Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HÖÖRS HK H 65
H65 Höör - vi ställer upp
2019-03-12 13:38

H65 Höör är et av 26 lag i SHE och Handbollsligan som tillsammans bestämt oss för att göra mer för vårt gemensamma samhälle. För våra barn och ungdomar. Vi vill tillsammans bli en ännu viktigare samhällsaktör. För oss är fair play lika självklart på som utanför planen. Vi ställer upp!

#viställerupp är en manifestation för de samhällsinsatser som klubbarna i SHE och Handbollsligan idag genomför. #viställerupp är också ett sätt för oss att kommunicera de positiva värden som handbollen står för. En handbollsspelare ställer upp för sina medmänniskor både på och utanför planen.

#viställerupp innefattar klubbarnas arbete inom Hälsa, Integration och Inkludering. Varje klubb bedriver egna verksamheter och projekt utifrån de utmaningar och möjligheter man har på sin lokala marknad. Tillsammans manifesterar vi detta under parollen #viställerupp.

Varje klubb har en lokal ambassadör för #viställerupp och nationellt har vi tre starka profiler som ställer upp för alla likas värde och klubbarnas satsning på samhällsengagemang. Vi är mycket stolta över de nationella ambassadörerna Tobias KarlssonLoui Sand och Sabina Jacobsen.

– Det här känns helt magiskt! Att få ge tillbaka till handbollen och tillsammans med klubbarna och ligorna hjälpa fler barn och ungdomar till en bättre framtid är fantastiskt, säger Loui Sand, nationell ambassadör för #viställerupp.

– Jag är väldigt stolt över att vara en ambassadör för klubbarnas samhällsfrågor. De goda värderingar som handbollen står för vill jag vara med och sprida även utanför handbollsplanen, säger Tobias Karlsson, nationell ambassadör för #viställerupp.

– Otroligt spännande satsning som jag har fått chansen att vara en del av. Jag kommer göra allt jag kan för att klubbarna ska få fullt genomslag av de aktiviteter man gör för barn och ungdomar, säger Sabina Jacobsen, nationell ambassadör för #viställerupp.

H65 Höörs spelarambassadörer: Sofia Hvenfelt och Kristin Thorleifsdottir

  
VAD GÖR KLUBBARNA I DAG?

HÄLSA
Vårt löfte: 
Vi sätter barn och ungdomar i rörelse.
• 13 400 aktiva spelare i klubbarna.
• 70 000 aktivitetstillfällen per år för barn och ungdomar.
• 1 000 000 individuella aktivitetstillfällen.
• 19 klubbar arrangerar idag skolaktiviteter för att sätta fler barn och ungdomar i rörelse.
• Över 27 000 elever omfattas årligen av skolaktiviteterna.

INTEGRATION
Vårt löfte: Vi ser till att barn och ungdomar från olika bakgrund får mötas. 
• 17 klubbar har idag olika initiativ och projekt kring integration.
• 200 aktivitetstillfällen genomförs varje år.
• 6 300 personer har varit en del av klubbarnas integrationsprojekt under 2018.

INKLUDERING
Vårt löfte: Vi vill ge alla barn och ungdomar chansen att delta.
• 16 klubbar gör olika aktiviteter för barn och ungdomar med olika funktionsvariationer, exempelvis Handboll för alla med bland annat rullstolshandboll och Härs&Tvärs.
• 200 aktivitetstillfällen genomförs varje år.
• 2 800 personer har medverkat i klubbarnas olika aktiviteter under 2018.

ALLA 26 LAG I SHE OCH HANDBOLLSLIGAN STÄLLER UPP PÅ...
…att sätta barn och ungdomar i rörelse!
…att se till att barn och ungdomar från olika bakgrund får mötas!
…att vi vill ge alla barn och ungdomar chansen att delta!
…alla människors lika värde!

KLUBBAR I SHE
IK Sävehof, Boden Handboll, Kungälvs HK, Skara HF, Lugi HF, Skövde HF, Önnereds HK, Kristianstad HK, H65 Höör, VästeråsIrsta HF, BK Heid, Skuru IK

KLUBBAR I HANDBOLLSLIGAN
IFK Kristianstad, Alingsås HK, IFK Skövde, Eskilstuna Guif, Ystads IF, Lugi HF, IFK Ystad, IK Sävehof, HK Malmö, Hammarby IF, Redbergslids IK, HIF Karlskrona, Önnereds HK, AIK

Har du har frågor kring #viställerupp ?

 

Kontakta


Roland Johansson

Mail: roland@h65.se


Elisabeth Hansson

Mail: elisabeth@hafam.se

Damer SHE
Glädjesiffrorna: antalet barn som spelar handboll i Höör har nästan fördubblats
2019-03-11 22:51, Damer SHE

Allt fler barn och ungdomar spelar handboll i Höör.

Sedan 2012 har antalet aktiva nästan fördubblats; från 250 till 450.

- Det är mycket glädjande siffror som är resultatet dels av elitlagets framfart, men även H65-modellen som syftar till att ta till vara på de krafter som finns på bästa tänkbara sätt, säger Åsa Berling, ordförande i H65 Höör.


2011 gjorde H65 Höör sin första säsong i Elitserien. Laget lyckades kvala sig kvar och belönades samtidigt med en Europacupplats.

Resten är historia. 

Två Europacupfinaler, varv en seger. 

En serieseger, två SM-finaler, varav en seger. 

Ett 70-tal europeiska matcher har spelats vilket gjort H65 Höör till ett attraktivt val för unga spelare som siktar på eliten.

Och inte minst har alla framgångar lett till ett enormt stort lokalt engagemang och satt orten Höör på kartan. 


I skrivande stund leder H65 SHE med 21 segrar på 21 matcher och jagar ett nytt SM-guld.

Damlagets stora framgångar har till anmärkningsvärt hög grad byggts på spelare från de egna leden. Inte minst med 96-kullen med spelare som Anna Johansson och Emma Rask (plus flera till, bland andra Julia Sandell, Hanna Blomstrand och Hanna Åkesson). Även vår målvakt Jannike Wiberg är en Höörprodukt och underifrån har spelare som exempelvis Ida Gullberg och Hedda Källström fyllt på.

Att H65 i en så liten ort som Höör, med knappt 16000 invånare i kommunen, lyckats etablera sig i Sverigeeliten och knackar på Europaelitens dörr har gett flera positiva effekter.

En av dessa är att fler unga väljer att börja spela handboll. Fler flickor stannar längre i föreningen. Fler människor får en del av sin samhällsfostran i H65 Höör. Kanske är det, när allt kommer till kritan, den största vinsten av dem alla.

- 2012 upprättades en femårsvision, säger Åsa Berling.

- Den gick ut på att öka antalet tjejer från 250 till 450 och det har vi klarat. Naturligtvis är det till stora delar en direkt effekt av elitlagets framgångar och medföljande uppmärksamhet. Våra elittjejer är dessutom väldigt ödmjuka, jordnära och tillgängliga för våra ungdomar.


Åsa Berling lyfter fram H65-modellen som en annan framgångsfaktor i sammanhanget.

- H65-modellen syftar till att ta till vara på de krafter som finns på bästa tänkbara sätt. Vi vill att våra medlemmar ska engagera sig som ledare, domare, styrelseledamöter eller någonting annat och handplockar de resurser som finns för att engagera i största möjliga mån. H65 beskrivs ofta av spelare som "en enda stor familj" och det är en väldigt fin komplimang att få. Den andan ska vi fortsätta att bygga vidare på för i Höör har vi väldigt annorlunda förutsättningar jämfört med i större städer.

Vilka utmaningar står klubben nu inför?

- Vi vill få fler pojkar att börja spela handboll naturligtvis - och att våra ledare ska vara fortsatt välutbildade. Dessutom vill vi kunna ge alla ungdomar fortsatta möjligheter att utöva handboll till så stor grad som möjligt. Vi är redan idag på gränsen av vad vi kan hantera med rådande hallsituation - samtidigt växer Höör som samhälle då det planeras både för fler bostäder och skolor. Det vore synd att tvingas säga nej till ungdomar som vill träna handboll.

Damer SHE
Bardis lämnar H65 för Önnered - Sandberg lämnar Önnered för H65
2019-03-11 09:58, Damer SHE

Truppen inför säsongen 19/20 börjar ta form och innebär både spelare in och ut. Nu är följande klart:

Malin Sandberg går från Önnered till H65 Höör.

Anna Bardis går från H65 Höör till Önnered.


Anna Bardis kom till H65 Höör från Eslöv inför säsongen 17/18 och var med och tog SM-silver. Mittnian med den delikata handleden har dock inte fått det att lossna fullt ut.

- Tiden i H65 Höör har varit rolig och utvecklande, även om jag haft en del skador och inte fått den speltid jag hoppats på. Jag ser verkligen fram emot ett nytt spännande kapitel i min karriär, en slags nystart, med en roll där jag får ta mycket ansvar, säger Anna Bardis.

- Men nu har jag naturligtvis fokus på Skurumatchen och kommande slutspel. Siktet är inställt på guld.


Inte sedan Jasmina Djapanovic slutade har H65 Höör haft en vänsterhänt niometersspelare.

Nu har det blivit ändring på den saken.

Malin Sandberg har nämligen värvats från Önnered.


Malin Sandberg är en av landets mest lovande spelare född år 2000 - och spelar i samma ungdomslandslag som Isabelle Andersson (Skurutjejen som också är klar för H65 nästa säsong).

Tränare Månsson har valt ut Sandberg personligen.

- Jag ser potential i henne. Hon kan läsa spelet - och jag ser likheter mellan henne och Emma Lindqvist. Det finns storlek, vilja att träna - och spelförståelse som ger nytta i både anfall och försvar.

- Det kommer att ta tid för henne att ta steget till en startplats i H65, men för mig är det är ett namn för framtiden och. Hon är för övrigt med i ett talangprojekt inom svensk damhandboll som även Alma Skretting är med i och det är inspirerande att få arbete med några av landets största talanger.


Malin Sandberg inledde sin handbollskarriär i Kärra som sexåring och 2016, som A-junior, flyttade hon till till Sävehof för att året efter gå till Önnered och spela sina första seniormatcher där. I U19-landslaget spelar hon bland annat tillsammans med Alma Skretting, Isabelle Andersson. Den sistnämnda är sedan tidigare presenteras som ett nyförvärv till Höör - från just Önnered.


Därmed blir Sandberg den fjärde (!) Önneredaren i H65; Victoria Larsson, Evelina Källhage och Sofia Hvenfelt har samtliga representerat Göteborgsklubben tidigare.

- Jag ser de som ett bra steg i min utveckling att gå till H65 Höör. Jag vet att det har gått väldigt bra för både Evelina och Sofia. Sedan har jag hört väldigt mycket positivt om Ola Månsson. Han ställer krav på vad han vill ha och det är viktigt för att utvecklas.

- Sedan lockar det att få spela och träna med de bästa spelarna så klart. Och att H65 satsar på Europacupspel betyder mycket.


Vart spelar du helst?

- I Önnered är jag mest tänkt som högernia - och tvåa i försvaret. Jag brukar vara spetsen i vårat försvar som spelar lite längre ut - och jag trivs bra i båda rollerna.

Önnered är klara för slutspel i år och laget har presterat fullt godkänt sett till de flestas förväntningar.

- Jag är inte nöjd med min säsong ändå. Speltiden har varit bra, men sett till avsluten är jag inte nöjd. Även den fysiska biten vill jag förbättra.

Det är hård konkurrens på nio meter?

- Perfekt. Jag vill utvecklas på träningarna först och främst, sedan är speltiden en bonus. 

Beskriv själv dina styrkor som handbollsspelare?

- Spelsinnet sätter jag väl främst. Jag har en blick för spelet som jag försöker att utnyttja. Sedan har jag en inställning och en mental styrka - jag vill verkligen bli någonting inom handbollen.


Just nu går Malin Sandberg sista året på Katrinelundsgymnasiet med handbollsinriktning och därför blir det många extra pass utanför det ordinarie träningsschemat.

- Jag kommer att bo i Lund och hitta någonting att studera vid sidan av handbollen. Det blir ett nytt stort steg i livet.

- Att jag känner flera personer i laget är så klart en trygghet. Det är ett stort steg att flytta till någonting helt nytt, men det är också det här jag vill göra.

Hur ser du som motståndare på H65 Höör?

- Det är tufft att möta dem. De är fysiska, snabba och spelar rolig handboll med mycket fart. Man är alltid helt slut efter matcherna mot dem. Dessutom är det bra tryck på läktarna. Jag gillar att det känns så familjärt.


Sedan tidigare står det klart att Mikaela Mässing lämnar H65 Höör för spel i Thüringer.

Nyförvärv som tidigare presenterats är: Irma Schjött från Västerås, Victoria Larsson från Önnered och Isabelle Andersson från Skuru.


Foto: Christoffer Borg Mattisson


Damer SHE
Gullberg i trafikolycka - "Jag mår under omständigheterna bra"
2019-03-07 12:37, Damer SHE
Under onsdagen var H65 Höör-spelaren Ida Gulberg inblandad i en otäck trafikolycka. Bilen hon körde voltade och blev totalförstörd.
Gullberg själv klarade sig lyckligtvis helt utan allvarligare skador, med hon ådrog sig en hjärnskakning, blåmärken och nacksmärtor.

Gullberg berättar själv:
- Bilarna framför mig bromsade in fort och jag tvärnitade, men kände att jag aldrig skulle hinna bromsa in. Jag ville inte köra in i dem så då svängde jag av vägen istället. 
Ida Gullbergs bil voltade och landade på taket. 
- Ambulans och räddningstjänst var snabbt på plats. Jag mår bra under omständigheterna och har bara massa blåmärken och lite ont i nacken, så jag är lyckligt lottad.

Olyckan skedde utanför Eslöv när Gullberg var på väg till jobbet
- Jag har fått en lätt hjärnskakning och nacken har fått sig en smäll. När jag kan spela handboll igen återstår att se, med det ska nog bli hyfsat snart.

Damer SHE
20:e raka segern kom mot Skara
2019-03-02 20:17, Damer SHE
H65 Höör tog sin 20:e raka seger i SHE när Skara var på besök. 34-19 (19-10) slutade matchen.
- Det var en bra insats, samtidigt är vi är långt från toppformen, säger Ola Månsson.

Skara inledde piggt i matchen och fick en och annan på läktaren att skruva lite obekvämt på sig när de tidigt gick upp i 3-5-ledning.
Kort därefter hostade H65-maskineriet igång, som en pålitlig gammal traktor - som därefter plöjde fram utan pardon.
Med nio bollars ledning i paus uteblev spänningen helt och andra halvlek handlade mest om att segla de två poängen tryggt i hamn utan att dra på sig skador eller onödigt slitage.

Tränare Ola Månsson rankar sina topp 3:
- Försvaret var riktigt bra förutom de första fem minuterna.
- Kantspelet fungerade bra.
- Sofia Hvenfelt var bra både framåt och bakåt.
Ni kom bara till spel med 13 spelare?
- Tilda Winberg, Hanna Åkesson och Hedda Källström fick spela med U-laget som hade match samtidigt. De behövde mer speltid och fick det nu, förklarar Månsson. 
Divsion två-laget Gordies, som kämpar i botten, vann borta mot Eslövstjejerna med 16-27 och nämnda trio svarade för 15 av målen.

Hur är det att spela matcher där ni avgjort tidigt, ofta redan innan paus?
- Det är inte helt enkelt att vara tränare då och vi har ju många sådana här matcher. När vi spelar ute i Europa blir det fler tuffare matcher under en säsong. Därför längtar via väldigt mycket mot Skurumatchen den 15 mars. Inte bara för att det är seriefinal, utan för att vi verkligen kommer att pressas in i det sista.
Hur nära toppformen är ni?
- Långt ifrån. Fysiskt är vi hårt nedtränade och det ska vi fortsätta vara i tio dagar till. Allt är uppbyggt för att vara som bäst i maj.

Emma Lindqvist blev matchens lirare
- Det känns bra. Vi vinner med 15 bollar så jag kan inte vara ledsen.
Ni hamnade i underläge med två bollar direkt?
- Vi höll lugnet ändå och anpassade oss efter deras spel. Kort senare kunde vi lösa det och rycka med ett par bollar.
Hur är det att spela fast man leder så stort?
- Ola påminner oss alltid om att det kommer alltid en match efter denna och vill att vi fortsätter att trycka i varje anfall, så det är bara att köra på.
Nu väntar Heid borta och Skuru hemma?
- Det är två matcher vi verkligen vill vinna. När vi legat etta hela säsongen är det klart att man vill vinna serien.

Kvarstående matcher;
BK Heid-H65 Höör 9/3 kl 16.15.
H65 Höör-Skuru 15/3 kl 19.00.

Foto: Christoffer Borg Mattisson
#viställerupp
Nyheter från våra lag
 
Följ oss på
Centrala Partners
Sponsorer