Nu kan du säkra din plats i Sporthallen - Köp säsongskortet här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HÖÖRS HK H 65
| Damer SHE
Lägesrapport H65 Höör damelit
2018-08-17 14:40
En landslagsspelare har lämnat klubben korsbandsskadad och en U-landslagsspelare som fyllt på truppen har drabbats av en korsbandsskada.
Ändå är tränare Ola Månsson full av tillförsikt inför säsongen 18/19.
- Planen är tydlig. Vi ska inte köpa dyra spelare. Vi ska göra de vi har bättre. En tredjedel av spelarna har aldrig spelat någon annanstans än i Höör. 

In- och utlistan i H65 Höör ser (i nuläget, 17/10) ut som följer:
UT: Marie Wall (V6), Köpenhamn.
IN: Alma Skretting (M6), Ankaret, Hedda Källström (V6) egen produkt född 99, Hanna Åkesson (V6) egen produkt född 96.

Tränare Ola Månsson summerar laget utifrån positionerna:

Målvakter:
Jannike Wiberg och Gry Bergdahl
- Vi står i en helt annan situation jämför med i fjor. Jannike har nu etablerat sig som SHE:s bästa målvakt och Gry har gått från att vara Allsvenskans bästa målvakt till en väldigt bra SHE-målvakt. Dessutom har vi Felicia Johansen som bankar på dörren, en egen produkt som redan förra säsongen fick sitta på bänken och till och med hoppa in i någon match.

Vänstersex:
- Tappet på Marie Wall är naturligtvis tungt i sig. Vi letade efter en ersättare som kunde gå in i rollen som tvåa bakom Emma Rask, men hittade ingen lösning som fungerar för både klubb och spelare. Därför har vi löst det genom att plocka upp två egna spelare till A-truppen. Hedda Källström (99:a, tränat med laget i två år) och Hanna Åkesson - tidigare niometersspelare och ytterligare en spelare i den magiska Höör-årgången född 1996
- De kommer att turas om bakom Emma Rask, målet är att de ska kunna spela regelbundet  i SHE till jul. Båda har sett bra ut i träningsmatcherna. På papperet är det sämre än i fjor, men jag tror att de flesta andra lag hade varit mer än nöjda med den besättningen vi har på positionen.

Mittsex:
- Vårat nyförvärv Alma Skretting skadade sig under sommaren och efter en hel del läkarbesök visade sig att det främre korsbandet är av. Större eller hela delen av säsongen går förlorad för henne. Det hade varit en acklimatiseringstid hur som helst, men såklart är detta ett stort bakslag för både henne och H65. Hon skulle just nu ha spelat i det U18-landslag som går så bra för i EM i Polen.
Michaela Fransson och Sofia Hvenfelt finns kvar i laget som mittsexspelare. Fransson är nu etablerad på SHE-nivå och Hvenfelt är etablerad på internationell nivå. visst hade det varit nyttigt med tre mittsexor om man vill spela mycket 7-6-spel, men nu är det som det är.

Högersex:
- Där har det hänt en del jämfört med hur det såg ut för ett år sedan. Jonna Linnéll är korsbandsskadad och har drabbats av fått komplikationer i rehaben. Vi hoppas att hon kommer tillbaka - det finns en förhoppning om att hon återigen ska kunna förstärka oss inför vårsäsongen. Hösten är dock körd. Evelina Källhage tog över som etta på den här positionen ifjor och Ida Gullberg (egen produkt) har pressat på underifrån och nått en nivå som innebär att hon tagit sig till U20-landslaget.

Vänsternio:
- Mikaela Mässing var ett av starkaste utropstecknen i SHE i fjor och Kristin Thorleifsdottir har utvecklats hos både oss och i U-landslaget. Jag hoppas och tror att båda två är bättre den här säsongen. Mycket handlar om att klara träningsdosen och Kristin är väl den som kan ta störst steg framåt just denna säsong.

Mittnio:
- Anna Bardis, Emma Lindqvist och Tilda Winberg konkurrerar om platsen, men de kan samtliga även spela på andra positioner.
- Lindqvists utveckling förra säsongen var fenomenal. Hon har varit skadad sedan SM-finalen, det är ett knä som har spökat, men nu ser det bättre ut nu. Tilda har tagit stora steg framåt och etablerat sig i U-landslaget och har verkligen tagit chansen bakom Emma under träningar och träningsmatcher. Anna Bardis hade en tuff säsong ifjor och hade problem med den fysiska omställningen till vår träningsdos. Det ser dock helt annorlunda ut i augusti ifjor jämfört med nu gällande henne. Hon väger mer, hon är starkare, hon springer fortare och hon har mycket klarare för sig vad som krävs på internationell nivå.

Högernio:
- Anna Olsson gör sin sista säsong för femte året rad... Fysiskt sett ser det bättre ut än någonsin. Hon är ofta bra när det är viktiga matcher. Anna Johansson såg enormt bra ut ifjor vid denna tidpunkt förra året, men skadade knät i Champions League-kvalet och var inte tillbaka förrän efter jul och hittade sedan aldrig toppformen på allvar. Det blev ett mellanår i karriären. Jag tror fortsatt mycket på henne, det finns en urkraft och energi som är svårstoppad. Blir hon skadefri kommer hon att lyfta. Amanda Andersson går in på andra säsongen - en spelare vi skrivit ett långt kontrakt med för vi tror på henne på sikt. Speltid får man dock bara om man är bra nog och jag hoppas att hon är det i år. Det skulle vara nyttigt med en vänsterhänt på banan.
 
På tränarsidan har det hänt en del.
Assisterande tränaren Lasse Eklöv har lämnat för att ta över damlaget i Eslövs IK. Ny assisterande tränare är Mattias Johansson från IFK Kristianstad.
- Dessutom har vi tagit in Malin Tillman som mental rådgivare, det är en mycket värdefull pusselbit. Micke Salomonsson, vår målvaktstränare, är på plats på träningarna oftare vilket också är en fördel, säger Ola Månsson och avslutar:
- Planen är tydlig. Vi ska inte köpa dyra spelare. Vi ska göra de vi har bättre. Många klubbar är nöjda med att behålla truppen och det blir ännu bättre om man kan fortsätta att utveckla den. Det är den stora grejen för oss.

Spelade träningsmatcher:

Dubbla möten (och segrar) mot Kristianstad HK med 30-25 och 25-24.
Förlust mot Köpenhamn 22-36

* Lördag 18/8 träningsmatch mot Eslövs IK  i Eslövshallen kl 13.00.
* Onsdag 22/8 träningsmatch mot Nyköping Falster i Köpenhamn kl 17.00.
* Träningsrturnering Oldenburg, Tyskland.
* Tisdag 4/9 träningsmatch mot LUGI i Sporthallen i Höör kl 19.00.

* EHF-cupskval lördagen 8 september mot Zagreb, retur veckan efter i Zagreb
* SHE-premiär borta mot skura den 12 september.

H65 Höör i topp i färsk mediamätning
2018-06-29 01:53
Upplevelseinstitutet som varje säsong mäter den exponering SHE-klubbarna får i media har inkommit med sin rapport.
När det gäller H65 Höör kan det under 17/18-säsongen (september-maj) bland annat konstateras att:

* Antalet TV-inslag (ej webb-tv) uppgick till 113 stycken - sammanlagt 11 timmar och 27 minuter. Total TV-publik: 28,9 miljoner.

* Antalet bilder i större press (all mindre lokaltidningar ingår inte) uppgick till 167 stycken. Räckvidd: 25,5 miljoner läsare. Värde: 2,9 miljoner kronor.

* Antalet bilder på större webbsidor uppgick till 259 stycken. Räckvidd: 279 miljoner läsare. Värde: 8,5 miljoner kronor.

* Inga andra lag är i närheten av att ha haft lika många TV-tittare.

* H65 Höörs totala exponeringsvärde uppgår till drygt 8,5 miljoner.

Vill ditt företag vara med och synas med H65 Höör och dess elitlag (och/eller med ungdom/herr-sektionen)?
Kontakta media@h65.se för kundanpassade lösningar.
Alma Skretting klar för H65 Höör
2018-04-26 19:24
Alma Skretting.
Där har ni H65 Höörs senaste nyförvärv.
- Hon är en av landets mest lovande mittsexor, säger tränare Ola Månsson.

17-åriga Alma Skretting är fostrad i HK Ankaret och är en del av det flick-landslag som tränas av den tidigare H65-tränaren Niklas Harris. Under 2017 slutade landslaget nia i EM och under 2018 väntar U18-VM i Polen
- Niklas har sagt att H65 är en bra klubb för mig att utvecklas i och det är naturligtvis häftigt att få chansen i ett av landets bästa lag. Det fanns valmöjligheter och erbjudanden från andra SHE-klubbar, men H65 kändes rätt, säger Alma.

I Ankaret har Alma Skretting spelat sedan bollskolan. 
- Vårt 00-lag har kommit till steg fyra de två senaste åren.  Steget från A-flickshandboll till elithandboll kan vara stort. Jag ser därför första tiden som ett utvecklingssteg. Bara att träna med det här laget kommer att betyda mycket för mig.  Jag har redan tränat en del med laget sedan i höstas och trivs jättebra i gruppen. Dessutom är Ola Månsson och resten av tränargänget jättebra.
Vilka är din styrkor?
- Jag är lång och har lätt att fånga bollar - och är väl ganska stark i försvaret.
Det finns dessutom handboll i dna:n.
- Både mamma och pappa och syster spelar eller har spelat handboll. Pappa Rolle Nilsson spelade i A-landslaget för några år sedan.

Ola Månsson:
- Alma har alla förutsättningar för att bli en väldigt bra mittsexa och försvarare. Hon är explosiv och en tvåvägsspelare. Dessutom har hon redan nu en väldigt stark fysik.
- Under de provträningar hon varit med på under hösten har hon visat rätt attityd och vilja. Jag tror att hon kommer att passa perfekt i H65 Höör nästa säsong.

Kontraktet är på två år.

Foto:
Martin Trobäck, kantbilder.se
Referat: Höörs HK H 65 - Lugi HF
Förlust i semifinal tre
2018-04-25 21:18
Sju segrar i följd mot LUGI.
Men inte en åttonde.
Därmed lever semifinalserien mot LUGI.

Med 2-0 i ryggen och hemmaplan stegade H65 Höör ut som stora favoriter inför semifinal tre mot LUGI. Motståndarna saknade dessutom en av sina främsta spelare i form utav Hannah flodman som låg hemma med halsont.
Likväl bjöd LUGI upp till kamp med ett tätt, hårt - och framgångsrikt försvar.

H65 inledde annars strongt och hade 7-5 i ryggen efter en kvart.
Roligare än så skulle det dock inte bli för hemmalaget. Sara Olofsson signerade LUGI:s förstahalvlek med två mål vilket betydde 9-10.

Den andra halvleken var relativt jämn - i tolv minuter. Då gick LUGI från 15-15 till 15-19 på sju minuter.
H65 fick sina lägen - men Ida Nilsson svarade för en strong insats i LUGI-målet och bortalaget kunde kontrollera slutskedet av matchen - som slutade 20-24. Synnerligen välförtjänt fick Melissa Petrén priset som matchens lirare i LUGI (Mikaela Mässing i H65 Höör).

Ola Månsson suckade frustrerat efter matchen:
- Vi gör inte vad som krävs mot landets fjärde bästa lag. LUGI:s skyttar får komma in på åtta-nio meter och skjuta utan kroppskontakt. Då blir det väldigt svårt för Jannike Wiberg i målet att rädda bollar.
- Vi var inte där mentalt helt enkelt. Varför vet jag inte. Kanske att det är stundens allvar som spelar in?

På lördag spelas match fyra - i Sparbanken Skåne Arena.
- Vi har ändå 2-1 i matcher och ett bra utgångsläge för att nå SM-finalen som varit det stora målet hela säsongen, avslutar Ola Månsson.

H65 tilldelat Lennart Haglunds stipendium
2018-04-06 01:11

Sparbanksstiftelsen Färs & Frostas styrelse tog under 2015 beslut att instifta ett nytt stipendium kallat Lennart Haglunds Stipendium.


Stipendiet har instiftats för att hedra styrelseordförande Lennart Haglunds unika gärning inom den skånska bankvärlden under 50 års tid. Det ska delas ut årligen till en förening eller en person som gjort en betydande insats för den lokala samhällsutvecklingen inom stiftelsens verksamhetsområde.

2018 var det H65 Höör som tilldelades stipendiet - en summa på 100 000 kronor. Pengar som kommer att göra  stor nytta i de olika sektionerna inom H65 Höörs organisation.


Motiveringen lyder:

”Årets Lennart Haglund-stipendium tilldelas handbollsföreningen H65 i Höör som genom sina medvetna satsningar på en bred barn- och ungdomsverksamhet är en förebild för många andra föreningar. Genom engagerade ledare inspireras många unga till en aktiv och hälsosam fritid. Man har idag mer än 500 medlemmar, 22 aktiva lag i seriespel och ett elitlag som blev svenska mästare 2017. Föreningen har på ett fantastiskt vis satt både Höör och skånsk handboll på kartan.”

Representanter från damlaget var tränare Ola Månsson tillsammans med lagkapten Sofia Hvenfelt, Anna Bardis samt Anna Johansson. H65 uppmärksammades på scenen under Sparbankstiftelsens årsstämma där klubbens kommunikationsansvarige Christoffer Ekmark berättade om klubbens vardag och utmaningar, bland annat i hallfrågan, vår Europacupsatsning, vår mediastrategi och vår lokala förankring med näringslivet och vikten av att bedriva en meningsfull fritid för alla ungdomar.


Senare på kvällen deltog H65 Höörs representanter på middagen på Sjöbo Gästgifvaregård - en mycket trevlig tillställning där banden mellan H65 och Sparbanken Skåne stärktes ytterligare.

Semifinal!
2018-04-04 21:53
Vilket drama!
Det krävdes förlängning innan H65 Höör kunde besegra VästeråsIrsta för tredje gången i kvartsfinalserien och säkra en semifinalplats.
- Vilka vi väljer i semifinalen? Jag vet inte. Det bestäms efter att ha tittat närmre på Sävehofs och LUGI:s matcher, för jag räknar med att det bli något utav de lagen, säger tränare Ola Månsson.

VästeråsIrsta hade med kniven mot strupen inga problem med motivationen. Ett fysiskt hårt försvar delade ut en ansenlig mängd blåmärken till de Höörspelare som försökte bryta igenom - och när de väl lyckades skiftade Västerås form till ett utgrupperat försvarsläge.
H65 klev in i pausvila med 13-12 i ryggen och gjorde ett litet ryck i början av andra. Men gästerna vägra att ge sig. De vände på matchen och hade momentum när de krigade in 19-20.
Både lagen nyttjade 7-6-spel (eller 7-5-spel) så fort det gavs läge och det blev verkligen en kamp i ordets rätta bemärkelse.

Plötsligt låg pressen på hemmalaget - som gjorde ett nytt ryck och gick ifrån till 24-21 med mindre än fyra minuter kvar.
Då slog överlevnadsinstinkten in igen hos Västerås-laget, som krigade sig fram till 24-24 och dessutom fick matchens sista (mycket korta) anfall.

I förlängningen kunde H65 göra ett nytt litet ryck i den första femminutershalvleken - och den här gången höll det hela vägen.
Ett bortdömt Västerås-mål (sedan en boll balanserat på linjen och först bedömts vara inne och sedan inte inne) blev diskuterat. Bollen var inne med en decimeter (kunde de som satt i linje med målet konstatera), men domarna valde efter en överläggning att inte godkänna det. Bittert för Västerås och måhända var det helt avgörande.

Ola Månsson summerar:
- En fantastiskt bra kämpainsats mot ett VästeråsIrsta som gör sin klart bästa match mot oss.
- På sätt och vis blev det onödigt spännande. Vi gav oss själva chansen att köra matchen i omgångar, men så fort vi skulle göra det så låste det sig. Fem olika tillfällen hade vi att köra ifrån, men missade samtliga. Lyckligtvis ordnade det sig ändå i förlängningen.
Hur viktigt var det att gå vidare till semifinal den kortaste vägen, alltså med blott tre matcher?
- Äsch. Det enda viktiga var att gå vidare. 3-0 i matcher var inte det viktiga. Men visst, det hade blivit helt annorlunda om Västerås fått 2-1 och trenden på sin sida samt hemmamatch härnäst.
- Till slut hittade vi ett sätt att vinna. Inget enkelt sätt, men ändå..
Blir det Sävehof eller LUGI som båda leder sina matcher med 2-0 mot Boden respektive Kristianstad?
- Det är inte så stor skillnad. Vi spelade 1-1 mot Sävehof, och vann 2 stenhårda kamper mot LUGI där vi legat under i 110 av de 120 minuterna...
Läget i truppen?
- Anna Olssons hand höll och Jannike Wiberg är på väg att friskna till efter sin febersjukdom, hon har missat samtliga tre matcher.Nyblivna landslagsspelaren Sofia Hvenfelt fick pris som hemmalagets främsta aktör i hemmalaget.
Det blev en fysisk match?
- Exakt sådant älskar jag. Idag var det små marginaler som avgjorde.
Vilka små marginaler?
- Det är lugnet. Vi har ett lugn trots att vi inte spelar bra. Vi hade 2-0 i ryggen kunde var kalla i avgörandet.
Ni tappade greppet många gånger?
- Tappade och tappade, vi lät dem komma ikapp när vi blev för passiva.
Du hade en viktig roll bakåt som vanligt, men var även mycket inblandad i anfallsspelet när Ola Månsson beordrade ut 7-6-spel i andra halvlek?
- Ja, och tanken är ju att det ska bli mycket lägen på linjen när deras försvarare går upp på våra skyttar, Kristin Thorleifsdottir och Mikaela Mässing. Då fick jag mer utrymme för avslut eller straffägen
Semifinalkänslan?
- Den är så djäkla skön. Vårat mål är att spela SM-final. Västerås har pressat oss i fyra av fem matcher och det har varit en härlig kamp. Nu får vi en vecka med viktiga förberedelser inför en ännu tuffare semifinal, oavsett vilket motstånd det blir.
Christoffer Ekmark
Redaktör, Skånesport
076-3966052
 
Följ oss på
Centrala Partners
Sponsorer