Nästa hemmamatch: Höörs HK H 65 - IK Sävehof | Onsdag 23 januari 19:00 | Köp din biljett här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HÖÖRS HK H 65
Damer SHE
Statistikkollen: H65 Höör har aldrig vunnit hemma mot Sävehof
2019-01-20 02:46, Damer SHE


Nio hemmamatcher mot Sävehof i SHE/Elitserien.

Noll segrar.

H65 Höör har hemsk statistik när det gäller hemmamatcher mot Sävehof.


Som de flesta andra lag har H65 Höör haft historiskt svårt för Sävehof.

0-1-8 är facit på nio matcher när det kommer till grundserie- och slutspelsmatcher (en av matcherna spelades dock i Eslöv, ska tilläggas).

På resande fot är faktiskt betydligt bättre. De två senaste säsongerna har H65 vunnit grundseriematcherna i Partille. 

De två senaste årens SM-finalisterna har ett guld var, efter två rysarmatcher. I Malmö 2018 vann H65 och senast 2018 i Göteborg vann Sävehof.


Matcherna:


11/12

Sävehof-H65 34-22

H65-Sävehof 17-34


12/13

H65-Sävehof 18-31

Sävehof-H65 30-25


Semifinaler:

Sävehof-H65 25-22

H65-Sävehof 16-27

Sävehof-H65 30-17


13/14

Sävehof-H65 31-12

H65-Sävehof 26-27


Semifinaler:

H65-Sävehof 24-27

Sävehof-H65 26-23

Sävehof-H65 30-18


14/15

H65-Sävehof 26-31

Sävehof-H65 27-22


15/16

Sävehof-H65 35-22

H65-Sävehof 24-30


16/17

H65-Sävehof 21-21

Sävehof-H65 29-24

SM-finalen vann H65 i Malmö Arena med 25-27


17/18

Sävehof-H65 26-27

H65-Sävehof 23-28

SM-finalen vann Sävehof i Scandinavium med 21-22


18/19

Sävehof-H65 25-26

H65-Sävehof ??


Foto: Martin Trobäck

Damer J
H65 vidare till Steg 4 i USM F18!!!
2019-01-13 18:22, Damer J

Förutsättningarna för den sista matchen, H65-Heid, var dessa;

  • Skövde klara för Steg 4
  • Ankaret på en andraplats, vilket ger dem en biljett till Steg 4
  • H65 på en tredjeplats, vinst krävs för att erövra andraplatsen och Steg 4
  • Heid fyra med möjlighet till en 3:djeplats vid vinst

Och på det en hängiven publik med stort hemmastöd.

Damer J
USM i Höör
2019-01-13 11:24, Damer J

Ny dag och nya krafter på USM i Höör för Flickor 18 Steg 3.

Damer J
USM-helgens första dag klar!
2019-01-12 20:59, Damer J
Helgen för Ungdoms-SM inleddes för H65 på hemma plan av damjuniorerna mot Ankaret. Det är Steg 3 och många bra lag som möts under lördagen och söndagen. Besök avslutningsdagen för den spännande upplösningen.
Damer SHE
Derbyseger inför storpublik
2019-01-12 18:19, Damer SHE

H65 Höör fortsätter att rada segrar i SHE. Inför 706 åskådare skrevs segersiffrorna till 33-28 (16-16) mot LUGI.

Ändå var Ola Månsson långt ifrån nöjd.

- Jag kräver mer än att vinna mot LUGI. Vi ska vinna mot LUGI och spela bra - det gjorde vi verkligen inte idag.


Derbymatcher mellan H65 Höör och LUGi brukar vara tighta och spännande, men sällan speciellt målrika. Att det stod 16-16 efter 30 minuter var en överraskning för de flesta.

När H65-spelarna lommade in i omklädningsrummet för pausvila visste de att Månsson skulle ha ett och annat att ”påpeka”.

- Jag var tydlig i pausen. Jag pratade bara om individnivå i försvaret för det var verkligen inte bra. Felet ligger inte på samspelet, det ligger på individnivå. Vi blev överraskade av saker vi egentligen kan. För det är inte fysiken det är fel på.

Matchens lirare var Hannah Flodman. LUGI:s vänsternia svarade för hela 16 (!) mål, varav tolv spelmål.

- Hon är magisk bra. Och vi fick inte ens en varning på henne. Det går inte att vara mycket bättre än vad Flodman var idag, säger Månsson.

Den som kom närmast, åtminstone målmässigt, var Mikaela Mässing. Hela 12 mål, tre på straff, svarade ”La Bomba” för.


Efter 16-16 i paus ryckte H65 Höör tidigt i andra halvlek. På drygt tio minuter införskaffades en fyramålsledning som som mest i andra halvlek var sex bollar.

Vad sa du egentligen till spelarna i pausen?

- Det handlar inte vad jag sa, utan vad de tänkte om sig själva.

Lyft fram någonting positivt i samband med rycket i andra halvlek?

- Anna Johansson gör det bra hela matchen. Emma Lindqvist och Anna Bardis bär upp spelet och gör det verkligen bra de också. Extra kul att det börja lossna för Bardis efter sin skada.

- Det var samtidigt första gången vi verkligen får hål på LUGI framåt, trots få kontringar, säger Månsson - och då ska det påpekas att LUGI fortfarande saknar spelare som Julia Olsson och Olivia Lövqvist.

- Redan förra säsongen började vi bli bättre på anfallsspelet. Problem nu är att vi inte är lika bra försvarsmässigt och det inte så att vi tränar mindre försvar.

Har det gått för lätt - 13 raka segrar?

- Nej. För inte mer än en vecka sedan stod det 20-20 mitt i andra halvlek mot Kristianstad och det har varit flera jämna matcher på sistone.

- Vi vinner med fem mål och LUGI är nöjda med det, men som tränare för H65 är jag orolig för att försvaret inte är bra. Vi är inte så tuffa och fysiska som vanligt, just det våra motståndare brukar ha mest respekt för. Men det är jobbigt att vara negativ när vi tagit 13:e raka segern i SHE…

Har du för höga krav?

- Så är det säkert, men jag vill ju att vi hela tiden ska bli bättre. Och ja, jag ställer höga krav. Jag kräver mer än att vinna mot LUGI. Vi ska spela bra och vinna mot LUGI. Ändå, jag vill inte byta jobb med någon annan. Jag har det bästa jobbet i serien, men jag har fortfarande mycket arbete att göra.


För matchen avtackades Jonne Linnéll inför storpubliken med videohälsningar från både Niklas Harris och Jonna Linnéll. En känslosam stund för många i hallen och dessutom fick hon vara med på bänken under en derbyseger i sin avslutning.

Mer om Jonnas beslut att sluta med handbollen på h65.se.


Foto: Mikael Nilsson

Damer SHE
Tack för allt Jonna Linnéll
2019-01-11 07:55, Damer SHE
Nu står det klart att Jonna Linnéll tvingas avsluta sin handbollskarriär.
Den tidigare lagkaptenen och högersexan har haft en enormt stor betydelse i H65 Höörs framgångssaga, men den senaste korsbandsskadan har följts upp av komplikationer och nu har Linnéll fattat det svåra beslutet att lägga skorna på hyllan.

De senaste åren ha varit fyllde med skador och rehabträningar för Jonna Linnéll.
I en Challenge Cup-match i Frankrike hösten 2015 bröt hon armen svårt och efter flera operationer lyckades hon kriga sig tillbaka. I januari 2018 hade hon nyss kommit tillbaka - då drabbades hon av den korsbandsskada som hållit henne tillbaka fram till nu.
- Jag har genomfört flera fystester och efter samtal med ortoped vi ser det gemensamt som att jag måste sluta med handbollen. Det känns mest rättvist mot kroppen, säger Jonna.
- Tyvärr har jag har haft en hel del komplikationer efter senaste operationen, det är menisksskador och broskskador som ställer till det vilket gör det riskabelt att fortsätta utsätta knät för hård belastning. Hoppet fanns kvar i det längsta. Jag tränade med laget i måndags och det var helt underbart att få vara med, göra lite mål och vara "sig själv" för en stund. Tyvärr fick min kropp sota för det resten av veckan och det fick mig att slutgiltigt acceptera beslutet.
I början av februari kommer Jonna Linnéll att kliva på ett flygplan till Australien för att stanna där i ett år.
- Jag är färdigutbildad sjukgymnast i Sverige och älskar mitt jobb. I Australien ska jag studera vidare inom yrket och kommer nu att kunna ta en "Master" eller Magister som man säger i Sverige. Det blir mitt sätt att gå vidare med min andra karriär. Jag ska investera i mig själv. 

Tyresö-fostrade Jonna Linnéll kom till H65 Höör från LUGI inför säsongen 2011, efter en vända i danska Kolding. Hon har därmed varit med om att etablera H65 Höör i Sverigeeliten, oftast som lagkapten, samt vunnit både SM-guld och Europacupen. Listigt försvarsspel och en patenterad handledsflipp vid sina inhopp från H6-positionen är något som kännetecknat Jonna Linnéll. Det - och en fantastisk träningsvilja, positivitet och lojalitet.
H65 Höörs sportchef Elisabeth Hansson:
- Jonna Linnélls betydelse för H65 Höör har varit enorm. Både på planen och utanför den. Vi har varit med om otroligt mycket tillsammans, främst positiva och fantastiska minnen kring alla resor och matcher. För mig är det nästan som en familjemedlem.

För Jonna är det bittert att inte kunna avsluta karriären på egna villkor.
Vad har handbollen haft för betydelse i ditt liv?
- Det har betytt massor. Jag har växt upp i den världen, hela familjen har en relation till sporten, och jag har kunnat leva i den världen. Alla resor har varit fantastiska och jag har haft turen att spela i flera härliga lag. Jag kommer ändå mest att minnas tiden i H65 där både föreningen och mina lagkamrater har känts som min familj. Att ha fått uppleva lagidrott och samarbete i de sammanhangen är någonting som jag kommer att ha nytta av resten av livet - och det är något som alla egentligen borde uppleva.

Vad värdesätter du mest under din handbollskarriär?
- Som handbollsupplevelse var SM-guldet någonting helt fantastiskt. När jag tänker tillbaka på stunden när vi gick in på arenan och mötte vår publik får jag rysningar varje gång. Sedan all glädje och eufori efter segern...
- Men när vi som totalt uträknade vann Europacupfinalen i Paris var det extremt stort för lilla Höör. Det tog lång tid att smälta den triumfen.
- Jag är tacksam för att ha fått vara med den här resan som Höör har gjort. Det är klart att det är en sorg att tvingas ge upp nu. Jag hoppas ändå att jag kan åka iväg på det här Australien-äventyret och minnas tillbaka på allt enastående jag varit med om. Skåne kommer alltid att vara "hem" för mig och H65 kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.

Linnéll avslutar:
- Jag vill rikta ett stort tack till Jan och Elisabeth samt till mina fina lagkamrater och ledarstab för alla underbara år och för allt stöd och hjälp jag fått. Såväl under mina härliga spelår men även under de tuffare stunderna som skadad. Jag har alltid känt mig lika varmt välkommen och delaktig vare sig jag varit spelklar eller halt. H65 är en förening där man ser till att alla i gruppen mår bra.

Innan avkast vid lördagens match (kl 16) mellan H65 Höör och LUGI kommer Jonna Linnéll att avtackas i Sporthallen i Höör.
Så här toppar du laget bäst
Det är livsviktigt att barnen har skoj när de tävlar och tränar. Och tar man skoj på allvar får man också det bästa laget. Gå utbildningen som ger en bättre idrottsmiljö för barn på grönt-kort.nu. Den kostar inget och du gör den på ca 1 timme.
www.gront-kort.nu
Nyheter från våra lag
 
Följ oss på
Centrala Partners
Sponsorer