Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HÖÖRS HK H 65
Bli medlem i Höörs Handbollsklubb H 65
BLI MEDLEM
Tillsammans tar vi oss igenom de svåra tiderna!
2020-04-02 12:23

Hej,  

 

Vi i H65 Höör behöver ditt stöd mer än någonsin.  

 

Uteblivna intäkter från arrangemang och liknande under Corona-virusets framfart har gjort att vi just nu behöver allt stöd vi kan få för att fortsätta kunna bedriva vår verksamhet.  

 

Varför inte köpa någonting som ni ändå behöver köpa, och samtidigt stödja oss i H65 Höör? 

 

Vi har just nu webbshoppar öppna, där ni kan handla Newbody-produkter eller kryddor från Spicy Dream. Via länkarna nedan kommer ni direkt in i vår shop. Utöver detta har vi även tvål från Home Seremonies.  

 

Newbody (Strumpor, underkläder, träningskläder) 

https://www.newbody.se/s/TCNLQFB-CNLQGV

 

För varje sålt paket tjänar vi 37 kronor.  

 

Spicy Dream (Kryddor, oljor, marinader - perfekt till grillsäsongen) 
https://www.spicydream.se/s/TCNLQFI-CNLQFO

 

För varje sålt kryddpaket tjänar vi 27 kronor.  

 

Välj direktköp - så får ni produkterna hemskickade direkt. Newbody har tillfälligt sänkt fraktavgiften.  

 

Var med och stötta oss i din lokala förening. Vi behöver dig mer än någonsin.  

Damer SHE
Få ditt eget namn på planen
2020-04-01 12:28, Damer SHE

Under säsongen 20/21 kommer H65 att spela sina matcher i SHE • Elithandboll dam med en reklamplats i ena målområdet (vid entrén) med rubriken "Röda hjältar".

På denna golvlogga kan du köpa ditt (och kanske andras?) namn.
* Enbart privatpersoners namn gäller.
* Pris: 1000 kronor/namn.
* Kontakt - se nedan. Det går även bra att skriva ditt namn i kommentarsfältet.

TACK för att ni stöttar H65 Höör.Kontakt: 
media@h65.se
Telefon: 073-5163743

eller 
Roland@h65.se
070-2832595


Swish: 123 039 99 98.
Bankgiro: 797-6889
Märk insättningen: Namn-golvlogga
Damer SHE
En strid för överlevnad
2020-03-31 20:09, Damer SHE
H65 Höör står inför sin främsta utmaning någonsin.
Överlevnad.
All hjälp tas emot på swish: 123 039 99 98 och dörrarna står öppna för alla möjliga tänkbara samarbeten.

Tisdagen den 31 mars skickades ett brev till kommunen, där man vädjar om hjälp.
– Vi vill vara så transparenta i detta ärende, därför vill vi visa upp verkligheten rakt upp och ner för alla, säger kassör Jan Hansson, som tillsammans med ordförande Åsa Berling författat brevet.
Samtidigt är bidrag och lån ingen optimal lösning för någon. Därför ber klubben om hjälp.


Privata gåvor kan swishas till 123 039 99 98.
Bankgiro: 797-6889
Marknadsansvarige Roland Johansson nås på 070-2832595
Övriga frågor: kansli@h65.se

***

Det är väl ingen hemlighet att Coronakrisen också slår stenhårt mot idrottsklubbarna.

Frågan som man måste ställa sig är: Kan vi överleva denna totala härdsmälta på inkomstsidan?

 

Fakta är att, och det gäller nästan alla handbollsklubbar i Sverige, det är de klubbar som har verksamhet i den högsta serien, ligan, elitserien både för dam och herr som drabbas hårdast och samtliga hamnar i kris. Klubbarnas breddverksamhet för övrigt med ungdomssidan, som inte har så mycket intäkter normalt utan bygger mycket på oavlönade insatser, och därför inte berörs ekonomiskt på ett kritiskt sätt. Den delen kommer att överleva, tror vi, även om vissa begränsningar ju införts för träning, inställda cuper etc. 

Elitlagen däremot har kollektivavtal och löner för både spelare och tränare/ledare. Dessa kostnader rullar vidare och när intäktssidan havererar totalt, så blir det väldigt snabbt kris i ekonomin.

 

För vår del i H 65 rör det sig om fasta kostnader på 250-300.000 i månaden nu i början och även när vissa kostnader har börjat avta på den här tiden av säsongen, som material, bussresor etc. Så därför får vi räkna med kostnader för mars-april på 5-600.000 men inga intäkter. Vi har ett positivt eget kapital men det räcker inte till detta på långa vägar.

 

Vi som jobbar med elitverksamheten och vi i styrelsen, marknadsgruppen stod inför ett ödesval: 1. Lägga sig ned och dö = nedläggning av elitverksamheten eller 2 .Ta fighten och besluta att H 65 Elit Dam skall överleva sommaren och stå redo för matcher i september.

 

Sagan om det lilla samhällets stora lag, som slagit handbollsvärlden med häpnad och beundran får bara inte sluta så här p g a ett lömskt virus. En saga som skrivet i Rekordmagasinet en gång i tiden, Buster och andra liknelser, är värd att kämpa för.

Vår trogna publik, varav många pensionärer och som har fått något att vara stolta över, ett brinnande intresse, är värda att kämpa för.

 

Det är klart vi behöver hjälp med detta. Regeringen kommer med beslut slag i slag och vi har bestämt att söka alla tillgängliga bidrag eller lättnader i likviditeten. Vi beskriver nedan vad som redan görs men allt måste inledas med någon form av lån, vilket i sig inte är särskilt önskvärt. Men, alla beslut som regeringen tagit tar tid innan det når de behövande. Vissa saker är snabbare men är nästan undantagslöst en typ av lån, men även reella kostnadslättnader kommer men tidigast i slutet av april. Till dess får vi gå lånevägen och ta itu med återbetalning under säsongen som kommer, kanske längre. 

 

Vi startar nu också jakt på hjälp från både våra sponsorer och andra personer/företag i Höör och som inte drabbas så hårt av den ekonomiska krisen. Vi undersöker om dom kan tänka sig vara med även nästa säsong och i så fall förskottera en del av sponsringen när säsongsåret börjar i maj månad. Alla insatser behövs, små som stora. Många bäckar små blir som bekant en flod till slut, eller åtminstone en skånsk å. Alla idéer emottages med största tacksamhet och även ideella arbetsinsatser för att få in lite pengar.

 

TILLSAMMANS MED VÅRA SPONSORER VILL OCH SKALL VI RÄDDA H 65:S DAM-ELITLAG.

HÄR ÄR EN LISTA ÖVER DE ÅTGÄRDER SOM JUST NU SKER I KAMPEN FÖR H 65. 

 

1. Ordna lån för att klara likviditeten april-maj. C:a 500.000-600.000:--.

 

2. Införa korttidsarbete för spelare och tränare. Avtal klart med Unionen både centralt och lokalt. Handläggs av Tillväxtverket med tidigaste ansökan 7/4. I korthet sker en arbetstidsförkortning för de berörda med 60 % från April-Augusti. Klubben sparar c:a 52,5% = 75.000 per månad. Spelarna, tränarna minskar sina löner med 7,5 % och staten betalar 45 %. Klart med facket och ansökan 7/4. Utbetalning slutet april hoppas man.

 

 

3. Bidrag från statens stöd till idrotten på 500 miljoner kr att fördelas av Riksidrottsförbundet. Avser täcka faktiska intäktsbortfall för mars-april, där vi ansökt om 700.000:--. RF flaggar för att man nog inte kan räkna med full täckning och utbetalning sker slutet april. Vi vet alltså inte hur mycket av vårt intäktsbortfall, som vi kommer att få. Detta bidrag får sedan sökas också för maj-juni och där vi har ganska stora intäktsbortfall för semi-och finalslutspelet. Vi kommer att söka med ungefär samma belopp för den perioden. Osäkert hur mycket vi kan få i bidrag.

 

4. Anstånd med skatteinbetalningar. Sökes inom kort. Dock lån, vilket är mindre bra.

 

 

5. Minskad arbetsgivaravgift med 20 % från mars månad = 30.000 per månad. Sökes snart.

 

6. Lån med statlig garanti för 75 % av lånet, vilket hanteras av banken. Vi tittar på det efterhand som det klarnar vad det betyder. Kan möjligen ersätta det inledande lånet under punkt 1. Då behöver vi bara ordna säkerheter för 25 % av lånet

 

 

7.  Nya regler för sjukskrivning. Staten tar karensdagen och de första 14 dagarnas sjukskrivning. Kan vara bra vid ev skador som drabbar spelare tidigt i försäsongen.

 

8. Stor insats av Marknadsgruppen som förstärkts med två personer för en tid sedan. Ta kontakt med alla sponsorer från förra säsongen, fråga om de har möjlighet fortsätta sponsra och även om delvis tidig betalning. Bearbeta nya sponsorer efter bedömning om aktuell bransch, för att undvika krisföretag som bara blir irriterade av att vi frågar ens. Markandsgruppen har betydligt bättre förutsättningar än tidigare med bra struktur och bra arbetsfördelning, täta rapporter etc.

 

 

VÄL MÖTT NÄR ELITSERIEN STARTAR TILL HÖSTEN. VÅRA RÖDA KRIGARE SKALL VARA BRA FÖRBEREDDA FÖR ATT ÄN EN GÅNG BLI SVERIGES BÄSTA LAG.
Jättevändning i Kungälv - oväntad fantasymatchhjälte
2020-03-27 20:25

När spelarna hade annat för sig fick H65-hjältarna som vanligtvis arbetar i det tysta chansen att glänsa.

Det ledde till en klassisk upphämtning, en oväntad matchhjälte och en nytitulerad tränare med omutbar hybris. Samt seger i fantasykvartsfinalen mot Kungälvs HK.


Fredagens kvartsfinal i Kungälv blev högdramatisk - och underhållande.

Ett extremt stort manfall under matchdagen gjorde att bara Gry Bergdahl fanns tillgänglig av spelarna. I övrigt fick tränare, ledare, pampar och annat löst folk fylla ut platserna och tillsammans bildade de en väloljad, men trögstartad, maskin.

Lyckligtvis var det ingen pandemi som spelarna drabbats utav. Däremot var det finalavsnittet av Love Island UK säsong 324 som direktsändes på Kanal 5.

– Ibland måste man prioritera saker i sitt liv, kommenterade spelarna i en samlad skrivelse som alla skrev på bortsett från Gry Bergdahl.

– Jag är från Vetlanda. Kanal 5 har fortfarande inte kommit till den stan. Där sitter man istället framför radion och syr sina egna kläder, säger Gry.

Som inledningsvis inte fick mycket hjälp från försvaret. Ola Månsson och Mats Sjöström bildade mittförsvar och där fanns det inga luckor för någon, inte på bredden åtminstone. Tyvärr nådde de bara upp i 1,75 över havet när de försökte hoppa och blocka. Mattias Johansson och Mikael Salomonsson tog ansvaret som försvarstvåor, men drog på sig varningar och utvisningar i varenda uppställt försvarsspel i första halvlek. Kantråttor utnämndes läkare Jean Chidiac och sjukgymnast Henri von Eggers Patron till och det var den förstnämnde som gjorde H65:s första mål. 


Den nytillsatte tränaren Christoffer Borg Mattisson, som inför matchen hade klippt ihop en tvåtimmarsfilm på Kungälvs främsta sevärdheter, som Bohus Fästing, Kungälvs Kyrka och Pontus Ward Wiklunds frimärkssamling, ifrågasattes omedelbart i TV-sändningen. 

Han kan dock inte lastas för mycket. Bristen på förberedelser måste vägas in mot avsaknad av handbollskunskap och valet försvarades in i döden av resten av laget. Alternativet var nämligen hans kollega i pressteamet.


Kungälv sprang tidigt upp i 10-0 efter 24 minuter, innan Jean hoppade in reduceringen från nästan ingen vinkel alls. Tyvärr tog Ronaldo-komplexet ännu en gång över och i målgesten slogs den gamla krigsknäskadan från Ostrava upp. ”Gå och kamma dajj” muttrade pamp Jan Hansson från bänken, varpå Jean gjorde det bokstavligen talat. Och Jan drog på sig matchtröjan. Jean blev till Jan.


Med sheriff Hansson på banan växte modet hos H65-spelarna.

Mats Sjöström svalde snusen och ställde sig på sexmeterslinjen. Med Rosenbergska armbågar och fladdrande chimpansarmar fångade han varenda inspel. Visserligen brände han lägena stup i kvarten, men Henri sög upp returerna som en kronofogde på provision och Jan Hansson satte straffarna kliniskt.

Efter 11-4 till hemmalaget i paus påbörjades en upphämtning av LUGI-hemma-i-semifinalen-2017-karaktär.

Hansson vägde upp sin korta steglängd med sina känsliga handleder och hot om kommunala skrivelser.

Månsson kom visserligen inte upp i lika många steg som när han står vid bänken och coachar, men visade att underarnsskottet sitter där fortfarande.

Målvakts-Mike blockerade skott med sina blotta biceps och hade målhatten på sig framåt.


Med två minuter kvar att spela var H65 ikapp. 24-24.

Bensinen var dock slut. 

Då fattade den nykorade tränaren ett enastående beslut.

Ola Månsson out. 

David Karlsson in.

Efter 58 minuters bänknötande hade Karlsson fått något svart i blicken. Djävulen själv hade tagit plats i den mest änglaliknande varelse norr om Orupsbacken.

I sitt första anfall, tunnlade han Kungälvs torped i 5-1-försvaret, Stürmerfoulade i femte steget sin försvarare utan att bli avblåst för att sedan dropkickkasta in bollen i bortre krysset så att det skakade ända till Angeredsbron. 24-25!

Därefter tog han plats i försvaret, lekte Anna Johansson för en stund och stal sedan bollen. Respektlös som en handläggare på Försäkringskassan avgjorde Karlsson matchen på egen hand.

– Jag skulle vilja hylla spelarna i laget som verkligen ställde upp för klubben, trots att det var ringrostigt på sina håll. Men om vi ska vara ärliga så var detta en ren coachseger, sade Borg Mattisson triumferande.


Därmed tog H65 Höör ledningen med 2-0 i matcher.

Nästa vecka kan laget bli klara för semifinal, beroende på kanal 5:s TV-tablå.


H65 vill även tacka Kungälvs HK för ett utmärkt arrangemang.

Reprisbiljetter för 50 kr kan köpas via swish: 123 615 15 00. Då ingår även en Fantasytrerättersmeny för två personer.


Hur det gick i Love Island UK?

Stanley och Ron blev ett par och jokern Mikaela Mässing dumpade samtliga efter ett speeddajtinginslag.Målskyttar:

Ola Månsson 13

Jan Hansson 5 (5)

Mattias Johansson 2

Henri von Eggers Patron 2

Micke Salomonsson 1

Jean Chidiac 1

David Karlsson 1


Övriga semifinaler:


BK Heid kvitterade mot LUGI till 1-1 i matcher.

12-11 slutade matchen som var helt fri från kontringar, spelarbyten och underhållning. Tungt för LUGI då IFK Göteborg även vann träningsmatchen mot HIF med 0,5-0.


Skuru förlorade lite oväntat mot Västerås med 39-45 och ligger nu under med 0-2 i matcher.


Real Skara kvitterade mot Sävehof i ett ärkedrama som gick till förlängning. Spännande fortsättning i samtliga övriga matchserier således.


Damer SHE
I spåren av corona: mindre trupp och inställt Europacupspel?
2020-03-26 08:36, Damer SHE

Coronakrisen slår hårt mot föreningslivet.

H65 Höör är inget undantag.

För breddverksamheten blir det förhoppningsvis inga stora förändringar nästa säsong. För elitverksamheten väntas dock både mindre trupp och, om ingenting dramatiskt sker på marknadssidan, troligen inget Europacupspel.


H65 Höör vann grundserien i SHE, men korades inte till svenska mästare. Den ”enda” vinsten i sammanhanget är att klubben garanteras en Europacupplats (som man i och fri sig redan hade).

Dock inte i Champions League.

Europacupupplägget har nämligen gjorts om av EHF. Champions League kommer att spelas med två åttalagsgrupper; alltså totalt 16 lag. Nio av dessa lag kommer från nio olika länders ligor - Sverige är inte ett av dessa eftersom landet är rankat på tionde plats i Europa, efter Makedonien (som dock inte har något givet lag just nu då Vardar lösts upp). Ytterligare en plats går till det land som har ett lag som vann EHF-cupen.

Återstår då gör sex platser - vilka EHF själva väljer ut i form av wild cards. Och då är det många fler parametrar än de sportsliga som vägs in i sammanhanget; främst kommersiella värden.


Ola Månsson, tränare i H65 Höör, har inga större förhoppningar om att klubben kommer att spela i Champions League.

- Av flera anledningar. Dels är jag övertygad om att det finns många större klubbar än H65 som EHF vill ha med som wildcards. Klubbar som Köpenhamn, Budapest, Metz, Brest, Lada och många andra går säkert för oss. Listan kan göras lång och både ur ett marknadsperspektiv, men även sportsligt, så finns det ingen plats för H65 Höör i Champions League. Visserligen har vi samma spelarbudget som många andra klubbar, skillnaden är att deras är i euro och vår i kronor.

Alternativet heter Euro League, motsvarigheten till det som tidigare hette EHF-cupen.

– Kvalspelet dit kommer sannolikt att bli lite enklare. 57 totalt på ska tävla om 16 platser i gruppspelet istället för tolv, eftersom det inte finns fyra lag som förlorade Champions League-kvalet som då fick en gratisplats i EHF-cupen. Handbollsmässigt och utvecklingsmässigt vore nog det det bästa för oss, även om det såklart hade varit kul på sitt sätt att spela Champions League med Höör, säger Ola Månsson.


Om det sedan blir aktuellt för H65 Höör att spela i Europa för nionde året i rad återstår att se. 

– Som det ser ut i dagsläget är det högst tveksamt. Europacupspel är förknippat med en stor kostnad för klubben och vi kan inte be spelarna att gå ner i sina redan låga löner. Då återstår alternativet att cykla till bortamatcherna eller inte spela alls…

Hur klubben kommer att göra i detta sammanhang återstår att se, men besked måste tas inom en relativ snar framtid.

Även truppens storlek kommer att påverkas av pandemin.

– Som det ser ut nu blir det 16 spelare i truppen istället för 18. Det innebär i praktiken att varje spelare blir lite viktigare och att truppen blir mer känslig för skador och sjukdomar. 

H65 Höör är i slutfasen av att spika hela truppen för kommande säsong, både UT- och IN-listan kan komma att uppdateras. Uppstarten av försäsongen beräknas ske den 1 juni.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Centrala Partners SHE
Våra partners