HÖÖRS HK H 65
| Damer SHE
H65 tilldelat Lennart Haglunds stipendium
2018-04-06 01:11

Sparbanksstiftelsen Färs & Frostas styrelse tog under 2015 beslut att instifta ett nytt stipendium kallat Lennart Haglunds Stipendium.


Stipendiet har instiftats för att hedra styrelseordförande Lennart Haglunds unika gärning inom den skånska bankvärlden under 50 års tid. Det ska delas ut årligen till en förening eller en person som gjort en betydande insats för den lokala samhällsutvecklingen inom stiftelsens verksamhetsområde.

2018 var det H65 Höör som tilldelades stipendiet - en summa på 100 000 kronor. Pengar som kommer att göra  stor nytta i de olika sektionerna inom H65 Höörs organisation.


Motiveringen lyder:

”Årets Lennart Haglund-stipendium tilldelas handbollsföreningen H65 i Höör som genom sina medvetna satsningar på en bred barn- och ungdomsverksamhet är en förebild för många andra föreningar. Genom engagerade ledare inspireras många unga till en aktiv och hälsosam fritid. Man har idag mer än 500 medlemmar, 22 aktiva lag i seriespel och ett elitlag som blev svenska mästare 2017. Föreningen har på ett fantastiskt vis satt både Höör och skånsk handboll på kartan.”

Representanter från damlaget var tränare Ola Månsson tillsammans med lagkapten Sofia Hvenfelt, Anna Bardis samt Anna Johansson. H65 uppmärksammades på scenen under Sparbankstiftelsens årsstämma där klubbens kommunikationsansvarige Christoffer Ekmark berättade om klubbens vardag och utmaningar, bland annat i hallfrågan, vår Europacupsatsning, vår mediastrategi och vår lokala förankring med näringslivet och vikten av att bedriva en meningsfull fritid för alla ungdomar.


Senare på kvällen deltog H65 Höörs representanter på middagen på Sjöbo Gästgifvaregård - en mycket trevlig tillställning där banden mellan H65 och Sparbanken Skåne stärktes ytterligare.

Semifinal!
2018-04-04 21:53
Vilket drama!
Det krävdes förlängning innan H65 Höör kunde besegra VästeråsIrsta för tredje gången i kvartsfinalserien och säkra en semifinalplats.
- Vilka vi väljer i semifinalen? Jag vet inte. Det bestäms efter att ha tittat närmre på Sävehofs och LUGI:s matcher, för jag räknar med att det bli något utav de lagen, säger tränare Ola Månsson.

VästeråsIrsta hade med kniven mot strupen inga problem med motivationen. Ett fysiskt hårt försvar delade ut en ansenlig mängd blåmärken till de Höörspelare som försökte bryta igenom - och när de väl lyckades skiftade Västerås form till ett utgrupperat försvarsläge.
H65 klev in i pausvila med 13-12 i ryggen och gjorde ett litet ryck i början av andra. Men gästerna vägra att ge sig. De vände på matchen och hade momentum när de krigade in 19-20.
Både lagen nyttjade 7-6-spel (eller 7-5-spel) så fort det gavs läge och det blev verkligen en kamp i ordets rätta bemärkelse.

Plötsligt låg pressen på hemmalaget - som gjorde ett nytt ryck och gick ifrån till 24-21 med mindre än fyra minuter kvar.
Då slog överlevnadsinstinkten in igen hos Västerås-laget, som krigade sig fram till 24-24 och dessutom fick matchens sista (mycket korta) anfall.

I förlängningen kunde H65 göra ett nytt litet ryck i den första femminutershalvleken - och den här gången höll det hela vägen.
Ett bortdömt Västerås-mål (sedan en boll balanserat på linjen och först bedömts vara inne och sedan inte inne) blev diskuterat. Bollen var inne med en decimeter (kunde de som satt i linje med målet konstatera), men domarna valde efter en överläggning att inte godkänna det. Bittert för Västerås och måhända var det helt avgörande.

Ola Månsson summerar:
- En fantastiskt bra kämpainsats mot ett VästeråsIrsta som gör sin klart bästa match mot oss.
- På sätt och vis blev det onödigt spännande. Vi gav oss själva chansen att köra matchen i omgångar, men så fort vi skulle göra det så låste det sig. Fem olika tillfällen hade vi att köra ifrån, men missade samtliga. Lyckligtvis ordnade det sig ändå i förlängningen.
Hur viktigt var det att gå vidare till semifinal den kortaste vägen, alltså med blott tre matcher?
- Äsch. Det enda viktiga var att gå vidare. 3-0 i matcher var inte det viktiga. Men visst, det hade blivit helt annorlunda om Västerås fått 2-1 och trenden på sin sida samt hemmamatch härnäst.
- Till slut hittade vi ett sätt att vinna. Inget enkelt sätt, men ändå..
Blir det Sävehof eller LUGI som båda leder sina matcher med 2-0 mot Boden respektive Kristianstad?
- Det är inte så stor skillnad. Vi spelade 1-1 mot Sävehof, och vann 2 stenhårda kamper mot LUGI där vi legat under i 110 av de 120 minuterna...
Läget i truppen?
- Anna Olssons hand höll och Jannike Wiberg är på väg att friskna till efter sin febersjukdom, hon har missat samtliga tre matcher.Nyblivna landslagsspelaren Sofia Hvenfelt fick pris som hemmalagets främsta aktör i hemmalaget.
Det blev en fysisk match?
- Exakt sådant älskar jag. Idag var det små marginaler som avgjorde.
Vilka små marginaler?
- Det är lugnet. Vi har ett lugn trots att vi inte spelar bra. Vi hade 2-0 i ryggen kunde var kalla i avgörandet.
Ni tappade greppet många gånger?
- Tappade och tappade, vi lät dem komma ikapp när vi blev för passiva.
Du hade en viktig roll bakåt som vanligt, men var även mycket inblandad i anfallsspelet när Ola Månsson beordrade ut 7-6-spel i andra halvlek?
- Ja, och tanken är ju att det ska bli mycket lägen på linjen när deras försvarare går upp på våra skyttar, Kristin Thorleifsdottir och Mikaela Mässing. Då fick jag mer utrymme för avslut eller straffägen
Semifinalkänslan?
- Den är så djäkla skön. Vårat mål är att spela SM-final. Västerås har pressat oss i fyra av fem matcher och det har varit en härlig kamp. Nu får vi en vecka med viktiga förberedelser inför en ännu tuffare semifinal, oavsett vilket motstånd det blir.
Christoffer Ekmark
Redaktör, Skånesport
076-3966052
Kross i kvartsfinal ett
2018-03-29 21:10
H65 kopplade bestämt grepp i kvartsfinalserien mot VästeråsIrsta.
33-20 hemma i Höör var frukten av ett strålande försvarsspel. 
- De andra lagen ska hata att möta oss, säger lagkapten Sofia Hvenfelt.

En viss oro fanns det angående H65:s slagkraft innan matchen.
Jannike Wiberg låg hemma febersjuk, Anna Olsson högra pekfinger skadades på den sista förberedande träningen (tillbaka senare i slutspelet), Tilda Winbergs knä var tvunget att vilas och sedan tidigare är ju Jonna Linnéll korsbandsskadad.

Mot Västerås, som laget med möda tagit två knappa segrar mot, svarade H65 ändå för säsongens kanske starkaste försvarsspel.
Gry Bergdahl svarade för en stabil insats i målet, men framför allt var det försvaret som utmärkte sig. Lagkapten Sofia Hvenfelt, nyss hemkommen från sina första landskamper, dominerade centralt och med Anna Johansson och Emma Lindqvist vid sin sida förlorades inte en enda närkamp.
- Vi är väldigt bra på att hjälpa varandra. Idag hade vi bestämt oss för att göra det väldigt svårt för motståndarna och fick bra träff direkt. Vi hade tränat på att hantera det som Västerås gjorde bra mot oss i grundseriematcherna, sa Hvenfelt.

Efter en kvart hade Västerås i 9-3-underläge tagit två timeouter - utan att kunna stoppa trenden.
H65 öste på och gick till halvtidsvila med 17-9. Redan då var matchen mer eller mindre avgjord.
I inledningen av andra halvlek gick hemmalaget ut med samma skoningslösa attityd. Västerås gavs aldrig chansen att komma ikapp och när de började chansa i anfallsspelet blev de hårt straffade genom H65:s främsta vapen - omställningsspelet.

33-20 skrevs segersiffrorna till. En kraftfull signal inför fortsättningen.
- Äsch. På måndag är det en helt ny match uppe i Västerås och då står det 0-0 på tavlan igen. Vi måste gå in med samma attityd då. De andra lagen ska hata att möta oss, säger Hvenfelt.

Tränare Ola Månsson var såklart nöjd efter matchen.
- Vi släppte in 13 bollar mot Önnered. Försvarsmässigt var det kanske årets bästa insats, men det här var någonting liknande. Jag fick väldigt bra besked på alla fronter och vill se samma inställning och attityd även i fortsättningen.

Noterbart är att H65:s reservmålvakt Felicia Johansen, normalt sett i division ett-laget, fick hoppa in och göra sin första räddning i SHE.
Emma Lindqvist blev främsta målskytt med sina sex baljor och Anna Johansson blev utsedd till matchens lirare. Två spelare som verkligen levererade åt båda håll inför knappt 500 åskådare.

Foto: Martin Trobäck, kantbilder.se
Två tunga derbypoäng
2018-02-23 21:00
Ett H65 som stormar mot serieseger i SHE mot ett Eslöv som redan är klart för degradering.
Det skulle bara kunna sluta på ett sätt.
Och det slutade just som förväntat, med en kross av hemmalaget: 33-21.
NYHET! La bomba-korven
2018-02-21 11:15
I samarbete med Marieholmskorv lanseras i under derbyt mot Eslöv den 23 februari La Bomba-korven. Mikaela ”La Bomba” Mässing har själv varit med och smaksatt den. Mycket vitlök utlovas. Grillas och serveras till specialpris utanför entrén och kan beställas hem.
SHE:s bästa målvakt förlänger med H65 Höör
2018-01-26 11:53
Jannike Wiberg, 30, fortsätter med handbollen minst en säsong till.

– Det är ett beslut jag tagit i samråd med familjen – främst baserat på att jag fortfarande tycker att det är så kul att spela handboll, säger Wiberg.


 
Centrala partners
Sponsorer