Semifinalbiljetten kirrad
2021-03-30 20:07

Man kan vinna snyggt.

Och man kan vinna osnyggt.

I ett slutspel har det ingen som helst betydelse – och att det saknades gultkant på insatsen nr H65 Höör vann mot VästeråsIrsta med 28-26 Spelar ingen roll.

Därmed slutar kvartsfinalserien 3-0 till Höör och därmed väntar semifinal mot Sävehof.

Knappt sex minuter.

Så lång tid tod det innan VästeråsIrsta lämnade in sitt time out-kort för första gången. Då stod det 1-5 på resultattavlan efter strålande kontringsspel från Evelina Källhage och fyra räddningar från Irma Schjött.

Frenne Båveruds ord till sina spelare gav effekt. Pang bom krasch - och tre raka hemmamål.

H65 gjorde ett nytt ryck – men Västerås som stred för livet var seglivade som en norrländsk vinter. Vid ställningen 10-10 var det Ola Månssons tur att lämna in time out-kortet. 7-6-kortet spelades ut.

Höörs anfallsspel gick i stå för ett tag och hemmalaget gick även upp i ledningen med någon boll. Utvisningar, tekniska fel och bollar i öppet mål innebar att VästeråsIrsta ledde som mest med 14-12. Paussiffrorna skrevs till 15-14 – efter att H65 inte gjort ett enda mål från nio meter.

H65:s maskineri fortsatte att gnissla i 20 minuter.

Men vid ställningen 22-20 till VästeråsIrsta var det dags att sätta ner den skånska foten i den västmanländska mattan.

För som så många gånger förr avgjorde H65 Höör med fysik och snabbhet när allvaret nalkades.

23-27 med fyra minuter kvar.

Men avgjort?

Njae…

Hemmalaget gjorde en sista kraftansträngning och kom upp i 26-27 med knappa minuten kvar. I H65:s sista anfall lämnades timme out-kortet in med 25 sekunder kvar och passivitetsvarning. Avslut var tvunget att komma och med 13 sekunder kvar fick Evelina Källhage straff med sig.

Från sjumeterslinjen säkrade sedan Isabelle Andersson semifinalplatsen. Slutställningen: 26-28.

Evelina Källhage blev målbäst med sju mål, varav fem de första 13 minuterna. ”Bellen” stannade på fem mål och Emma Lindqvist som utsågs till bästa spelare i Höör stannade på tre baljor.

Irma Schjött stannade på 44 i räddningsprocent (11 räddningar), men brädades faktiskt av lillasyster Tyra Schjött i VästeråsIrstas mål som landade på 44,12 i procent.

Emma Lindqvist summerade:

– Vi visste att det inte skulle bli någon enkel kamp. Tyvärr gjorde vi otroligt många enkla tekniska fel som gjorde att det blev så här jämnt. De straffade oss på våra tekniska fel och kontrade på oss. Uppställt bakåt hade vi inga problem, men uppställt framåt däremot.

– Vi behöver fortfarande höja oss om vi ska vinna semifinalen, men vi har tid på oss att träna upp det.

Semifinalerna kommer att spelas mellan H65 Höör-Sävehof samt Skuru-Skara. Datum fastställs senare.