Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HÖÖRS HK H 65
| Damer SHE
Säsongen över efter tredje förlust mot Sävehof
2019-05-02 20:24

Säsongen är över.

Sävehof besegrar H65 Höör med 3-1 i matcher efter 23-21 i Partille Arena.


Säsongen 18/19 hade verkligen två ansikten.

Dels 23 raka segrar från premiären.

Dels tre raka förlustmatcher mot Sävehof i semifinalen.


En semifinalserie som inleddes så strålande med storseger inför storpublik i Eslövshallen.

Sedan kom H65 aldrig upp i nivå igen.

Eller jo, stundvis i första halvlek i torsdagens fjärde semifinal. Efter det inledande ställningskriget bröt H65 Höör fram till 5-9 och gick sedan till pausvila med 9-12 i ryggen.


I andra halvlek stegade Isabella Mouratidou in mellan stolparna i Sävehof, var 50-procentig matchen ut, och Sävehof kunde vända.

9-12 blev till 13-12 till Sävehof.

- Vi kom rätt in i matchen, men vi hade 7-8 minuter i början av andra halvlek då vi knappt kommer till avslut. Vi är inte ens i positioner. Jag tog en time out och var nära att ta en andra. Vi tappade allt på fem minuter, suckade tränare Ola Månsson efter matchen.


Visserligen kom H65 ikapp och förbi. Ledning igen med 17-18 när Kristin Thorleifsdottir åkte på sin tredje utvisning och förpassades till läktaren.

Då fick hemmalaget rejäl vind i seglen och ryckte undan med ett par bollar - ett övertag som de höll matchen ut.

- Förväntningarna när gick in i det hela var att Sävehof på något sätt kunde gå in som underdog. Tyvärr kunde vi inte förvalta den fina starten vi fick - samtidigt som Sävehof gjorde sina tre bästa matcher på säsongen i de tre senaste matcherna.


H65 Höör vill naturligtvis gratulera Sävehof till finalplatsen - för övrigt för 14:e året i följd.


Nere för räkning - men inte uträknade
2019-04-28 19:53
Efter förlust med 20-24 ”hemma” i Eslöv leder nu Sävehof semifinalserien mot H65 Höör med 2-1 i matcher.
Nu väntar en ödesmatch i Partille på torsdag.
- Jag har bra spelare. Nu ska jag bara få dem att spela bra på planen, sa Ola Månsson efter förlustmatchen.

Inte mycket skilde lagen åt i första halvlek där små detaljer gjorde att gästerna  efter 30 minuter ledde med 9-10. Hemmalaget missade bland annat två straffar och det uppställda anfallsspelet fungerade inte riktigt. 

men det var mitt i den andra halvleken som gästande Sävehof kopplade järngrepp om matchen, gick upp till fyra bollars ledning - och sedan kontrollerade matchen med ett strålande försvarsspel.
- Vi hade för dålig fart på bollen, kom för nära och blev upplåsta. Sedan vann vi inte tillräckligt många kamper bakåt och då går det inte mot så bra lag som Sävehof.

Jannike Wiberg hade en bra dag i målet och prisades som hemmalagets bästa spelare. Dock var det få andra som verkligen hade dagen.
- Sävehof fick tre utvisningar och vi gjorde knappt ett mål på dem i de anfallen. Vi fattade för många felbeslut, fortsatte Månsson.

Nu väntar en fjärde match i Partille Arena, klockan 18.30, på torsdag.
Seger då är ett måste för H65 och skulle tvinga fram en femte och avgörande match i Eslöv. Förlust - och säsongen är över. 

Foto: Martin Trobäck 
1-0 i matcher mot Sävehof
2019-04-19 22:09
H65 Höör leder semifinalserien mot IK Sävehof med 1-0 i matcher efter hela 32-21 (13-11) inför 715 åskådare i Eslövshallen.
Rycket kom direkt i andra halvlek när H65 gjorde 9-0 på tolv minuter.

Efter en rätt tät första halvlek där H65 ledde med 13-11 förberedde sig publiken på ett drama i akt två.
Så blev det inte.
Jannike Wiberg murade igen målet med betong. Försvaret klev ut invirat i taggtråd och fick hundraprocentig träff. Och framåt fräste Mikaela Mässing fram som fyrans Spårvagn till Mölndal.
På tolv minuter gjorde H65 9-0, försvann iväg till 22-11 - och matchen var naturligtvis körd. Resten av kampen handlade mest för publiken, som tagit sig de långa två milen ner till den ypperligt fina Eslövshallen, att njuta.
32-21 slutade det. 
Jawohl jawohl - Mässing gjorde nio mål. Men det var en annan dam som fick priset som matchens lirare. Jannike Wiberg kom nämligen helt rätt in i matchen från start, landade på knappt 50 i räddningsprocent, och visade att hon älskar viktiga matcher.
- Det är typiskt Jannike att vara så här bra när det gäller som mest. Båda våra målvakter har sett riktigt fokuserade och bra ut på träningen i veckan och Jannike är speciell inställning till det här som man måste beundra, sa tränare Ola Månsson.

Trots en bra första halvlek var Jannike Wiberg ändå inte helt nöjd. Hon svor, hymlade med ögonen och bet frustrerat ihop när hon lämnade spelplanen för det sedvanliga halvtidssnacket med målvaktstränare Mike Salomonsson och målvaktskollega Gry Bergdahl.
Vad pratade ni om då egentligen?
- Vi utvärderade första halvlek och smidde en plan för den andra. När försvaret var så bra som det var var det irriterande att det slank in några bollar som jag kanske borde tagit, säger Wiberg.
Samtidigt hade du redan då väldigt många räddningar. Är det inte onödigt att lägga FÖR stor press på sig själv?
- Jo, kanske, men man vill ju rädda alla skott. Jag försöker att ta anfall för anfall så man fokuserar på att varenda boll är viktig - och inte bli bekväm. När det kommer så få avslut som det kan göra ibland när försvaret är så bra så står man och trampar lite otåligt ibland.
Hur tycker du att försvaret agerat sett till under hela säsongen?
- Under våren har försvarsspelet varit bättre vilket är helt naturligt eftersom vi tidigare hade vi fokuserat på anfallsspelet. Sedan är det kul idag att se att det fungerar med flera olika spelare. När Lindqvist skadade sig gick andra in och tog för sig. Som Tilda Winberg. Sedan betyder såklart Sofia Hvenfelt  mycket i det sammanhanget - hon är tryggheten i försvaret.
Förresten. Hur är de att möta Sävehof - som ni haft mängder med svettiga bataljer mot de senaste åren, bland annat två SM-finaler. Är deras imponerande historia fortfarande någonting som påverkar er inställning?
- Jag försöker att tänka på nuet, även om det inte är helt enkelt. Vi  har mött dom många gånger och alla vet att de har rutinen hur många SM-guld som helst. Men väl i matchen släpper man de tankarna.
Hur tänker du inför fortsättningen?
- Att det bara står 1-0. De kommer säkert att har lärt sig mycket av denna match. Vi får inte sväva iväg bara för att vi vann stort denna gång, de kommer att vara sjukt revanschsugna. Dessutom saknade de två viktiga spelare, säger Jannike.

Det sistnämnda måste naturligtvis nämnas. Amelia Lundbäck, kanske lagets främsta niometersspelare, och Elin Hallagård, försvarsklippan, saknades i Sävehof. Huruvida de kan spela match två uppe i Partille återstår att se.
Ola Månsson:
- Första halvlek bjöd på en matchbild som vi förväntade oss. Jag tyckte att det kändes bra i paus, även om Sävehof vann detaljkampen med returer och kontringar. Just den ”matchen” brukar ju vi vinna.
- I andra halvlek kunde vi kontra på dem och då blev det dubbel effekt till vår fördel
Hur ser du på 9-0-perioden?
- Vi fick full träff på dem och var väldigt väl pålästa rent generellt. Spelar man bra över tid får man flytet till slut. 
Hur ser du på fortsättningen?
- Då blir det en helt ny match igen. Hallagård, Lundbäck - och även Mouratidou - kanske spelar. 
Det brukar bli tight när ni möts uppe i Göteborg?
- Ja, men jag tror inte hemma- eller bortaplan spelar så stor roll. Däremot kommer de säkert att göra förändringar - samt komma ut aggressivare från start. Annars kommer de att få samma resultat som i denna matchen

Emma Lindqvist klev av banan fotskadad i början av andra halvlek.
- En lätt stukning, kommenterar läkare Jean Chidiac.
Vilket inte oroar coach Månsson.
- Hon hade kunnat spelat i andra halvlek om det varit kris. Hon kommer säkert att spela fotboll i morgon på träningen. Eller…, hon kommer att vilja spela fotboll, men det förbjuder jag. Och med tanke på att hon är den enda som kan spela fotboll är jag just nu mest orolig för hur usel kvalitén på den fotbollsuppvärmningen kommer att vara.

Foto: H65.se

Mot semifinal - i Eslöv
2019-04-07 19:56

H65 Höör är klart för semifinal.

Efter 21-16 (11-6) kan 3-0 i matcher mot VästeråsIrsta räknas in och därmed har sista matchen i Höör spelats för säsongen.

Samtliga semifinalmatcher, och eventuella finalmatcher, kommer nämligen att spelas - i Eslöv.


Det blev en märklig match i Höör. För trots att H65 var i ledningen hela vägen och aldrig på allvar var hotade, så präglades kampen av en massiv mängd missar från spelarna i hemmalaget.

Ola Månsson summerar det, som vanligt, bäst:

- Vi spelade fantastiskt försvar och hade ännu bättre målvaktsspel (Jannike Wiberg). Visst, det var helt okej anfallsspel, men avsluten var bedrööööövliga…. Det var extremt mycket bränn från våran sida. Gör man inte mål när man spelar varandra fria blir det svårt.

Tillfälligheter?

- Ja, det är ju inget vi haft problem med tidigare under säsongen. Kristin Thorleifsdottir var bra, tills hon blev punktad.

Irma Schjött glänste i Västeråsmålet.

- Tur att vi inte ska möta henne fler gånger, skrockade Månsson efter det att Irma blivit prisad till matchens lirare.

- Det är inte sista gången hjon får det priset i Höörs Sporthall, tillägger Månsson - som ju värvat just Irma Schjött till H65 till nästa säsong…

- Hur som helst. Kan vi vinna såpass säkert som vi gjorde nu - då är vi fantamaj bra när vi verkligen är bra. Jannike var fantastisk idag, men men hade också fin hjälp, inte minst i första halvlek.


Nu väntar semifinal om tolv dagar.

- Skruru kommer att välja vinnaren mellan Önnered och LUGI, Önnered har 2-1 i matcher och jag tror att de vinner. Nu ser man att erfarenhet är viktigt och LUGI saknar i många fall det. Vi kommer att möta Sävehof, det är jag helt säker på.

Semifinalen spelas i Eslöv på långfredag.

- Det passar oss jättebra att spela i Eslöv. Det kommer mer människor som kan se oss spela. Hallen i Höör tar inte hälften så mycket. Eslövs IK hade 800 personer nyligen i kvalet mot Heid och det var bra tryck på läktarna då. Kan vi nå upp i någonting liknande nu får vi vara glada för det.


Urstarka sista 10 uppe i Västerås
2019-03-31 20:12
Efter 24-31 i bortamatchen mot VästreråsIrsta har H65 fina förutsättningar.
På söndag kan H65 säkra en semifinalplats i Höörs sporthall.
Biljetter kan köpas på: https://h65.ebiljett.nu

Åtta måls segermarginal kan tyckas säkert. Men matchen var betydligt mer spännande är vad segerresultatet antyder.
Hemmalaget bjöd upp till ordentlig kamp och hade som mest en trebollarsledning i första halvlek som slutade 13-13.

Tidigt i andra halvlek kopplade H65 ett litet grepp, med betoning på litet. Med drygt tio minuter kvar var ställningen 22-23.
Då satte Höör-laget ner foten.
Åtta raka mål döda matchen fullständigt.

Mikaela Mässing blev målbäst med sina sju fullträffar, i övrigt var målskyttet i vanlig ordning utspritt.
Tränar Ola Månsson hann dock bli en gnutta orolig i matchinledningen.
- Vi låg under med 6-3 när de hade straff. Gry Bergdahl räddade och vi kom snabbt upp i 6-6, men där kunde matchen ha fått ett annat ansikte än den fick. Det var för övrigt tredje gången vi var i Västerås och fick en dålig start.

Slutspelshandboll brukar vara fysisk, tät, intensiv och krävande.
Domarparet i Västerås valde dock att sätta en relativt låg nivå på vad som tilläts. Därför präglades matchen av många utvisningar och straffar. Matchen blev ryckig och nästintill karaktärslös.
- 13-13 i paus ska vi vara nöjda med, sedan i andra gick vi ifrån i början av andra och det kändes stabilt när vi ledde med två-tre-fyra mål. När de kom så nära som vid 22-23 kändes det missvisande. Efter 40 minuter hade vi både Mässing och Hvenfelt utvisade samtidigt som Lindqvist skadade sig (inget allvarligt) och fick inte spela på tre anfall. Ändå styrde vi andra halvlek.
Rycket kom med tio kvar?
- De matchade sitt material ganska hårt och blev slitna. Vi gjorde det inte mycket bättre än tidigare under matchen, men fick en annan utdelning i försvars- och målvaktsspel. Sedan vi ryckt igen till fyra mål så chansade de. Anna Olsson och Michaela Fransson gjorde då bra och viktiga mål.

Nu väntar en hel veckas vila och hemmamatch till helgen.
- Det blir en bra träningsvecka där vi ska slipa på detaljer på individnivå. Vi hoppas naturligtvis kunna avgöra då. Årets kvartsfinal liknar fjolårets kvartsfinal mot Västerås och fortsätter den trenden vinner vi i förlängning på söndag. Det duger för mig, säger Ola Månsson innan han hoppar på bussen hem till Skåne.
Hur slår du ihjäl timmarna på bussen?
- Vi är hemma 03, då hinner jag göra träningsprogrammet för resten av veckan.

Seger i kvartsfinal ett
2019-03-27 20:29

Bestämt och skoningslöst.

H65 Höör satte ner foten rejält när de besegrade VästeråsIrsta i den första kvartsfinalserien i SHE. 32-17 (15-10) sätter H65 i förarsätet i jakten på en semifinalplats.

- Man slår inte oss om man gör 17 mål, säger tränare Ola Månsson.


Drygt 20 minuter in i matchen hade VästeråsIrsta häng i matchen. Men när 9-8 blev till 15-9 i halvlekens sista tredjedel var matchen mer eller mindre körd.

I andra halvlek fortsatte H65 att gasa och fick en slags revansch för den sura seriefinalsförlusten mot Skuru.

Hur hårt tog Skuruförlusten, och den tappade seriesegern, på er?

- Skurumatchen var en käftsmäll. Vi var chanslösa mot ett lag vi borde vara jämna med. Efter det har vi inte spelat någon match på tolv dagar så det fanns verkligen sug i hela truppen inför den här uppgiften, säger tränare Månsson.


Vad var du mest nöjd med?

- Att vi hade ordning på försvaret under hela matchen. Över tid fanns det en stabilitet - och vi hade alltid det att luta oss mot. Man slår inte oss om man gör 17 mål.

- Sedan tycker jag att inte att vi hade ingen dålig period. Vi spelade för fullt hela matchen och jag hade 15 spelare på bänken som alla ville göra det så bra som möjligt.  


Kristin Thorleifsdottir och Mikaela Mässing spelade båda 30 minuter på vänsterniopositionen och det var den förstnämnde som imponerade mest - och belönades med matchens lirarpris.

- Mässing gjorde 18 mål i landslaget under uppehållet. Snacka om att tuff konkurrens är utvecklad…

En del kanske ser Thorleifsdottir som en ”Mini-Mässing” - där skottet och fysiken utmärker sig mest?

- Visst finns det likheter, men som spelare har de en hel del egenskaper som skiljer sig åt. Anfallsspelet har pendlat upp och ner för Mässing den här säsongen, i men försvarsspelet har blivit kontinuerligt bättre. Hon är mogen att spela försvar ute i Europa också nu. Hon är minst lika bra i försvaret - det var hon inte när hon kom till klubben. Dessutom är hon är en av de som är mest intresserad av videogenomgångar och det taktiska.


Nu väntar Västerås borta på söndag.

- Om någon kommer att förändra någonting så är det dom. Faktum år att vi var i exakt samma situation för ett år sedan, då lyckades vi ta en knapp seger där uppe och sedan gick hemmamatchen till förlängning. Jag hoppas att vi kan göra det bättre den här gången.


Foto: Mikael Nilsson, MN PHOTO


 
Följ oss på
Centrala Partners
Sponsorer