Nu kan du säkra din plats i Sporthallen - Köp säsongskortet här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HÖÖRS HK H 65
Knapp seger mot Kungälv - Månsson höll brandtal till publiken
2018-11-14 21:30
H65 Höör besegrade nykomlingen Kungälv på hemmaplan.
Men det satt hårt åt.
Gästerna hade chansen att kvittera i sitt sista anfall, men slut togs alltså nionde raka segern i SHE. 26-24 skrevs segersiffrorna till.
Efter matchen höll Ola Månsson ett brandtal till publiken.

Efter drygt sex minuter hade H65 gjort 7-1 på Kungälv och om matchen inte kändes avgjorde redan då så kanske några ytterligare kunde hålla med om det efter drygt 20 minuter när Michaela Fransson vräkte in 16-7.
- Då ledde vi med nio mål. Det betyder at vi förlorade sista 40 minuterna med sju bollar, muttrade Ola Månsson efter H65:s trots allt, nionde raka seger i SHE.
Efter matchen greppade Ola själv mikrofonen och uppmanade publiken att komma till Europacupmatchen  i Eslöv på söndag

Kungälv imponerade med sin moral och gav aldrig upp. På det sättet påminde de nästan mer om H65 än just H65-spelarna... I andra halvlek knaprade de sig in i matchen och när det stod 21-20 på tavlan var det både ett och annat oroat ansiktsuttryck på läktaren.
Vad var detta!?
Lagen följdes åt med vartannat mål fram till 23-22, när hemmalaget gjorde ett litet ryck igen. men fortfarande med 38 sekunder kvar av matchen hade Kungälv i allra högsta grad sniff på poäng - men Rebecca Karlssons skott gick utanför.
En lättnadens pust svepte över hela hallen, den sägs ha hörts ända till Sätoftas ytterområden, och i slutsekunden kunde Emma Lindqvist fastställa slutresultatet: 26-24.
Tilda Winberg fick priset som matchen spelare. Femmålsskytten svarade för en stark försvarsinsats och fick mycket speltid på nio meter.
- Jag han använts på många roller under åren i H65 och det gäller att ta chanserna när man får dem. Det går inte att slappna av för en sekunds i SHE, då blir man straffad direkt. det såg vi idag, sa "yrvädret från Ystad".

Ola Månsson:
- All heder åt Kungälv som visade en stark morel.
Hade ni redan söndagens match redan i huvuden?
- Vi har pratat mycket om att ha fokus på just denna matchen, men när vi tyckte att vi gjort färdigt den tidigt i första halvlek så fick vi problem... Vi ville inte få med oss en förlust från den här matchen.

På söndag gäller tredje kvalrundan i EHF-cupen för H65 Höör. Första mötet mot det danska topplaget Nykøbing Falster slutade med förlust, 27-24.
- Vi var tagna av stundens allvar i början, men avslutade första halvlek och inledde andra halvlek väldigt bra. Vi gick upp i en 14-16-ledning och spelade bra fram till 20-20. Tyvärr brände vi fem-sex frilägen och då kontrade danskorna sönder oss.
Ni fick ett trebollarsunderläge att hantera. Känns det ok?
- Egentligen inte. Men möter man Nykøbing Falster borta ska man vara glad om man har chansen på hemmaplan. Och chansen har vi, men vi måste komma upp i en nivå till.

Efter segern mot Kungälv höll Ola Månsson även ett tal till publiken.
- Danskarna kommer med uppemot 400 man på läktarna. Vi i laget behöver erat stöd! Se till att ta er till Eslöv på söndag. jag lovar inte seger - men jag lovar att vi ska göra ett ordentligt försök.

Returen i EHF-cupen spelas på söndag klockan 16 i Eslövshallen som rymmer 1200 åskådare.
Det förväntas bli fullsatt.

Tremålsunderläge i halvtid
2018-11-11 18:10
En strålande första halvlek - ledning 14-15.
En högdramatisk slutminut - där danskorna gick för 28-23, men H65 fick med sig 27-24
Och ett anständigt utgångsläge inför returen.
Så kan första matchen i EHF-cupens tredje kvalrunda sammanfattas.

Efter den strålande första halvleken höjde sig Nyøping Falster i andra halvlek.
Ledningen var snabbt försvunnen och lagen följdes åt till 20-20. Det var först de sista tio minuterna som hemmalaget gjorde ett ryck.
Med drygt fem minuter kvar att spela stod det 25-21 på tavlan och Ola Månsson tog timeout. Nu gällde det att försöka få med sig ett så bra resultat som möjligt hem till Skåne.
Med tre minuter kvar visades Sofia Hvenfelt ut men under matchens upploppssträcka hade H65 ändp marginalerna på sin sida. I sitt sista anfall kunde Nyøping Falster göra 28-23, men H65 vann boll och kontrade in 27-24 i slutsekunden genom just Hvenfelt - vilket innebär att H65 Höör har ett tremålsunderläge att försöka hämta in. De sista sekunderna kan naturligtvis komma att ha stora avgörande betydelse.

Målskyttar:
Evelina Källhage 8
Anna Olsson 5
Emma Rask 2
Mikaela Mässing 2
Emma Lindqvist 2
Kristin Thorleifsdottir 2
Sofia Hvenfelt 2
Michaela Fransson 1

Returen spelas i Eslövshallen på söndag klockan 16.00.
Det förväntas bli utsålt. Köp din biljett direkt för att vara säker på din plats:
https://h65.ebiljett.nu/Home/tickets/180/False

Segraren i dubbelmötet är kvalificerat för gruppspel i EHF-cupen.

Rysarseger i toppmötet mot Sävehof
2018-11-07 20:58
Det blev en rysare när H65 Höör tog sin åttonde raka seger i SHE.
I slutminuten gjorde Anna Johansson 25-26, varefter Gry Bergdahl räddade hemmalagets sista anfall.
- Det är skönt att jag har lagkamrater som kan avgöra på det sättet, säger tolvmålsskytten Mikaela Mässing.

Till stor del påminde matchen mellan Sävehof och H65 Höör om SM-finalen.
Helt jämnt in i slutminuten - och ett sent avgörande.
Till skillnad från i våras var det dock H65 som nu kunde avgöra till sin fördel, i en svängig, lite märklig, men underhållande match.
Anna Johansson var den siste målskytten i matchen med ett typiskt isbrytarvrål. Tre kraftfulla älgkliv runt sin försvarare och ett hänsynslöst uppoffrande sluthopp med ett distinkt avslut i bortre stolpen.
- Jag hade faktiskt inte koll på tiden i det skedet, yrade Anna Johansson i C More-sändningen (ingen är förvånad...). Det var samtidigt en väldigt speciell match att spela. Jag var väldigt nervös, men vi löste det som ett lag. Vi är som en familj.

Annars var det till stor del Mikaela Mässings match, Mässing satte fem av fem straffar och var även framgångsrik i skyttet; totalt blev det tolv mål (nio i första halvlek)
- Det var så skönt att vi vann! Jag kan inte beskriva hur skönt det var. Jag var så nervös till slut att jag inte visste vad jag skulle ta vägen.
Studioexperten i C More, Charlie Sjöstrand poängterade att Sävehof anpassade sitt försvarsspel utifrån Mässings förträffligheter - och att det gav utrymme åt övriga H65.spelare att ta för sig.
- Jag kanske skjuter lite för mycket ibland, men när de går in så är det skönt. Och på slutet vinner vi verkligen som ett lag. Det är skönt att jag har lagkamrater som kan avgöra på det sättet.

Ola Månsson pustade även han ut med ett leende,
- Det var en skön seger. Det blev en konstig match där vi kom snett in på det från början,låg under med fyra bollar i två omgångar . och det blev oförtjänt jämnt i första halvlek (13-13). När vi fick fyra måls ledning i andra halvlek så kom Johanna Ahlm igång med sitt skytte - och pålitligt var det helt jämnt igen.
Vad säger du om hjältinnan Anna Johansson?
- Hon tar verkligen ansvar. Hon stänger sin kant hela matchen. Sedan gör hon flera starka genombrott.
Att H65 nu har åtta raka segrar, varav två på bortaplan mot huvudkonkurrenterna Sävehof och Skuru, är naturligtvis starka papper.
- Vi kommer att förlora någon match under säsongen så är det naturligtvis. Men vi går in i varje match med liknande förberedelser och är inställda på att fortsätta vinna, avslutade Ola Månsson.

Till helgen möter H65 Höör Nykøping Falsett på bortaplan i den första matchen i dubbelmötet i EHF-cupen. Returen spelas i Höör den 18 november.

Foto: Christoffer Borg Mattisson. Mer bilder: https://www.borg-mattisson.se
Storseger mot Skövde - Ola matchens lirare
2018-11-04 20:49
H65 Höör tog sjunde raka segern i SHE när man på hemmaplan noterades för 37-21 (18-6) mot Skövde HF.
- Vi hade jobbat mycket med försvarsspelet vilket märktes i första halvlek - då vi bara släppte in 6 mål, säger tränare Ola Månsson.

I en SHE-omgång där toppkonkurrenterna annars haft det tufft i sina matcher och "bara" vunnit knappt blev det en betryggande 16-målsmarginal för H65 Höör. En inte helt betydande faktor då det mycket väl kan bli en målskillnadsaffär mellan H65, Skuru och Sävehof i topp tre-skiktet.

Redan efter 10 minuter hade H65 kopplat järngrepp om matchen. Anna Johansson vräkte sig fram, som en isbrytare i en porlande vårbäck, och skickade in 7-2.
H65 fick inte minst kontringsspelet att stämma. Gry Bergdahl noterades för fyra assist bara i första halvlek när hon serverade kantillrarna Emma "Rapido" Rask och Evelina "The Kid" Källhage gång efter annan.

Målskyttet spreds ut rejält denna gång och just nämnda Källhage blev tillsammans med Kristin "Kickan" Thorleifsdottir bäst i klassen med sex mål vardera.
En annan som fick det att lossna lite var Anna Olsson med fem mål, varav tre av tre från sjumeterslinjen.
- Vi avgjorde matchen tidigt i första halvlek, sedan blev det en transportsträcka och upp till oss själva att bestämma karaktären. Jag tycker att vi har en såpass bred trupp att alla som kommer in är hungriga efter att få göra en bra prestation.
Sävehof borta väntar härnäst?
- Den tänker vi på först under måndagen och träningen då.
Hur känns det i kroppen för din del?
- Det har varit lite upp och och ner, men nu efter landslagsuppehåller känns det mycket bättre.
När priset för matchens lirare skulle delas ut "kuppade" matchvärden House of Palladium och valde Ola Månsson - som belönades med en estetisk fulländad kruka med tillhörande växt.
Om någon spelare hade fått priset...? 
- Gry Bergdahl gör en gedigen insats med många bra utkast idag. Hon utmanar verkligen Jannike Wiberg nu och har utvecklats mycket sedan hon kom till H65, säger Olsson.

Ola Månsson:
- Vi hade fokus på försvar i denna matchen och har tränat på det hela veckan. Målet med matchen var att få till just den biten och i första halvlek fick jag de svar jag ville ha. Visserligen släpper vi in 15 i andra halvlek, men då var ju matchen redan vunnen och intensiteten blev inte lika hög.
Du blev utnämnd till matchens spelare - vad var du mest nöjd med för egen del?
- Haha. Min första halvlek när Kristin och Hvenfelt fick till det i mittförsvaret. Jag tror att jag fick priset eftersom ingen annan riktigt stack ut så mycket. Det är första gången på 19 år jag får det här priset om tränare - det får man vara glad för! Frun blir säkert glad för krukan.

Det har varit en intressant omgång annars, där både Sävehof och Skuru var illa ut och fixade sina segrar först i slutminuterna, mot Bode respektive Skuru.
- En del hävdar att vi tre i toppen (H65, Skuru och Sävehof) ska vinna klart varje gång. Men det kommer inte bli 54 sådana matcher (vi har 18 sådana typer av matcher var). Något lag kommer att tappa poäng här och där. Vi låg under med två bollar efter 20 minuter mot Västerås, men tog tag i det direkt.
- Det finns två sätt att undgå sådana poängtapp. Ett: se till att vara på plats så man inte hamnar i jobbiga situationer. Två: När man väl hamnar där - se till att fixa det. Inte i första halvlek utan i andra.
Sävehof borta på onsdag?
- Vi ser fram emot de här toppmatcherna. Sävehof har varit stabila och har säkert nytta tempomässigt av att spela i Champions League. Det kommer att bli tufft, säger Ola Månsson.
Supporterbuss Næstved
2018-11-02 14:44

Supporterbuss den 11/11 till Arena Næstved inkl. matchbiljett.


Match: 
Första matchen i dubbelmötet mot Nykøbing Falster Håndbold i kvalomgång 3 till EHF-cupen.


Hålltider:
Avgång kl 12.00 från Sporthallens parkering
Ankomst kl 14.30
Matchstart kl 16.00
Hemresa kl 18.00
Ankomst kl 20.30


Pris: 
270:- betalas kontant vid ombordstigning på bussen.


Observera att det är viktigt att ni har pass eller ID-kort med er.


Information om bokning: 
Kombinerad buss och matchbiljett bokas på följande länk: 
https://h65.ebiljett.nu/Home/tickets/89/False
Begränast antal platser.
Bokad biljett för buss/match är bindande.
Avbokning kan ske t.o.m den 4/11 kl 23:59 till kansli@h65.se.


Vid eget köp av matchbiljett vänligen välj så nära mitten av sektion M (höjd och bredd) det går då vi önskar att hålla ihop supporterklacken. Ska ni endast åka med bussen kostar detta 100:- tur och retur och betalas kontant vid ombordstigning. Meddela kansli@h65.se om er bokning endast avser bussbiljett.


https://www.ticketmaster.dk/…/womens-ehf-cup-nfh-h-6…/455227

Därför spelas EHF-cupmatchen i Eslöv
2018-11-01 12:06
H65 Höör tvingas spela sin ödesmatch i Europacupen i Eslöv.
- Sporthallen i Höör är för liten och vi vill inte behöva neka folk inträde. Därför gör vi så här, det har ju fungerat förut, säger Jan Hansson, kassör i H65 Höör.

H65 Höör har sex raka segrar i SHE den här säsongen och i EHF-cupen har man i tur och ordning slagit ut Zagreb (Kroatoien) och Muratpasa (Turkiet).
Sporthallen i Höör har inför den här säsongen fått nytt golv och man har möjlighet att spela Europacupmatcherna på hemmaplan, till skillnad från förra säsongen.

Men! I EHF-cupens tredje kvalomgång fick H65 Höör svårast tänkbara motstånd. Det danska topplaget Nykøbing Falster är en av favoriterna till slutsegern i hela turneringen - och har dessutom en stor supporterbas.
Efter samtal med den danska klubben står det klart att antalet bortasupportrar som kan komma till matchen mellan H65 Höör och Nykøbing Falster den 18 november handlar om hundratals.
- Det beror naturligtvis en del på hur resultatet blir i den första matchen på dansk mark. Skulle det bli en jämn historia där ökar säkert intresset för match två. Sporthallen i Höör tar knappt 600 personer. Det är möjligt att danskarna kommer med 200-300 personer och vi vill att så många som möjligt ska kunna se de här matcherna på plats, därför lägger vi matchen i Eslöv. Samarbetet med Eslövs IK har tidigare fungerat jättebra, vi spelade två matcher med en bra bit över 1000 personer i Eslövshallen (tar 1500) förra säsongen i EHF-cupens gruppspel och fick väldigt positiv respons, säger Hansson.

Det kan även bli så att H65 Höör kommer att spela flera matcher i Eslöv den här säsongen.
- Skulle vi gå till SM-final och spela en matchserie på bäst om fem matcher kommer det bli ett oerhört tryck. Vi var drygt 600 personer från Höör på båda finalerna i Göteborg 2017 och 2018. Naturligtvis vill vi spela våra matcher i Höör i så stor utsträckning som vanligt, men det handlar ju också om att så många som möjligt ska kunna se matcherna live, inklusive våra motståndares supportrar, avslutar Jan Hansson.

Dubbelmötet med Nykøbing Falster kommer att spelas följande datum och tider:
Söndag 11 november kl 16: Nykøbing Falster-H65 Höör (Arena Næstved)
Söndag 18 november kl 16: H65 Höör-Nykøbing Falster (Eslövshallen)

Även intresset för match ett är stort. H65 Höör kommer att fylla minst en supporterbuss till matchen.
 
Följ oss på
Centrala Partners
Sponsorer