Säsongskorten för 2019/20 är nu släppta | Klicka här för att komma till vår e-biljettsida
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HÖÖRS HK H 65
Damer SHE
Så ser förutsättningarna ut inför säsongen 19/20
2019-06-21 08:44, Damer SHE
Säsongen 18/19 slutade med en semifinalplats.
Inte dåligt - men långt ifrån den interna och kanske även publika målsättningen.
Ola Månsson går här igenom förutsättningarna för nästa säsong. 

På vilket sätt skiljer sig truppen kommande år?
- Den stora skillnaden är att vi tappar uppemot 50 elitseriesäsonger. Anna Olsson, Anna Bardis, Jonna Linnéll och Mikaela Mässing stod för mycket rutin. Jag hoppas och tror att Jannike Wiberg fortsätter att spela, hon har kontrakt och är inställd på spel, men vi har en dialog om att ta saker och ting som de kommer. Det ska fungera med både familj och jobb för hennes del.
Vad/vem ska ersätta den värdefulla rutinen?
- Främst de spelare som redan finns i truppen. Många av nyförvärven är relativt färska i SHE. Alma Skretting är ju också ny. Jag tror att våra nyförvärv kan göra stor skillnad senare under säsongen eller nästa säsong.
Bardis, Mässing och Olsson spelade alla mycket mittnio. Nu försvinner samtliga?
- Ja, men vi har Emma Lindqvist som spelar på den positionen i landslaget och Tilda Winberg som spelar på den positionen i U-landslaget, så det ska nog lösa sig...

Från och med nu fram till och med den 17 juli är spelarna lediga från kollektiv träning. Men tränar gör de likväl. Hårt.
- De har fått välja hur många fyspass de ska ha individuellt i veckan utifrån möjligheter och ambitionsnivå - och ingen har mindre män sex fyspass i veckan...
- Vad gäller ledighet från vanlig träning så har vi redan haft den, högst ofrivilligt, redan från början av maj.

Försäsongen är spikad.
- Varenda träning är inlagd. Alla träningsmatcher är på bortaplan. Första träningsmatchen spelas mot Köpenhamn i Kristianstad den 22 juli. Fram tills dess kommer vi inte att ha rört en handboll sedan förlusten mot Sävehof. Allt fram tills dess handlar om fysträning.
Är det någonting nytt i upplägget?
- Nej, det kan man inte påstå. Vi kommer att tillbringa fyra dagar istället för två i Tyskland, det är väl den stora skillnaden.

Eftersom det inte gick som det var tänkt i SHE - hur blir det med Europacupspelet säsongen 19/20?
- Det är oklart i nuläget. Vi har ansökt som ett wildcard till EHF-cupen och det är inte ovanligt att lag får det. Jag har goda förhoppningar om att det blir så och i så fall inleds det spelet första veckan i september. 
Annars finns ju Challenge Cup?
- Ja, men det är inte aktuellt för vår del. H65 har varit med där tre år och gått till semifinal en gång och till final två gånger. Den turneringen är jättebra - men för andra lag i SHE. I EHF-cupen får vi chansen att utvecklas sportsligt på ett helt annat sätt.

Sommarens träningsmatcher och läger:

20-21 juli: Åhus Beach
22 juli kl 18: Träningsmatch mot Köpenhamn i Kristianstad
31 juli - 4 augusti: Träningsläger i Degeberga. Träningsmatcher mot Kristianstad 1/8 och 3/8, klockslag ej klart.
17 augusti: Träningsmatch mot Ajax i Köpenhamn.
18 augusti:Träningsmatch mot Eslövs IK i Eslöv.
22-25 augusti: Träningsturnering i Oldenburg, tyskland. Träningsmatch mot Buxtehude på vägen dit (22/8).
1 september: träningsmatch mot LUGI i Lund.


Sammantaget har truppen förändrats på följande sätt inför säsongen 19/20.
In:
Malin Sandberg H9/M9 (Önnered)
Victoria Larsson V6 (Önnered)
Isabelle Andersson M9/V9 (Skuru)
Amanda Andersson H9 (varit på lån till Eslöv)
Irma Schjött MV (VästeråsIrsta)
Linnéa Pripp H9 (Staffanstorp)
Dessutom får vi se mittsexan Alma Skretting in action. Hon kom från Ankaret inför förra säsongen, men blev korsbandsskadad innan serien startade.

Ut:
Anna Olsson (slutar)
Mikaela Mässing (Thüringer)
Anna Bardis (Önnered)
Jonna Linnéll (slutar)
Damer SHE
Skånsk jättetalang klar för H65 Höör
2019-06-19 23:42, Damer SHE
H65 Höör har satt sin trupp för säsongen 2019/2020.
Sist in i gänget är en av Skånsk handbolls största påläggskalvar födda 2002 - ungdomslandslagsspelaren Linnéa Pripp från Staffanstorps HK.

Linnéa Pripp är vänsterhänt och trivs bäst på högerniopositionen. Samma position som för övrigt Malin Sandberg (född 2000) värvats in till från Önnered. Dessutom har Amanda Andersson återkommit efter sin utlåning till Eslövs IK. Således har H65 nästa säsong tre (!) vänsterhänta alternativ på nio meter till skillnad från förra säsongen då det var noll. 

Speciellt mycket speltid i SHE säsongen 19/20 räknar dock Pripp inte med.
- I första hand är det division två-laget som jag kommer att få min speltid med. Men jag kommer att vara med A-laget och träna och jag hoppas naturligtvis ta stora steg i min utveckling där, säger det ännu 16-år gamla och 1,78 höga nyförvärvet.
I sammanhanget ska nämnas att det finns riktiga guldkorn i Linnéa Pripps stambok. På mödernet återfinns nämligen ingen mindre än Hörbyprodukten Sarah Holmgren - landslagsstjärnan som blev proffs i både Danmark och Tyskland och nu är ledamot i Svenska Handbollsförbundets styrelse.

Beskriv dig själv som handbollsspelare?
- I Staffanstop spelade jag högernia och fick ta väldigt mycket ansvar. I USM gick vi till steg fyra som längst. Jag har dock inte fått spela seniorhandboll tidigare.
Hur ser vardagen ut för dig?
- Jag har nyss avslutat första året i gymnasiet på Polhemsskolan i Lund med handbollsinriktning.
Varför blev det H65 Höör?
- Dels gillar jag Ola som tränare; jag har haft honom i skolan. Sedan är det ett lag med mycket erfarenhet och där man verkligen kan utvecklas, säger Pripp som bor kvar i Staffanstorp och pendlar med gänget som tillsammans tar bilen från Lund.
Har du varit i Höör på någon match?
- Jadå, senast vid SHE-kvartsfinalen mot Västerås. Jag slogs av den härliga stämningen och att det kändes väldigt familjärt. Spelarna blev väldigt hyllade efter segern och man märkte att det var någonting speciellt relationen mellan lag och publik.

Nästa landslagssamling blir i augusti då det första Europamästerskapet ska spelas - i Slovenien.
- Jag har tidigare varit med på en träningsturnering i Spanien och gjort tre matcher. Jag hoppas såklart bli uttagen till alla landslagssamlingar framöver.
Vad har du för mål med handbollen?
- Det kanske låter tråkigt, men jag vill bli så bra som jag kan bli. Och H65 är ett perfekt steg för mig.

Tränare Ola Månsson:
- Linnéa är en värvning för framtiden. En spännande spelartyp som jag tror kommer att blir riktigt bra i sinom tid. Men vi ska inte stressa fram någonting. Hon har redan kört flera fyspass med laget och kommit in i gruppen bra.
Premiären avklarad för H65 Invitational
2019-06-16 14:11

Lördagen den 15 juni avverkades den första upplagan av H65 Invitational i samarbete med BRIS.

En golfturnering där H65:s handbollsprofiler spelade i lag med sponsorer, supportrar, andra toppatleter samt medlemmar på Bosjökloster Golfklubb.

- Det här gav definitivt blodad tand. Vi hoppas och tror, utifrån responsen som vi fick, att H65 Invitational blir ett årligen återkommande event, säger Roland Johansson, marknadsansvarig i H65 Höör.


För ganska exakt ett år sedan roade sig H65 Höörs handbollsdamer mitt under brinnande slutspel med att ta en utflykt till idylliska och vackra Bosjöklosters Golfklubb. Under beskydd från golfklubbens instruktörer fick spelarna ta det första steget mot grönt kort; nämligen att provslå och testa på golfens grunder.

Visserligen sköt spelarna hellre hårt än rakt, men det tändes en gnista hos hela laget och idén att starta H65 Invitational föddes.


Sammanlaget var det ett 60-tal personer som blivit inbjudna eller som anmält sig.

Förutom H65:s egna spelare och tränare så fanns bland deltagarna exempelvis IFK Kristianstadsprofilerna Jesper Larsson och Helge Freiman. Hockeyproffsen André Burakowski, Rasmus Andersson, Kalle Andersson och Max Görtz. Golfproffset Fredrik From och Bo Persson var andra lokala profiler som ställde upp.

De H65-spelare som av folkhälsoskäl ännu inte var mogna att hantera en stålklubba i publik omgivning fick gå caddie åt de olika lagen.


Tyvärr fick tävlingen halveras ute på banan, från 18 till nio hål, eftersom ett åskoväder av himmelska mått drog över Skåne. Så när blixtrarna slog ner runt Ringsjöns nejder beslutade sig tävlingsledningen för att samla deltagarna i klubbhuset, för mingel, prisutdelning och middag hos Bosjökloster 101 - Bistro och bar.

- Ett enkelt beslut att ta. Att spela golf under förutsättningar är inte säkert, sa Johansson.


Ett resultat från tremanna-scramblen kunde ändå räknas ut. Segrade gjorde då Team Max Munther, som förutom huvudpersonen själv även utgjordes av Susanne Rask och Ulrika Arvidsson.

- Jag gillar verkligen det här initiativet. Sådana här event görs det för få utav, sa Munther.

På andra plats slutade team Jannike Wiberg där Olof Wigren och  Eva Bruubström kompletterade laget.

- Golf är intresse jag har som växt sig starkare på sistone. För oss spelare var det här väldigt roligt och en chans att lära känna sponsorer och supportrar på ett mer personligt plan. Det tror jag att alla uppskattar, inte minst tjejerna i laget, sa Wiberg.


H65-coachen Ola Månsson gjorde golfcomeback efter 22 år. Lyckligtvis klarade sig både (de flesta) träd, fåglar, grannar och publik sig helskinnade från hans swingar, utspel och inspel.

- Skjuta hårt kan jag fortfarande. Tyvärr hamnar inte bollarna där de hamnade för 22 år sedan. Och jag fattar inte vad jag gör fel, sa Månsson som i fallet drog med sig lagkamraterna Bertil Björck och Leif Görtz.

- Lyckligtvis samarbetade vi rätt bra inom laget och klarade oss undan med äran i behåll ändå. Sammanfattningsvis tycker jag att detta var ett trevligt initiativ som laget med glädje ställer upp på fler gånger.


Förutom en massa SM-guldmedaljörer, Europacupmästare och annat löst folk så kan det även noteras att en Stanley Cup-vinnare var på plats. Malmö-sonen André Burakowski gjorde nämligen debut på Bosjökloster GK.

- Vilken fin bana att spela på! Välskött och härlig miljö runtomkring. Det blev en bra dag, trots vädret.


När H65 Höör bokfört hela arrangemanget kommer klubben att rapportera hur mycket av överskottet som tillfaller BRIS.


Foto: Martin Trobäck.


Intressant läsning - Idrottsforskning.se
2019-05-22 10:23
Jobbar du med, eller är intresserad av, idrott, hälsa och träning? Då är Idrottsforskning.se tidningen för dig! Vi publicerar de senaste rönen och den viktigaste kunskapen från idrottsforskningens olika områden.

https://www.idrottsforskning.se/?utm_campaign=unspecified&utm_content=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsis-anp-3
Årets komet i SHE!
2019-05-08 11:38
Vår fantastiska Mikaela "La Bomba" Mässing har utsetts till Årets komet i SHE. 
Det firar vi med ett exklusivt erbjudande på Mikaelas egenkomponerade korv "La Bomba" från Marieholmskorv. Korven har tidigare sålts i den populära H65-lådan vid föreninges korvförsäljning men nu ges ett unikt tillfälle att köpa endast La Bomba korven.

Då detta är en specialtillverkad korv som endast finns i begränsad upplaga är det först till kvarn som gäller. Korven säljs i 9 pack (3x3) och kostar 120 kr eller 18 pack (6x3) för 200 kr. Korven går utmärkt att frysa. Försäljningen pågår endast t o m lördag 11 maj så skynda på med din beställning.

Skicka ett meddelande till ingrid.viberg1@gmail.com så tar hon kontakt med dig och bestämmer leverans.
Damer SHE
Säsongen över efter tredje förlust mot Sävehof
2019-05-02 20:24, Damer SHE

Säsongen är över.

Sävehof besegrar H65 Höör med 3-1 i matcher efter 23-21 i Partille Arena.


Säsongen 18/19 hade verkligen två ansikten.

Dels 23 raka segrar från premiären.

Dels tre raka förlustmatcher mot Sävehof i semifinalen.


En semifinalserie som inleddes så strålande med storseger inför storpublik i Eslövshallen.

Sedan kom H65 aldrig upp i nivå igen.

Eller jo, stundvis i första halvlek i torsdagens fjärde semifinal. Efter det inledande ställningskriget bröt H65 Höör fram till 5-9 och gick sedan till pausvila med 9-12 i ryggen.


I andra halvlek stegade Isabella Mouratidou in mellan stolparna i Sävehof, var 50-procentig matchen ut, och Sävehof kunde vända.

9-12 blev till 13-12 till Sävehof.

- Vi kom rätt in i matchen, men vi hade 7-8 minuter i början av andra halvlek då vi knappt kommer till avslut. Vi är inte ens i positioner. Jag tog en time out och var nära att ta en andra. Vi tappade allt på fem minuter, suckade tränare Ola Månsson efter matchen.


Visserligen kom H65 ikapp och förbi. Ledning igen med 17-18 när Kristin Thorleifsdottir åkte på sin tredje utvisning och förpassades till läktaren.

Då fick hemmalaget rejäl vind i seglen och ryckte undan med ett par bollar - ett övertag som de höll matchen ut.

- Förväntningarna när gick in i det hela var att Sävehof på något sätt kunde gå in som underdog. Tyvärr kunde vi inte förvalta den fina starten vi fick - samtidigt som Sävehof gjorde sina tre bästa matcher på säsongen i de tre senaste matcherna.


H65 Höör vill naturligtvis gratulera Sävehof till finalplatsen - för övrigt för 14:e året i följd.


#Viställerupp
Nyheter från våra lag
 
Följ oss på