SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HÖÖRS HK H 65
Bli medlem i Höörs Handbollsklubb H 65
BLI MEDLEM
Damer SHE
Maktdemonstration mot Skara
2021-02-20 23:39, Damer SHE

H65 Höör svarade för en rejäl maktdemonstration när Skara HF besegrades hemma i Sporthallen med 30-20.

– Speciellt nöjd är jag med att de unga och kanske mer oerfarna spelarna tog chansen, säger tränare Ola Månsson.


Skara har denna säsong etablerat sig som ett topp fyra-lag, besegrat Skuru på bortaplan och visat kvalitéer som gör dem att betrakta som en lag med goda semifinalmöjligheter,. Med en kombination av rutin, spets och list (Hallå, det är Magnus Frisk som tränar) ser laget ut att sluta just fyra i seriespelet denna gång.

Matchen blev också så jämn och spännande som man skulle kunna ana.

I 17 minuter…

Vid ställningen 8-8 fortsatte H65 att gasa när Skara plötsligt mattades en gnutta. Sex mål senare stod det 14-8 på tavlan och under den perioden glänste verkligen skytteligaledarinnan och landslagsaktuella Isabelle Andersson. Fyra av de sex målen kom från ”Ponnypower”. Virituosen från Vinslöv, Michaela Fransson, svarade för de andra två målen.

Vilket ryck!


Magnus Frisk kastade in timeout-kortet två gånger om, men ingenting hjälpte.

Fem måls ledning i paus drygades sakta men säkert ut under andra halvlek.

Då och då, inte minst när H65-spelare visades ut, kunde gästerna ana att det gavs en biljett in i matchen. Men med hoppets låga fortfarande brinnande sprang de rakt in i väggen. 

Väggen från Vetlanda.

Det var alls inga dumma lägen som Skara skakade fram, men gång efter annan svarade Gry Bergdahl för strålande ingripandne. Och jodå, vi såg allt hur förbundskapten Tomas Axnér noterade det i sin lilla anteckningsbok när han satt på läktaren och beskådade matchen.


När eld upphör utropades hade H65 runnit undan till en tiobollarsseger och det fanns onekligen många glädjeämnen. Isabelle Anderssons åtta mål, Amelia Lundbäcks allt vassare form (fyra mål), försvars- och målvaktsspelet och lite av det mesta.

Men kanske mest glädjande av allt var att Tova Alm nu tagit stora steg framåt, fick titulera sig som tvåmålsskytt, och ser av allt att döma ut att bli en nyttig niometersspelare både i slutspelet samt i framtiden. Samtidigt visade Linnea pris att hon gjort jobbet i ”källaren”. Med lite bättre tajmning, lite mer styrka och lite mer självförtroende görs det totalt sett stora förbättringar. Hon har nyttjat den speltid hon fått och för den delen även hon inte fått. Å andra sidan är det ju på träningarna i stenhård konkurrens som den reella utvecklingen ägt rum.


Just Pripps insats var någonting som Ola Månsson valde att lyfta fram.

– Det är mycket glädjande arr Pripp visar sådana här takter mot ett topplag. De får fina förutsättningar av de äldre spelarna att komma till sin rätt och samtliga gör ett bra dagsverke. 

– Jag vill även berömma Amelia Skretting som gör ett fantastiskt jobb i defensiven och bara blir bättre och bättre för varje match hon gör. Det och Tova Alms två mål på sina tio minuter på planen var väldigt positiva besked inför framtiden.

Att niometerslinan blir skarpare med unghönorma är naturligtvis trevligt, men också nödvändigt. För allt är inte frid och fröjd. Malin Sandberg drog axeln ur led på en träning i veckan och har nu tvingats till en paus. Det finns stora frågetecken för resten av säsongen för hennes del, då det även finns andra skadeaspekter med i bilden.

– Malin blir borta minst i några veckor, säger Månsson.


Samma dag vann Skuru med åtta bollar mot VästeråsIrsta. Det innebär tabellmässigt att H65 behåller sin serieledning tack vare sju måls bättre målskillnad.

Tre omgångar återstår och det kan bli allt från serieseger till en tredjeplats.

27/2: BK Heid-H65 Höör

6/3: IK Sävehof-H65 Höör

9/3: H65 Höör-LUGI


Foto: Nisse Nilsson


Se höjdpunkterna från matchen här: 

https://www.tv4play.se/kategori/sport/höjdpunkter-h65-höör-storsegrade-hemma-mot-skara/13322489?first=13322515


Lästips:

Gå med i gruppen "Vänner som gillar H65" på Facebook. Där bjuder stilisten Ulf Gotestam på egna referat i ett ytterst trivsamt prosaformat.

Damer SHE
Övertygande laginsats mot Kristianstad
2021-02-11 21:32, Damer SHE

H65 Höör städade av Kristianstad Handboll rejält i torsdagens Skånederby.

20-32 slutade det efter en på många sätt övertygande insats.


Visserligen fick Kristianstad 2-0 direkt.

Men roligare än så skulle de inte bli för Kristianstads just nu formstarkaste handbollslag. Snart var allt som vanligt. H65 Spang och sprang och sprang, Ulf Schefvert blev varnad och solen gick ned för tidigt.

Höörs tunga, och breda, niometersuppställning skapade mycket lägen i uppställt spel, men det var i första- och andrafas som poesin uppstod. Ida Gullberg, Höörtjejen som ju förlängt med två år till, fick chansen från start igen och levererade.

Amelia Lundbäck, Emma Lindqvist och Isabelle Andersson och Malin Sandberg rullade runt på nio meter och Ver betydligt tyngre än hemmalagets bollfördelare. Samt snabbare och skarpare på alla sätt och vis.

Kristianstad höll ändå stången hyfsat. 7-7 efter 17 minuter.

Då gjorde H65 det där lilla rycket som fick KHK att jobba i uppförsbacke. Två av dessa mål kom från Emma Rask som likt en general på fältet leder sina lagkamrater ut i strid.

11-14 i paus och en gnutta hopp för Kristianstad. 


Men efter knappt fem minuter av andra halvlek tog KHK Time Out vid ställningen 12-18.

Där gick matchen. 

Men H65 var inte färdiga på långa vägar. De forsade fram som ystra små finkar på vårens första solskensdag.

Det var glädje och frenesi i anfallsspelet. Mod och dårskap i försvarsarbetet. Och i holken stod Irma Schjött för en alldeles strålande insats.

Hon knep straffar, frilägen och hade förmodligen även tagit simborgarmärket om hon bara haft tid till det. Det faktum att H65 har två så bra och jämna målvakter är en stor tillgång. Dessutom står det numera klart att både Irma och Gry Bergdahl fortsätter att kampera ihop även nästa säsong.

20-32 landade det på till slut. Amelia Lundbäck blev målbäst med sina nio strutar, majoriteten från sjumeterslinjen, men nog kunde det anas en visst formförbättring hos Göteborgskan?

Bara två mittsexmål blev det (Michaela Fransson med båda), men sammanlagt nio straffar vittnat om ett strongt arbete inne på linjen.


En överlag mycket stabil och bra insats helt enkelt.

Tolv mål upp gladde säkert dessutom alla tabelltittare. Det kan ju bli en målskillnadsaffär om topplagen går rent – OCH H65 slår Sävehof på bortaplan. Men det är små marginaler som skiljer mellan en eventuell första- och tredjeplats i tabellen.

Nästa uppgift: Skara på hemmaplan den 20 februari.


Ola Månsson summerade:

– En jättebra match på alla håll och kanter. Sista tio blev det lite rörigt, men annars var det ett stabilt arbete från lagmaskinen H65, precis så som vi vill ha det.

– I försvaret gjorde vi ett stort kollektivt arbete. Jag tror att Kristianstad bara gjorde ett enda kantmål idag. Ofta provocerar vi fram tekniska fel hos dem. 

Har du skruvat på några detaljer?

– Nja. Vi har inte gjort någonting annorlunda, däremot har vi tränat en del på ettornas arbete i försvaret och det har blivit bättre över tid. Och det är samtliga fyra kantspelare som bidrar där.

Vad mer vill du lyfta fram?

– Alma Skretting spelar non-stop bakåt bakåt på väldigt bra sätt och med Michaela Fransson framåt, som inte gör ett misstag, har vi rett ut Hvenfelt-problematiken. Idag visade dessutom Amelia Lundbäck att hon kan användas på olika sätt;  i första halvlek spelade hon nästan bara anfall. I andra halvlek mestadels försvar, eftersom ”Linkan” tidigt fick sin andra utvisning. 

En spelare saknas dock. Filippa Nyman har opererat sin fot och besked kommer nästa vecka om hon kan tänkas spela mer denna säsong – eller inte.


Foto: Christoffer Borg Mattisson.


Fler bilder här: https://www.borg-mattisson.se/Handboll/2021-02-11-KristianstadsHK-H65-Hoor


Överraska din käraste med en oförglömlig SPA-helg på Höörs Gästis i Alla Hjärtans present!
2021-02-10 12:19

Höörs Gästis hjärta klappar lite extra för H65´s röda krigare så vi önskar Amelia och laget stort lycka till i bortamatchen mot Kristianstad HK.


Matchen spelas torsdagen den 11/2 kl. 19.00 och sänds på C-More Play. 

https://www.cmore.se/sport/spel/13317374-kristianstad-hk-h-65-hoor

Damer SHE
16 bollars marginal mot Boden
2021-02-06 16:33, Damer SHE

Bitvis strålande handboll.

Bitvis rätt sömnig.

H65 gjorde hur som helst vad de skulle mot Boden, tog två stabila poäng, och dessutom gjorde en madame krigare SHE-debut i den röda tröjan.


Det tog drygt åtta minuter för Boden att ta sin första Time Out.

Då stod det 6-0 på tavlan, H65 var ordentligt påkopplade på båda hållen och matchen i praktiken redan körd.

Någon tendenser till underskattning mot tabelljumbon fanns det inte. Ola Månsson såg argare ut än vanligt, Victoria Larsson var snabbare än vanligt och Gry Bergdahl var lika bra som vanligt (56% första 30). Den senare hann hålla rent i 13 minuter och rädda två straffar innan Boden fick uppleva den sällsynta känsla av att göra mål i Sporthallen. Då gjorde Moa Nilsson 8-1…


Vid ställningen 9-1 någon minut senare var det som att se någon dra ur sladden.

Tekniska fel i massor, missar i fri lägen och sidledapassningar. I tio minuter var det H65 som körde fullständigt blankt.

Inte för att det gjorde matchen jämn, men det visar hur lite det kan skilja mellan propagandahandboll och tja… skitmatcher.

15-5 i paus var naturligtvis bra siffror, men känslan var ändå att utan tiominutersdippen mitt i halvleken så hade rekordhalvleken mot Önnered för två år sedan (21-5 efter 30 minuter) kunnat hotas.


I andra halvlek satte H65 ner foten direkt.

Efter tio minuter stod det 24-9 på tavlan. Nytt grönt kort inlämnat från Boden.

Men det kanske mest glädjande i det skedet var att Tova Alm, nyförvärvet från LUGI inför den här säsongen, äntligen var tillbaka på bana efter massor med skadeproblem.

Potentialen där är skyhög och det ska bli intressant att se hur formen ter sig framåt vårkanten.


31-15 slutade det hela hur som helst.

Måhända nyttiga mål när allt ska summeras och eventuellt målskillnad blir relevant.

Nästa match: borta mot Kristianstad HK, som jagar en slutspelsplats, på torsdag. 


Läs om Tova Alm här: http://www.h65.se/nyheter/?ID=219542&NID=665679


Arkivbild: Christoffer Borg Mattisson.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Damer SHE, 20/02 23:39 
Damer SHE, 06/02 16:33 
Damer SHE, 05/02 12:56 
 
Centrala Partners SHE
Våra partners