Nästa match: Höörs HK H 65 - IK Sävehof | 12 november | 19:00 | FÖRKÖP DIN BILJETT HÄR!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HÖÖRS HK H 65
| Damer SHE
Tung triumf mot Sävehof
2019-11-12 21:37

Tisdagskvällen blev en härlig handbollsmanifestation.

H65 Höör besegrade IK Sävehof med 26-23 (12-10) inför fullsatt läktare och stor TV-produktion.

Två poäng i #viställerupp-matchen innebär också serieledning.

 

Massor med folk och hög sportslig kvalitet på handbollen.

Toppmötet mellan H65 Höör och IK Sävehof gjorde få i Sporthallen i Höör besvikna.

Hemmalaget satte ner foten direkt och skaffade sig på kraftfullt manér en 4-1-ledning. Ett grepp som sedan aldrig släpptes, även om Sävehof i allra högsta grad var med i matchen fram tills tio minuter kvar.

VM-spelarna Kristin Thorleifsdottir och Emma Lindqvist gjorde det bra som alltid, men det var återigen kollektivet som var den främsta orsaken till segern. Försvarsspelet var kraftfullt. Gry Bergdahl var i zonen så till den grad att Handbollskanalens twittersidaspontant hyllade hennes fotparader. Ola Månsson hade en kokat ihop en balanserad dos galenskap  och vinnarskalle. Tryck- och kontringsspelet gröpte ur den innersta själen hos Sävehof. Kantspelet var långt ifrån hundaprocentigt i avsluten, men ett ständigt hot. Linjespelarna vann sina närkamper med 100-0 – och niometersspelarna såg ut att bli bättre för varje snyting de fick ta emot-

Den egna produkten och kulturbäraren Anna Johansson prisades till bästa hemmaspelare. Hennes beslutsamma, rörliga och precis på gränsen till brutala försvarsspel är kanske bättre än någonsin. Samtidigt tar hon mycket ansvar framåt. När hon inte skjuter i krysset från elva meter eller trampar förbi sin tvåa på genombrott som ger mål/straff så serveras högersexan nya lägen.

 

Samtidigt gjorde ett av nyförvärven, Isabelle Andersson, en av sina kanske bästa matcher i den röda tröjan.

Hur ser du på er seger idag?

– Med stämningen som var i hallen idag och starten med tidig 4-1-ledning så fick åtminstone jag känslan av att detta var ”vår” match. Samtidigt; möter man Sävehof går det inte att slappna av för en enda sekund. Jag tycker att vi som lag gjorde en stark insats på alla plan och hamnade aldrig i någon större svacka.

Spelet har fungerat väldigt bra både nu och näst senast mot Skövde?

– Ja, men vi var nog lite oroliga efter träningen igår. Då fungerade ingenting. Det var en katastrofträning med tappade bollar och tekniska fel och sådär. Som tur är är det skillnad på träning och match…

 

Isabelle ”Ponnypower” Andersson har länge varit på Ola Månssons radar. U-landslagsspelaren slog igenom i seniorhandbollen i Spårvägen innan hon värvades till Skuru, där det inte blev mycket speltid. Speciellt inte sedan det stod klart att hon skulle lämna för H65 Höör till säsongen 19/20.

Hur har det varit att gå från avbytare i Skuru, där du ibland var utlånad till Spårvägen och division ett-laget Nacka, till att ta plats i en av landets bästa niometersuppställningar med två VM-spelare i form av Thorleifsdottir och Lindqvist?

– Första tiden blev väldigt hackig. Under sommaren spelade jag U19-EM i Ungern, men där blev jag fotskadad efter elva minuter i första matchen. Och när uppstartsträningen med H65 drog igång blev jag sjuk… Då kände man sig mest dum.

– Som tur var har det fungerat väldigt bra socialt, att komma in i gänget. I början var Thorleifsdottir skadad också så då fick jag mycket speltid vilket såklart var nyttigt. Ola sa tidigt att det fanns en roll för mig i laget som vänsternia tillsammans med Kristin och att få känna det förtroendet, som jag inte gjorde i Skuru, är en stor grej. Där satt man kvar på bänken även om vi ledde med 20 bollar…Samtidigt var det en väldigt bra träningsmiljö där, så man utvecklades ändå.

Det syns på planen att du har mer självförtroende nu?

– Ja, jag har kommit förbi punkten där jag känner att jag måste prestera. Idag var jag inte alls bra i första halvlek, men började inte grubbla för jag visste om att det skulle kommer att få nya chanser.


Vad gör du utanför handbollen?

– Pluggar samhällsplanering. Vi läser samhällsgeografi den här säsongen och på sikt vill jag plugga nationalekonomi och statsvetenskap. Det fungerar jättebra att kombinera studier med handbollssatsningen.

Hur firar man en sådan här seger?

– Jag har en ponny som står i ett stall ute på landet; en gammal islandshhäst som heter Dagur.

Jaså? Det är därför du fått smeknamnet ”Ponnypower”?

– Ja, så är det säkert. Det är en härlig avkoppling att vara ute och rida ibland och eftersom vi vann idag har Ola gett oss två dagar träningsledigt. Det innebär mer tid med Dagur.


Matchbilder fria för publicering:

https://www.dropbox.com/sh/qac65a3c0cd71lw/AACd_Gx9nEMYGkV9IjhOM6jVa?dl=0


Derbyseger mot LUGI
2019-10-23 21:45

Två inför omgången obesegrade lag i SHE, tätt och fysiskt och spännande i nästan 50 minuter - och hemmaseger med 27-21 (12-12).

Derbyt mellan H65 Höör och LUGi blev något i publikens smak.


Derby della Mellanskåne blev en tight historia vars öde länge svävade i ovisshet.

Ett svårhanterat LUGI ledde matchen första kvarten, innan H65 kunde komma ikapp och förbi.

Vid ställningen 9-6 hade hemmalaget flera chanser att rycka. Men flera straffmissar och brända frilägen öppnade en dörr in i matchen för LUGI igen. Och gästerna från Lund klev in. 12-12 i paus.


- Det blir en annan karaktär på de här matcherna. Dels för att LUGi har ett bra försvarsspel där de låser sina motståndare. Dels för att de spelar en långsam och tålamodskrävande handboll framåt. Det i sig är ingen nytt, men det är fortfarande frustrerande när man inte får resultat framåt. Tjejerna vet att de kommer att stå i försvar en minut efter sitt eget anfall, säger Ola Månsson och fortsätter:

- LUGI:s matcher är speciella på det sättet. Alla lag brukar se rätt dåliga ut när de möter LUGI, därför brukar jag inte värdera de matcherna speciellt mycket.


H65 tog inte chansen att rycka i första halvlek.

- Men väl i andra halvlek tog vi den. Jag är nöjd med att vi gör 27 mål trots tre straffmissar och en del individuell oskärpa.

Du gick runt på flera olika straffskyttar - och de flesta misslyckades?

- Vi har under 50% på straffar denna säsongen och det är såklart en nackdel att inte ha en utpräglad stabil straffskutt. Vi har varit bortskämda genom åren med spelare som exempelvis Cassandra Tollbring, Anna Olsson och Mikaela Mässing. Men jag tror att det är en detalj som kommer att bli bättre under säsongen.

Den gångna helgen förlorade H65 Höör returmötet med Kuban i EHF-cupen och blev därmed utslagna.

Hur mycket tog den Rysslandsresan på laget?

- Fysiskt sett inte speciellt mycket, mentalt var det dock en djäkla urladdning. Det var inga optimala förberedelser inför den här matchen på så sätt, men det vill jag inte nämna som en faktor för vår inte helt optimala insats.


Målgladast i H65 denna kväll var Emma Lindqvist, 7 fullträffar, Det i kombination med ett excellent försvarsarbete gav henne titeln Matchens Lirare - som för övrigt Sparbanken Skåne delade ut. Kristin Thorleifsdottir (fem mål) och Isabelle Andersson (fyra mål) får också guldstjärna.

Men det var målvakten Gry Brgdahl och trotjänarinnan Anna Johansson som var nyckelfigurer när det avgörande rycket kom i andra halvlek.

- Fan va go seger. Det är alltid speciellt att möta LUGI, pustade ”Isbrytaren” Johansson ut efter matchen.

Dum fråga, men varför gillar du att spela derbyn så mycket?

- Det roligaste som finns är när det är mycket folk och tryck i hallen. Man får upp en helt annan typ av adrenalin i kroppen. Jag blir mer skärpt och vill visa lite extra vad man kan då. Personligen känns det som att man lyfter sig i sådana stunder och publiken ställde verkligen upp för oss idag.

23-åriga Anna Johansson har stångats med försvarare i SHE (och Elitserien) sedan hon var 16. Påståendet att hon skulle vara bättre nu än någonsin rynkar hon på näsan åt.

- Äsch, jag vet inte. Generellt sett känns det dock bra, inte minst i försvaret. På ”min sida” känns det tryggt att spela med Sofia Hvenfelt eller Tilda Winberg som treor.


Anna Johansson är, som alla H65-supportrar med internetuppkoppling torde veta, enhandbollsmatador med flera strängar på sin lyra. Inte minst har hon enastående färdigheter i köket.

Hur firar man en derbyseger?

- Det blir nog en kantarellmacka. Men det är mer än vad det låter som.

Ta oss igenom processen?

- Man måste ha mycket smör för det första. Egenplockade kantareller, smör, lite salt och peppar och en skvätt grädde. Det räcker. Sedan toppar man det med liten rårörda egenplockade lingon.

På en rostad macka kanske?

- Ja, det är inte fel. Men man ska steka brödet i en stekpanna med lite smör, så det blir riktigt krispigt och fint.Matchbilder fria för publicering:

https://www.dropbox.com/sh/qac65a3c0cd71lw/AACd_Gx9nEMYGkV9IjhOM6jVa?dl=0


Anna Johansson som indisk kock:

Europacupäventyret tog slut i Krasnodar
2019-10-19 16:38

Njet.

Det blir ingen tredje kvalrunda i EHF-cupen.

Kuban Krasnodar blev en för svår nöt att knäcka och 28-26-segern från Höör räckte inte.

En sexbollarsförlust i Ryssland (33-27) innebar respass - och numera enbart fokus på SHE.


Att Kuban är ett synnerligen rutinerad och därtill hemmastark aktör blev H65 varse om denna lördag.

Trots att det började rätt bra. Försvaret stod upp riktigt bra och ledning med två bollar (3-5) en bra bit in i andra halvlek smakade mumma.

Men ryskorna malde på mitt sitt fysiskt tunga och påfrestande spel och när H65 körde fast framåt kunde de springa ifrån till 16-11 i paus.

En ledning som utökades till nio bollar i början av andra akten. Då kändes det helkört, men mellanskånskorna kom att göra en sista tapper kraftsamling.


H65:s starkaste period i matchen kom i mitten av andra halvlek.

21-13 blev till 28-24, med läge att krypa ytterligare ett mål närmare, men då hade laget inte marginalerna med sig i de offensiva avsluten.

Ryskorna kunde gå upp till 30-24 med två snabba mål och i det momentet tappade H65 momentum i sin upphämtningsfas.

Hoppet levde med knappt två minuter kvar. H65 behövde vinna den perioden med två bollar för att det ”bara” skulle bli en tvåbollarsförlust vilket hade lett till avancemang med fler gjorda bortamål, och liknande saker har ju skett i H65:s europacuphistoria.

Dock inte den här gången. Slutresultatet skrevs till 33-27.


Därmed är H65:s Europacupsäsong över.

Laget får nu slicka såren och ställa om för seriespel i SHE. Redan på onsdag klockan 19.00 väntar en av säsongens viktigaste matcher. Då tas nämligen LUGI emot i ett laddat derby. Båda lagen är obesegrade så längt i serien.


Stabil arbetsseger mot Boden
2019-10-06 18:51

H65 Höör tog tredje raka segern i SHE när Boden besegrades med 33-24 (kan ändras till 34-24).

En av de stabilaste pjäserna i hemmalaget var, som vanligt Tilda Winberg.

- Tilda är vårat svar på Oscar Lewicki i MFF. Ingen vet exakt vart hon ska spela, men alla förstår att hon måste vara med, säger Ola Månsson.


Det tog 18 minuter innan H65 Höör, som för dagen roterade rätt friskt i truppen, tog ledningen i mötet med Boden.

Sofia Hvenfelt vilades i drygt 50 minuter på grund av en lättare hälskada, Ida Gullberg hade en öm tå efter en olycklig spark på interiören under en fotbollsuppvärmning tidigare i veckan, Amanda Andersson lider av en stressfaktur och värst av allt - Alma Skretting är knäskadad igen.

- Vi vet inte hur allvarligt det är med Alma. Det är knappast något korsband, men magnetröntgen får utvisa och jag räknar inte med Alma de närmsta veckorna säger Månsson. Nämnas bör då att Skretting missade hela förra säsongen på grund av en korsbandsskada.

Gästerna från Norrbotten höll sig kvar länge i matchen, längre än de flesta förmodligen förväntade sig. 21-19 efter 46 minuter blev till 26-20 på knappt fem minuter och det var först då som hemmapubliken pustade ut av lättnad.


Ola Månsson var nöjd med både resultat och insats,

- Att vi vinner matchen med nio, eller tio, mål är bra. Det fanns flera spelare som på ett individuellt plan svarade för positiva insatser, främst tänker jag på Isabelle andersson och Tilda Winberg.

- Sedan avgjorde vi inte förrän rätt sent in i matchen och det är väl någonting jag får räkna med när jag tar jag bort tryggheten med Gry Bergdahl, Sofia Hvenfelt och Emma Lindqvist från start. Då blir det effekter. 

Tilda Winqvist fick ta ett större ansvar som mittsexa när den enda kvarvarande på den positionen, Michaela Fransson, behövde vila.

- På elitnivå är det väldigt ovanligt att ha en spelare som är såpass allround som Tilda. Hon är en perfekt truppspelare och nyttan är inte bara på planen. Den här säsongen har vi satsat på henne som mittnia och försvarare, vilket innebar att vi kunde hitta nyförvärv på andra niometerspositioner som skulle passa in i laget, menar Månsson och fortsätter:

- Tildas spetskompetens är att hon kan användas till allt - och håller hög SHE-klass på alla positioner. Hon kan fortfarande bli lite bättre på allt. Hon är vårat svar på Oscar Lewicki i Malmö FF: ingen vet exakt vart hon ska spela, men alla förstår att hon måste vara med, säger Ola Månsson.


Tilda Winberg summerade de positioner hon spelade på under söndagseftermiddagen.

- Linje, mittnia, högernia, tvåa och trea i försvaret. Det kanske låter knasigt, men det är sådana matcher jag gillar bäst.

Bredden är Tildas styrka.

- Så har det alltid varit. Jag har aldrig varit bra på en specifik sak.

Hur är det att vara en allroundspelare i ett lag där så många tillhör Sverigetoppen på respektive position? Du konkurrerar ju exempelvis med landslagsspelare som Emma Lindqvist och Sofia Hvenfelt?

- Främst är det inspirerande och utvecklande. Man lär sig massor på varje träning.

Vad var planen från början?

- Som ungdomsspelare i Pandora började jag på vänsterkanten och ibland även på högerkanten,  sedan varierade jag mig och blev till slut niometersspelare.

Tilda Winberg kom till H65 säsongen 15/16, delvis på grund av den dåvarande assisterande tränaren Lasse Eklöv - delvis tränarna för att de dåvarande tränarna Pandora tog över U-laget i Höör; Niklas Svensson Richard Lindeberg.

- Under åren har jag lärt mig massor av spelare som Cassandra Tollbring, Anna Olsson och för den delen Sofia Hvenfelt. Ibland kan det kännas jobbigt att alltid vara tvåa på alla positioner, men jag trivs som sagt med att få variera mig.

När du väl spelar är det dessutom mycket i skymundan?

- Jo, men det är min spelstil att sätta andra i lägen och jobba i det tysta i försvaret.

I mötet mot Boden blev det mer speltid än vanligt för Tilda.

- Jo, men jag kände hela tiden att vi hade läget under kontroll. Personligen kan det säkert bli bättre, men jag är nöjd med helheten och de två poängen.


Resultattavlan visade 33-24 efter matchen, men protokollet godkändes aldrig av bröderna Gomér som dömde matchen. Anledningen är att ett H65 ”föll bort” någonstans på vägen.

Anders Ehnering, delegat för dagen, ska se om matchen under söndagskvällen och först efter det fastställs det slutgiltiga resultatet.

Troligtvis blir då 33-24 uppdaterat till 34-24.


Matchbilder fria för publicering:

https://www.dropbox.com/sh/qac65a3c0cd71lw/AACd_Gx9nEMYGkV9IjhOM6jVa?dl=0

Magisk första halvlek bäddade för ny storseger
2019-09-21 22:09

H65 Höör har inlett SHE-spelet med två storsegrar.

34-14 mot GT Söder följdes upp av 35-19 mot Önnered.

- Första halvlek var magisk bra, säger Ola Månsson.


I den första halvleken bjöd H65-spelara på mängder med handbollsgodis. Strålande försvars/målvaktsspel följdes upp med varierat, frejdigt, underhållande och effektivt anfallsspel.

Evelina Källhage gjorde nio mål första halvtimmen, varav flera sjumeterskast - som den nya straffläggare hon blivit.

- Vi gör en extremt bra första halvlek - den andra var sådär. I andra halvlek var Önnered bättre än oss, summerar ”Evve”.

Hur inspirerad var du idag av den tilldelade landslagsplatsen häromdagen?

- Det var jätteroligt yay bli uttagen och det ska bli kul och sådär, men jag hade fullt okus på den här matchen. Jag har varit med i U-landslaget innan, men detta blir speciellt.

Efter 22-5 i paus gick det att ana sig till en viss motivationsbrist sista halvtimmen?

- Ja, men det ska inte behöva vara så. Det är något vi ska jobba med.

Kantspelet i H65 har varit exceptionellt bra den här säsongen?

- Konkurrensen är stenhård! Alla fyra kantspelare än nästan lika bra och det är jättemotiverande att gå till träningarna då.


Ola Månsson:

- Som helhet vinner vi med 16 mål och då får man vara nöjd, första halvlek var magisk. Allt var bra!

Två storsegrar i SHE och avancemang i EGF-cupen - är du nöjd med de kvitton du fått?

- Tja… Vi har lyckats gå vidare i EHF-cupen och tagit fyra av fyra poäng vilket var målsättningen, sedan är det kul att vi kunnat spela så bra också. 

H65 är serieledare under uppehållet. Delvis för att seriefavoriten IK Sävehof tappade poäng mot Heid. Var det oväntat?

- Ja, det får man säga. Med det laget som Sävehof har så var det förvånande för mig, även om Heid har ett bra lag.

Vad väntar framöver för truppen?

- Nu väntar en tung träningsvecka, sedan blir det en kul oktobermånad med mycket resor både i SHE och till Ryssland i EHF-cupen.

Emma Lindqvist och Evelina Källhage ska spela i landslaget nästa vecka - vem blir nästa spelare i Sverigetröjan?

- Sofia Hvenfelt ligger på gränsen, sedan har vi ett gäng vänstersexor och Kristin Thorleifsdottir som nog är aktuella. Det kommer säkert fler landslagsspelare från H65 - ge det lite tid bara.


Matchbilder fria för publicering:

https://www.dropbox.com/sh/qac65a3c0cd71lw/AACd_Gx9nEMYGkV9IjhOM6jVa?dl=0

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
 
Centrala Partners SHE
Våra partners