Nästa match: Höörs HK H 65 - Skuru IK | 8 februari | 14:15 | FÖRKÖP DIN BILJETT HÄR!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HÖÖRS HK H 65
| Damer SHE
Storseger mot Skövde
2020-01-25 17:23
23 bollars marginal blev det när H65 Höör på hemmaplan utklassade Skövde HF. 
Serieledningen i SHE befästes därmed efter 39-16 (18-6).

Wrooooom!
H65 tryckte gasen i botten direkt. Efter knappa kvarten vinklade Ida Gullberg in 10-1 från sin kant. Laget hade samma frenesi och hunger som i den föregående kampen, då Sävehof besegrades på bortaplan med nio bollar.
Koncentrationen hölls sedan uppe i så gott som hela matchen. Skövdeflickorna kämpade tappert i 60 minuter, men H65:s höga tempo och vassa fysik gjorde att det aldrig blev spännande. Inte när tävlingsinstinkten var fullt påkopplad, till skillnad från senaste hemmamatchen då det slutade 25-25 mot Västerås.
Matchens lirare, Kristin Thorleifsdottir (nio mål) menar att man dragit lärdom av 25-25-matchen.
- Vi fick lära oss att om vi inte är där 100 procent koncenrationsmässigt - då är vi inte så överlägsna. Oavsett vilka vi möter måste vi gå in och göra jobbet ordentligt. Det infann sig en slags falsk trygghet där man tänker för mycket framåt på de "viktiga" matcherna. Men alla matcher är viktiga.
– Jag tror att alla förstod väldigt snabbt att Västeråsmatchen var dålig och att vi behövde ta tag i det och göra det tillsammans. Vi hade inget krismöte eller så, det gällde bara att ta tag i det.
Summera dagens 23-bollarsseger?
- Det var stabilt. Vi gör inte många fel på banan som lag och jag kände mig lugn i spelet. Det var tryggt hela vägen.
Du är på väg att gå samma väg som Mikaela Mässing gjorde. Från att värvas in som löfte till att slå igenom i SHE och sedan bli landslagsaktuell. Är det något som du tänker på eftersom ni dessutom spelar på samma position (vänsternio)?
- Nja... Vi är rätt olika som spelare. Vi är rätt olika i försvarsspel, kontringar och andrafas. Sedan har vi båda skottet som signum, men jag springer inte omkring och tänker så mycket på det.
Du har utvecklats mycket denna säsong. 
– Jag hade förtroende förra säsongen, men får mer ansvar i år i och med att jag har förstarollen på högernio. Man växer som handbollsspelare och vågar göra saker man annars inte gör. Jag tar fler risker, både på matcher och på träning.
I vintras åkte du dessutom med till Japan som VM-reserv. Vad betydde det mentalt?
- Den resan gjorde mycket nytta för mig. Man lärde sig mycket omedvetet bara genom att gå bredvid de bästa spelarna. Jag delade rum med Bella Gulldén och man lärde sig massor, samtidigt som man inser att man har lång bit kvar för att nå toppen.

Tränare Ola Månsson berömmer "Kickovic".
– Hon behöver kontinuitet. Förra försäsongen var hon skadad och i år kom VM-uppehållet. Det är två hack i kontinuiteten. Nu har hon varit hemma en månad och tränat handboll och då blir det bra också.
Beskriv hennes utveckling?
– När hon kom hit var hon främst en målgörare. Sedan dess har hon blivit bättre på både försvars- och assistspel. Det är inte lika spektakulärt som att göra en massa mål, även om hon gör det också, men det är helheten som är viktig. 
– Hon har fortfarande en väldigt hög potential och jag hoppas att vi får behålla henne en säsong till. Då tror jag att hon är redo att gå till en stor klubb.
Summera 39-16 mot Skövde?
– Att vi vann med 23 bollar skiter jag i. Det är sättet vi vinner på som jag bär med mig. Vi är på rätt väg och idag skapade vi förutsättningar för spelare som står i nya roller. Felicia Johansen fick bra hjälp i andra halvlek i målet. Alma Skretting gjorde comeback och spelade försvar, även om hon har långt kvar så såg det bra ut. Malin Sandberg bar ansvaret på högernio i hela matchen och var väldigt bra, även om hon inte gjorde några mål. Hon attackerar och skapar lägen till sina medspelare - och väldigt bra bakåt.

Nästa uppgift: bortamatch mot BK Heid den 1 februari kl 15.00.

Bilder fria för publicering:
https://www.dropbox.com/home/H65%20Höör%20Press%20%26%20Media
Foto: Martin Trobäck och Nisse Nilsson

Oavgjort mot Västerås - "Inte på plats"
2020-01-06 18:25
Inga matcher vinns av sig själv.
Det blev H65 Höör medvetna om efter 25-25 hemma mot Västerås Irsta.

Det kändes "som vanligt" klart med en tidigt 12-7-ledning i första halvlek.
Och det kändes kört med 20-24-underläge med tio minuter kvar.
Sedan kändes det riktigt bra igen med 25-24 och bollinnehav med knappa minuten kvar.
Och när hela känsloregistret kittlats i 60 minuter stod det 25-25 på tavlan. En seger, som såg ut att bli en förlust och sedan en vändning blev till slut en poäng. Västerås kvitterade i slutsekunden genom Frida Rosell, med ytterst knapp marginal, och slutsiffrorna skrevs till 25-25.
– För oss var det nästan som en seger. Vi firade nästan som om det vore ett SM-guld, sa målskytten Rosell – som nyligen kommit tillbaka efter skada och genom sin utomordentliga målproduktion.
– Detta var en jätteviktig poäng för oss.
Vad är det som gjort er till ett bättre lag nu jämfört med i höstas?
– Det är många småsaker som inte suttit. Vi är fortfarande samma spelare som i fjor, det är bara vår kvalitets som förbättras mer och mer,
Kändes det någon gång "kört" vid underläge med fem bollar tidigt i första halvlek?
– Nej nej. Min känsla var att vi hade allt att vinna. De hade allt att förlora.
– Detta var viktigt för vårt självförtroende.
Det kan ju bli så att ni kommer tillbaka hit redan i vår, i en eventuell kvartsfinal?
– Exakt, och då ska Höör inte tänka att det är hur enkelt som helst att möta oss...

Även för Ola Månsson var det blandade känslor efter matchen. Två vunna poäng blev till två förlorade och till slut en delad.
– Taktiskt gjorde vi det faktiskt ganska bra. Prestationsmässigt... mindre bra. De bommar vi gör bakåt och framför allt framåt så ska vi vara jätteglada att vi fick en poäng.
– Vi hade 12-7 och den närmsta tiominutersperioden förlorade vi med tio bollar på hemmaplan mot Västerås...
Hur kommer det sig?
– Vi var inte tillräckligt fokuserade på uppgiften.
Ändå kom ni ikapp och förbi sista tio minuterna?
– Vi hade lite flyt där vi hade haft missflyt innan. Det var mycket tillfälligheter, samtidigt som Västerås blev lite rädda för att försvara segern. Jag tycker inte att vi vara bra sista tio heller.
En tappad poäng i toppstriden - är det katastrof?
– Nej, det handlar om att lära sig av det här. Vi har spelare som backar ur när det går dåligt. Jag får jobba med att spelarna är på plats under de 22 timmar de spelar i grundserien i SHE, för idag var de inte det.

Noterbart:
Två egna produkter noterades för historiska milpunkter. Felicia Johansen startade för första gången en SHE-match och Binto Linnér gjorde sina första minuter i SHE. Felicia svarade för en strålande första halvlek och Binto, som fick husera på en kant, fixade bland annat en straff. 

Foto: Christoffer Borg Mattisson

Ola Månsson inför morgondagens match mot VästeråsIrsta
2020-01-05 20:13
Christoffer Borg Mattisson träffade Ola Månsson som berättade om sina tankar inför morgondagens match i SHE • Elithandboll dam - H65 Höör vs. VästeråsIrsta HF. En match ni antingen ser på plats i Sporthallen eller via Cmore. Biljett köper du här: https://h65.ebiljett.nu/ Varmt välkommen till morgondagens match!
Hedda Källström lånas ut till Eslöv
2019-12-31 12:33

Samarbetet mellan H65 Höör och Eslövs IK fortsätter.

Nu står det klart att Hedda Källström lånas ut från SHE-ledarinnorna till topplaget i Allsvenskan.


Hedda Källström lånas ut från H65 till Eslöv under inledningsvis januari-februari och om det faller väl ut, samtidigt som H65:s skadeläge ser anständigt ut, potentiellt resten av säsongen. Hon är spelklar redan i EIK:s seriematch den 6 januari. 

20-åringen har varit en del av H65:s seniortrupp i fyra säsonger.

– Hedda har tränat hårt och utvecklats för varje säsong, men inte synts så ofta i SHE. Hon har fortsatt utvecklingspotential, men ibland är det bättre att få matchtid på ”rätt” nivå och jag tror att detta är en lösning som gynnar samtliga parter, säger Ola Månsson.


Lasse Eklöv, tränare i Eslöv och tidigare assisterande tränare i H65 i fyra säsonger, känner väl till Källströms kvalitéer.

– Jag har tränat henne på nära håll och har följt hennes utveckling. Det är inte lätt att ta en plats i Sveriges bästa lag H65, men hos oss kommer hon att få mer utrymme. Hedda kan användas både på nio meter och som tvåa i försvaret. Det är en väldigt habil handbollsspelare som har bredden som sin styrka och jag är övertygad om att hon kommer att bidra positivt under den andra halvan av säsongen som återstår. 


Foto: Christoffer Borg Mattisson, H65.se

Målfest i Skara
2019-12-29 19:45

Målfest, två poäng och fortsatt serieledning.

Skara HF stod för bra motstånd och ett kalasarrangemang, men det var H65 Höör som packade med två poäng med i bussen efter 29-39 (15-20).


Innan matchen var Ola Månsson tydlig.

– Skara borta är tufft. Mycket publik, bra tryck och hårt motstånd. Blir det bara seger är det bra gjort.

Matchstarten gav hemmalaget energi. De ledde för det mesta fram till 7-5. Men då Skaras startelva hade kört på i tio minuter började H65 så smått att skifta runt med folk, och övertog korts Enare kommandot.

Ett strålande anfallsspel innebar ledning med 20-15 i paus.

– Vårat offensiva spel var stundtals briljant. Tyvärr släppte vi lite mycket bakåt och det fortsatte ungefär på samma sätt i andra halvlek.

– Jag var lite skraj för att de skulle komma upp i 21-19 snabbt, men istället gjorde vi fyra raka mål och då kändes det väldigt bra.

Inför knappt 800 åskådare i Skara eldade Ola Månsson på sina spelare matchen igenom.

– Jag är nöjd med mycket. Kantspelarna var hundraprocentiga i första halvlek och levererade bra även i andra. Vi har även fått ner antalet tekniska fel.

Nu väntar hemmamatch mot Västerås och bortamatch mot Sävehof innan ett kortare uppehåll.

Victoria Larsson, Ida Gullberg, Emma Lindqvist och Kristin Thorleifsdottir noterades samtliga för sex mål. Men det var försvarsfuriren Sofia Hvenfelt som fick priset som lagets bästa spelare.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
 
Centrala Partners SHE
Våra partners