Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HÖÖRS HK H 65
| Damer SHE
Ryggradsseger mot VästeråsIrsta
2021-01-23 18:05

En dag på jobbet.

H65 Höör tog sina två poäng utan att för den skull övertyga.

– Idag vann vi tack vare vår ryggrad, det inarbetade försvarsspelet och det stabila målvaktsspelet, säger Ola Månsson efter 26-20 (13-12) mot VästeråsIrsta.


Trots hela 13 (!) tekniska fel i första halvlek från H65:s sida kunde laget gå till pausvila med 13-12. Delvis tack vare Gry Bergdahls målvaktsspel (56 procent).

Det såg bra ut under de första 20 minuterna. Emma Lindqvist forcerade in 9-4 och allt var frid och fröjd. Kort därefter började spelet att hacka. Någon hade smugit in socker i tanken och i slutminuten kunde gästerna på bara 30 sekunder göra två snabba mål under en period där det taktiskt sett fanns förbättringspotential.

Vad hände egentligen?

– Våra spelare är inte bättre än så på att passa bollen helt enkelt.

Jo, det är de väl?

– Inte den här gången. Det var enkla misstag hela tiden. Det spelade ingen roll vilket spel vi satte upp, det går inte att göra mål när man passar motståndarna hela tiden. Det var mer så att vi spelade ängsligt än snabbt, grymtade tränare Ola Månsson.


Västerås fick hur som helst energi och var med i matchen på ett nytt sätt.

I andra halvlek hängde gästerna från Västmanland med fint i målprotokollet fram till kvarten kvar.

Ungefär den tidpunkt då motståndarlagen brukar kippa lite efter andan samtidigt som H65 fortsätter att mala på i samma tempo, eller rentav högre.

17-16 blev till 26-18. På drygt tio minuter gjorde H65 9-2 och det var i sig en liten styrkedemonstration. Inte minst försvarsspelet satt då.

– I andra halvlek gjorde Västerås i sin tur en massa tekniska fel. Det kunde vi utnyttja genom att göra kontringar. Tekniska fel för med sig ett antal saker. Det sprider osäkerhet hos det lag som utför dem, samtidigt som motståndarna får positiv energi och kan göra enkla kontringsmål. 

Du har den senaste tiden provat att använda Emma Rask som mittnia när det går emot, så även idag?

– Hon är en bra passningsspelare och gör det enkla. Emma är det bästa alternativet ibland. Som lagkapten och med sin rutin sprider hon ett lugn.

Hur ser du på att H65 återigen avgjorde under slutkvarten?

– Målmässigt var det så idag, men det såg ändå segt ut. Jag får ta mig en bit av det. Segheten alltså – inte felpassarna…. Just nu är vi i en tung träningsperiod.

Är du orolig för formen?

– Fysiskt sett är det inga problem att pricka formen framöver, SM-finalen spelas i maj. Det är då vi ska vara som bäst.

Vem lyfter du fram idag?

– Gry Berghdal i mål samt det kollektiva försvarsspelet. Ryggraden finns kvar i laget och det var den vi vann med idag.


Höörs nästa handbollsexpert, Emma Lindqvist, korades till matchens främsta aktör. Försvarsmatadoren svarade för fem mål framåt och vann sina dueller med sammanlagt 84-0.

Isabelle Andersson blev ännu en gång främsta målskytt, i övrigt var målproduktionen jämnt fördelad över laget.

Segern innebar att H65 Höör är fortsatt i serieledningsposition, sex mål bättre än Skuru som igår besegrade LUGI i Lund.

Nästa match spelad den 30 januari klockan 15 i Kungälv. Matchen sänds på C More.


Foto: Christoffer Borg-Mattisson


Alla bilder från matchen finner ni här.

Emma Jönsson till H65 Höör
2021-01-22 12:22
Säsongen 20/21 har Emma Jönsson varit strålande i sitt Eslövs IK.
Nästa säsong representerar hon H65 Höör.

Den 19-åriga niometersspelaren kan spela på alla positioner både bakåt och framåt. Hon har beskrivits som en av de bästa spelarna i 01-kullen.
– Emma har stor potential och att komma upp i högsta ligan, samt träningskvaliten hos oss, kommer att göra henne gott. Hon drabbades av en korsbandsskada tidigare i karriären som hon kom tillbaka från och efter det har hon visat mycket fin utveckling, säger Ola Månsson
– Jag har haft henne som elev i Polhemsskolan i Lund i två år. Hon är allround, tuff och är väldigt beslutsam.

I Eslöv har Jönsson tränats av H65-bekantingen Lasse Eklöv, tidigare assisterande till såväl Ola Månsson som Niklas Harris.
– H65 är en klubb som är väldigt bra på att utveckla spelare. Jag känner Ola sedan tidigare, så jag vet vad han går för. Jag ser fram emot en mer tempofylld och fysisk handboll. Självklart är även tanken på Europacupspel lockande, säger Emma Jönsson.
Irma klar för två till H65-år
2021-01-21 20:29
Irma Schjött gör sin andra säsong i H65 Höör.
Nu står det klart att det bli minst två år till.

Tillsammans med Gry Bergdahl bildar Irma Schjött ett av landets bästa målvaktspar.
Ola Månsson är nöjd med förlängningen:
– När Irma kom till oss var vi överens om att hitta en väg att utvecklas. Hon har verkligen jobbat med sin fysik och tagit stora steg framåt och det finns fortsatt mycket att jobba med.
– Fjolåret blev inte vad vi hade tänkt, hon hade en skada i handen när hon kom och gjorde bara åtta matcher. I år har hon visat att hon är bland seriens absolut bästa målvakter, säger Ola Månsson.
Målvaktstränare Michael Salomonsson får därmed chansen att jobba vidare med långsiktighet.
– Målvaktspositionen är en otroligt viktig position som vi är beredda att lägga resurser på. Jag är övertygad om att vi kommer stå starka där även i framtiden, säger Ola Månsson.
Kontraktet mellan H65 Höör och Irma Schjött är skrivet på två år.

Foto: Christoffer Borg-Mattisson
Emma Lindqvist blir proffs i Danmark
2021-01-20 18:45

Herning Ikast Håndbold.

Där har ni Emma Lindqvists nästa klubbadress efter avslutad säsong.

– Jag har haft flera fantastiska år i Höör, men nu är det läge att prova någonting nytt, säger ”Linkan”.


Emma Lindqvist handplockades av Ola Månsson och Lasse Eklöv 2016 och var delaktig i det lag som tog klubbens hittills enda SM-guld 2017.

Nu är hon sjunde spelaren som under Ola Månssons ledning går till proffsspel utomlands.

– Nästan alla spelare som vi släppt vidare ut i Europa har gått till klubbar som spelar i Champions League eller European League. Det är ett kvitto på att det vi gör i Höör är bra och att spelare hos oss först kan etablera sig i ett topplag i SHE och sedan ta steget till att bli en viktig pjäs i landslaget och proffslivet.

– Jag tycker att Emma Lindqvist gjort ett klokt val av klubb vid rätt tidpunkt och är övertygad om att hon kommer att gå en strålande framtid till mötes. 


Emma Lindqvist:

– Hering Ikast var den klubben jag fick bäst intryck av, trots att jag inte kunde besöka den på plats. De satsar på Europacupspel och vill vinna mark i den danska ligan. 

I landslaget har du spelat högernia. I H65 Höör främst mittnia. Hur blir det i Danmark?

– Jag vill spela på ”rätt” position, det vill säga centralt som playmaker. Herning Ikasts tränare Kasper Christensen har sagt att han ser mig som mittnia, men också att jag nog ska kunna lösa flera roller.

– En annan anledning till att jag valde denna klubben var för att jag tror att det passar mig sportsligt. Det finns en skandinavisk mix och det är ett ganska ungt lag som vägs upp av Stine Skogrand och Sarah Iversen som har stora platser i sina respektive landslag (Norge respektive Danmark).


I Herning spelar sedan tidigare landslagskollegan Jessica Ryde och nästa säsong kommer även LUGI:s Tyra Axnér att representera den danska klubben.

– Jag har haft flera väldigt bra år i Höör. Men jag vill ha en ny utmaning och testa på just utlandet. Nu när det fått landa hos mig känns det väldigt bra,

Vilka är dina bästa minnen från Höör?

– SM-finalen 2017, alla Europacupmatcher som svetsat samman laget samt publiken och människorna i klubben. Man har trivts på varje träning och utvecklats som spelare och människa. Det har varit en fantastisk tid och jag ser fram emot att avsluta den på bästa sätt nu under våren, avslutar Emma Lindqvist.


Foto: Christoffer Borg Mattisson.

Klart: H65 värvar Johanna Östblom
2021-01-12 20:02

Johanna Östblom klar för två år i H65 Höör. 

Hon ansluter till sommarträningen från Kroppskultur. 

– Den är en vänstern och allround spelare som passar väl in i vårat koncept, säger tränare Ola Månsson.


18-åriga Johanna Östblom, som tar studenten i vår, har redan visat att hon individuellt duger gott i Allsvenskan. För laget har det förvisso gått tyngre.

– Östblom har varit med i ungdomslandslagen och hela tiden varit bland de bästa i sin kull, men blev faktiskt tipsad om henne för två år sedan och har hållit koll sedan dess. Hon är relativt explosiv och framförallt allround. Hon går att använda både på en kant och på nio meter, säger Ola Månsson.

Värvningen av Johanna Östblom går i linje med hur H65 brukar värva. Unga talanger som sedan förädlas. Många gånger har spelarna ett driv av att bli proffs senare i karriären och H65 har exporterat ett stort antal spelare de senaste åren.

– Hur snabbt hon kan leverera i ett topplag i SHE beror på lite hur stort ansvar hon kommer behöva ta. Sådant där är alltid individuellt och som förening är vi noga med att inte stressa fram utvecklingen. Speciellt inte när det handlar om spelare som lämnar sina rötter i en annan del av landet och ska få det att fungera socialt vid sidan av. Det är enm typisk H65-värvning, vi värvar spelare som vi vill förbättra och det har ju gått rätt bra de senaste åtta-nio åren.

Kontraktet är skrivet på två år.


Johanna Östblom kommenterar sitt klubbval:

– Jag ser H65 Höör som en fin och familjär förening. Det är en fantastisk handbollsklubb med stora möjligheter för mig att utvecklas. Sedan lockar det mycket att klubben satsar på Europacupspelet. Klubben syns mycket i media så det blir ett bra skyltfönster. 

– I grund och botten handlar det om att jag vill bli så bra som möjligt och då är H65 Höör det bästa alternativet.

Finns det någonting mer som lockar? Den vackra skånska landsbygden? Det pulserande stadslivet i Höör?

– Jag gillar att träna mycket. Ola Månsson förklarade att de alltid har sin löpträningar oavsett väder och att de är väldigt noga med fysträningen. Det gillad jag att höra.

Vad tänker du när du när du ser H65 spela?

– Det är mycket kontringar och väldigt snabbt spel, vilket är väldigt roligt att både se på och vara en del av Även försvarsmässigt är det roligt för kantspelarna är verkligen delaktiga på ett annat sätt. Tidigare har jag spelat väldigt mycket på nio meter, så jag trivs på flera olika positioner.

Östblom kommer med fina U-landslagsmeriter i bagaget.

– Senaste mästerskapet var 2019 i Slovenien senast då vi tog silver. Då hade jag Mattias Johansson som ledare och han är ju assisterande i Höör, så det känns som en trygghet.

Vad kommer du att göra utanför handbollen?

– Jag kommer att flytta till Höör och försöka hitta ett jobb någonstans. Jag är öppen för allt efter att ha pluggat ekonomi i gymnasiet.


Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
 
Centrala Partners SHE
Våra partners