Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HÖÖRS HK H 65
| Damer SHE
Kristin Thorleifsdóttir lämnar H65 Höör
2020-03-28 08:45
Nu står det klart att det inte blir någon fortsättning för Kristin Thorleifsdóttir i H65 Höör.
Nästa säsong blir hon proffs utomlands.
– Att kunna satsa fullt ut på handbollen har alltid varit min dröm och mitt mål. Nu kom chansen och jag känner att jag är redo, säger Kristin.


Efter SM-guldsäsongen 16/17 värvades Kristin Thorleifsdóttir till H65 Höör. Ola Månsson hade en plan redan då på att matcha in henne på vänsterniopositionen och väl där har hon under tre säsonger utvecklats till en av Sveriges bästa niometersspelare och knackar nu på dörren till A-landslaget. I VM i Japan kallades hon in som reserv.

I H65 Höör har Kristin visat oerhörd träningsmoral och på planen har hon varit en vitkig framgångsfaktor. Bland annat har det blivit två seriesegrar och en SM-final. Men även utanför planen har hon varit ett glädjeämne, en pådrivare och en strålande representant för föreningen.
– Tyvärr fick jag inte det slut i klubben som vi arbetat så hårt för. Jag har hela tiden velat ta ett SM-guld med Höör, men nu är det som det är med coronaviruset och vi kan bara vara nöjda och stolta över säsongen vi har bakom oss.

Intresse har under säsongen visats från flera olika klubbar.
– En del av min målsättning när jag flyttade till Höör var att en dag bli proffs. Ändå var det inget lätt val nu när chansen gavs. H65 Höör erbjuder en härlig träningsmiljö och inte minst socialt, med den familjära känslan som råder, har jag trivts. Ola Månsson har varit en fantastisk tränare för mig, lagkamraterna är underbara, Europacupresorna har varit jätteutvecklande och det har alltid varit kul att spela inför Höörs publik. Sedan måste jag också nämna Jan och Elisabeth Hansson som så passionerat arbetar för klubbens bästa. Det är ett tufft uppbrott, men jag ser också mycket fram emot nästa äventyr i livet.

Kristin Thorleifsdóttirs nya klubb kommer att presenteras i början av april.
I spåren av corona: mindre trupp och inställt Europacupspel?
2020-03-26 08:36

Coronakrisen slår hårt mot föreningslivet.

H65 Höör är inget undantag.

För breddverksamheten blir det förhoppningsvis inga stora förändringar nästa säsong. För elitverksamheten väntas dock både mindre trupp och, om ingenting dramatiskt sker på marknadssidan, troligen inget Europacupspel.


H65 Höör vann grundserien i SHE, men korades inte till svenska mästare. Den ”enda” vinsten i sammanhanget är att klubben garanteras en Europacupplats (som man i och fri sig redan hade).

Dock inte i Champions League.

Europacupupplägget har nämligen gjorts om av EHF. Champions League kommer att spelas med två åttalagsgrupper; alltså totalt 16 lag. Nio av dessa lag kommer från nio olika länders ligor - Sverige är inte ett av dessa eftersom landet är rankat på tionde plats i Europa, efter Makedonien (som dock inte har något givet lag just nu då Vardar lösts upp). Ytterligare en plats går till det land som har ett lag som vann EHF-cupen.

Återstår då gör sex platser - vilka EHF själva väljer ut i form av wild cards. Och då är det många fler parametrar än de sportsliga som vägs in i sammanhanget; främst kommersiella värden.


Ola Månsson, tränare i H65 Höör, har inga större förhoppningar om att klubben kommer att spela i Champions League.

- Av flera anledningar. Dels är jag övertygad om att det finns många större klubbar än H65 som EHF vill ha med som wildcards. Klubbar som Köpenhamn, Budapest, Metz, Brest, Lada och många andra går säkert för oss. Listan kan göras lång och både ur ett marknadsperspektiv, men även sportsligt, så finns det ingen plats för H65 Höör i Champions League. Visserligen har vi samma spelarbudget som många andra klubbar, skillnaden är att deras är i euro och vår i kronor.

Alternativet heter Euro League, motsvarigheten till det som tidigare hette EHF-cupen.

– Kvalspelet dit kommer sannolikt att bli lite enklare. 57 totalt på ska tävla om 16 platser i gruppspelet istället för tolv, eftersom det inte finns fyra lag som förlorade Champions League-kvalet som då fick en gratisplats i EHF-cupen. Handbollsmässigt och utvecklingsmässigt vore nog det det bästa för oss, även om det såklart hade varit kul på sitt sätt att spela Champions League med Höör, säger Ola Månsson.


Om det sedan blir aktuellt för H65 Höör att spela i Europa för nionde året i rad återstår att se. 

– Som det ser ut i dagsläget är det högst tveksamt. Europacupspel är förknippat med en stor kostnad för klubben och vi kan inte be spelarna att gå ner i sina redan låga löner. Då återstår alternativet att cykla till bortamatcherna eller inte spela alls…

Hur klubben kommer att göra i detta sammanhang återstår att se, men besked måste tas inom en relativ snar framtid.

Även truppens storlek kommer att påverkas av pandemin.

– Som det ser ut nu blir det 16 spelare i truppen istället för 18. Det innebär i praktiken att varje spelare blir lite viktigare och att truppen blir mer känslig för skador och sjukdomar. 

H65 Höör är i slutfasen av att spika hela truppen för kommande säsong, både UT- och IN-listan kan komma att uppdateras. Uppstarten av försäsongen beräknas ske den 1 juni.

Amelia Lundbäck klar för H65 Höör
2020-03-25 09:00

H65 Höör har värvat Amelia Lundbäck.

Den 21-åriga niometersspelaren kommer närmast från en fin säsong i IK Sävehof och har kritat på för två säsonger i den röda tröjan.


När Lundbäcks kontrakt med Sävehof gick ut, samtidigt som flytten gick till sydligare breddgrader då pojkvännen Hayder Al-khafadje fick kontrakt med Karlskrona, föll valet på H65 Höör.

Amelia Lundbäck är en tvåvägsspelare som kan användas på flera olika positioner. I grundserien 19/20 spelade hon 19 matcher och gjorde 39 mål. Hon har dessutom haft en framträdande roll i flera av lagets Champions League-matcher, där det blev 37 mål på tio matcher.

– Naturligtvis kommer jag att sakna alla goa tjejer i Sävehof. Men även alla de duktiga människorna runt laget som sällan syns men som stöttat så mycket. Och förstås de supportrar som alltid uppmuntrar och berömmer. 

– Jag är född in i Sävehof, tog till och med mina första steg i Qvist-hallen. Så jag hoppas att jag någon gång får möjlighet att återvända när situationen ser annorlunda ut.

– Men nu ska det bli jätteroligt att få spela för H65 kommande säsonger. Jag känner ju både tränaren och flera av tjejerna sedan tidigare. H65 är ju på många sätt raka motsatsen till Sävehof. En mycket mindre klubb med några få, riktigt hängivna personer som driver klubben. Jag tycker också att vi får ett lag som blir favoriter till SM-guldet. Förhoppningsvis blir det även många europacup-matcher som jag verkligen älskar.


Tränare Ola Månsson:

– Amelia Lundbäck är en matchvinnartyp. Det märkte vi redan i förra årets slutspel…

– Hon är redan en väldigt bra SHE-spelare. Dessutom finns det bitar som hon kan utveckla, bland annat assistspelet och försvarsspelet.

Vilken position ser du henne på?

– Främst på mittnio och som trea i försvaret, men även på vänsternio.

– Jag har följt hennes utveckling i flera år och alltid tyckt att det funnits någonting extra där. Hon har utvecklat sin fysik och är mer mogen i sitt spel, men det finns mer att göra.


Amelia Lundbäck ansluter till laget när säsongen startar upp i början av juni. Kontraktet är skrivet på två år.

Seger i fantasykvartsfinalen - Schjött sjumålsskytt
2020-03-24 20:00
Fantasy Playoffs startade under tisdagskvällen.
H65 Höör utmanades rejält av Kungälv, men drog till slut det längsta strået och vann med 29-22.
Bästa målskytt blev Irma Schjött, som tagit över straffsysslan både framåt och bakåt.
– Jag har alltid varit förbisedd i de sammanhangen, så det var skönt att få visa vem som egentligen har bäst handleder i laget, sa Irma efter matchen.

Det började lite småtrögt.
Emma Rask som skulle starta matchen stod kvar i kiosken och signerade Raskakorvspaket för glatta livet, och missade de första tio minuterna. 
Dessutom kunde hon inte motstå att sänka ett par korvar heller, men det är mer förståeligt.
Med spel med en man mer såpass länge kunde Kungälv springa upp i en fyrabollarsledning. Vid ställningen 3-7 hittade Rask in på planen, mätt och belåten, och sakta men säkert återställdes ordningen.
7-7 satte Irma Schjött på straff. En ovan målskytt som ansåg sig få upprättelse.
– Kantspelare hit och mittnior dit. Alla som verkligen kan någonting om handboll vet om att målvakter är de med mest bollkänsla. Och talang. Och självinsikt för den delen. Men det var först efter att ha bjudit Ola Månsson på en kebabrulle med extra allt som han lyssnade på mig, säger Irma lite frustrerat.
Första straffen satt i vänstra klykan. De tre andra i högra klykan.
– I krysset är det alltid ledigt. Skottfint nere, och sedan snärta upp den i nättaket. Easy!

14-10 i halvlek blev till slut 29-22 efter full tid.
Hemmapubliken, för dagen förstärkt av pappa Roxå, höll igång i 60 minuter. Hela Flickor 12-laget satt på kortsideläktaren och levererade så till den grad att de nu går under namnet Sätofta Ultras.
– En rättvis och förväntad seger. Men vi får snacka mer sedan. Irma är skyldig mig en till kebabrulle och "Systrarna" stänger grillen om en kvart, sa Månsson direkt på slutsignalen.
Skönast segersång sjöng sjumålsskytten Schjött (säg det snabbt tio gånger) - fyra mål på straff, två i tom kasse och ett på genombrott av bara farten.

Bästa spelare i Hemmalaget: Irma Schjött
Bästa spelare i bortalaget: Charité Mumbongo
Båda belönades med en timmes fri konsultationstid kring sökoptimering och underarmsskott av InnoSearch:s ståtlige VD Christoffer Borg Mattisson.

I MATCHLOTTERIET, utfört under kontroll av Ekobrottsmyndigheten, har inte bara en - utan tre segrare utnämnts.
Anna Johanssons matchtröja - segrare Martin Trobäck.
Sofia Hvenfelts matchtröja - segrare Morten Flamsted.
Irma Schjötts svettiga strumpor - Jeanette Schjött (PS, Irma föredrar lavendelsköljmedel).
Grattis! Priserna överlämnas sannolikt under våren, i de fall H65 har spelare som ska fortsätta nästa säsong kommer gamla matchtröjor att delas ut lagom till premiären av SHE 20/21.

Match två i fantasykvartsfinalen spelas på torsdag i Kungälv.
Det går utmärkt att köpa soffbiljett dit redan nu.
Soffbiljett för 50 kronor swishas då till Kungälvs HK: 123 615 15 00

Nyhet: Fantasyslutspelet inleds - Anna Johanssons matchtröja lottas ut
2020-03-22 22:30
Slutspelet är inställt och ingen svensk mästare koras.
Därför har H65 Höör på eget initiativ startat upp "Fantasy Playoffs".
Redan på tisdag är det dags för den första virtuella fantasykvartsfinalen mot Kungälvs HK. 

Under pågående pandemi uppmanar H65 Höör till allmän försiktighet, generell varsamhet, och social distansering. Stanna hemma.
Handbollen må inte vara så viktig nu, men det finns fortfarande sätt att ta del av den. 
Så öppna sinnet. Och plånboken. På tisdag startar Fantasy Playoffs.

Sporthallen i Höör förväntas bli fullsatt med fantasypublik.
Biljettet köpes via swish för 50 kronor. Alla med fantasymatchbiljett deltar i utlottningen av en matchtröja. I denna första fantasykvartsfinalen ligger Anna Johanssons seriesegermatchtröja i potten. Med blod, tårar och svett i tyget. Mestadels motståndarnas. Sannolikt värde: en ziljard.
– Jag har avslutat min aktiva karriär, men som fantasyspelare känner jag mig i bättre form än någonsin, säger Johansson.

Ola Månsson konstaterar att formen på hans fantasyspelare inte är på topp.
– Vi fokuserar på att vara på topp lagom till den femte fantasyfinalmatchen. Troligtvis mot Sävehof eller Skuru. Faktum är att vi inte tränat handboll alls, utan sysslat med att stärka gruppen socialt. Gry Bergdahl arrangerade en karaokekväll hemma hos sig, Anna Johansson hade en matlagningskurs och Michaela Fransson lärde alla i laget att köra truck.
Inga skador eller skavanker i laget?
– Nej. Men vår säkerhetsansvarige Håkan Norling har gått ner 15 kilo på en gurkdiet. Han ser starkare ut än någonsin.
Är det sant!?
– Ja. Fantasy-Håkan har gått ner 15 kilo.
Vad förväntar du dig för matchbild?
– Den gamla vanliga. Domarna är emot oss i 60 minuter, vi bränner fyra av fyra straffar och efteråt tar Klintan en suddig mobilbild på Gry som får priset som matchens lirare. 
Hur går det i själva matchen?
– Jag tippar 25-24 till oss, men är usel på sådana tips. Jag vill istället tipsa om fantasyraskakorven som säljs i kiosken. Den bästa tjuga ni kan investera, säger Månsson.

Köp biljetter nu:
Matchbiljett: 50 kronor.
Familjebiljett: (du, din partner, era 14 ungar, era 27 barnbarn och era 231 kusiner): 250 kronor.
Raskakorv mee bröd: 20 kronor.
Supporterresa till Kungälv borta: 100 kronor.
SWISH: 123 629 77 58

Matchreferat kommer på hemsidan direkt efter matchen, kl 21 på tisdag.
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
 
Centrala Partners SHE
Våra partners