Nästa match: H 65 Höörs HK : LC Brühl Handball | 7 september | 16:00 | FÖRKÖP DIN BILJETT HÄR!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HÖÖRS HK H 65
Bli medlem i Höörs Handbollsklubb H 65
BLI MEDLEM
Handbollen ställer upp 1 000 000 gånger
2019-09-09 12:55

Vi är nu 26 lag i SHE och Handbollsligan som tillsammans bestämt oss för att göra mer för vårt gemensamma samhälle. För våra barn och ungdomar. Vi vill tillsammans bli en ännu viktigare samhällsaktör. För oss är fair play lika självklart på som utanför planen. Vi ställer upp!


#viställerupp är en manifestation för de samhällsinsatser som klubbarna i SHE och Handbollsligan idag genomför. Totalt genomför vi 1 000 000 individuella aktivitetstillfällen.

#viställerupp innefattar klubbarnas arbete inom Hälsa, Integration och Inkludering. Varje klubb bedriver egna verksamheter och projekt utifrån de utmaningar och möjligheter man har på sin lokala marknad. Det kan vara skolaktiviteter för att sätta fler barn i rörelse, integrationsprojekt för nyanlända, aktiviteter för barn med funktionsvariationer och mycket mycket mera. Tillsammans manifesterar vi detta under parollen #vi ställer upp.


H65´s lokala engagemang i #vi ställer upp manifestets anda omfattar utöver vårt långsiktiga samarbete med BRIS startar H65 även ett socialt samhällsprogram i samförstånd med Kommunens politiker och skolor (CSR projekt) ”H65 för alla barn & ungdomar i Höör”. Programmets mål är att skapa en trygg samlingspunkt för kommunens barn och ungdomar dit de kan komma för att utöva fysiska aktiviteter, få hjälp med läxläsning eller bara ha en vuxen person att prata med.  


H65´s sociala engagemang personifieras genom två av klubbens Dam elitspelare Sofia Hvenfelt och Kristin Thorleifsdóttir som är våra lokala ambassadörer för manifestet och vårt sociala samhällsprogram.

- Idrotten betydde väldigt mycket för mig som barn och har erbjudit en plats där man känt samhörighet. Därför är jag väldigt glad, tacksam och stolt över att jag får vara en del av detta fantastiska samarbete i Höör. #viställerupp är en väldigt bra central satsning, men det är upp till klubbarna att göra skillnad i vardagen och där vill jag vara med och bidra, säger Kristin Thorleifsdóttir.

- Jag är glad och stolt över att H65 Höör och BRIS startat detta samarbete och hoppas att det är början på något nytt som kan göra stor skillnad för barn i Höörs kommun - oavsett om de har handbollsintresse eller inte, säger Sofia Hvenfelt.


Nationellt har vi tillsammans tre starka profiler som ställer upp för alla likas värde och klubbarnas satsning på samhällsengagemang. Vi är mycket stolta över ambassadörerna Tobias Karlsson, Loui Sand och Sabina Jacobsen.

- Det här känns helt magiskt! Att få ge tillbaka till handbollen och tillsammans med klubbarna och ligorna hjälpa fler barn och ungdomar till en bättre framtid är fantastiskt, säger Loui Sand, nationell ambassadör för #viställerupp.

- Jag är väldigt stolt över att vara en ambassadör för klubbarnas samhällsfrågor. De goda värderingar som handbollen står för vill jag vara med och sprida även utanför handbollsplanen, säger Tobias Karlsson, nationell ambassadör för #vi ställer upp.

- Otroligt spännande satsning som jag har fått chansen att vara en del av. Jag kommer göra allt jag kan för att klubbarna ska få fullt genomslag av de aktiviteter man gör för barn och ungdomar, säger Sabina Jacobsen, nationell ambassadör för #viställerupp.


För vidare frågor:

Roland JohanssonMarknadsgruppen H65, Höör
roland@h65.se

0702-83 25 95

Peter Gentzel

Vd, Svensk Elithandboll

peter.gentzel@elithandboll.se

+46 733 465 468

Damer SHE
Kvalrunda ett avklarad - nu väntar ryskt toppmotstånd
2019-09-08 18:10, Damer SHE

Med hela 43-19 besegrade H65 Höör FC Brühl under söndagen.

Totalt blev det 75-43 och nu väntar kvalrunda två i EHF-cupen - och ett helt annat motstånd i form av ryska Kuban, kvartsfinalister i fjolårets turnering.


Speciellt spännande blev det aldrig.

Efter lördagens åttamålsseger ryckte H65 direkt och hade avgjort dubbelmötet efter bara några anfall.

- Vi fick en drömstart direkt med 5-1 i ryggen, sedan malde vi på samtidigt som de tappade sugen.

Det verkar inte varit svårt att hålla fokus resterande tid, med 43 gjorda mål?

- Vi använde tiden med att jobba med våra tekniska saker, både för att utveckla laget och vissa individuella bitar. I andra halvlek körde Brühl runt med andrauppställningen, vilket märktes…

Vem vill du lyfta fram lite extra?

- Alla fyra kantspelarna har varit riktigt bra i dessa två matcher. Idag tog Rask och Gullberg för sig, igår var det Larsson och Källhage.

22 måls skillnad på två matcher. Än ni bättre än vad du först trodde?

- Ja, åtminstone har jag nu fått bättre besked än jag hade förväntat mig. Vi har dessutom en tradition i Höör av att lära oss mycket från första matchen till den andra, att man drar erfarenheter från match ett både vad gäller motståndare och domarbedömning. Brühl gjorde inte mål på det de gjorde igår… Det är en typisk grej i Höör som jag tagit över efter Harris tid.


Nu väntar ryska Kuban Krasnodar i andra kvalrundan av tre innan ett eventuellt gruppspel.

- De brukar nästan alltid sluta topp tre ryska ligan och spelar nästan varje år gruppspel i EHF-cupen. Laget består väldigt mycket av de 96- och 97:or som jag har förhållandevis bra koll på sedan U.landslagstiden, något jag inte visste om förrän nyss. Så jag visste först inte att jag hade så bra koll, haha! 

- De är bra spelare såklart och har Yevgeni Trefilov som tränare. Han har några OS— och VM-guld så det blir en rolig utmaning.

H65 Höör är seedade lägst av samtliga lag i EHF-cupen.

- Så det hade faktiskt kunnat vara värre. I ligan har Kuban två segrar på lika många matcher, säger ola Månsson innan han lägger denna kvalrunda bakom sig.

- Men just nu är det en serierpremiär mot GT Söder kommande helg som vi har fokus på.


Fler intervjuer och röster från matchen finns på H65 Höörs Facebooksida.


Matchbilder fria för publicering:

https://www.dropbox.com/sh/qac65a3c0cd71lw/AACd_Gx9nEMYGkV9IjhOM6jVa?dl=0

Damer SHE
Åttabollarsseger mot Brühl - Gry tror på tuffare retur
2019-09-07 19:41, Damer SHE

I den första kvalrundan av tre ställs H65 Höör mot de schweiziska mästarinnorna LC Brühl.

Båda matcherna i dubbelmötet spelas i Höör i helgen och skånskorna fick en fin start med en åttabollarsseger: 32-24.


H65 svarade inte för någon klockren första halvlek, slarvade en del, men kunde ändå ta med sig 16-10 i paus. Främst var det tempot som skiljde lagen åt. Brühl hade flera kapabla pjäser, inte minst niomålsskytten Kerstin Kündig, men gick runt på få spelare och det märktes.

I andra halvlek kunde H65 dra ifrån något ytterligare, det landade på 32-24 inför 225 åskådare.

- Brühl är ett bra lag med spelare som har rutin från Bundesliga och Europaspel. Därför är jag mycket nöjd med resultatet, mös Ola Månsson. 


Målbäst i H65 blev Evelina Källhage, sju baljor, men även nyförvärvet från Skuru, Isabelle Andersson, gjorde det bra (fem mål). Nämnas i det sammanhanget ska också Victoria Larsson (fem mål), nytillskottet från Önnered, som var lyckosam på sin vänsterkant.

Priset som matchens lirare gick dock till målvakten Gry Bergdahl, som fått en viktigare roll denna säsong när tidigare målvaktskollegan Jannike Wiberg tvingats lägga handbollen åt sidan  - eftersom hon går i väntans tider.

- Det var en jätteskön seger, men vi kanske borde ha vunnit med några bollar till, kommenterar ”Väggen från Vetlanda, Gry Bergdahl.

Är det speciellt att spela i EHF-cupen jämfört med i SHE?

- Ja, det händer en del oförutsägbara grejer både på plan och kring domsluten. Det kan hända lite vad som helst. men man lär sig allt eftersom att inte lägga energi på sådant.

Hur är det att träna utan Jannike Wiberg?

- Det är tomt, men Irma Schjött fyller den platsen bra.

Vad tyckte du om dagens motstånd, Brühl?

- De har niometersspelare som tar stor plats och mycket ansvar, men vi stod upp bra bakåt.

Vad tror du om returen under söndagen?

- Den blir tuffare än idag. De kommer att släppa på allt när de har åtta bollar att ta igen.


Victoria Larsson pustade ut efter sin premiär i nya hemmahallen.

- Det var kul och spännande att spela den här matchen. Jag trivs här nere i Skåne och har kommit bra in i laget. 

H65:s omställlningsspel passar dig va?

- Jo, att kontra gillar jag, men all löpning är kanske inte det jag gillar bäst…

Nästan hundraprocentig idag var du dock - fem mål på sex försök?

- Laget gjorde en bra insats och jag är nöjd med min bästa insats, säger Larsson.


Returen spelas söndag klockan 14.00 i Höörs Sporthall.Matchbilder fria för publicering (ange: Foto: H65 Höör):

https://www.dropbox.com/sh/qac65a3c0cd71lw/AACd_Gx9nEMYGkV9IjhOM6jVa?dl=0


Protokoll:

http://eurohandball.com/ec/ehfc/women/2019-20/match/1/011/H+65+Höörs+HK+-+LC+Brühl+Handball

Damer SHE
Jannike Wiberg ska bli mamma - igen
2019-08-26 11:22, Damer SHE
Goda nyheter.
Mellanskånes främsta målvakt genom alla tider, Jannike Wiberg, ska bli mamma. Igen.

H65 Höör gick in i säsongen 19/20 med tre målvakter. Gry Bergdahl, nyförvärvet Irma Schjött och inventarier, legenden, trotjänaren och landslagsmeriterade Jannike Wiberg.
Nu är de bara två till antalet i truppen - eftersom Jannike Wiberg är gravid. Tillsammans med sin make Patrik har Jannike sedan tidigare sonen Elias, 4,5 år.
- Jag är i vecka 14 och får inte spela längre, men vi är väldigt lyckliga över att utöka familjen, säger Jannike.
Få spelare har betytt så mycket för H65 Höör som Jannike Wiberg gjort genom åren och blotta tanken på att 32-åriga Jannike ska ha spelat sin sista match för klubben är det säkert många som har svårt att ta in.
Wiberg stänger dock inga dörrar.
- Födseln är beräknad till februari, om allt går som det ska. Efter det får vi se hur det funkar med familj och arbeta och allt runt omkring. Jag älskar handbollen och vill absolut inte säga att det är färdigspelat. Vi får se hur det känns om ett år eller så.
- Dock kommer det att kännas konstigt att inte vara med laget och träna och spela matcher. Jag kommer säkert att springa en hel del i hallen ändå och vara med på mitt hörn, det blir svårt att hålla sig därifrån.
Blir det en pojke eller flicka?
- Det får vi reda på vecka 19.
Grattis och stort lycka till! Återväxten av handbollsspelare från Höör verkar god.
- Tack tack.
Från klubbens sida vill vi bara flika in med förslaget att din barnets morfar Håkan, som ju är säkerhetsansvarig på matcherna, kanske skulle kunna förtidspensionera sig för att på så sätt få utrymme utöka sitt framtida barnvaktsarbete. Det skulle ju underlätta för en ny comeback för dig, menar vi...?
- Hm, ja, vi får ta ett snack inom familjen. Även min mamma är ju duktig kring den biten. Vi får se, avslutar Jannike Wiberg.

Foto: Christoffer Borg Mattisson
Damer SHE
Summering av Tysklandslägret
2019-08-25 19:53, Damer SHE
H65 Höörs SHE-damer har i helgen varit på en träningsturnering i tyska Oldenburg.
En seger, en oavgjord, tre förluster och en fjärdeplats totalt var Ola Månsson inte nöjd med.
- Som lag är vi sämre nu jämfört med vid samma tidpunkt i fjor, p andra sidan är det inte speciellt förvånande.

I matcher som spelades 2*20 minuter noterades under lördagen följande resultat:
Seger mot Hannover-Badenstedt med 20-14.
Förlust mot Bayer Leverkusen med 12-20.
Oavgjort mot VfL Oldenburg; 19-19.

Under söndagen förlorades semifinalen mot HSG Blomberg med 10-17 och sedan även matchen om tredjepris mot HSG Bensheim med 21-22.
- Hela truppen har varit med. Anna Johansson var med inte med på grund av krasslighet. Mikaela Fransson och Kristin Thorleifsdottir vilade också för lite småskavanker. Det har varit ett bra tillfälle att spela in de många nya spelarna, men prestationsmässigt har det varit både upp och ner, säger Månsson.

Det är andra året i rad som H65 träningsspelar i just denna turnering.
- Ska vi spela i Europa så är detta ett bra och nära alternativ. Vi har mött Bundesligalag som är bra nog att vinna SM-guldlag, men räckte inte till mot dem och det är väl rätt talande.
Är du nöjd eller missnöjd?
- Resultaten har inte gått vår väg i flera jämna matcher. Vi är samtidigt inte på den nivån nu som vi var vid den här tidpunkten förra året. Det i sig är inget jag planerat för, men det är heller inte oväntat. Vi har trots allt gjort oss av med väldigt mycket rutin. en seger på fem matcher är dock inget jag är nöjd med...

Lyckligtvis finns inga skador att rapportera om.
- Vi har spelat runt rätt bra med de 16 tillgängliga spelare som fanns. Irma och gry delade på ansvaret i målet.
Vad kan vi mer lyfta fram?
- Alma Skretting har en omställning framför sig med att gå från ungdomshandboll i Ankaret till seniorhandboll i H65 och detta var hennes första prov och hon skötte sig fint. Förra året hade vi Mässing och Kristin på nio meter, nu hade vi Isabel Andersson och Bintho Linnér. De är framtiden, men är inte toppspelare redan nu.
Bintho är ett spännande namn?
- Ja, hon kommer att vara med i truppen och träna en dag i veckan, men man ska tänka på att hon är förstaårsjunior som ska matchas in i seniorhandbollen på rätt sätt. 
H65 blev fyra även i fjor?
- Ja, men då såg det ut på ett helt annat sätt.
Dela ut två guldstjärnor?
- Emma Lindqvist och Evelina Källhage har varit väldigt bra.
Vad väntar härnäst?
- LUGI på söndag, 13.30 i Arenan i Lund.
Förresten, vem ska lägga straffar den här säsongen?
- Ida Gullberg och Evelina Källhage har gjort det bra båda två så här långt.
Vart står H65 inför säsongen 19/20?
- Just nu är vi sämre än för ett år sedan. Men det viktiga är hur bra vi är till våren. 
Klubbfotografering 9 oktober
2019-08-16 10:59
Onsdagen den 9 oktober mellan kl 16:00-20:00 kommer Idrottsfoto.se på besök till Sporthallen för vår årliga klubbfotografering.
Fotoschema för lagen kommer inom kort på hemsidan.

BLI MEDLEM
#Viställerupp
Nyheter från våra lag
 
Följ oss på
Våra partners