mycket.

- Konkurrensen på nio meter är stenhård och jag har mest kommit in för att avlasta. Men jag klagar inte och för varje säsong har jag fått spela mer och mer. Nästa säsong är det min tur att visa vad jag går för. Nästa år blir mitt år!

Vad behöver du blir bättre på?

- Jag känner mig tryggast i försvarsspelet, men helst är det i anfallsspelet jag vill bidra med mer.

Andra spelare hade kanske lämnat för ett "sämre" lag för att få mer speltid?

- Jo, men jag trivs så bra i laget och med alla ledare. Det fanns inga tveksamheter - det var det här jag ville.


Winberg, Höörs svar på Carles Puyol, spelade VM med U20-landslaget senast i somras - tillsammans med Kristin Thorleifsdóttir och Ida Gullberg (och Victoria Larsson från Önnered som ansluter till H65 i sommar).

- Genom åren har det blivit många härliga upplevelser med ungdomslandslagen, men nu är den biten över. Nu är det fullt fokus på H65 framöver.

Vart ser du dig själv inom några år?

- Jag vill ta så stora steg som möjligt. Att komma utomlands hade varit en dröm, men främst vill jag vinna titlar med H65 såklart.


Tränare Ola Månsson:

- Tilda Winberg är alla tränares dröm. Man vet vad man får med henne. Hon är mycket stabil och går att använda på flera olika positioner - någonting vi ofta utnyttjar. Hon är den absolut jämnaste spelaren vi har i truppen och jag tror att hon får mer plats och förtroende nästa säsong.


Foto: Christoffer Borg Mattisson


Damer SHE
Klart: Thorleifsdóttir i H65 till och med 2020
2019-02-12 07:04, Damer SHE

Kristin Thorleifsdóttír kommer att fortsätta spela i H65 Höör säsongen 2019/2020

- Jag har mycket i mig som jag inte fått ut på planen. För att ta nästa steg kändes det självklart att stanna kvar, säger ”Kickan”.


SM-silver första säsongen i SHE med H65 Höör och i skrivande stund har den andra säsongen inneburit idel segrar.

Nu står det klart att det blir minst ett år till i klubben

Thorleifsdóttir förklarar själv:

- Jag trivs väldigt bra i klubben och i laget. Ledarstaben och är professionell och.. ja Det var ett enkelt beslut på alla vis.


Vad driver dig?

- Jag vill bli proffs. Jag tror och hoppas att det kommer att bli så en dag, sedan får vi se hur lång tid det tar. 

Hur tycker du att du utvecklats under dina drygt 1,5 säsonger i Höör?

- Framför allt har jag vässat till försvarsspelet som inte var så bra innan jag kom till Höör. Men även spelförståelsen har blivit bättre genom att spela med högre tempo konstant, både på träningar och i matcher. 

Just träningsmiljön är någonting som Thorleifsdóttir lyfter fram.

- Det är där man sätter ribban för hur det ska se ut på match. Och eftersom vi har såpass bra träningar så ger det väldigt mycket. Det är alltid högt tempo och tuffa tag. Vi tränar nog inte mer än andra, men det är väldigt hög nivå när vi väl gör det.


Utanför handbollen har bitar också fallit på plats.

- Jag jobbar på det lokala gymmet, Goodlife, och trivs jättebra. Det är jätteskönt att hittat någonting utanför handbollen som ger mig energi. 

Hur ser du på den kommande tiden i H65 och konkurrensen på V9-positionen med Mikaela Mässing (som ser ut att kunna bli proffs nästa säsong)?

- Jag vill bli etta på positionen för att kunna ta nästa steg. Jag är inte riktigt där jag hoppades att jag skulle vara vid det här laget. Jag har mycket i mig som jag inte fått ut på planen. Mer speltid är ett måste och det är det jag krigar för, säger Kristin Thorleifsdóttir och tillägger:

- Sedan hoppas jag ta ett eller helst två SM-guld under de här åren.


Tränare Ola Månsson:

- Det fanns stor potential i Kristin redan när hon kom. Den fysiska utvecklingen har varit stark och försvarsmässigt har hon tagit stora steg i rätt riktning. Anfallsmässigt har det inte lossnat helt, men det har inte varit enkelt att konkurrera med en av SHE:s hetaste spelare (Mikaela Mässing).  Hon kommer att få mer utrymme, och ha mer erfarenhet, till nästa säsong. Då är jag övertygad om att det kommer att bli riktigt bra.


Foto: Christoffer Borg Mattisson.


Damer SHE
Julia Bardis skrivs in i truppen som backup
2019-02-07 22:05, Damer SHE

Julia Bardis har skrivits in i H65 Höörs trupp.

Men det är ingen sensationell värvning.

- Vi lånar in henne från Eslövs IK inför slutspelet som en backup utifall Emma Rask skulle bli skadad, säger Ola Månsson.


Julia Bardis var Eslövs bästa spelare när laget åkte ur SHE säsongen 17/18. Därefter beslutade hon sig för att ta en paus från handbollen och har säsongen 18/19 inte spelat alls - trots att hon varit inskriven i Eslövs trupp.

- Bardis kommer inte att träna med oss, utan hon håller igång själv rent fysiskt. Om det skulle bli så att Emma Rask går sönder vill jag ha fler alternativ på V6-positionen, förklarar Månsson.

Julia Bardis spelade mest på nio meter i Eslöv.

- Men tidigare i karriären har hon spelat mycket V6. Visst kan det finnas ringrost, men hon har tränat handboll i hela sitt liv så jag är inte så orolig för det, säger Månsson.

Lånet sträcker sig säsongen ut.

- Vi har sedan tidigare ett bra samarbete med Eslöv och har bland annat Amanda Andersson utlånad dit den här säsongen. Jag hoppas att vi inte behöver plocka in Julia, men nu finns åtminstone möjligheten, säger Ola Månsson.


Foto: Christoffer Borg Mattisson
Så här toppar du laget bäst
Det är livsviktigt att barnen har skoj när de tävlar och tränar. Och tar man skoj på allvar får man också det bästa laget. Gå utbildningen som ger en bättre idrottsmiljö för barn på grönt-kort.nu. Den kostar inget och du gör den på ca 1 timme.
www.gront-kort.nu
Nyheter från våra lag
 
Följ oss på
Centrala Partners
Sponsorer