Nu kan du säkra din plats i Sporthallen - Köp säsongskortet här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HÖÖRS HK H 65
Damer SHE
Storseger mot Heid & Åkessons genombrott i SHE
2018-09-21 21:18, Damer SHE

H65 Höör tog andra raka segern i SHE genom att besegra BK Heid med hela 30-15 (15-7).

En spelare som fick sitt genombrott i eliten var Hanna Åkesson, ännu en produkt ur den magiska 96-kullen, som gjorde sitt första SHE-mål.

- Jag har slitit för det här, pustade Hanna ut.


Det enda tappet i H65:s spelartrupp inför säsongen var det på Marie Wall (som gick till Köpenhamn men som nu är korsbandsskadad).

Istället för att ta in extern kraft på vänstersexpositionen slussades två egna produkter in i laget, Hedda Källström (född 99) och Hanna Åkesson.

För Åkesson blev det första matchen i SHE med gott om speltid och när hon gjorde sitt första mål utbrast kvällens största jubel i hallen. Ännu en Höörtjej hade tagit steget ”hela vägen”.

- Jag har spelat i Höör sedan jag var sex år. De senaste åren har jag spelat i U-laget i division ett och två. Jag har alltid fått kämpa och kriga i det laget, men nu är jag med ”på riktigt”.

Åkesson fick spela vänstersexa - en ny position för henne.

- Jag har nästan alltid spelat mittnia. Men det var roligt även på kanten, inte minst efter en sådan här match.

Vilka är de bästa i 96-kullen som du spelat med?

- Hanna Blomstrand, Julia Sandell, Tilda Lundqvist, Anna Johansson, Emma Rask och flera till.

Kan du växa in i det här laget ännu mer?

- Ja, det hoppas jag. Efter en sådan här start känns det extra roligt. Jag kommer att gå och lägga mig ikväll med en god känsla…


Matchen var tidigt avgjord. Redan efter en kvart hade hemmalaget sprungit ifrån till 7-1. BK Heid kämpade och slet, men räckte helt enkelt inte till.

15-7 i paus blev till 30-15 efter en timmes spel och H65 rullade runt i laget rätt friskt. Priset till bästa spelare gick till Hanna Åkessons årgångskompis Anna Johansson, som nu är inne på sin femte säsong i eliten.

- Jag unnar verkligen Hanna den här framgången. Vi har spelat tillsammans sedan vi var små och gått i skolan tillsammans.


Ola Månsson summerade:

- Vinner man med 15 mål mot ett av landets tolv bästa lag måste man vara nöjd. Vi spelade runt på 14 spelare där alla var inne i minst 25 minuter, vilket är utvecklande för truppen. Många av dem som fick mindre speltid i fjor har tagit stora steg framåt.

Hur ser du på Hanna Åkessons roll i laget?

- Det är ingen hemlighet att vi sökte andra alternativ, men när vi inte fick de stjärnnamnen klubben ville ha valde vi att satsa på eget. Jag värderar en spelare som Hanna högt eftersom hon är ödmjuk och beredda att göra jobbet.

- Hanna har varit petad de första matcherna, men det syntes inte alls nu. Det visar på karaktär och det värdesätter jag verkligen.


Foto: Peter Månsson, 3hfoto.se

Damer SHE
H65 Höör vidare i EHF-cupen
2018-09-15 20:07, Damer SHE

H65 Höör är klart för kvalomgång två av tre till EHF-cupens gruppspel.

Det står klart efter segern mot Lokomotiv Zagreb på bortaplan med 19-23 (10-11).

- Vi har en trupp och spelarmaterial som är till för att spela mer än 22 matcher i serien, så visst var det en viktig seger på det sättet, säger tränare Ola Månsson.


Efter 22-18 i Höör hade H65 ett bra slagläge inför returen i Kroatien.

Till slut gick det vägen, med råge dessutom, men frågan var om inte det fanns en del oroliga tankar i laget när Zagreb i första halvlek ryckte fram till 8-5-ledning och fick mycket positiv energi.

- Nja. Det har varit så alla halvlekar i den här matchserien, Zagreb har kommit ut fräscha till alla halvlekar och jag var nära att ta timeout. Skillnaden är att vi inte tappar i kvalitet när vi byter runt medans motståndarna gör det. Jag var inte orolig spelmässigt och vi kom snabbt ikapp via kontringar.

Var du inte ens liiiiite orolig?

- Säg så här; det var viktigt att de inte fick fler flytmål i den stunden i matchen när de hade en tremålsledning. Men jag kände aldrig att det höll på att gå åt helvete.

Ni tappade snabbt en ledning till underläge i början av andra halvlek?

- Ja, vi höll på att hamna i samma fälla igen. Men sedan lyckades försvarsspelet stänga igen fullständigt och Jannike Wiberg i mål var fenomenal - igen. 


H65 dödade matchen i mitten av andra halvlek när de gick upp till en fembollarsledning.

- Linjespelet fungerade fint och det är någonting vi verkligen har jobbat med. Både Michaela Fransson och Sofia Hvenfelt har jobbat upp en styrka som gör att de hanterar tekniken allt bättre och båda är spelare som har förståelse från niometersspelet efter att tidigare har spelat där.

Främsta målskytt i H65 blev just Michaela Fransson. Fem kassar på sex avslut är fina papper för mittsexan.

- Hon har utvecklas positivt hela tiden och tar verkligen de chanser hon får. Hon har mycket kvar att förbättra, men var idag tungan på vågen. Mycket glädjande att se, hon har verkligen krigat för den här framgången, säger Ola Månsson.
I kvalrunda två väntar turkiska Muratpasa Belediyesi SK. Laget förlorade båda sina matcher i förra veckans Champions League-kval.

- Det är ett lag som består mestadels av turkiskor och det var en jätteöverraskning att de vann ligan.

Vi börjar hemma den 13/14 oktober spelar borta 20/21 oktober. Tittar man på resultaten och historiken gällande turkisk handboll så ska vi ha en bra möjlighet. Men det är inget Maltalag vi möter, de är duktiga och vi måste gå in med samma inställning då.

Att gå vidare i Europacupspelet är av stor vikt för H65 Höör.

- Vi har en trupp och spelarmaterial som är till för att spela mer än 22 matcher i serien, så visst var det en viktig seger på det sättet.


Femmålsskytten Michaela Fransson, fostrad i Vinslöv, placerar dagens insats högt upp på sin personliga ”Best of-lista”.

- Det slår inte SM-finalen då vi tog guld, men för min egen del var det en av de bättre prestationerna.

- Jag fick förtroendet från Ola Månsson tidigt i första halvlek. Jag satte mina lägen och vilket gjorde att jag fick fortsätta.

Du är mer delaktig i spelet den här säsongen?

- I år får jag fler bollar att jobba med, absolut. Samtidigt så är det ju naturligt att ju bättre jag blir desto mer får jag spela.

Vad är det annars som du har förbättrat?

- Jag har bra spelare runt om mig och det är hög kvalitet på träningarna. Hvenfelt tränar mycket försvar på träningarna så jag får kriga mycket mot henne. Att stångas mot Sofia och Emma Lindqvist, och Kristin Thorleifsdottir för den delen, har gjort mig bättre.


H65:s målskyttar:

Michaela Fransson 5

Anna Olsson 4

Ida Gullberg 3

Emma Lindqvist 3

Emma Rask 3

Sofia Hvenfelt 2

Anna Johansson 2

Mikaela Mässing 1

Fyramålsseger mot Zagreb i match ett
2018-09-09 00:37
H65 Höör besegrade Lokomotiv Zagreb med 22-18 (12-11) i första matchen i  kvalet till EHF-cupens gruppspel.
- Jag är nöjd med resultatet, säger tränare Ola Månsson - vars lag  förlorade Challenge Cup-finalen 2017 mot just Zagreb.


I fjor tog sig H65 Höör till gruppspel i EHF-cupen efter att ha  misslyckats i kvalet till Champions League (samma kval som Sävehof i år slipper). Målsättningen är att ta sig dit igen och få sex matcher av hög 
europeisk klass.
Tre kvalrundor äger rum fram tills dess och H65 fick svårast tänkbara lottning - i form av Zagreb. Faktum är att det kan bli något enklare motstånd i en eventuell andra kvalomgång...

Båda lagen inledde "trevande".
- Försvarsmässigt gjorde vi det bra i princip hela matchen igenom. Dock var det vissa saker som förvånade mig. Sättet vi missade frilägen på och kastade bort en del bollar i kontringarna. Det var en typisk premiärmatch för oss, kommenterar Ola Månsson.
Noterbart är att H65 Höör brände fyra (!) straffar - och räddade lika många. Gry Bergdahl fick chansen på tre straffar och tog samtliga dessa.

I mitten andra halvlek gjorde H65 Höör ett ryck och i slutminuterna hade laget marginalerna på sina sida. Under slutsekunderna räddade Jannike Wiberg ett avslut från kroatiskorna varefter Emma Lindqvist kunde bryta igenom och sätta slutresultatet 22-18 - vilket ju är betydligt bättre än de 21-19 det "lika gärna" kunde ha blivit.

Kristin Thorleifsdottir blev bästa målskytt i Höör med fem fullträffar. 
Niometersspelaren, som konkurrerar med Mikaela Mässing om en plats på vänsternio, har tagit steg framåt inför den här säsongen.
- Jag har utvecklats på mycket och verkligen lärt mig av förra säsongen som var min första i SHE.
- Zagreb spelade ungefär som vi väntat oss, med mycket smuggelhandboll. De tar fyra-fem steg, bryter ofta fram och spelar väldigt osvenskt. Bortsett från att vi missade ett par inspring i början av matchen tycker jag att vi hanterade dem bra.

Ola Månsson är medveten om vad som väntar i returen.
- Vi har ju varit där förut. Det kommer att bli tryck och tufft för mina spelare, men Zagreb måste vara åtta bollar bättre än idag... Kan vi stå upp lika bra i försvaret blir det nog bra. Sofia Hvenfelt gjorde en fantastisk match i försvaret - dessutom satte hon sina lägen framåt.
Dina topp 3 idag?
- På tredje plats det samlade försvaret. På andra plats Kristin Thorleifsdottir som gjorde starka inhopp i båda halvlekarna. Etta får Gry Bergdhal bli; hon hoppade in på tre straffar och tog samtliga.
Publiksiffran: 337.

Returen spelas i Zagreb lördagen den 15 september klockan 18. Vinnaren där får i omgång två möta ett lag som inte går vidare från sitt champions League-kval.

Matchprotokoll:
http://eurohandball.com/ec/ehfc/women/2018-19/match/1/021/H+65+Höörs+HK+-+HC+Lokomotiva+Zagreb

H65 Höörs Europahistoria sedan 2012:
http://eurohandball.com/ec/00-03/ehfc/women/2018-19/clubs/017632/H+65+Höörs+HK

Matchen kan ses i repris på skanetv.se.

Besök gärna vår Youtubekanal: 
https://www.youtube.com/watch?v=7ivYXEmtKm8

Bilder från matchen: 
https://www.kantbilder.se/2018/09/08/h65-hoor-rk-lokomotiva-zagreb-ehf-cupen/
Var med och stöd H 65
2018-09-06 13:43
I samarbete med Pantamera tar vi emot tomma pantburkar i föreningen.  H 65 får en schablonersättning på 200 kr per säck vi samlar in. Vi får även ersättning för skadade eller importerad burkar. Det går även bra att lämna in PET-flaskor (endast svenska). Burkar/flaskor lämnas i Sporthallen.

Vi har ett sponsringsavtal med Citygross i Höör där vi samlar in kvitton från privatpersoner.
Två gånger per år räknas och lämnas dessa in och ger oavkortat 1% av den totala inköpssumman tillbaka till föreningen.
Kvitton kan lämnas i H 65 cafeteria eller kansli.

Tack!
Damer SHE
Emma Lindqvist uttagen i landslaget
2018-09-04 13:38, Damer SHE
Från H65 Höör återfinns en debutant i form av Emma Lindqvist. Emma, som kom till H65 från moderklubben OV Helsingborg för tre år sedan, har haft en fantastisk utveckling.

Förbundskaptenen Henrik Signell har presenterat säsongens första landslagstrupp och åker till Island 25–30 september med siktet inställt på EM i Frankrike (29 november–16 december).

– Vi har inte så många möjligheter att träffas på en säsong så varje läger är väldigt viktigt och vi vill ta vara på dem på bästa sätt. Vi kommer att lägga fokus på oss själva och våra förberedelser inför EM, säger Signell.


Två landskamper kommer att spelas i Hafnarfjördur, mot Island den 27 och 29 september.

Två nya spelare kommer in i truppen jämfört med de senaste landskamperna: Debutanten Emma Lindqvist från H65 Höör och rutinerade Linn Blohm som är tillbaka på handbollsplanen igen efter att ha blivit mamma.

– Emma är en spelare som trots sin ålder har växt fram till en ledare i H65 Höör och som vi har haft ögonen på ett tag. Hon är väldigt allround och ska bli intressant att se i den här miljön. En tvåvägsspelare som kan användas som trea. i försvaret, säger Signell om 20-åringen som lämnade moderklubben OV Helsingborg sommaren 2016 och som sedan spelat två raka SM-finaler med H65 Höör.


Lindqvist själv hade inte räknat med att hon skulle få ett samtal från Signell.

– Jag blev väldigt chockad när han kom men den här nyheten, det var verkligen ingenting som fanns i mina tankar. Jag har bara fokuserat på säsongsstarten. Jag är oerhört glad att min utveckling är på väg åt rätt håll och det ska bli väldigt roligt och lärorikt att vara med och spela med de bästa i Sverige, säger 20-åringen.


Lagkaptenen Sabina Jacobsen har problem med en menisk men räknas vara tillbaka i spel i början av oktober.

Den svenska EM-truppen presenteras preliminärt den 30 oktober och laget möter Montenegro i två matcher, 23 och 25 november, innan avresan till Nantes i Frankrike där gruppspelet avgörs för svensk del.


SVENSKA TRUPPEN TILL LANDSKAMPERNA MOT ISLAND

Målvakter:
Filippa Idéhn, Brest Bretagne, 94 A-landskamper/2 mål
Johanna Bundsen, Köpenhamn Håndbold, 72/0

Vänstersex:
Loui Sand, Fleury Lorient HB, 94/204
Olivia Mellegård, IK Sävehof, 32/64

Mittsex:
Anna Lagerquist, Nykøbing Falster HK, 30/38
Linn Blohm, Köpenham Håndbold

Högersex:
Daniella Gustin, SGBBM Bietigheim, 23/44
Mathilda Lundström, Skuru IK, 7/7

Vänsternio:
Jamina Roberts, Randers HK, 138/281
Jenny Alm, Köpenhamn Håndbold, 112/260
Johanna Westberg, Nyköping-Falster HK, 62/110

Mittnio:
Bella Gulldén, Brest Bretagne, 191/753
Carin Strömberg, Viborg HK, 56/43
Emma Lindqvist, H65 Höör, debutant

Högernio:
Nathalie Hagman, CSM Bukarest, 125/369
Hanna Blomstrand, Köpenhamn Håndbold, 35/59Från Höör skickar vi även en läkande tanke till Cassandra Tollbring som drabbats av en korsbandsskada, och därmed får leva utan spela i såväl Larvik som i landslaget.

Foto: Martin Trobäck - kantbilder.se.
Handbollsskola för barn födda 2012
2018-08-21 14:26

Handbollsskola för barn födda 2012 startar sin träning den 9/9. Träningstider är söndagar 11:00-12:00 i Jeppahallen. Vi söker just nu ledare till gruppen, är du intresserad vänligen skriv i gruppen eller maila till lina@houseofpalladium.se.


Länk till gruppen avsedd för föräldrar och ledare:

https://www.facebook.com/groups/603534776709306/ 
Nyheter från våra lag
 
Följ oss på
Centrala Partners
Sponsorer