NÄSTA HEMMAMATCH | H 65 Höör - Kungälvs HK | sön 16 mars 14:00 | Förköp din biljett här!
HÖÖRS HK H 65
| ELITLAGET
Förlust mot Larvik
2018-01-26 11:35

Fullsatt med 1200 åskådare på läktarna.
Fartfylld, svängig och dramatisk handboll.
Men tyvärr förlust med 25-27 mot det norska topplaget Larvik.

– Vi gör vår bästa match i det här EHF-gruppspelet, sammanfattar tränare Ola Månsson direkt efter matchen.

Spänning saknades definitivt inte och allt som oftast satt Larvik i förarsätet. I första halvlek hade de som mest en tremålsledning, men efter 30 minuter var det helt jämnt – 14-14.

Gry Bergdahl inledde fint första halvlek och avlöstes inför andra akten av Jannike Wiberg.
Men återigen återupprepade mönstret sig.

Larvik hade allt som oftast en knapp ledning, men kunde inte riktigt skaka av sig hemmalaget. Trots att lagkapten Sofia Hvenfelt drog på sig sin tredje utvisning och därmed fick syna det röda kortet. Med knappt tio minuter kvar kunde till och med H65 koppla lite grepp genom att gå upp i ledning för en stund.
Bara för att tappa det igen sista sju minuterna.

– Båda lagen spelade väldigt snabb handboll. Då är det lätt att det blir en del tekniska fel och det var precis det som vi gjorde i det känsliga skedet av matchen, säger Månsson.

En seger och två förluster på de tre inledande matcherna. Hur ser du på fortsättningen?
– Nu måste vi vinna minste en av de två bortamatcherna. Det blir tufft mot Banik Most och inte minst borta mot Larvik, men jag har stark tro på vårat lag, säger Månsson.

Emma Lindqvist fick pris som matchens lirare i hemmalaget och stannade liksom Kristin Thorleifsdottir och Mikaela Mässing på fyra mål vardera.

H65 Höör spelar nästa match borta mot Larvik den 27/1, sedan borta mot Banik Most den 4/2 och avslutningsvis hemma (i Lund) mot Zalau den 10/2.