NÄSTA HEMMAMATCH | H 65 Höör - VästeråsIrsta HF | Lör 30 december 14:00 | Förköp din biljett här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HÖÖRS HK H 65
| ELITLAGET

Höörs HK H 65
35 - 26
VästeråsIrsta HF
Höörs HK H 6535 - 26VästeråsIrsta HF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 10 oktober, 19:00
Plats:Sporthallen, Höör
Serie:Svensk HandbollsElit   Tabell >>
Karta:Klicka här >>
Aktivitetsinfo: Biljetter:
https://h65.ebiljett.nu/
Niomålsseger mot Västerås
2018-10-10 21:50
H65 Höör tog tredje raka segern i SHE efter att ha besegrat Västerås Irsta på hemmaplan med 35-26.
Men det var inte utan vissa bekymmer.
- Laget var inte "på plats" i första halvlek och det duger inte. Kollektivt höjde vi nivån i andra halvlek och då fick jag det besked jag ville ha, säger tränare Ola Månsson.
 
Drygt 16 minuter in på första halvlek lämnade Ola Månsson in timeout-kortet, för övrigt var det enda gången under matchen.
H65 befann sig i tvåmålsunderläge, slarvade i offensiven och fick inte fatt i motståndarna i försvaret.
- Domarna, som var riktigt bra, satte ribban högt och tillät tuffa tag. Då måste man bjuda upp till kamp och det gjorde inte vi inledningsvis. Jag gjorde inget annorlunda rent taktiskt vid timeouten, eller efter paus heller för den delen, men förklarade för spelarna att det var dags att göra jobbet fullt ut.
Spelarna lyssnade. Och levererade.
I paus ledde H65 med 15-13 och tidigt i andra halvlek sågades Västerås av hoppets sköra pinne.
- Speciellt glad är jag över att kantspelet fungerade. Andra glädjeämnen var den kollektiva uppryckningen, att alla kunde förmå sig att höja nivån och jobba åt samma håll. Nu ska vi ladda om för mötet med Muratpasa Belediyesi på lördag, säger Månsson.
Muratpasa ja. Det är det turkiska lag som H65 Höör möter i den andra kvalrundan av tre i EHF-cupen. Klaras de kvalrundorna av väntar nytt gruppspel i vinter.
 
Idag Gullberg blev målbäst i H65 med sina sju mål. Kantspringaren, som är fostrad i den egna klubben gjorde en av de bästa matcherna i den röda tröjan.
På andra kanten briljerade Emma Rask med större andel kontringsmål och det blev efter mycket vånda hos matchsponsorn Tjörnarpsbuss den senare som tilldelades priset "matchens lirare".
- Skönt att det lossnade lite grand idag. Säsongsinledningen har väl inte varit superbra. Det är ju en ny roll för mig att vara etta på positionen och jag har höga krav på mig själv, men det känns allt bättre.
- Inte minst andra halvlek var bra från min och lagets sida. Vi var lite tröga, jag vet inte varför, i inledningen av matchen.
Marie Wall och Jannike Wiberg hade ett fantastiskt "telepatiskt" samarbete på planen. Hur tycker du att det funkar mellan dig och Jannike?
- Jättebra! Inte riktigt på Walls nivå naturligtvis, men jag har ju spelat och tränat med Jannike rätt många år nu. Det gäller bara att få utdelning på det på planen också.
 
Nästa match för H65 Höör spelas i Sporthallen i Höör på lördag klockan 16. Turkiska Muratpasa Belediyesi står för motståndet. Returen spelas i Turkiet nästkommande söndag - därifrån kommer både pressbilder och pressmeddelanden.
 
Foto: Martin Trobäck, kantbilder.se
 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 15/11 19:00
29 - 33
Tor 9/11 19:00
25 - 21
Sön 5/11 18:00
27 - 31
 
 
Centrala Partners SHE
Våra partners