Säsongskorten för 2019/20 är nu släppta | Klicka här för att komma till vår e-biljettsida
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HÖÖRS HK H 65
| Damer SHE
H65 klara för nytt Europaäventyr
2019-07-09 18:21
Säsongen 18/19 blev inte som laget tänkt sig. En andraplats i serien och respass i semifinalen mot IK Sävehof krasade drömmarna om Champions League och satte deltagandet i EHF-cupen i limbo.
Nu står det dock klart att H65 Höör fått ett wild card till EHF-cupen.
- En lättnad. Hela vår verksamhet bygger på Europeiskt deltagande, säger tränare Ola Månsson.

Under tisdagen kom beskedet från EHF att H65 Höör, liksom flera andra föreningar i andra länder, beviljats ett wild card i EHF-cupen. Laget går liksom i fjol in i den första rundan av tre, där samtliga tre rundor måste vinnas för att kvalificera sig till vinterns gruppspel.
Omgång ett spelas helgen den 7/8 september och lottningen äger rum den 16 juli.

Beskedet kom som en lättnad för tränare Ola Månsson.
- Vi vill spela i den internationella miljön av flera olika anledningar. Vi har spelare som vill ut i Europa till andra klubblag eller med landslag och H65 har därför varit ett val för dem. Vi har dessutom visat i flera år att vi hör hemma i de sammanhangen.
Det hade kunnat bli Challenge Cup?
- Ja, men vi är "färdiga" med den cupen. Den är jättebra - för andra lag. H65 har en seger och en andraplats där, men utvecklas mer av att möta hårdare motstånd i EHF-cupen.

Hur ser du på lagen i den första rundan?
- Det kan bli både jättebra och jättesvårt. I fjor fick vi möta Lokomotiva Zagreb i första rundan vilket var en 50/50-kamp som vi vann. I andra omgången mot turkiska Muratpasa var det lite enklare. Det kan bli både tyska, franska och rumänska lag som är jättebra och dem vill vi gärna undvika. Det kan även bli Skuru faktiskt. Samtidigt är det knappast något lag som vill möta oss i den första omgången...
Drömmotståndet?
- Muratpasa igen kanske? Det var trevligt nere i Antalaya, säger Månsson.


H65:s tidigare Europacupfacit:
18/19: Utslaget i runda tre i EHF-cupen (mot nyköping Falster)
17/18: Gruppspel i EHF-cupen
16/17: Finalförlust i Challenge Cup
15/16: Kvartsfinal i EHF-cupen
14/15: 16-delsfinal i EHF-cupen
13/14: Seger i Challenge Cup
12/13: Semifinal i Challenge CupSå ser förutsättningarna ut inför säsongen 19/20
2019-06-21 08:44
Säsongen 18/19 slutade med en semifinalplats.
Inte dåligt - men långt ifrån den interna och kanske även publika målsättningen.
Ola Månsson går här igenom förutsättningarna för nästa säsong. 

På vilket sätt skiljer sig truppen kommande år?
- Den stora skillnaden är att vi tappar uppemot 50 elitseriesäsonger. Anna Olsson, Anna Bardis, Jonna Linnéll och Mikaela Mässing stod för mycket rutin. Jag hoppas och tror att Jannike Wiberg fortsätter att spela, hon har kontrakt och är inställd på spel, men vi har en dialog om att ta saker och ting som de kommer. Det ska fungera med både familj och jobb för hennes del.
Vad/vem ska ersätta den värdefulla rutinen?
- Främst de spelare som redan finns i truppen. Många av nyförvärven är relativt färska i SHE. Alma Skretting är ju också ny. Jag tror att våra nyförvärv kan göra stor skillnad senare under säsongen eller nästa säsong.
Bardis, Mässing och Olsson spelade alla mycket mittnio. Nu försvinner samtliga?
- Ja, men vi har Emma Lindqvist som spelar på den positionen i landslaget och Tilda Winberg som spelar på den positionen i U-landslaget, så det ska nog lösa sig...

Från och med nu fram till och med den 17 juli är spelarna lediga från kollektiv träning. Men tränar gör de likväl. Hårt.
- De har fått välja hur många fyspass de ska ha individuellt i veckan utifrån möjligheter och ambitionsnivå - och ingen har mindre män sex fyspass i veckan...
- Vad gäller ledighet från vanlig träning så har vi redan haft den, högst ofrivilligt, redan från början av maj.

Försäsongen är spikad.
- Varenda träning är inlagd. Alla träningsmatcher är på bortaplan. Första träningsmatchen spelas mot Köpenhamn i Kristianstad den 22 juli. Fram tills dess kommer vi inte att ha rört en handboll sedan förlusten mot Sävehof. Allt fram tills dess handlar om fysträning.
Är det någonting nytt i upplägget?
- Nej, det kan man inte påstå. Vi kommer att tillbringa fyra dagar istället för två i Tyskland, det är väl den stora skillnaden.

Eftersom det inte gick som det var tänkt i SHE - hur blir det med Europacupspelet säsongen 19/20?
- Det är oklart i nuläget. Vi har ansökt som ett wildcard till EHF-cupen och det är inte ovanligt att lag får det. Jag har goda förhoppningar om att det blir så och i så fall inleds det spelet första veckan i september. 
Annars finns ju Challenge Cup?
- Ja, men det är inte aktuellt för vår del. H65 har varit med där tre år och gått till semifinal en gång och till final två gånger. Den turneringen är jättebra - men för andra lag i SHE. I EHF-cupen får vi chansen att utvecklas sportsligt på ett helt annat sätt.

Sommarens träningsmatcher och läger:

20-21 juli: Åhus Beach
22 juli kl 18: Träningsmatch mot Köpenhamn i Kristianstad
31 juli - 4 augusti: Träningsläger i Degeberga. Träningsmatcher mot Kristianstad 1/8 och 3/8, klockslag ej klart.
17 augusti: Träningsmatch mot Ajax i Köpenhamn.
18 augusti:Träningsmatch mot Eslövs IK i Eslöv.
22-25 augusti: Träningsturnering i Oldenburg, tyskland. Träningsmatch mot Buxtehude på vägen dit (22/8).
1 september: träningsmatch mot LUGI i Lund.


Sammantaget har truppen förändrats på följande sätt inför säsongen 19/20.
In:
Malin Sandberg H9/M9 (Önnered)
Victoria Larsson V6 (Önnered)
Isabelle Andersson M9/V9 (Skuru)
Amanda Andersson H9 (varit på lån till Eslöv)
Irma Schjött MV (VästeråsIrsta)
Linnéa Pripp H9 (Staffanstorp)
Dessutom får vi se mittsexan Alma Skretting in action. Hon kom från Ankaret inför förra säsongen, men blev korsbandsskadad innan serien startade.

Ut:
Anna Olsson (slutar)
Mikaela Mässing (Thüringer)
Anna Bardis (Önnered)
Jonna Linnéll (slutar)
Skånsk jättetalang klar för H65 Höör
2019-06-19 23:42
H65 Höör har satt sin trupp för säsongen 2019/2020.
Sist in i gänget är en av Skånsk handbolls största påläggskalvar födda 2002 - ungdomslandslagsspelaren Linnéa Pripp från Staffanstorps HK.

Linnéa Pripp är vänsterhänt och trivs bäst på högerniopositionen. Samma position som för övrigt Malin Sandberg (född 2000) värvats in till från Önnered. Dessutom har Amanda Andersson återkommit efter sin utlåning till Eslövs IK. Således har H65 nästa säsong tre (!) vänsterhänta alternativ på nio meter till skillnad från förra säsongen då det var noll. 

Speciellt mycket speltid i SHE säsongen 19/20 räknar dock Pripp inte med.
- I första hand är det division två-laget som jag kommer att få min speltid med. Men jag kommer att vara med A-laget och träna och jag hoppas naturligtvis ta stora steg i min utveckling där, säger det ännu 16-år gamla och 1,78 höga nyförvärvet.
I sammanhanget ska nämnas att det finns riktiga guldkorn i Linnéa Pripps stambok. På mödernet återfinns nämligen ingen mindre än Hörbyprodukten Sarah Holmgren - landslagsstjärnan som blev proffs i både Danmark och Tyskland och nu är ledamot i Svenska Handbollsförbundets styrelse.

Beskriv dig själv som handbollsspelare?
- I Staffanstop spelade jag högernia och fick ta väldigt mycket ansvar. I USM gick vi till steg fyra som längst. Jag har dock inte fått spela seniorhandboll tidigare.
Hur ser vardagen ut för dig?
- Jag har nyss avslutat första året i gymnasiet på Polhemsskolan i Lund med handbollsinriktning.
Varför blev det H65 Höör?
- Dels gillar jag Ola som tränare; jag har haft honom i skolan. Sedan är det ett lag med mycket erfarenhet och där man verkligen kan utvecklas, säger Pripp som bor kvar i Staffanstorp och pendlar med gänget som tillsammans tar bilen från Lund.
Har du varit i Höör på någon match?
- Jadå, senast vid SHE-kvartsfinalen mot Västerås. Jag slogs av den härliga stämningen och att det kändes väldigt familjärt. Spelarna blev väldigt hyllade efter segern och man märkte att det var någonting speciellt relationen mellan lag och publik.

Nästa landslagssamling blir i augusti då det första Europamästerskapet ska spelas - i Slovenien.
- Jag har tidigare varit med på en träningsturnering i Spanien och gjort tre matcher. Jag hoppas såklart bli uttagen till alla landslagssamlingar framöver.
Vad har du för mål med handbollen?
- Det kanske låter tråkigt, men jag vill bli så bra som jag kan bli. Och H65 är ett perfekt steg för mig.

Tränare Ola Månsson:
- Linnéa är en värvning för framtiden. En spännande spelartyp som jag tror kommer att blir riktigt bra i sinom tid. Men vi ska inte stressa fram någonting. Hon har redan kört flera fyspass med laget och kommit in i gruppen bra.
Säsongen över efter tredje förlust mot Sävehof
2019-05-02 20:24

Säsongen är över.

Sävehof besegrar H65 Höör med 3-1 i matcher efter 23-21 i Partille Arena.


Säsongen 18/19 hade verkligen två ansikten.

Dels 23 raka segrar från premiären.

Dels tre raka förlustmatcher mot Sävehof i semifinalen.


En semifinalserie som inleddes så strålande med storseger inför storpublik i Eslövshallen.

Sedan kom H65 aldrig upp i nivå igen.

Eller jo, stundvis i första halvlek i torsdagens fjärde semifinal. Efter det inledande ställningskriget bröt H65 Höör fram till 5-9 och gick sedan till pausvila med 9-12 i ryggen.


I andra halvlek stegade Isabella Mouratidou in mellan stolparna i Sävehof, var 50-procentig matchen ut, och Sävehof kunde vända.

9-12 blev till 13-12 till Sävehof.

- Vi kom rätt in i matchen, men vi hade 7-8 minuter i början av andra halvlek då vi knappt kommer till avslut. Vi är inte ens i positioner. Jag tog en time out och var nära att ta en andra. Vi tappade allt på fem minuter, suckade tränare Ola Månsson efter matchen.


Visserligen kom H65 ikapp och förbi. Ledning igen med 17-18 när Kristin Thorleifsdottir åkte på sin tredje utvisning och förpassades till läktaren.

Då fick hemmalaget rejäl vind i seglen och ryckte undan med ett par bollar - ett övertag som de höll matchen ut.

- Förväntningarna när gick in i det hela var att Sävehof på något sätt kunde gå in som underdog. Tyvärr kunde vi inte förvalta den fina starten vi fick - samtidigt som Sävehof gjorde sina tre bästa matcher på säsongen i de tre senaste matcherna.


H65 Höör vill naturligtvis gratulera Sävehof till finalplatsen - för övrigt för 14:e året i följd.


Nere för räkning - men inte uträknade
2019-04-28 19:53
Efter förlust med 20-24 ”hemma” i Eslöv leder nu Sävehof semifinalserien mot H65 Höör med 2-1 i matcher.
Nu väntar en ödesmatch i Partille på torsdag.
- Jag har bra spelare. Nu ska jag bara få dem att spela bra på planen, sa Ola Månsson efter förlustmatchen.

Inte mycket skilde lagen åt i första halvlek där små detaljer gjorde att gästerna  efter 30 minuter ledde med 9-10. Hemmalaget missade bland annat två straffar och det uppställda anfallsspelet fungerade inte riktigt. 

men det var mitt i den andra halvleken som gästande Sävehof kopplade järngrepp om matchen, gick upp till fyra bollars ledning - och sedan kontrollerade matchen med ett strålande försvarsspel.
- Vi hade för dålig fart på bollen, kom för nära och blev upplåsta. Sedan vann vi inte tillräckligt många kamper bakåt och då går det inte mot så bra lag som Sävehof.

Jannike Wiberg hade en bra dag i målet och prisades som hemmalagets bästa spelare. Dock var det få andra som verkligen hade dagen.
- Sävehof fick tre utvisningar och vi gjorde knappt ett mål på dem i de anfallen. Vi fattade för många felbeslut, fortsatte Månsson.

Nu väntar en fjärde match i Partille Arena, klockan 18.30, på torsdag.
Seger då är ett måste för H65 och skulle tvinga fram en femte och avgörande match i Eslöv. Förlust - och säsongen är över. 

Foto: Martin Trobäck 
1-0 i matcher mot Sävehof
2019-04-19 22:09
H65 Höör leder semifinalserien mot IK Sävehof med 1-0 i matcher efter hela 32-21 (13-11) inför 715 åskådare i Eslövshallen.
Rycket kom direkt i andra halvlek när H65 gjorde 9-0 på tolv minuter.

Efter en rätt tät första halvlek där H65 ledde med 13-11 förberedde sig publiken på ett drama i akt två.
Så blev det inte.
Jannike Wiberg murade igen målet med betong. Försvaret klev ut invirat i taggtråd och fick hundraprocentig träff. Och framåt fräste Mikaela Mässing fram som fyrans Spårvagn till Mölndal.
På tolv minuter gjorde H65 9-0, försvann iväg till 22-11 - och matchen var naturligtvis körd. Resten av kampen handlade mest för publiken, som tagit sig de långa två milen ner till den ypperligt fina Eslövshallen, att njuta.
32-21 slutade det. 
Jawohl jawohl - Mässing gjorde nio mål. Men det var en annan dam som fick priset som matchens lirare. Jannike Wiberg kom nämligen helt rätt in i matchen från start, landade på knappt 50 i räddningsprocent, och visade att hon älskar viktiga matcher.
- Det är typiskt Jannike att vara så här bra när det gäller som mest. Båda våra målvakter har sett riktigt fokuserade och bra ut på träningen i veckan och Jannike är speciell inställning till det här som man måste beundra, sa tränare Ola Månsson.

Trots en bra första halvlek var Jannike Wiberg ändå inte helt nöjd. Hon svor, hymlade med ögonen och bet frustrerat ihop när hon lämnade spelplanen för det sedvanliga halvtidssnacket med målvaktstränare Mike Salomonsson och målvaktskollega Gry Bergdahl.
Vad pratade ni om då egentligen?
- Vi utvärderade första halvlek och smidde en plan för den andra. När försvaret var så bra som det var var det irriterande att det slank in några bollar som jag kanske borde tagit, säger Wiberg.
Samtidigt hade du redan då väldigt många räddningar. Är det inte onödigt att lägga FÖR stor press på sig själv?
- Jo, kanske, men man vill ju rädda alla skott. Jag försöker att ta anfall för anfall så man fokuserar på att varenda boll är viktig - och inte bli bekväm. När det kommer så få avslut som det kan göra ibland när försvaret är så bra så står man och trampar lite otåligt ibland.
Hur tycker du att försvaret agerat sett till under hela säsongen?
- Under våren har försvarsspelet varit bättre vilket är helt naturligt eftersom vi tidigare hade vi fokuserat på anfallsspelet. Sedan är det kul idag att se att det fungerar med flera olika spelare. När Lindqvist skadade sig gick andra in och tog för sig. Som Tilda Winberg. Sedan betyder såklart Sofia Hvenfelt  mycket i det sammanhanget - hon är tryggheten i försvaret.
Förresten. Hur är de att möta Sävehof - som ni haft mängder med svettiga bataljer mot de senaste åren, bland annat två SM-finaler. Är deras imponerande historia fortfarande någonting som påverkar er inställning?
- Jag försöker att tänka på nuet, även om det inte är helt enkelt. Vi  har mött dom många gånger och alla vet att de har rutinen hur många SM-guld som helst. Men väl i matchen släpper man de tankarna.
Hur tänker du inför fortsättningen?
- Att det bara står 1-0. De kommer säkert att har lärt sig mycket av denna match. Vi får inte sväva iväg bara för att vi vann stort denna gång, de kommer att vara sjukt revanschsugna. Dessutom saknade de två viktiga spelare, säger Jannike.

Det sistnämnda måste naturligtvis nämnas. Amelia Lundbäck, kanske lagets främsta niometersspelare, och Elin Hallagård, försvarsklippan, saknades i Sävehof. Huruvida de kan spela match två uppe i Partille återstår att se.
Ola Månsson:
- Första halvlek bjöd på en matchbild som vi förväntade oss. Jag tyckte att det kändes bra i paus, även om Sävehof vann detaljkampen med returer och kontringar. Just den ”matchen” brukar ju vi vinna.
- I andra halvlek kunde vi kontra på dem och då blev det dubbel effekt till vår fördel
Hur ser du på 9-0-perioden?
- Vi fick full träff på dem och var väldigt väl pålästa rent generellt. Spelar man bra över tid får man flytet till slut. 
Hur ser du på fortsättningen?
- Då blir det en helt ny match igen. Hallagård, Lundbäck - och även Mouratidou - kanske spelar. 
Det brukar bli tight när ni möts uppe i Göteborg?
- Ja, men jag tror inte hemma- eller bortaplan spelar så stor roll. Däremot kommer de säkert att göra förändringar - samt komma ut aggressivare från start. Annars kommer de att få samma resultat som i denna matchen

Emma Lindqvist klev av banan fotskadad i början av andra halvlek.
- En lätt stukning, kommenterar läkare Jean Chidiac.
Vilket inte oroar coach Månsson.
- Hon hade kunnat spelat i andra halvlek om det varit kris. Hon kommer säkert att spela fotboll i morgon på träningen. Eller…, hon kommer att vilja spela fotboll, men det förbjuder jag. Och med tanke på att hon är den enda som kan spela fotboll är jag just nu mest orolig för hur usel kvalitén på den fotbollsuppvärmningen kommer att vara.

Foto: H65.se

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Följ oss på