SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HÖÖRS HK H 65
| F 07
Vinnare av Hallbybollen 2020
2020-01-08 13:23

En tur till Jönköping och Hallbybollen blev en guldkantad historia !!

 

H65’s tjejer F12 gick obesegrade genom gruppspelet och gick direkt till A-slutspel och åttondelsfinal där Skånela IF stod för motståndet. Efter två spelade minuter tog Skånela ledningen och efter ytterligare två minuter så ledde Skånela med 1-2 Men sen var det stopp och motståndarna fick ingen möjlighet att göra fler mål förrän i 23:e minuten då ställningen blev 9-3 till Höör. Matchen slutade 11-4 och tjejerna visade upp ett försvarsspel som hade imponerat på Ola Månsson!! 

 

Vinsten skickade tjejerna vidare till en kvartsfinal mot Eskilstuna Guif som tidigare slagit ut Eslöv i en spännande kamp som avgjordes till Eskilstunas fördel efter förlängning och därefter straffar.

 

I kvartsfinalens första sex minutrar mot Eskilstuna följdes lagen åt, sen var det Höör som la i en extra växel, både framåt och i försvar. Vid fulltid visade siffrorna vinst med 7-12 och en semifinalplats var säkrad.

 

Semifinalen blev en sällan skådad rysare som satt både nerver och blodtryck på spel. IFK Bankeryd ställde upp med ett snabbt och tekniskt lag som snabbt tog ledningen i matchen. De höll sedan Höör på avstånd under lång tid och i den 12:e minuten låg Höör under med fyra bollar (7-3) Bankeryd fortsatte hålla ledningen men nu började Höör kriga sig fram. Det blev 7-4, 7-5, 8-5, 8-6, 8-7 och sekunderna innan fulltid tilldöms Höör en straff som gav resultatet 8-8 och förlängning! Det blir uppkast och Höör vinner bollen och har chans att avgöra men skottet går utanför. Bankeryd tar ny fart och får en straff med sig. Tystnaden är total, ingen vågar andas...och straffen tar stolpe ut! Snabb kontring upp och mååååål....finalplatsen är klar!! 

 

Med endast 30min vila, taktik och sockerchock var det då äntligen dags för final i A slutspelet. Motståndet var åter igen Eskilstuna Guif som ställde upp med sammanlagt tre lag. Eskilstuna tog snabbt ledningen och lagen följdes åt upp till sjunde minuten då Höör tog ledning (3-4) Höör tog sedan kommandot och Eskilstuna tilläts endast att komma upp och hälsa på en snabb runda vid 5-5. De röda krigarna fortsatte sedan skoningslöst i både försvar och anfall och höll ledningen enda in i mål och guldresultatet kunde skrivas med 8-11, Guld i Hallbybollen 2020!!

 

I klassen F12 ställde totalt 40 lag upp och tävlade i sammanlagt tio grupper där Höör vann sin grupp helt obesegrade och med 41 gjorda mål och endast 13 insläppta. 

 

Med sammanlagt 84 gjorda mål under hela turneringen hamnade H65 F12 på en tredje plats i sin klass i kampen om vilket lag som gjort flest mål under hela turneringen.


Nyhetsarkiv
2019-08-30 17:54
 
Våra partners