Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HÖÖRS HK H 65
Bli medlem i Höörs Handbollsklubb H 65
BLI MEDLEM
Damer SHE
Sandberg är klar
2021-01-26 16:59, Damer SHE
Efter en något trevande start i H65 Höör har Malin Sandberg fått något av ett genombrott under nuvarande säsong.
Nu står det klart att högernian spelar vidare minst två år i den röda tröjan.
– Jag ser fram emot att ta mycket mer ansvar, säger Sandberg.

Efter att ha värvats in som vänsterhänt niometersspelare från Önnered fick Malin Sandberg en tuff start i H65 Höör. Den här säsongen har hon dessutom varit otursdrabbad med dubbla skador. Först en axelskada som höll henne borta från planen i de inledande omgångarna i SHE. Nu har hon en skada på annan plats och kommer att göra ett lättare ingrepp efter säsongen. Det stör dock inte speciellt mycket under match och träning.
– Förra året blev inte som någon av oss tänkt oss, varken tränings– eller matchmässigt. Men jag har hela tiden haft stor tilltro till henne, till stor del för att hon själv vill någonting med sin handboll. På träningarna har utvecklingen varit enkel att skönja, men på matcher har det varit lite svårare – fram tills nu, säger tränare Ola Månsson.
När H65 denna säsong haft flera spelare på skadelistan har Sandberg fått ta ett större ansvar och växt med uppgiften.
Beskriv henne som spelare?
– Bara för att man som Malin är lång och vänsterhänt behöver man inte vara skytt. Hon är en väldigt vass passningsspelare, en allt bättre försvarsspelare och hon har den värdefulla förmågan att hon gör sina medspelare bättre. Det är en egenskap jag värderar väldigt högt. Hon passar in i H65 både som spelare och människa och jag tror att det här kan bli bra för alla, säger Månsson – som ju nyligen själv förlängde sitt kontrakt med klubben i ytterligare ett år.

Malin Sandberg, 21 år i april, ser fram emot att ta en större roll i H65.
– Jag trivs jättebra med både spelarna, tränarna och träningsmiljön. Den första säsongen var det mycket som var nytt för mig med flytt, student, nytt lag och så vidare. Det tog tid att få allt på plats. Nu är jag mer trygg i mig själv och jag har växt både som spelare och människa.
Som högernia är Malin Sandberg inte den som skjuter så väldigt mycket.
– Jag gör mer assits och gillar att sätta andra i lägen. Jag måste bli ett större hot själv och jobbar på det. Ändå är det i försvaret som jag tagit störst kliv framåt denna säsong.
Hur ser du på fortsättningen på säsongen?
– Det är väl givet att säga att man ser positivt på det, men det är verkligen så! Vi har fått ihop ett bra försvarsspel och lossnar det framåt samtidigt som vi får tillbaka ett par skadade spelare så bli bredden i laget ännu bättre. Förhoppningsvis hittar vi toppformen lagom till slutspelet, avslutar Malin Sandberg.

Foto: Christoffer Borg-Mattisson
Damer SHE
Ryggradsseger mot VästeråsIrsta
2021-01-23 18:05, Damer SHE

En dag på jobbet.

H65 Höör tog sina två poäng utan att för den skull övertyga.

– Idag vann vi tack vare vår ryggrad, det inarbetade försvarsspelet och det stabila målvaktsspelet, säger Ola Månsson efter 26-20 (13-12) mot VästeråsIrsta.


Trots hela 13 (!) tekniska fel i första halvlek från H65:s sida kunde laget gå till pausvila med 13-12. Delvis tack vare Gry Bergdahls målvaktsspel (56 procent).

Det såg bra ut under de första 20 minuterna. Emma Lindqvist forcerade in 9-4 och allt var frid och fröjd. Kort därefter började spelet att hacka. Någon hade smugit in socker i tanken och i slutminuten kunde gästerna på bara 30 sekunder göra två snabba mål under en period där det taktiskt sett fanns förbättringspotential.

Vad hände egentligen?

– Våra spelare är inte bättre än så på att passa bollen helt enkelt.

Jo, det är de väl?

– Inte den här gången. Det var enkla misstag hela tiden. Det spelade ingen roll vilket spel vi satte upp, det går inte att göra mål när man passar motståndarna hela tiden. Det var mer så att vi spelade ängsligt än snabbt, grymtade tränare Ola Månsson.


Västerås fick hur som helst energi och var med i matchen på ett nytt sätt.

I andra halvlek hängde gästerna från Västmanland med fint i målprotokollet fram till kvarten kvar.

Ungefär den tidpunkt då motståndarlagen brukar kippa lite efter andan samtidigt som H65 fortsätter att mala på i samma tempo, eller rentav högre.

17-16 blev till 26-18. På drygt tio minuter gjorde H65 9-2 och det var i sig en liten styrkedemonstration. Inte minst försvarsspelet satt då.

– I andra halvlek gjorde Västerås i sin tur en massa tekniska fel. Det kunde vi utnyttja genom att göra kontringar. Tekniska fel för med sig ett antal saker. Det sprider osäkerhet hos det lag som utför dem, samtidigt som motståndarna får positiv energi och kan göra enkla kontringsmål. 

Du har den senaste tiden provat att använda Emma Rask som mittnia när det går emot, så även idag?

– Hon är en bra passningsspelare och gör det enkla. Emma är det bästa alternativet ibland. Som lagkapten och med sin rutin sprider hon ett lugn.

Hur ser du på att H65 återigen avgjorde under slutkvarten?

– Målmässigt var det så idag, men det såg ändå segt ut. Jag får ta mig en bit av det. Segheten alltså – inte felpassarna…. Just nu är vi i en tung träningsperiod.

Är du orolig för formen?

– Fysiskt sett är det inga problem att pricka formen framöver, SM-finalen spelas i maj. Det är då vi ska vara som bäst.

Vem lyfter du fram idag?

– Gry Berghdal i mål samt det kollektiva försvarsspelet. Ryggraden finns kvar i laget och det var den vi vann med idag.


Höörs nästa handbollsexpert, Emma Lindqvist, korades till matchens främsta aktör. Försvarsmatadoren svarade för fem mål framåt och vann sina dueller med sammanlagt 84-0.

Isabelle Andersson blev ännu en gång främsta målskytt, i övrigt var målproduktionen jämnt fördelad över laget.

Segern innebar att H65 Höör är fortsatt i serieledningsposition, sex mål bättre än Skuru som igår besegrade LUGI i Lund.

Nästa match spelad den 30 januari klockan 15 i Kungälv. Matchen sänds på C More.


Foto: Christoffer Borg-Mattisson


Alla bilder från matchen finner ni här.

Barn upp till 16 får åter idrotta
2021-01-22 17:10
Styrelsen i H65 har efter Region Skånes rekommendationer beslutat att tillåta inomhusträningar för barn födda 2005 och senare fr.o.m. tis 26/1.

Torsdagens besked från regeringen innebär att barn födda 2005 och senare kommer kunna träna igen både inomhus och utomhus. Den åldersgruppen undantas från regeringens rekommendation att fram till den 7 februari stänga all offentlig verksamhet som inte är nödvändig. Barnens idrottsverksamhet kommer dock fortfarande behöva följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd, och sedan den 10 januari även pandemilagen.

Region Skåne rekommenderar att barn under 16 år kan idrotta inomhus om anpassningar har gjorts för att minska risken för smittspridning. Barnen ska komma ombytta och duscha hemma och träningen bör ske i mindre grupper. Detta gäller även vid utomhusträning. Barn bör inte delta i tävlingar där de möter andra lag.

Allmänna råd att tänka på för gemensamma träningstillfällen är att man
1. Håller avstånd till varandra
2. Inte delar utrustning med varandra
3. När det är möjligt genomför aktiviteten utomhus
4. Undviker gemensamma omklädningsrum
5. Reser till och från aktiviteten individuellt
6. Utför aktiviteten i mindre grupper

Region Skånes lägesuppdatering (löpande):

Höörs kommuns uppdatering gällande träning för barn och ungdomar 22/1:

Skånes Handbollsförbunds Coronainformation 22/1

Riksidrottsförbundets allmänna råd:

Folkhälsomyndighetens information till idrottsföreningar och träningsanläggningar om covid-19:

Lagen måste meddela kansliet om och när de skall börja träna för hallbokningar med mera. Detta görs till kansli@h65.se minst ett dygn innan bokningstiden.

Vänligen
Styrelsen H65
Damer SHE
Emma Jönsson till H65 Höör
2021-01-22 12:22, Damer SHE
Säsongen 20/21 har Emma Jönsson varit strålande i sitt Eslövs IK.
Nästa säsong representerar hon H65 Höör.

Den 19-åriga niometersspelaren kan spela på alla positioner både bakåt och framåt. Hon har beskrivits som en av de bästa spelarna i 01-kullen.
– Emma har stor potential och att komma upp i högsta ligan, samt träningskvaliten hos oss, kommer att göra henne gott. Hon drabbades av en korsbandsskada tidigare i karriären som hon kom tillbaka från och efter det har hon visat mycket fin utveckling, säger Ola Månsson
– Jag har haft henne som elev i Polhemsskolan i Lund i två år. Hon är allround, tuff och är väldigt beslutsam.

I Eslöv har Jönsson tränats av H65-bekantingen Lasse Eklöv, tidigare assisterande till såväl Ola Månsson som Niklas Harris.
– H65 är en klubb som är väldigt bra på att utveckla spelare. Jag känner Ola sedan tidigare, så jag vet vad han går för. Jag ser fram emot en mer tempofylld och fysisk handboll. Självklart är även tanken på Europacupspel lockande, säger Emma Jönsson.
Hemmamatch lördag den 23:e januari
2021-01-21 20:35

På lördag den 23 januari kl 15:30 är det äntligen hemmamatch igen. Denna gången står VästeråsIrsta HF för motståndet. 


Matchvärd är Sparbanken Skåne som är en av våra huvudsponsorer.


Matchen kan du se på C More och Sportkanalen.BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Damer SHE, 26/01 16:59 
Damer SHE, 23/01 18:05 
Damer SHE, 22/01 12:22 
Damer SHE, 21/01 20:29 
Damer SHE, 20/01 18:45 
 
Centrala Partners SHE
Våra partners