Nästa match: Höörs HK H 65 - Lugi HF | 23 oktober | 19:00 | FÖRKÖP DIN BILJETT HÄR!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HÖÖRS HK H 65
Bli medlem i Höörs Handbollsklubb H 65
BLI MEDLEM
EHF-cupen: Knapp seger efter stark insats
2019-10-12 19:18

I EHF-cupens andra kvalrunda, av tre, ställde H65 Höör under söndagen mot fjolårets ryska kvartsfinalister Krasnodar Kuban.

I en tight och spännande uppgörelse kunde hemmalaget vinna med 28-26 (16-14).

- Spelmässigt gör vi säsongens bästa insats. Därför är resultatet frustrerande svagt, säger tränare Ola Månsson.


Det var i europacupsammanhang två välmeriterade lag som gjorde upp i Sporthallen i Höör.

Vilket märktes.

Jämfört med vardagslunken i SHE var det en betydligt med kraftfull handboll på alla sätt.

- Det var en riktigt fight! Kuban har en annan typ av spelare. De är större, starkare och snabbare - precis som vi förväntat oss. Vi stod upp bra i den fysiska matchen som det blev, säger Månsson.

13 utvisningar totalt och ett rött kort på en ryska noterades

- Men det var inte speciellt fult spel.


Efter en jämn start där ryskorna hade ledningen ett par gånger svängde matchen efter drygt en kvart.

-  Från minut 20 hade vi grepp på matchen, men tyvärr var det ett par faktorer som gjorde att vi inte kunde rycka ordentligt. Vi brände tre straffar. tre frilägen och gjorde tre tekniska fel i följd när vi ledde med fyra bollar.

Ola suckar missnöjt.

- Nu slog vi dem, men vi ska göra det i Ryssland igen och då finns inga marginaler. Jag är jättenöjd med lagets prestation, men är frustrerad över att vi inte fick utdelningen på det spelmässiga övertaget. Tots att detta var vår bästa insats under hela säsongen går det inte att vara nöjd med helheten.

Du har tidigare sagt att H65 av tradition ofta lär sig mycket av match ett?

- Ja, och det kommer vi säkert att göra igen. Vi har internationellt erfarna spelare som kan hantera den biten. Problemet är att Kuban är väldigt starka hemma; i fjol tog de inte en poäng borta i gruppspelet, men gick ändå vidare. Jag hade inte varit säker på avancemang om vi så hade vunnit med tolv mål. Så för att summera. Spelmässigt har vi ökat vi ökat chanserna, resultatmässigt har vi tagit ett steg bakåt.


Månsson passar på att lyfta fram den rutin som många spelarna har - och hur de förvaltar den.

- Våra ”gamla” damer är duktiga att förmedla vad som krävs till de nya spelarna; att det verkligen gäller att ta kampen. Malin Sandberg, Isabelle Andersson och Victoria Larsson skolades in på ett imponerande sätt av sina lagkamrater, det glädjer mig. Den känslan fortplantar sig vidare i klubben och det har vi nytta av i Ryssland - och i framtiden.

Returen spelas i Krasnodar den 19 oktober. Vinnaren i dubbelmötet går vidare till kvalomgång tre där det i sin tur finns en gruppspelsplats i potten. H65 Höör kvalificerade sig för just det gruppspelet för två säsonger sedan.

- Nu ska vi åka till Ryssland och lyckas med det ingen annan lyckas med. Historiskt sett kan man se på det på två sätt. H65 brukar klara att prestera väldigt bra på bortaplan, minst lika bra som hemma, och då ser det bra ut för vår del. Samtidigt har Kuban sin tradition av att vara betydligt bättre hemma än borta, och ska man se på den statistiken är vi chanslösa. Jag skulle säga att det var 30-70-fördel för Kuban innan dagens match och det får nog gälla även inför match två.


Kristin Thorleifsdottir blev bästa målskytt i Höör med åtta mål. Därefter noterades kantspelarna Evelina Källhage för sju, Emma Rask för fyra och Ida Gullberg för tre.


Matchbilder fria för publicering:

https://www.dropbox.com/sh/qac65a3c0cd71lw/AACd_Gx9nEMYGkV9IjhOM6jVa?dl=0


Foto: Mikael Nilsson

Damer SHE
Stabil arbetsseger mot Boden
2019-10-06 18:51, Damer SHE

H65 Höör tog tredje raka segern i SHE när Boden besegrades med 33-24 (kan ändras till 34-24).

En av de stabilaste pjäserna i hemmalaget var, som vanligt Tilda Winberg.

- Tilda är vårat svar på Oscar Lewicki i MFF. Ingen vet exakt vart hon ska spela, men alla förstår att hon måste vara med, säger Ola Månsson.


Det tog 18 minuter innan H65 Höör, som för dagen roterade rätt friskt i truppen, tog ledningen i mötet med Boden.

Sofia Hvenfelt vilades i drygt 50 minuter på grund av en lättare hälskada, Ida Gullberg hade en öm tå efter en olycklig spark på interiören under en fotbollsuppvärmning tidigare i veckan, Amanda Andersson lider av en stressfaktur och värst av allt - Alma Skretting är knäskadad igen.

- Vi vet inte hur allvarligt det är med Alma. Det är knappast något korsband, men magnetröntgen får utvisa och jag räknar inte med Alma de närmsta veckorna säger Månsson. Nämnas bör då att Skretting missade hela förra säsongen på grund av en korsbandsskada.

Gästerna från Norrbotten höll sig kvar länge i matchen, längre än de flesta förmodligen förväntade sig. 21-19 efter 46 minuter blev till 26-20 på knappt fem minuter och det var först då som hemmapubliken pustade ut av lättnad.


Ola Månsson var nöjd med både resultat och insats,

- Att vi vinner matchen med nio, eller tio, mål är bra. Det fanns flera spelare som på ett individuellt plan svarade för positiva insatser, främst tänker jag på Isabelle andersson och Tilda Winberg.

- Sedan avgjorde vi inte förrän rätt sent in i matchen och det är väl någonting jag får räkna med när jag tar jag bort tryggheten med Gry Bergdahl, Sofia Hvenfelt och Emma Lindqvist från start. Då blir det effekter. 

Tilda Winqvist fick ta ett större ansvar som mittsexa när den enda kvarvarande på den positionen, Michaela Fransson, behövde vila.

- På elitnivå är det väldigt ovanligt att ha en spelare som är såpass allround som Tilda. Hon är en perfekt truppspelare och nyttan är inte bara på planen. Den här säsongen har vi satsat på henne som mittnia och försvarare, vilket innebar att vi kunde hitta nyförvärv på andra niometerspositioner som skulle passa in i laget, menar Månsson och fortsätter:

- Tildas spetskompetens är att hon kan användas till allt - och håller hög SHE-klass på alla positioner. Hon kan fortfarande bli lite bättre på allt. Hon är vårat svar på Oscar Lewicki i Malmö FF: ingen vet exakt vart hon ska spela, men alla förstår att hon måste vara med, säger Ola Månsson.


Tilda Winberg summerade de positioner hon spelade på under söndagseftermiddagen.

- Linje, mittnia, högernia, tvåa och trea i försvaret. Det kanske låter knasigt, men det är sådana matcher jag gillar bäst.

Bredden är Tildas styrka.

- Så har det alltid varit. Jag har aldrig varit bra på en specifik sak.

Hur är det att vara en allroundspelare i ett lag där så många tillhör Sverigetoppen på respektive position? Du konkurrerar ju exempelvis med landslagsspelare som Emma Lindqvist och Sofia Hvenfelt?

- Främst är det inspirerande och utvecklande. Man lär sig massor på varje träning.

Vad var planen från början?

- Som ungdomsspelare i Pandora började jag på vänsterkanten och ibland även på högerkanten,  sedan varierade jag mig och blev till slut niometersspelare.

Tilda Winberg kom till H65 säsongen 15/16, delvis på grund av den dåvarande assisterande tränaren Lasse Eklöv - delvis tränarna för att de dåvarande tränarna Pandora tog över U-laget i Höör; Niklas Svensson Richard Lindeberg.

- Under åren har jag lärt mig massor av spelare som Cassandra Tollbring, Anna Olsson och för den delen Sofia Hvenfelt. Ibland kan det kännas jobbigt att alltid vara tvåa på alla positioner, men jag trivs som sagt med att få variera mig.

När du väl spelar är det dessutom mycket i skymundan?

- Jo, men det är min spelstil att sätta andra i lägen och jobba i det tysta i försvaret.

I mötet mot Boden blev det mer speltid än vanligt för Tilda.

- Jo, men jag kände hela tiden att vi hade läget under kontroll. Personligen kan det säkert bli bättre, men jag är nöjd med helheten och de två poängen.


Resultattavlan visade 33-24 efter matchen, men protokollet godkändes aldrig av bröderna Gomér som dömde matchen. Anledningen är att ett H65 ”föll bort” någonstans på vägen.

Anders Ehnering, delegat för dagen, ska se om matchen under söndagskvällen och först efter det fastställs det slutgiltiga resultatet.

Troligtvis blir då 33-24 uppdaterat till 34-24.


Matchbilder fria för publicering:

https://www.dropbox.com/sh/qac65a3c0cd71lw/AACd_Gx9nEMYGkV9IjhOM6jVa?dl=0

Sparbanken Skåne erbjuder Fri entré!
2019-10-02 13:37
Lördagen den 12/10 möter H 65 ryskt motstånd i form av Kuban från Krasnodar på hemmaplan i den andra av tredje kvalomgången till 2019/20 Women´s EHF Cup.
Vår matchvärd för dagen är Sparbanken Skåne som via Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta möjliggör att all publik till matchen erbjuds fri entré.
För er med Allkort/VIP-kort bjuds det även på kaffe och kaka i pausen på en fikavagn vid Sporthallens kafeteria.

Biljetter till matchen köps som vanligt på h65.ebiljett.nu och det är max 4 biljetter per person som gäller. För Allkort/VIP-kort gäller platserna som vanligt och är ej bokningsbara.

Vi tackar Sparbanken Skåne/Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta och välkomnar alla till Sporthallen den 12/10 med matchstart kl 16:00.
HSK 13/14
2019-10-02 10:25

From söndagen den 6/10 vecka 40 t.o.m. söndagen den 20/10 vecka 42 kommer barn födda 2013 och 2014 ha sin träning i jeppahallen kl 11:00-12:00 d.v.s. den 6/10, 13/10 och 20/10.


Anledning till att detta händer:
Barn födda 2013 saknar ledare. För att behålla intresset hos barn födda 2014 väljer vi att slå ihop två födelseår.
Om ingen förälder ställer upp som ledare till barn födda 13 under dessa 3 veckor kommer träningen läggas ner tills nästa säsong.

Det är inget krav att kunna alla söndagar som träning är planerat. Men ju fler vi är= lättare att ställa upp för varandra.

För er som har intresse att ställa upp. Kontakta Petra Green på petrac.green@telia.com eller prata med de ledare som bedriver träningen på ovanstående datum.

BLI MEDLEM
#Viställerupp
Nyheter från våra lag
 
Centrala Partners
Våra partners