NÄSTA HEMMAMATCH: H65 Höör - Kärra HF | 5 februari | 15:00 | Förköp din biljett här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HÖÖRS HK H65
Bli medlem i Höörs Handbollsklubb H 65
BLI MEDLEM
Damer Elit
Irma Schjött klar för Thüringer – Jannike Wiberg gör comeback
2022-01-27 12:00, Damer Elit

Det kommer att hända en hel del på målvaktsfronten den närmsta tiden.

Irma Schjött gör sin sista match med laget den 2 februari mot Kristianstad HK - och ansluter sedan till det tyska topplaget Thüringer.

In i laget kommer Jannike Wiberg.

 

Puh!

Det var mycket att ta in i ingressen.

Irma Schjött blir hur som helst nästa spelare som via H65 Höör tar klivet vidare ut i proffslivet. Den tyska toppklubben Thüringer blir nästa klubbadress - och där blir hon lagkamrat med svenskan Emma Fernis.

Affären med Thüringer, ett topplag i tyska Bundesliga, skulle bli officiell inom kort, men initialt skulle övergången ske först efter säsongen. Nu blir det tidigare än så.

– Det började med att jag skrev på ett kontrakt som skulle börja gälla efter sommaren. Men när deras målvakter föll ifrån av olika anledningar var de i behov av en snabbare transfer. Lösningen nu hoppas jag gagnar alla parter, säger Irma.

– Thüringer är en jättefinklubb som verkligen vill satsa. Det är en dröm som blir sann när jag nu får chansen att spela handboll professionellt.

Två och ett halvt år blev det i H65 Höör.

– Jag har utfecklas mycket och jobbat hårt med fysiken. Micke Salomonsson har varit jätteviktig för min utveckling och jag har trivts fantastiskt bra med Gry Bergdahl som kollega. Jag vill verkligen tacka alla i Höör som stöttat mig och gjort det här möjligt.

Schjött hade egentligen en säsong till på kontraktet, detta tredje år skulle bli fyra. Så blir det alltså inte.

Klubben vill naturligtvis tacka Schjött för ett extraordinärt arbete. Med ett stort hjärta och med härlig inställning, trots skador inledningsvis, har hon bidragit till mycket både på och utanför planen.

 

In i laget kommer istället Jannike Wiberg.

Igen!

Senast hon representerade H65 Höör var 2019, men har en historia i klubben som är extraordinär. Hon lämnade klubben för spel i Elitserielaget Eslövs IK, men återvände efter en säsong och var med och tiog upp laget från division ett till vad som numera är SHE. Hon avgjorde Challenge Cup-finalen i Paris 2014 med att rädda sista skottet och har sedan varit en framgångsfaktor som lett till ytterligare en Euroacupfinal och en SM-final.

Under tiden i Höör har hon dessutom fått barn - två gånger - och inför aktuell säsong gjorde hon comeback i divsison ett-laget Ystads IF. Det laget lämnade hon nyligen, obesegrad. Jobb well done konstaterar YIF:s sportchef Michelle Fyhr Seifert – en annan H65-profil med förkärlek till plötsliga comebacker. Och kunde Anna Olsson så...

 

Jannike Wiberg, som hela tiden varit registrerad i H65 Höör (men utlånad till Ystads IF) håller på att avsluta sin utbildning med praktik till redovisningskonom och kommer omgående in i truppen.

Vi räknar med att du fortfarande är explosivast i laget och snabbast upp från golvet?

– Haha, jag önskar att det vore så. Jag har hållit igång i YIF för att det varit roligt, men slutade nyss för att jag kände att tiden inte räckte till. Men när Ola Månsson ringde och sa att det var skarpt läge var det bara att ställa upp. Dels för att det är en kul utmaning att vara med och stötta upp bakom Gry, dels för att att H65 betyder mycket för mig personligen.

Hur kommer det att kännas att dra på sig matchtröjan tröjan och springa in till Röda Krigare i hemmamatchen mot Kärra den 5 februari?

– Det kommer att kännas väldigt speciellt. Jag har trots allt spelat i klubben i omgångar sedan 2007 och upplevt så mycket under alla dessa år.

 

Kontraktet med Jannike Wiberg sträcker sig säsongen ut och vad gäller framtiden efter det har vi lärt oss att inte ta någonting för givet.

#viställerupp promenad
2022-01-26 12:11

Lördag den 5/2 är det dags för #viställerupp promenad genom Höör.

 

#Viställerupp är ett projekt tillsammans med alla klubbar i Sverige inom SHE och Handbollsligan som går ut på att visa upp vilka positiva värden handbollen står för. En handbollsspelare ställer upp för sina medmänniskor både på och utanför planen.

 

Vi samlas kl 12:50 på Höörs Gästis, ombytta i röda klubbkläder eller i varje fall något rött!

 

Kl 13:00 börjar promenaden upp om torget och vidare ner till Sporthallen.

 

Promenaden sker strax innan H65 Dam spelar en #viställerupp match mot Kärra HF. Det är bara förköpta biljetter som släpps in och mot uppvisande av vaccinationsbevis. 

 

Tänk på att inte gå in i Sporthallen / Idrottshallen om det inte är nödvändigt då det samtidigt pågår USM för F14 och är redan mycket folk i rörelse.

 

Under promenaden vill vi gärna att så många som möjligt gör en Quiz i sin mobil. Man kan vinna fina priser från både H65 och Svensk Handboll. Man laddar ner en app och efter hand som man promenerar så aktiveras nya frågor. Länk till appen kommer senare.

Damer Elit
Klart: Isabelle Andersson satsar vidare i H65 Höör
2022-01-26 12:00, Damer Elit

Isabelle Andersson stannar i H65 Höör.

Niometersspelaren har gått korsbandsskadad hela denna säsong och i sommar går kontraktet ut – men nu är klubben och ”Bellen” överens om en fortsättning säsongen 22/23.

 

Det brakade ner som ett järntecken från herren gud.

Isabelle Andersson korsbandsskadad – i den sista uppladdningen inför sommaren OS.

Ett grymt öde för Stockholmstjejen som fått en sådan hiskelig utveckling på sin karriär i Höör och var med och tog laget till SM-final under våren.

– Det var hög prioritet på att behålla henne. Senast hon spelade handboll var hon på en OS-förberedande träning med landslaget. Det finns inte många av hennes kaliber i den här ligan, säger tränare Ola Månsson och fortsätter:

– Den här säsongen varit ett hack i hennes karriär såklart, hade hon varit frisk hade hon sannolikt lämnat för någon av de stora ligorna nästa säsong. Å andra sidan behöver hon inte ha så bråttom, hon är 21 år och kan nu ta sig tillbaka i gammalt gott slag i en trygg miljö. 

 

För Andersson var det inget svårt val, även om det fanns alternativ.

– Jag kände efter skadan att jag får stryka den här säsongen nästan helt. Nästa säsong blir mitt tredje år i Höör och jag hoppas verkligen skaffa nya positiva upplevelser då.

– Jag har sagt hela tiden att jag inte tänker stressa med någonting. Nu när jag bestämt mig känns det bra.

Funderar du redan på säsongen 22/23?

– Såklart ser jag fram emot den och jag tror vi har samma möjligheter då som när vi var i final säsongen 20/21, säger Andersson.

Damer Elit
Väggen från Vetlanda visade vägen
2022-01-22 17:37, Damer Elit

24-16 (12-11) hemma mot Kungälv var tredje raka segern.

Laget kliver, åtminstone tillfälligt i en jämn tabell, upp som ny trea.

Matchens gigant: Gry Bergdahl.

 

I cirka 40 minuter var det en helt jämn match mellan ett H65 som börjat finna formen – och Kungälv som haft en fin först halva på säsongen.

Fram tills dess hade H65:s anfallsspel gnisslat ordentligt. Fortsatt var antalet tekniska fel för högt och när avslutslägena kom brändes det i lite för hög utsträckning för att det ska vara helt bra.

Samtidigt levererade Gry Bergdahl på strålande sätt.

Och när hon fortsatte med det, samtidigt som det lossnade i offensiven - blev det fen femmålsledning efter en kvart.

Något som Kungälv, med vår gamla krigare Marie Wall i laget, inte kunde återhämtat sig från.

Malin Sandberg är starkt på gång igen med sina mörsare i kryssen.

Emma Rask fräser runt som en utombordare på kanten stup i kvarten och ser också väldigt formstark ut.

Men det här var Gry Bergdahls match.

De andra fick bara vara med i den och leka.

Gry bestämde. Väggen från Vetlanda landade i de officiella statistikpärmarna på 58 procent. Nog kändes det snålt räknat…

 

Ola Månsson summerade:

– Jag är jättenöjd med att vi genomförde en bra match. Planen var först och främst att släppa in mindre mål. Vi var duktiga i hemspringet och de justeringarna vi gjorde från första halvlek till den andra föll väl ut. Vi höll vår matchplan väldigt väl och samarbetet mellan försvar och målvakt fungerade allt bättre.

Att fokus inte varit på offensiven fick så vara.

– Vi måste börja i rätt ände. Det kanske inte var världens mest ”intellektuella” handboll vi spelade idag, men just nu passar det oss. Vi vinner matcher på att kämpa och slita, just nu är viljan vår viktigaste ingrediens.

 

Gry Bergdahl var enastående.

– Hon var fantastisk idag och fick dessutom bra hjälp av försvaret. Vi fick som vanligt en dålig start spelmässigt, men då klippte hon ett friläge från Wall och även en straff. När vi andra var dåliga var det bra att ha någon som hon kunde se till att Kungälv inte tilläts rinna ifrån. 

Malin Sandberg visar smygform efter sina axelproblem.

– Malin har knappt tränat handboll på två och en halv månad, men gör idag fem mål och är jättebra bakåt. Idag valde vi att använda henne mycket bakåt och jag hoppas och tror att hon växer in i lagmaskinen allt mer allt eftersom.

Är det axlarna ner på träningarna framöver nu när poängen trillar in?

– Ja, så är det. Vinsten mot Kungälv borta var viktig och starten på en positiv period.

 

Måhända fortsätter trenden nästa lördag. Då beger sig H65 Höör till Västra Frölunda i Göteborg för att ta sig an Bollklubben Heid.

 

Foto: Nisse Nilsson

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Centrala Partners SHE
Våra partners