SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HÖÖRS HK H 65
| Damer SHE
Kross i semifinal fyra – finalplatsen avgörs på fredag
2021-05-04 19:52

Med kniven mot strupen svarade H65 Höör för säsongens kanske främsta insats.

Efter 31-24 Mot IK Sävehof tvingades en femte match i Partille fram.

 

För en gångs skull mot Sävehof fick H65 en bra start.

Bra blev till bättre.

Bättre blev till fenomenalt.

15-7 var ställningen efter första halvlek och i en av Sävehofs timeouter njöt Ola Månsson mer av stunden snarare än att han delade ut taktiska direktiv.

”Vet ni vad det goa är tjejer? Nu lirar ni handboll!”

 

Och just lir handlade det om.

Irma Schjött dansade som en vårvind över ett blommande rapsfält – det såg så lätt och naturligt ut när hon nästan skrämde motståndarna till misstag. 

Malin Sandberg såg ut som en av de där unga tjurarna i filmen om Ferdinand som höll på att explodera av vilja att få visa upp sig. Hon frustade. Hon morrade. Hon sköt i kryssen och hon var kanske bättre än någonsin.

Emma Lindqvist spottade ut alla slags muterade virus som utmanat henne och Isabelle Andersson var, tja… hon var Isabelle Andersson. Hård i psyket som en islandsponny. Skjuter som en ardenner sparkar. Springer som ett fullblod. Och smidig som stallets kissekatt. Mjau!

Enskilda spelare hit och dit. De mest övertygande segrarna är alltid lagsegrarna och det var just som ett mobiliserat LAG som H65 Höör tog semifinalfight mot Sävehof till en femte och avgörande match,

I den matchen kommer Jamina Roberts att vara tillbaka i Sävehof. Hon avtjänade nu en avstängning för sin… verbala feedback riktad mot Mikaela Fransson.

 

I den andra halvleken handlade det för H65:s del att inte släppa in Sävehof i matchen. Det gjorde man inte heller, trots att två snabba mål för. Gästerna i inledningen gjorde att de drog in nytt syre i lungorna.

Mest oroande var det att se Ida Gullberg halta av planen och bli lindad runt sitt knä.

Men! Vilken härlig återväxt det finns i Höör i form av egna produkter. När en klav av, klev två andra från byn in.

Då fick Saga Viberg, efter idogt tränande och bänknötande, chansen när det stod som mest på spel. Helt respektlöst klev hon i i mittförsvaret och tog för sig på ett sätt som när Ola Månsson släpps loss på en pannkaksbuffé.

Även Binto Linnér fick chansen. Och tog den. In med näsan – och in med bollen.

 

31-24 (15-7) slutade tisdagens möte.

På fredag möts lagen ånyo – i Partille Arena.

Vinnaren där möter Skuru i finalen.

 

Emma Lindqvist:

– Jag kände att vi haft bra träningar efter senaste matchen, vi hade pratat igenom vad vi skulle ändå på – så vi hade en bra känsla inför den här matchen. Vi blev heller inte stressade av att de tog ledningen med 4-3, det var hur som helst den bästa starten på en match mot dem som vi fått på länge…

Idag fungerade både kontringsspel och uppställt spel.

– Vi var tydligare mot varandra som gör att vi kan komma i satsningar som gör att vi vinner fler kamper.

Även utan publik trivs ni på hemmaplan?

– Vi är överlyckliga bara att få spela handboll. Sedan har vi ett otroligt lugn i denna hallen. Man fåt ta tillfället i akt och njuta av det. 

 

”Jag är extremt förvånad att Sävehof tappar det på det här sättet” sa den tidigare H65-profilen Jennie Linnéll i sin expertkommentatorsroll.

Tränare Rasmus Overby lät dock inte så orolig i samma sändning.

”Vi har ett mycket bättre lag än vad Höör har” menade han.

 

Foto:

Nisse Nilsson

Matchreferat: Galen galen galen seger
2021-04-10 18:45

Aaaaaaaargh!

Det är kvitterat i semifinalserien mot Sävehof.

Men det krävdes två uttag av magsårsmedicin, samtliga naglar och en centimeter på det grånande hårfästet.

Först efter shootouts gick det att skilja på lagen till H65:s fördel.

 

Vilket ärkedrama!

Vilken oerhörd rysare.

Och vilken fantastiskt avslutning med slut sekunddrama i omgångar, ett i förlängningen närmast uträknat H65 som vände och sedan kunde avgöra i shoutout.

 

Men vi tar det från början.

Sävehof, som vann den första semifinalen upp i Partille, inledde matchen i Höör bäst. Framför allt fick de träff i försvaret.

När Ola Månsson lade in time out-kortet för första gången efter 17.39 stod det 5-10 på resultattavlan. 11-14 i halvtid var marginellt bättre.

 

Andra halvlek startade med två snabba Sävehof-mål, vilket betydde 11-16, alltså ett liknande läge som i match ett.

Men när H65 kommer in i zonen är har de en spets som är rysligt vass. På fem minuter gick laget från  12-16 till 18-18.

Och lagen skulle följas åt så länge det bara går.

 

Slutminuten i ordinarie tid blev den första ultraspänningspärsen.

Jamina Roberts kvitterade H65:s ledning med 24 sekunder kvar och i sitt sista anfall fick H65 inte till det.

27-27 efter 60 minuter, men det här skulle bli ett 80-minutersdrama – med dricks.

 

I den första förlängningen på 5*2 minuter hade både H65 och Sävehof chansen att avgöra i sina avslutande anfall, men det slutade 30-30. Phu. 

 

I den andra förlängningen gick gästerna upp till 31-34 och med mindre än två och en halv minut kvar stod det 32-35. Det borde ha varit kört.

H65 behövde göra 3-0 på den resterande perioden för att få fram en shootout – och det var exakt vad som skedde.

Amelia Lundbäck satte en straff som Emma Lindqvist jobbat fram, i en sekvens där Roberts blev utvisad. Därefter satte ”Gluten” Lindqvist 34-35 med 56 sekunder kvar.

Sävehof försökte spela av sitt sista anfall, och när Isabelle Andersson misslyckades med att sno bollen på nio meter såg det kört ut. Då tappade Sävehof biollen med fem sekunder kvar, Andersson hade dröjt sig kvar på topp. Bollen hittades upp av gud vet vem och i tomt mål satt 35-35.

 

I en shoutout ska en spelare passa målvakten, som sedan får tillbaka en pass och fri får en pass från målvakten för att avgöra. Kontringsbonanza alltså, vilket varit H65:s adelsmärke de senaste säsongerna.

Andersson, Rask, Gullberg och Lindqvist satte alla sina försök.

Samtidigt som Sävehof missade ett.

Matchbollen kunde Amelia Lundbäck sätta, men passningen från Irma Schjött blev för lång och bollen stack iväg över kortlinjen.

Sävehof kunde tvinga fram en andra shoutout-fas och producenterna på Sportkanalen hade vid det här laget börjat boka om sina biljetter till nattåget.

Då klev hon fram.

Väggen från Vetlanda.

Gry Bergdahl.

Vältajmad gick hon ut och räddade och H65 vann shoot-outen med 4-3, sammanlagt 39-38.

 

1-1 i matcher.

Nu väntar ett litet landslagsuppehåll.

Det kan sannerligen behövas. För åskådarna alltså. 

 

Foto: Christoffer Borg-Mattisson

 

Ola Månsson hade fått ner pulsen tillräckligt för att kunna intervjuas framåt sjutiden på kvällen.

– Stämningen efter den här segern var magisk. Det fanns en helt osannolik energi som jag knappt skådat tidigare. Och jag hoppas att segern inte skickat för många Höörbor till kardiologen.

Summera? Om det går?

– Det var oerhört små marginaler som avgjorde den här matchen. Av 500 små detaljer som kunde avgjort matchen vann vi med 251-249.

Matchen följde länge samma mönster som den i första matchen? 5-5 som blev 5-10 och så vidare?

– Ja, och det gjorde mig lite orolig. Matchen kunde har ”gått” redan i första halvlek. Och det faktum att det var tredje matchen i följd på kort tid som vi hade stora problem med dem var inte heller bra.

 

När började du tro på det på riktigt?

– I början av andra halvlek var jag inte orolig för att det skulle bli som senast, för vi spelade bra och borde ha vunnit under ordinarie tid med tanke på vår tvåmålsledning och en spelare mer i slutminuterna. Vi hade ett momentum som de slingrade sig ur. Och i förlängningen ar det tvärtom. De borde ha vunnit den, men vi kom tillbaka.  Båda lagen missade sina chanser att avgöra hela tiden.

Hade ni tränat på shootout?

– Ja, faktiskt en del inför just den här matchen, även om samspelet mellan målvakt och kontringsspelare länge varit viktigt för vårat spel och något som vi tränar oerhört mycket på. Men ärligt talat förberedde jag mig för en andra shoutout och fokuserade trots matchbollen på att hålla en positiv stämning i laget och förbereda för nästa runda. Nu blev det lyckligtvis inte så, utan Gry kunde rädda deras sista avslut.

 

Utav så många hjältinnor på en och samma eftermiddag, finns det någon du vill framhålla lite extra?

– Vart ska jag börja? Alma Skretting var helt fantastisk i försvaret.

Fokuserad depå att hålla en plan och ha positiv stämning i laget. Kanterna med Ida Gullberg och Victoria Larsson var magiska.

Vad betyder detta för fortsättningen?

– Det hade varit tufft att få en tredje smäll mot Sävehof på kort tid. Det var också viktigt att få en jämn match. Det är såklart en djävulsk skillnad på 1-1 och 0-2, men just det faktum att det blev en mycket jämnare match den här gången var också viktigt för framtiden.

 

Match tre i semifinalserien pelas i Partille Arena söndagen den 25 april klockan 14.00.

Matchen sänds i C More och Sportkanalen.

 

Foto: Christoffer Borg Mattisson

SEGER I SEMIFINAL 2 EFTER SHOOTOUT!!
2021-04-10 18:37
Efter en i särklass långdragen och oerhört spännande semifinal stod till slut H65 som vinnare efter en monsterräddning av Gryyyy Bergdahl!!
 
Det tog först två halvlekar som slutade oavgjort med siffrorna 27-27, därefter en förlängning som slutade 30-30 och ytterligare en förlängning som slutade 35-35 där H65 lyckades hämta hem (läs kriga hem) ett 3-måls underläge i sista sekundera.
 
Detta ledde vidare till en galet spännande shootout där lagen hade fem straffbollar var. Med Grys paradräddning av IK Sävehofs sista straff kunde tillslut segern tillskrivas H65.
 
Nu blir det ett litet uppehåll till semifinal 3 som spelas i Sävehof den 25/4 kl 14:00
Missarnas afton när Sävehof tog hem första semifinalen
2021-04-07 19:41

Rond ett gick till Sävehof.

På lördag smäller det igen - på skånsk mark.

 

Matchen var sömn och spännande i tio minuter – fram till 5-5.

Då gjorde hemmalaget fem raka mål till 10-5 och ingenting fungerade för H65. Ola Månsson tog timeout, men laget fortsatte att rada tekniska fel samtidigt som Börjesson i Sävehofs mål vann målvaktskampen mot Gry Bergdahl.

Motvinden fortsatte att vina runt kinderna. Sävehof sprang upp till hela 16-9. 7-6-spelet fungerade inte, kontringsspelet fungerade inte och försvarsspelet var frostigt.

16-10 stannade det vid efter 30 minuters spel.

– Vi satte inte lägena, står bra bakåt och de får en del turmål, suckade Isabelle Andersson frustrerat i pausintervjun i C More.

– Vi fick inte koll på Jamina Roberts, vi gjorde för många tekniska fel och brände för mycket lägen, men 16 insläppta var det största problemet, sa Ola Månsson.

 

I den andra halvleken inledde Irma Schjött mellan stolparna och hon levererade verkligen. Flera räddningar och bollvinster i försvaret gav möjligheten att kliva in i matchen igen. 

Så blev det inte.

Återigen brändes flera rena frilägen och istället för att närma sig i målprotokollet stod det 20-11 efter drygt elva minuter.

 

Där och då nådde H65 Höör sin största svacka i semifinalserien, kan man ana.

Näven knöts ytterligare en gång, Schjött fortsatte att leverera och plötsligt började bollarna trilla in. Vid 21-16 hade de röda krigarna vittring, men närmare än så kom inte laget.

Sävehof kunde glida undan och vinna med sammanlagt 27-21 - andra halvlek slutade alltså oavgjort.

 

Femmålsskytten Amelia Lundbäck:

– Det är helt sjukt hur mycket tekniska fel och missar vi har idag. Det är helt oprovocerade fel många gånger. På så vis är det ju positivt, för det är vi själva som fäller oss – och ingenting specifikt som Sävehof gjorde.

– Vi fick bra tillfällen i början av andra halvlek att komma ikapp, men då missade vi återigen rena frilägen.

 

Match två spelas i Höör på lördag.

– Då handlar det om att sätta dit bollarna. Vårat fokus på den matchen har redan inletts, morrade Lundbäck.

Semifinalbiljetten kirrad
2021-03-30 20:07

Man kan vinna snyggt.

Och man kan vinna osnyggt.

I ett slutspel har det ingen som helst betydelse – och att det saknades gultkant på insatsen nr H65 Höör vann mot VästeråsIrsta med 28-26 Spelar ingen roll.

Därmed slutar kvartsfinalserien 3-0 till Höör och därmed väntar semifinal mot Sävehof.

 

Knappt sex minuter.

Så lång tid tod det innan VästeråsIrsta lämnade in sitt time out-kort för första gången. Då stod det 1-5 på resultattavlan efter strålande kontringsspel från Evelina Källhage och fyra räddningar från Irma Schjött.

Frenne Båveruds ord till sina spelare gav effekt. Pang bom krasch - och tre raka hemmamål.

H65 gjorde ett nytt ryck – men Västerås som stred för livet var seglivade som en norrländsk vinter. Vid ställningen 10-10 var det Ola Månssons tur att lämna in time out-kortet. 7-6-kortet spelades ut.

Höörs anfallsspel gick i stå för ett tag och hemmalaget gick även upp i ledningen med någon boll. Utvisningar, tekniska fel och bollar i öppet mål innebar att VästeråsIrsta ledde som mest med 14-12. Paussiffrorna skrevs till 15-14 – efter att H65 inte gjort ett enda mål från nio meter.

 

H65:s maskineri fortsatte att gnissla i 20 minuter.

Men vid ställningen 22-20 till VästeråsIrsta var det dags att sätta ner den skånska foten i den västmanländska mattan.

För som så många gånger förr avgjorde H65 Höör med fysik och snabbhet när allvaret nalkades.

23-27 med fyra minuter kvar.

Men avgjort?

Njae…

Hemmalaget gjorde en sista kraftansträngning och kom upp i 26-27 med knappa minuten kvar. I H65:s sista anfall lämnades timme out-kortet in med 25 sekunder kvar och passivitetsvarning. Avslut var tvunget att komma och med 13 sekunder kvar fick Evelina Källhage straff med sig.

Från sjumeterslinjen säkrade sedan Isabelle Andersson semifinalplatsen. Slutställningen: 26-28.

 

Evelina Källhage blev målbäst med sju mål, varav fem de första 13 minuterna. ”Bellen” stannade på fem mål och Emma Lindqvist som utsågs till bästa spelare i Höör stannade på tre baljor.

Irma Schjött stannade på 44 i räddningsprocent (11 räddningar), men brädades faktiskt av lillasyster Tyra Schjött i VästeråsIrstas mål som landade på 44,12 i procent.

 

Emma Lindqvist summerade:

– Vi visste att det inte skulle bli någon enkel kamp. Tyvärr gjorde vi otroligt många enkla tekniska fel som gjorde att det blev så här jämnt. De straffade oss på våra tekniska fel och kontrade på oss. Uppställt bakåt hade vi inga problem, men uppställt framåt däremot. 

– Vi behöver fortfarande höja oss om vi ska vinna semifinalen, men vi har tid på oss att träna upp det.

 

Semifinalerna kommer att spelas mellan H65 Höör-Sävehof samt Skuru-Skara. Datum fastställs senare.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
 
Centrala Partners SHE
Våra partners