Nu kan du säkra din plats i Sporthallen - Köp säsongskortet här!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HÖÖRS HK H 65
| Damer Division 2
Utvecklingslaget damer säsong 18/19

Vi är ett ungt lag med väldigt ambitiösa och träningsvilliga spelare som vill komma långt i sina handbollskarriärer. Några få spelare finns även i Elitlaget och flera i Juniorlaget. De spelar matcher med oss när möjlighet finns, en kommunikation som sköts kontinuerligt mellan tränarna.


Under säsongen kommer vi att träna 3-4 gånger i vecka, spela seriespel i Division 2 Skåne och delta i minst en turnering.


Ledarteamets mål är att utveckla alla spelare med handbollsfilosofin där fokusen ligger på snabb och effektiv handboll. Den individuella tekniken skall utvecklas och olika sorters försvar testas, allt för att förbättra spelarnas splitvision och spelförståelse. Att träna Utvecklingslag och Juniorlag tillsammans ger större möjligheter att få bra matchträning och för tränarna att möta spelare där de står i sin utvecklingsstege eller i behov av rehab. 


Vi har spelat i Göteborgs cup i september där laget kom till B-final och kammade hem ett silverplakat. Nu är seriespelet i full gång och vi ser fram mot en utvecklande säsong.


Calin, Josefin, Magnus

Vinst i seriepremiären!
2018-09-29 15:33

Amanda Anderson utlånad, skador i laget (målvakt Felicia Johansen och mittsexa Evelina Bladh) och några halvskador på bl.a. Lovisa Nilsson, så ingångsvärdena inte de optimala. Samtidigt känns laget lite nervösa nu när allvaret börjar.


Men nervositeten känns som bortblåst i starten av första halvlek. H 65 Gordies HK chockar Helsingborgs HK i inledningen med snabbt spel, fint försvar och glider iväg till 2-0. Men sedan kommer gästerna in i matchen och efter några dåliga hemspring samt ouppmärksamhet vid frikast blir ställningen 2-4. Höör kommer tillbaka fint, börjar få till variationen i anfallen och går ifrån till 7-4.
Men en dubbelräddning av Helsingborgs målvakt ger motståndarna energi igen och med 2 minuter kvar är de åter i ledning 9-10.
Hedda Källström avslutar halvleken med att göra 10-11.


Andra halvlek inleds med ställningskrig och det tar 4 minuter innan första målet kommer, 11-lika av Lovisa. Lagen följs åt och Hanna Sjöstrand räddar mycket. Sedan drabbas H65 av en utvisning och siffrorna rinner iväg lite.
Med 10 minuter kvar av matchen och 14-16 dubbelräddar Hanna och Höör arbetar sig åter in i matchen. Man får igång försvaret ordentligt, Hanna fortsätter att storspela i mål och Lovisa pangar på framåt. När 6 minuter återstår så gör Lovisa 16-lika. Matchen står och väger under 4 minuter. Men sedan sätter Lovisa sitt 8:onde mål vilket följs upp av Hedda till 18-16 med 2 minuter kvar av matchen.
Helsingborg tar time-out, gör mål, börjar spela man-man och H65 tar time-out med 25 sekunder kvar.
Höör missar anfallet och gästerna får chansen till kvittering, men Hanna räddar skottet och vinsten är ett faktum.

Sofia Hvenfelt tränar U-laget
2018-09-29 11:01

Sista träningen inför seriestarten kommer Sofia Hvenfelt på besök och håller i träningen. Precis som på planen – mycket pepp, mycket prat, mycket tempo.


Sen torsdagskväll och det börjar närma sig allvar, seriestart för Damer Division 2. Ett sista träningspass, sedan är säsongen 18/19 igång. Då stannar Sofia Hvenfelt kvar efter sin träning med Damer SHE och drar igång kvällens aktiviteter.


Det blir mycket tempo, kommunikation och kampspel. Att finnas på plan för att göra laget bättre genom att stötta varandra i positioner och positivet gör varje enskild spelare bättre, något som Sofia ständigt återkommer till. Hon drar igång övningar med hela truppen, men går ständigt runt och pratar med enskilda spelare, ger tips, peppar och visar lösningar.


När träningen är slut brukar det småpratas och bli snabba avsked för hemfart, men i kväll sitter en tyst trupp kvar och lyssnar på erfarenheter, tips och tankar. Till sist kommer lite frågor och då handlar det mycket om lagkänsla, att hålla igång energin under match– själv och i laget. Sofia Hvenfelt är ett energiknippe och delar med sig av bra och genomtänkta strategier.
Vi får även veta lite om Sofias landslagsspel och ta del av hemlisar i Elitlaget. Det blir en fin avslutning på kvällen och vi tackar Sofia med en stor och varm applåd.

 
Följ oss på
Centrala Partners
Sponsorer