Säkra din plats på läktaren för säsong 2022-23. Klicka här för att komma till vår e-biljett tjänst!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HÖÖRS HK H65
| DAMER ELIT

Efterlyses: sjukgymnast till elitlaget
2022-06-10 07:56

Sökes: sjukgymnast.

Finnes: ett elitlag med SM-finalambitioner och europaäventyr framför sig.

 

H65 Höörs spelartrupp är klar och består till stor del av samma spelare som förra säsongen - som är ett år bättre. Ett tapp som dock inte har ersatts ännu är det på sjukgymnast Jonna Linnéll.

Nu går tränare Ola Månsson ut med en efterlysning.

– Vi kan erbjuda ett av de mest utvecklande och roliga jobben som finns inom elitidrott för den som vill arbeta som sjukgymnast. I laget finns gott om landslagsspelare, vi ska ut och spela turneringar i Europa, vi siktar på SM-final och det finns en professionell lagläkare i form av Jean Chidiac. Organisationen är strålande, men vi behöver en sjukgymnast!

Månsson poängterar:

– Hur ofta man behöver vara på plats går alltid att diskutera på träningar och matcher. Vi är flexibla och i en familjär klubb som H65 Höör har det alltid varit enkelt att hitta lösningar.

 

Kontaktuppgifter:

Damelit-ansvarig

Elisabeth Hansson
elisabeth@hafam.se

Kansli
kansli@h65.se
0413-23332

Nytt på personalfronten
2022-06-10 06:13
En ny målvakt och flera nya förlängningar.
De sista pusselbitarna för nästa säsongs trupp är nu på plats.
– Jag är oerhört nöjd med kvalitén på truppen, säger tränare Ola Månsson.
 
Två målvakter blir till tre.
Detta eftersom Leila Melcher är klar för H65 Höör.
Efter att ha tagit en paus från all handboll i ett år, efter flera säsonger i OV Helsingborgs allsvenska lag, doppar hon nu åter fingrarna i limburken. I Höör.
– Leila har mycket allsvensk rutin och har visat fina takter på träningar hos oss den senaste månaden. Är det någonting vi lärt oss så är det att ha en bra och bred besättning på alla positioner. Vi känner oss trygga med det nu, säger tränare Ola Månsson.
 
Två spelare som redan var klara för nästa säsong, men nu kritat på för ytterligare en - alltså till och med säsongen 23/24 – är U20-VM-spelarna Johanna Östblom och Emma Nuhanovic.
– Vi har i Emma och Johanna haft två unga talanger som vi velat göra till elitspelare. Nu är de på den nivån att de spelat nonstop i en SM-semifinal och gjort det bra. Vi är jättenöjda med vad de presterat och gjort så här långt och att vi nu kan fortsätta arbeta långsiktigt är en bra lösning för alla parter. Det går i linje med den strategi som finns i klubben, säger Ola Månsson och poängterar:
– Sedan tidigare har vi förlängt lika länge med Alma Skretting.
Truppen är nu klar och färdig.
– Vi är sjukt nöjda med vår trupp. Vi siktar på att bli bättre än förra året, det vill säga spela SM-final, avslutar Månsson.

 

Östblom och Nuhanovic till U20-VM
2022-05-30 18:26

Sveriges U20-landslag på damsidan ska spela VM 2022 i Slovenien. Till dess har förbundskaptenen Jesper Östlund tagit ut de 16 spelare som ska vara med på VM-äventyret. Bland dessa återfinns H65 Höörs Emma Nuhanovic och Johanna Östblom.

 

I juni månad så inleder Sverige U20-VM i Slovenien mot Tunisien, Guinea och Iran. Tre häftiga motståndare för ett favorittippat Sverige i gruppen. VM spelas den 22 juni till och med 3 juli, när finalen avgörs.

Sverige ska dessförinnan spela Scandinavian Open Championship mot Nederländerna, Norge och Danmark i Kalmar. Det blir genrepet inför VM. Premiärmatchen i VM är mot Tunisien den 22 juni.

U20-landslagets trupp till VM

Målvakter:
Hanna Popaja, Lugi HF
Agnes Åseskog, Kungälvs HK
Tyra Schjött, VästeråsIrsta HF

Vänstersexor:
Jennifer Johansson, Skuru IK
Elin Leissner, Önnereds HK

Mittsexor:
Thea Blomst, IK Sävehof
Ofelia Shoai Hallberg, Lugi HF

Högersexor:
Johanna Östblom, H65 Höör
Clara Petersson Bergsten, Skuru IK

Vänsternior:
Charité Mumbungo, CJF Fleury Loiret HB
Hanna Wedenby, BK Heid
Tyra Axnér, Herning-Ikast Håndbold

Mittnior:
Emma Nuhanovic, H65 Höör
Elin Åkesson, Skuru IK

Högernior:
Kajsa Lindberg Blohm, Alingsås HK
Elin Heikka, IK Sävehof

Spelschemat

Gruppspel

22 juni:
Sverige – Tunisien

23 juni:
Sverige – Guinea

25 juni:
Sverige – Iran

 

Läs mer på:

 

https://handbolls-vm.nu/har-ar-sveriges-trupp-till-u20-vm-i-slovenien/

 

 

Foto: www.nissenilsson.se

Säsongen över efter semifinalförlust mot Skuru
2022-05-09 20:38

H65 Höör gjorde ett tappert försök.

Men mot ett klart bättre Skuru fanns inte mycket att göra idag.

Bensinen tog slut tidigt i andra halvlek och efter 17-27 får H65 nu ägna sig åt semester. Eller som man säger i Höör: försäsong.

 

Innan semifinalserien mot mästarlaget från Nacka tildömdes H65 Höörs chanser som små.

Efter en urstark fembollarsseger på hemmaplan i match två tändes ett mellanskånskt hopp, men i de två efterföljande matcherna var Skuru helt enkelt för bra.

Matchen var anars jämn i 26 minuter.

Alma Skretting forcerade in 9-9 i en match där båda lagens försvarsspel stod i fokus. Därefter gjorde Skuru fyra raka mål och gick till halvtidledning med 13-9-ledning.

 

Den smockan reste sig inte Höör ifrån.

Laget behövde en fin start på andra halvlek, men det blev precis tvärtom.

Skuru ökade till fem mål. Till sex mål.

Energin pös ut ur hemmaspelarna - och Skuru kunde njuta av hela andra halvlek på autopilot. Det stannade vid 17-27 på tavlan.

 

Säsongen är över och mycket finns att säga om den. Liksom om nästa säsong, som vi säkert kommer till lite senare.

Ola Månsson satt kvar länge på tränarbänken, tog in nederlagets beska eftersmaksummerade:

– Just nu är man bitter för jag todde att vi skulle klara av det här. Vi fick starten vi ville ha, vi tog intitiativet, men förvaltade inte den fina starten. Det blev för många tekniska fel, dåligt 6-5 och flera andra felbeslut.

– Vi kan matcha de bästa lagen i Sverige. Ibland. Men det är för många bitar som inte stämmer idag. Dåliga kantavslut, skott i block - och för många bitar som inte är bra.

Ibland beror det på energi, ibland på förmåga, ibland på otur. Vad var det nu?

– Lite av allt.

 

Säsongen stannar vid en tredjeplats och en semifinal - är det på något sätt maxutdelning om man ser nyktert på det?

– Alla tippade oss runt sjätte plats när Bellen gick sönder innan säsongen startade. Någon tippade oss till och med utanför slutspel. Men med facit hand kan jag bara konstatera: vi är inte bland de tre bästa. Vi är nummer tre. Punkt.

Vad händer nu?

– Vi samlar ihop laget, tar en vecka ledigt - sedan kör vi igång nästa säsong.

Jag vet att du är förbannad, besviken och tom just nu. Men när vi tittar på hur truppen ser ut nästa säsong, där ni behåller många spelare som är ett år rikare - kryddat med nyförvärv och en frisk Isabel Andersson.

– Nästa år har vi rätt åldersstruktur och ett antal spelare som vi vet kan ta ytterligare steg. det är plusvarianter.

– Nästa års trupp är rustad för att spela SM-final.

 

Flera spelare tackades av inför en stor hemmapublik. Emma rask, Anna Olsson, Jannike Wiberg och Amelia Lundbäck. Mer om dessa fantastiska handbollsspelare, förebilder och människor senare.

 

Foto: Nisse Nilsson - www.nissenilsson.se

 

 

Kvitterat i semifinalserien
2022-04-30 20:38
Världens bästa publik

H65 Höör gör mach av semifinalserien mot Skuru.

I en bubblande hemmahall besegrades de regerande mästarna från Nacka med 30-25.

– Visst, segern vara viktig i sig - men insatsen var också ett kvitto att laget blir bättre ju längre säsongen blir, säger Ola Månsson.

 

Det blev en härlig batalj i Sporthallen i Höör där hemmalaget alltså till slut kunde vinna med fem bollar. En smått unik händelser, för Skuru har inte förlorat i Höör sedan Sundsvall brann…

Vad var det viktigaste som…

– Ett-ett säger Ola Månsson med manisk blick och totakt fokus på matchserien i SHE-semifinalen

….Vad var det viktigaste som gjorde att ni klarade av att vinna, tänkte vi fråga?

– En massa små grejer. Kaxighet på banan och små saker vi gör annorlunda. Men det allra viktigaste var hur vi hanterar matchserien mentalt. Det är det vi har erfarenhet av från slutspel och Europacuper.

Var är det för småsaker?

– Det är ofta taktiska justeringar, som att flytta en högeretta två decimeter inåt eller en trea som flyttas upp lite grand. Deras högersexa får några centimeters sämre vinkel och det gör i sin tur att Gry Bergdahl får några procents bättre räddningsprocent på de lägena.

Båda lagen saknade spelare. Felicia Palm Robertsson var inte med för Skuru och Höör saknar Ida Gullberg.

Gullberg drog på sig en lårskada under fotbollsuppvärmningen vid landslagets samling på Island förra veckan. Hon spelar inte mer denna säsong.

 

Efter en tät och spännande första halvlek stod det 12-12 i paus.

– Det kändes som att vi hade lite grepp då. Uppenbarligen hade vi det också, menar Månsson.

Framförallt var det ett klart bättre försvarsspel jämfört med match ett i Nacka Bollhall. Ganska snabbt sprang H65 upp i en fyramålsledning och sedan kontrollerade laget händelserna - framför en oerhört högljudd och entusiastisk Höörpublik.

– Detta var den tolfte matchen lagen emellan på två säsonger. Vi vann en av finalerna ifjol och även en match i cupsemifinalen - som vi ändå förlorade totalt. Framförallt var det första hemmasegern på många år.

– Vid en förlust idag hade vi haft 0-2 med två bortamatcher kvar – och två förluster på en vecka mot samma motståndare. Det hade inte varit roligt och därför innebar den här segern helt andra förutsättningar för fortsättningen.

– Vi blir bättre och bättre för varje år, frågan är bara hur länge vi kan fortsätta att bli bättre, summerade Ola Månsson.

 

Match tre spelas i Eriksdalshallen på tisdag den 3 maj. Därefter väntar hemmamatch för H65 Höör måndagen den 9 maj.

 

Matchvärdar var JOMI System och KEWAB. De utsåg Gry Bergdahl samt Daniella de Jong till bästa spelare i respektive lag.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
 
Centrala Partners SHE
Våra partners