Nästa match: Höörs HK H 65 - Skara HF | 26 december | 15:00 | FÖRKÖP DIN BILJETT HÄR!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HÖÖRS HK H 65
Bli medlem i Höörs Handbollsklubb H 65
BLI MEDLEM
Radiointervju med tre tjejer från F 09
2019-11-13 11:16
Elly, Iris och Alma spelar i flickor 09-laget i H65 Höör och hela den här säsongen får deras lag en möjlighet att följa med nära SHE-laget i klubben. Förutom att hålla dem i handen när de springer in till match får några vara med på uppvärmningen och i omklädningsrummet.

Lyssna här:


Damer SHE
Tung triumf mot Sävehof
2019-11-12 21:37, Damer SHE

Tisdagskvällen blev en härlig handbollsmanifestation.

H65 Höör besegrade IK Sävehof med 26-23 (12-10) inför fullsatt läktare och stor TV-produktion.

Två poäng i #viställerupp-matchen innebär också serieledning.

 

Massor med folk och hög sportslig kvalitet på handbollen.

Toppmötet mellan H65 Höör och IK Sävehof gjorde få i Sporthallen i Höör besvikna.

Hemmalaget satte ner foten direkt och skaffade sig på kraftfullt manér en 4-1-ledning. Ett grepp som sedan aldrig släpptes, även om Sävehof i allra högsta grad var med i matchen fram tills tio minuter kvar.

VM-spelarna Kristin Thorleifsdottir och Emma Lindqvist gjorde det bra som alltid, men det var återigen kollektivet som var den främsta orsaken till segern. Försvarsspelet var kraftfullt. Gry Bergdahl var i zonen så till den grad att Handbollskanalens twittersidaspontant hyllade hennes fotparader. Ola Månsson hade en kokat ihop en balanserad dos galenskap  och vinnarskalle. Tryck- och kontringsspelet gröpte ur den innersta själen hos Sävehof. Kantspelet var långt ifrån hundaprocentigt i avsluten, men ett ständigt hot. Linjespelarna vann sina närkamper med 100-0 – och niometersspelarna såg ut att bli bättre för varje snyting de fick ta emot-

Den egna produkten och kulturbäraren Anna Johansson prisades till bästa hemmaspelare. Hennes beslutsamma, rörliga och precis på gränsen till brutala försvarsspel är kanske bättre än någonsin. Samtidigt tar hon mycket ansvar framåt. När hon inte skjuter i krysset från elva meter eller trampar förbi sin tvåa på genombrott som ger mål/straff så serveras högersexan nya lägen.

 

Samtidigt gjorde ett av nyförvärven, Isabelle Andersson, en av sina kanske bästa matcher i den röda tröjan.

Hur ser du på er seger idag?

– Med stämningen som var i hallen idag och starten med tidig 4-1-ledning så fick åtminstone jag känslan av att detta var ”vår” match. Samtidigt; möter man Sävehof går det inte att slappna av för en enda sekund. Jag tycker att vi som lag gjorde en stark insats på alla plan och hamnade aldrig i någon större svacka.

Spelet har fungerat väldigt bra både nu och näst senast mot Skövde?

– Ja, men vi var nog lite oroliga efter träningen igår. Då fungerade ingenting. Det var en katastrofträning med tappade bollar och tekniska fel och sådär. Som tur är är det skillnad på träning och match…

 

Isabelle ”Ponnypower” Andersson har länge varit på Ola Månssons radar. U-landslagsspelaren slog igenom i seniorhandbollen i Spårvägen innan hon värvades till Skuru, där det inte blev mycket speltid. Speciellt inte sedan det stod klart att hon skulle lämna för H65 Höör till säsongen 19/20.

Hur har det varit att gå från avbytare i Skuru, där du ibland var utlånad till Spårvägen och division ett-laget Nacka, till att ta plats i en av landets bästa niometersuppställningar med två VM-spelare i form av Thorleifsdottir och Lindqvist?

– Första tiden blev väldigt hackig. Under sommaren spelade jag U19-EM i Ungern, men där blev jag fotskadad efter elva minuter i första matchen. Och när uppstartsträningen med H65 drog igång blev jag sjuk… Då kände man sig mest dum.

– Som tur var har det fungerat väldigt bra socialt, att komma in i gänget. I början var Thorleifsdottir skadad också så då fick jag mycket speltid vilket såklart var nyttigt. Ola sa tidigt att det fanns en roll för mig i laget som vänsternia tillsammans med Kristin och att få känna det förtroendet, som jag inte gjorde i Skuru, är en stor grej. Där satt man kvar på bänken även om vi ledde med 20 bollar…Samtidigt var det en väldigt bra träningsmiljö där, så man utvecklades ändå.

Det syns på planen att du har mer självförtroende nu?

– Ja, jag har kommit förbi punkten där jag känner att jag måste prestera. Idag var jag inte alls bra i första halvlek, men började inte grubbla för jag visste om att det skulle kommer att få nya chanser.


Vad gör du utanför handbollen?

– Pluggar samhällsplanering. Vi läser samhällsgeografi den här säsongen och på sikt vill jag plugga nationalekonomi och statsvetenskap. Det fungerar jättebra att kombinera studier med handbollssatsningen.

Hur firar man en sådan här seger?

– Jag har en ponny som står i ett stall ute på landet; en gammal islandshhäst som heter Dagur.

Jaså? Det är därför du fått smeknamnet ”Ponnypower”?

– Ja, så är det säkert. Det är en härlig avkoppling att vara ute och rida ibland och eftersom vi vann idag har Ola gett oss två dagar träningsledigt. Det innebär mer tid med Dagur.


Matchbilder fria för publicering:

https://www.dropbox.com/sh/qac65a3c0cd71lw/AACd_Gx9nEMYGkV9IjhOM6jVa?dl=0


Save the date!
2019-11-05 14:45
 
Grym Gry och pigg Pripp när Heid besegrades
2019-11-02 18:40

Efter uttåget ur EHF-cupen och förlust i toppmötet borta mot Skuru växlade H65 Höör åter in på vinnarspåret.

Utan några större bekymmer besegrades BK Heid med 37-22 (19-9) och för första gången skrevs 17-åriga Linnëa Pripp in i målprotokollet.


Gästerna från Västra Frölunda hängde med hyfsat i en kvart och ställningen 6-5.

Då petade H65 i gasen och gjorde 13-4 under 16 minuter.

Game over - redan då.


I hemmalaget fördelades ansvaret på flera olika spelare. Målproduktionen hade inga fläckar, det stänktes in baljor från nio meter, linjen, kanter, kontringar - ja, till och med straffar.

Kristin Thorleifsdottir, Ida Gullberg, Anna Johansson och Isabelle Andersson gjorde samtliga fem mål var, tätt följda av Michaela Fransson och Victoria Larsson med fyra fullträffar.

Ändå var det ingen av dessa som fick mest uppmärksamhet efter matchen…

Målvakten Gry Bergdahl var drygt 50-procentig och belönades av sponsorn JOMI System med matchens lirar-pris. Dessutom släpptes för första gången Linnéa Pripp in på nio meter och i motten av andra halvlek stänkte hon in sitt första SHE-mål för H65 Höör.

- Tidigare hade jag fått någon minut som kantspelare mot Boden, men nu kändes det mer på riktigt. Högernio är min riktiga position och det var stort att få komma in och höra publikens välkomnande jubel.


Efter drygt 54 minuter kom läget.

- Jag märkte att deras spets i försvaret gick inåt i banan, då uppenbarade det sig en lucka i försvaret som jag stack in i.

Avslutet satt säkert och dagens högsta jubel hördes i hallen.

- Det är alltid skönt att få det gjort, det där första målet, säger Pripp, nyss fyllda 17 år, som handplockades från Staffanstorps HK tidigare i år och till vardags går andra året på handbollslinjen på Polhemskolan i Lund.

- Normalt sett är det med Gordies i division två ag får speltid, men två gånger i veckan tränar jag med A-laget och jag hoppas kunna få lite speltid då och då under säsongen.

Ola Månsson om sin talang:

- Pripp uppfyller det viktigaste kravet när vi värvar spelare; nämligen att hon är en potentiell startspelare i en SM-final inom några år. Inte detta år och kanske inte nästa, men på sikt.

- Hon är vänsterhänt, en bra skott, rätt inställning och många andra egenskaper som gör att det kan bli riktigt bra framöver. 


En annan dam som bidrog till segern var Felicia Johansen.

Den H65-fostrade målvakten fick chansen sista kvarten och skötte sig fint. Hon har kommit tillbaka efter skada och sett riktigt vass ut på träningarna. I fortsättningen kommer hon dessutom att vara andrahandsvalet bakom Gry Bergdahl - eftersom nyförvärvet Irma Schjött kommer att tvingas till operation till följd av ett båtbensbrott.

- Irma blir borta några veckor vilket innebär att Gry får större ansvar på sig. Sedan får vi se hur situationen ser ut efter jul, beroende på hur våra målvakter mår då får vi titta på eventuella lösningar och vi har haft kontakt med en del namn, säger Månsson.

Hur summerar du segern?

- Vi sa innan matchen att det viktigaste inte var resultatet, utan att vi efter misslyckandet mot Skuru gör en bra match. Nu var både prestation och resultat bra, även om vi kunde vunnit med större siffror. Jag är nöjd med att så många bidrog, det kändes som ett starkt kollektiv idag.


För H65 Höör väntar närmast bortamatch mot Skövde den 9 november. Därefter vankas det seriefinal mot IK Sävehof på hemmaplan tisdagen den 12 november. Efter det tar SHE VM-uppehåll fram till och med den 20 december.


Matchbilder fria för publicering:

https://www.dropbox.com/sh/qac65a3c0cd71lw/AACd_Gx9nEMYGkV9IjhOM6jVa?dl=0

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Damer SHE, 12/11 21:37 
Damer SHE, 23/10 21:45 
Damer SHE, 06/10 18:51 
 
Centrala Partners SHE
Våra partners