Nästa match: Höörs HK H 65 - Skövde HF | 25 januari | 15:00 | FÖRKÖP DIN BILJETT HÄR!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HÖÖRS HK H 65
Bli medlem i Höörs Handbollsklubb H 65
BLI MEDLEM
Hvenfelt representerade H65 Höör i debatt om jämställdhet
2020-01-17 09:55

"Den ojämställda Idrotten" var arbetsnamnet på den paneldebatt som anordnades av Unionen under fredagsmorgonen.

Anja Gatu, författare och journalist, ledde paneldebatten dit lagkapten Sofia Hvenfelt var inbjuden. Vid hennes sida satt bland andra förbundskapten Henrik Signell, Anna Nordström Carlsson, Head Of Marketing and Communications Malmö FF, Jesper Fundberg, forskare Malmö Universitet, samt Marina Öman, 2:e vice ordförande Unionen.


Bland mycket annat diskuterades damers förutsättningar att elitidrotta, de manliga strukturerna inom föreningslivet och behovet av kvinnliga ledare.

Som ”den mest jämställda idrotten” talades det om den förbättringspotential som trots allt finns inom handbollen.


Se den en timme långa paneldebatten i efterhand: 

https://www.facebook.com/UnionenSydvast/videos/2465836796861323/


Guld i Hallbybollen 2020
2020-01-08 09:26

En tur till Jönköping och Hallbybollen blev en guldkantad historia !!

 

H65’s tjejer F12 gick obesegrade genom gruppspelet och gick direkt till A-slutspel och åttondelsfinal där Skånela IF stod för motståndet. Efter två spelade minuter tog Skånela ledningen och efter ytterligare två minuter så ledde Skånela med 1-2 Men sen var det stopp och motståndarna fick ingen möjlighet att göra fler mål förrän i 23 minuten då ställningen blev 9-3. Matchen slutade 11-4 och tjejerna visade upp ett försvarsspel som hade imponerat på Ola Månsson!! 

 

Vinsten skickade tjejerna vidare till en kvartsfinal mot Eskilstuna Guif som tidigare slagit ut Eslöv i en spännande kamp som avgjordes till Eskilstunas fördel  efter förlängning och därefter straffar.

 

I de första sex minutrarna följdes lagen åt, sen var det Höör som la i en extra växel, både framåt och i försvar. Vid fulltid visade siffrorna vinst med 7-12 och en semifinalplats var säkrad.

 

Semifinalen blev en sällan skådad rysare som satt både nerver och blodtryck på spel. IFK Bankeryd ställde upp med ett snabbt och tekniskt lag som snabbt tog ledningen i matchen. De höll ledningen länge och i den 12 minuten låg Höör under med fyra bollar (7-3) Bankeryd fortsatte hålla ledningen men nu började Höör kriga sig fram. Det blev 7-4, 7-5, 8-5, 8-6, 8-7 och sekunderna innan fulltid tilldöms Höör en straff som ger resultatet 8-8 och förlängning! Det blir uppkast och Höör vinner bollen och har chans att avgöra men skottet går utanför. Bankeryd tar ny fart och får en straff med sig. Tystnaden är total, ingen vågar andas...och straffen tar stolpe ut! Snabb kontring upp och mååååål....finalplatsen är klar!! 

 

Med endast 30min vila, taktik och sockerchock var det då äntligen dags för final i A slutspelet. Motståndet var åter igen Eskilstuna Guif som ställde upp med sammanlagt tre lag. Eskilstuna tog snabbt ledningen och lagen följdes åt upp till sjunde minuten då Höör tog ledning (3-4) Höör fortsatte hålla ledningen och Eskilstuna var uppe och hälsade på en snabb runda vid 5-5. De röda krigarna fortsatte sedan skoningslöst i både försvar och anfall och höll ledningen enda in i mål och resultatet kunde skrivas vinst med 8-11, Guld i Hallbybollen 2020!!

 

I klassen F12 ställde totalt 40 lag upp och tävlade i sammanlagt tio grupper där Höör vann sin grupp helt obesegrade och med 41 gjorda mål och endast 13 insläppta. 

 

Med sammanlagt 84 gjorda mål under hela turneringen hamnade H65 F12 på en tredje plats i sin klass i kampen om vilket lag som gjort flest mål under hela turneringen. 

Damer SHE
Oavgjort mot Västerås - "Inte på plats"
2020-01-06 18:25, Damer SHE
Inga matcher vinns av sig själv.
Det blev H65 Höör medvetna om efter 25-25 hemma mot Västerås Irsta.

Det kändes "som vanligt" klart med en tidigt 12-7-ledning i första halvlek.
Och det kändes kört med 20-24-underläge med tio minuter kvar.
Sedan kändes det riktigt bra igen med 25-24 och bollinnehav med knappa minuten kvar.
Och när hela känsloregistret kittlats i 60 minuter stod det 25-25 på tavlan. En seger, som såg ut att bli en förlust och sedan en vändning blev till slut en poäng. Västerås kvitterade i slutsekunden genom Frida Rosell, med ytterst knapp marginal, och slutsiffrorna skrevs till 25-25.
– För oss var det nästan som en seger. Vi firade nästan som om det vore ett SM-guld, sa målskytten Rosell – som nyligen kommit tillbaka efter skada och genom sin utomordentliga målproduktion.
– Detta var en jätteviktig poäng för oss.
Vad är det som gjort er till ett bättre lag nu jämfört med i höstas?
– Det är många småsaker som inte suttit. Vi är fortfarande samma spelare som i fjor, det är bara vår kvalitets som förbättras mer och mer,
Kändes det någon gång "kört" vid underläge med fem bollar tidigt i första halvlek?
– Nej nej. Min känsla var att vi hade allt att vinna. De hade allt att förlora.
– Detta var viktigt för vårt självförtroende.
Det kan ju bli så att ni kommer tillbaka hit redan i vår, i en eventuell kvartsfinal?
– Exakt, och då ska Höör inte tänka att det är hur enkelt som helst att möta oss...

Även för Ola Månsson var det blandade känslor efter matchen. Två vunna poäng blev till två förlorade och till slut en delad.
– Taktiskt gjorde vi det faktiskt ganska bra. Prestationsmässigt... mindre bra. De bommar vi gör bakåt och framför allt framåt så ska vi vara jätteglada att vi fick en poäng.
– Vi hade 12-7 och den närmsta tiominutersperioden förlorade vi med tio bollar på hemmaplan mot Västerås...
Hur kommer det sig?
– Vi var inte tillräckligt fokuserade på uppgiften.
Ändå kom ni ikapp och förbi sista tio minuterna?
– Vi hade lite flyt där vi hade haft missflyt innan. Det var mycket tillfälligheter, samtidigt som Västerås blev lite rädda för att försvara segern. Jag tycker inte att vi vara bra sista tio heller.
En tappad poäng i toppstriden - är det katastrof?
– Nej, det handlar om att lära sig av det här. Vi har spelare som backar ur när det går dåligt. Jag får jobba med att spelarna är på plats under de 22 timmar de spelar i grundserien i SHE, för idag var de inte det.

Noterbart:
Två egna produkter noterades för historiska milpunkter. Felicia Johansen startade för första gången en SHE-match och Binto Linnér gjorde sina första minuter i SHE. Felicia svarade för en strålande första halvlek och Binto, som fick husera på en kant, fixade bland annat en straff. 

Foto: Christoffer Borg Mattisson

Damer SHE
Ola Månsson inför morgondagens match mot VästeråsIrsta
2020-01-05 20:13, Damer SHE
Christoffer Borg Mattisson träffade Ola Månsson som berättade om sina tankar inför morgondagens match i SHE • Elithandboll dam - H65 Höör vs. VästeråsIrsta HF. En match ni antingen ser på plats i Sporthallen eller via Cmore. Biljett köper du här: https://h65.ebiljett.nu/ Varmt välkommen till morgondagens match!
Damer SHE
Hedda Källström lånas ut till Eslöv
2019-12-31 12:33, Damer SHE

Samarbetet mellan H65 Höör och Eslövs IK fortsätter.

Nu står det klart att Hedda Källström lånas ut från SHE-ledarinnorna till topplaget i Allsvenskan.


Hedda Källström lånas ut från H65 till Eslöv under inledningsvis januari-februari och om det faller väl ut, samtidigt som H65:s skadeläge ser anständigt ut, potentiellt resten av säsongen. Hon är spelklar redan i EIK:s seriematch den 6 januari. 

20-åringen har varit en del av H65:s seniortrupp i fyra säsonger.

– Hedda har tränat hårt och utvecklats för varje säsong, men inte synts så ofta i SHE. Hon har fortsatt utvecklingspotential, men ibland är det bättre att få matchtid på ”rätt” nivå och jag tror att detta är en lösning som gynnar samtliga parter, säger Ola Månsson.


Lasse Eklöv, tränare i Eslöv och tidigare assisterande tränare i H65 i fyra säsonger, känner väl till Källströms kvalitéer.

– Jag har tränat henne på nära håll och har följt hennes utveckling. Det är inte lätt att ta en plats i Sveriges bästa lag H65, men hos oss kommer hon att få mer utrymme. Hedda kan användas både på nio meter och som tvåa i försvaret. Det är en väldigt habil handbollsspelare som har bredden som sin styrka och jag är övertygad om att hon kommer att bidra positivt under den andra halvan av säsongen som återstår. 


Foto: Christoffer Borg Mattisson, H65.se

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Centrala Partners SHE
Våra partners