H 65 Höör - VästeråsIrsta HF | 11 februari kl 15:00 | Klicka här för att förköpa din biljett!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HÖÖRS HK H 65
| DAMER ELIT
Blytung H65-lördag
2023-01-07 18:32

Ny hemmaförlust, denna gången 26-28 mot Skövde. Och en knäskada på Josefine Hultberg Dahlgren.
Lördagen kunde ha varit roligare för H65 Höör.

 

Det såg bra ut i tio minuter och 5-3 på tavlan.
Sedan inträffade en situation som kom att sätta sin prägel på matchen, och kanske även fortsättningen på H65 Höörs säsong. Josefine Hultberg Dahlgren räddade ett avslut, men var inte helt i balans, och ramlade baklänges in i eget mål samtidigt som lagkamraterna kontrade.
Vad få märkte direkt, inte ens domarna, var att Hultberg Dahlgren förblev liggande och efterhand gav ifrån sig ett sådant där skrik som gör att hela hallar tystnar och oroliga blickar på läktaren möts i ett plågsamt medvetande att någonting allvarligt hänt.

Från den stunden kändes matchen inte lika viktig för åskådarna. Hultberg Dahlgren lindades hårt och haltade senare på eftermiddagen ut på kryckor – för att inom de närmsta dagarna få en saklig diagnos baserad på röntgen och fakta – snarare än gissningar vilket allt denna eftermiddag kunde begränsas till.

 

5-3 stod det till H65 när skadan inträffade och hemmalaget hade fått en fin start på matchen. Men resten av den halvleken var det som att det plötsligt saknades några procent i alla moment på planen. Samtidigt var Skövdes målvakt Annie Linder fenomenalt bra och svarade för en månad strålande räddningar.
– Vi var inte tillräckligt skarpa idag, var Ola Månssons mycket korta men konkreta analys.
– Vi gjorde en bra match långa stunder, men var inte skarpa i de små detaljerna. Då räcker det inte när man möter ett såpass bra lag som Skövde.

 

I H65-kassen hade Leila Melcher stor press på sig och det tog drygt tio minuter innan hon fick göra en räddning. I andra halvlek lossnade det för henne på allvar, men då hade Skövde redan vänt på matchen. En femmålsledning för Skövde i paus (10-15) blev till sju måls differens (12-19)  en bit in i andra.
Visserligen gjorde H65 ett helhjärtat försök att komma ikapp, var så nära som 20-22 och då kom även hetsen på läktaren igång. Melcher räddade straff, Emma Jönsson svarade för genombrott och Cassandra Tollbring vred och vände på alla ytor som fanns. I det skedet behövde H65 ha marginalerna på sin sida, men så blev det inte.
Med 13 minuter kvar och fyramålsunderläge tog Ola Månsson fram 7-6-spelet, men det ville sig helt enkelt inte. Förlusten skrevs till 26-28.
Emma Jönsson visade sedvanliga råkraft och järnvilja - och prisades av JOMI System som bästa spelare i hemmalaget.

 

Redan på onsdag väntar bortamatch i Kungälv för H65 Höör.
– Jossan spelar inte då, utan det blir Leila och 18-åriga Bella Videll som suttit på bänken i någon enstaka match, som blir målvakterna då, sa Månsson.
På tal om målvaktsfronten kan nämnas att Gry Bergdahl var tillbaka i hallen just denna dag - som nybliven mamma. Hon har tidigare gjort gällande att siktet är inställt comeback, men förmodligen först till nästa säsong. Lille Ted såg ut att hålla med.
I H65-kretsar kanske en och annan tänker på comebackernas gyllene drottning Jannike Wiberg, men hon låter hälsa att hon inte sett en handboll sedan Skurumatcherna i våras och inte varit den flitigaste gästen i gymmet sedan dess (sådant brukar dock inte hindra henne).

 

Hur omfattningen på Hultberg Dahlgrens är kommer att rapporteras när besked finns att ge.

 

Foto: MN Photo 

Vi tar dem en annan dag
2022-12-26 18:00

Ibland fungerar ingenting.
Efter 19-31 hemma mot Önnered går det att konstatera att annandag jul var en sådan dag.

 

Önnered har ett lag som utmanar i toppen den här säsongen och kom i god form till Sporthallen i Höör.
Lagen spelade länge jämnt i första halvlek, men i slutminuterna fick göteborgskorna fin träff framåt samtidigt som målvakten Jenny Sandgren spikade igen. 14-17 i paus var en liten besvikelse sett till hur det sett ut på planen.

 

Tidigt i andra halvlek tappades dock matchen fullständigt.
Inför en relativt stor publik i hallen körde H65 fast framåt i anfall efter anfall. Samtidigt som det inte gick att få stopp på Önnered bakåt.
Ola Månsson provade det mesta. Byte av målvakter, 7-6-spel, mängder med uppställningar. Men det var som förgjort. Spelarna missuppfattade varandra. Sköt i stolpar. Sköt utanför. Men mest sköt de på Malin Sandberg.

I mitten av andra halvlek var matchen avgjord och Önnered kunde spela ut, kontra sönder H65 fullständigt – och alltså vinna med tolv måls marginal.

 

En sällsynt kollaps i en väldigt djup svacka. Samtidigt satt spelare som Malin Sandgren, Isabelle Andersson, Linnéa Pripp och faktiskt även besökande Emma Rask på läktaren. Samtliga saknades.
Ingen är dock med när lagen möts igen på torsdag den 29 december. Klockan 18 i C More är det som gäller då.

Ola Månssons analys:
– Det såg riktigt bra ut i 20 minuter. Vi hade initiativet. Sedan tappade vi det... Det kommer alltid dåliga perioder i matcher, men när frustrationen tog över blev inte gick bra.
Ibland har svackor i matcher en förmåga att bli djupare när laget befinner sig i en allmän svacka?
– Det är snällt att kalla det en svacka när vi är usla i 40 minuter.
Du provade allt – utan kontinuitet?
– Kanske var det problemet? Vi provade att mixtra med mycket, men uppenbarligen inte med rätt saker. 
Hur ser du på returen om bara tre dagar?
– Vi har ett jobb att göra nu. Och det är klart att Önnered har ett övertag på oss. 
Hur ser skadeläget ut?
– Varken Pripp, Sandberg eller Andersson är med den närmsta tiden. Men det är inte lösningen på problemen nu.

Åttabollarstriumf mot Hallby
2022-12-07 21:49

Med 33-25 slogs nykomlingen Hallby Handboll tillbaka.

En bekväm seglats från början till slut.

 

Hallby är alls ingen dålig nykomling. En av de bättre de senaste åren rentav, och det var med respekt detta motstånd tog sig an.

I mål fick Leila Melcher förtroendet från start och inledde med att hålla nollan i drygt sex minuter. Dessförinnan hade H65 gjord tre mål och skaffat sig ett grepp som man sedan egentligen aldrig släppte.

 

Få lag har sådan hög klass på H6-positionen som H65 Höör. När inte Ida Gullberg petar in straffar, hittar nätet från dödvinklar och stjäl bollar i försvaret gör Johanna Östblom samma sak. När H65 gock från 9-7 till 13-7 20 inuter in i matchen var det Östblomskan som svarade för fyra raka pytsar. Tillsammans stod högersexspringarna för tolv mål denna afton.

 

Avsaknaden av vänsterhänta Malin Sandberg märks ibland på nio meter och den här dagen saknades även "Bellen" som skadade handen i mötet med Valcea.

Det vägdes upp av intensivt växelspel där exempelvis Emma Jönsson med sin kraftfulla och bestämda stil rönte stora framgångar mot smålänningarnas höga och offensiva försvar.

 

Glädjande var det speciellt att Michaela fransson var tillbaka på banan. I båda andall och försvar minsann. Två mål och två utvisningar noterades Vinslövsvirituosen för och blev bättre ju längre matchen led. Gudarna ska veta att "Frallan" kämpat för att åter stå på banan.

 

I andra halvlek seglade H65 ifrån tidigt. 14-11 i paus blev på nio minuter till 21-14.

Då var det inte mycket till spänning över, men det fanns gott om andra attribut i denna handbollsmatch.

Ibland är det nämligen värt halva entrépengen för att se Emma Nuhanovic spela handboll. Man kommer lätt att tänka på Muhammed Alis klassiska citat: "Sväva som en fjäril, stick som ett bi".

Sju mål idag och gott om assists. "Juggeblodet" bublade, som hon själv skulle uttryckt det...

 

Segersiffrorna skrevs till 33-25 och i SHE är nästa uppgift Kungälv på hemmaplan onsdagen den 14 december klockan 19. Missa inte att ladda upp inför julen med handbollspropaganda.

 

Men dessförinnan väntar en utflykt till Rumänien, fylld med bragdpotential, och returmöte med Valcea.

 

Foto: MN Photo

Tung förlust i kvalet mot Valcea
2022-12-05 13:15

En plats i gruppspelet i European League står på spel i den tredje kvalrundan. Det rumänska motståndet Valcea blev dock för svårt i första matchen.

 

24-31 skrevs förlusten till, efter att det varit helt jämnt i halvtid: 12-12.

– Lite oväntat var det vi som drog upp tempot och jag tycker att vi stod upp bra, säger Ida Gullberg, som blev korad till matchens främsta spelare i hemmalaget.

I början av andra halvlek kom det rumänska lagets ryck. H65 blev straffade med kontringar och omställningar samtidigt som valcea maxade resultatet på de utvisningar som drabbade H65.

Sju bollars underläge inför returen blir naturligtvis väldigt svårt att vända på. Men till helgen ska det göras ett försök.

 

Se intervjun med Ola Månsson och Ida Gullberg här.

 

Moa Heiman lånas in från Lödde Vikings
2022-11-29 09:00

H65 Höör breddar truppen.

Från samarbetsklubben Lödde Vikings hämtas mittnian Moa Heiman in.
 
18-åriga Moa Heiman är en nyckelfigur i det Lödde Vikings som tagit sju segrar på åtta matcher som nykomlingar i division två. Under sommar och höst har Heiman, tillsammans med ett par andra Lödde-spelare, kontinuerligt tränat med H65 Höör. Hela tiden med förutsättningen att H65 ska kunna låna in spelarna till truppen om så skulle behövas.
Och nu behövs det.
– Vi har väldigt mycket matcher den närmsta tiden och behöver gå runt på spelare. När Malin Sandbergs axelproblematik medför att hon måste stå över handboll på ett tag kommer Moa Heiman att gå in i laget säger tränare Ola Månsson, som i egenskap av Lödde-bo och tidigare ungdomstränare i klubben följt Lödde Vikings framgångsrika 04-lag en längre tid.
– Moa är klar från och med onsdag och spelar minst året ut i H65. Vi gör det här för att bli bra över tid.
Beskriv Moa som spelare?
– Det är en explosiv mittnia som även kan spela på yttersidor. Hon är en typ som tar för sig och det passar ju bra om man ska gå från division två till SHE.
– Alla spelare som provtränat med oss har klarat sig bra, men just nu är det Moa som passar bäst in. Vi får fler möjligheter som lag och blir inte lika sårbara.
Moa Heiman kommer att ingå i H65 Höörs trupp mot Kristianstad redan under onsdagen.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
 
Centrala Partners SHE
Våra partners