NÄSTA HEMMAMATCH | H 65 Höör - Skara HF | ons 24 April 19:00 | Förköp din biljett här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HÖÖRS HK H 65
| ELITLAGET
Ofelia Shoai Hallberg klar för H65
2024-03-28 12:05

H65 Höör värvar in Ofelia Shoai Hallberg från LUGI.

Kontraktet är skrivet på två år.

– Det är en spelare som vill någonsin med sin handboll och som kommer att få en stor roll hos oss, säger tränare Ola Månsson.

 

Sedan tidigare står det klart att Alma Skretting lämnar H65 efter säsongen för spel i danska Horsens. Nu är hennes ersättare klar. Ofelia Shoai Hallberg, vars LUGI åkte ur Handbollsligan, fortsätter karriären i Höör. 

– Jag har följt Ofelias karriär länge och det är en spelare som jag tror kommer att spela i en större Europeisk liga inom två-tre år. I Höör kommer hon att få en liknande roll som i LUGI som mittförsvarare och mittsexa. 

– Ofelia är en spelare med mycket intensitet som visar hjärta på planen. Därför kommer hon att passa perfekt hos oss

På samma position finns även Anna Maja Hansson från Karlskrona som också värvades in i vinter.

– Hon är född 04 och även det en spelare vi tror på på sikt. Vi har även Ebba Leo på samma position som kommer att spela mycket med Ofelia och är alla de tre krya och friska samtidigt ser det riktigt bra ut centralt i banan.

 

Ofelia Shoai Hallberg ansluter till H65 i sommar.

Bottennapp mot Kungälv
2024-03-16 15:42

Ett sömnigt H65 Höör som mest såg ut att vänta på slutspelet.
Mot ett desperat Kungälv som stred för livet.
Det märktes…
Gästernas vilja vägde över och slutresultatet 17-20 (7-9) var i allra högsta grad rättvist.

 

Matchstarten var remarkabelt risig.
Missade frilägen, missad straff och slarv innebar 0-3 efter åtta minuter. Men utan att det spred sig någon stress direkt.
Fyra minuter senare var man ikapp, 4-4, genom Wilma Pettersson som såg ut att vara laddad mot sina gamla lagkamrater.
Om det lossnade då?
Nej.
Fortsatt märkliga tekniska fel och bortkastade bollar innebar nytt 5-8-underläge.

 

Cassandra Tollbring hade löst högklassig barnvakt i Josefine Hultberg Dahlgren och gjorde comeback minsann – vilket i sig var det mest glädjande med den första halvleken (även om det slutade med ett lindat lår efter en sträckning).
För det fortsatte att hacka i det offensiva maskineriet.
Luckorna som fanns gick ingen in i.
Skotten som togs var det varken riktning eller kraft i – eller så svarade Hannah Eriksson för fina räddningar.
När pausvisslan ljöd stod det 7-9 på tavlan i en sällan skådat tam halvlek från hemmalaget.

 

Uppförsbacken fortsatte i andra halvlek.
Bollar tappades.
Straffar missades.
Passningar hamnade snett.
Och Kungälv stred som bara ett lag med skarpt degraderingshot över sig strider. H65 hade vid en seger kunnat måtta in en tredjeplats fortsättningsvis…

Med knappa kvarten kvar drabbades Kungälvs Emma Cindric av en utvisning och snackade samtidigt till sig ett rött kort.
Fyra minuter i övertalsspel för H65, då i underläge 13-14.
Om chansen togs att vända?
Nej.

Fyra minuter senare: 15-15 och utvisning på en H65-spelare. Ytterligare två minuter senare: underläge 15-17 och timeout av Ola Månsson.

 

Åtta minuter återstod för att rädda matchen.
En och en halv minut senare stod det 15-19. Ola Månsson kastade in ytterligare en timeout och spelade ut sitt sista kort: 7-6-spel.
H65 spelade runt, runt och runt – och missade, missade, missade. Säsongens sjunde förlust var kort senare ett faktum.
15-20 med fyra minuter kvar blev till slut till 17-20 – speciell guldstjärna till Hanna Eriksson i mål.

Ola Månsson summerar träffande med svart blick:
– Idag hade Kungälv bättre spelare än oss…

 

Foto: Mikael Josefsson

Derbyseger!
2024-02-19 01:58

I Skåndederbyt mellan H65 Höör och LUGI avgick, som väntat, hemmalaget med segern.
Det blev dock en, föga väntat, väldigt jämn kamp som avgjordes först de sista fem minuterna.

Ett sjukdomsdrabbat H65 Höör mot ett skadedrabbat LUGI.
På neural plan dessutom. Cirka 1000 personer var på plats i Eslövshallen. Och det blev ett mönster i de båda halvlekarna som upprepade sig. LUGI inledde starkt, sedan kom H65 ikapp och förbi.

I den fösta akten ledde LUGI inledningsvis, sedan stod det och vägde i 20-25 minuter innan det tippade över till H65: 16-11 i paus

 

I andra halvlek inledde LUGI ännu starkare, nollade H65 första tio och kom både ikapp och förbi. De sista 5-10 minuterna återtog H65 kommandot och seglade ifrån till trebollarsseger.
Matchen i sig hade många ansikten och präglades av två strålande målvakter i Gry Bergdahl och Viktoria Solli Berg. Båda prisades som bästa spelare i respektive lag.


Bergdahl gottade sig åt en tredjeplats i tabellen. Solli Berg grämde sig efter en av lagets bästa insatser på hela året som ännu en gång blev poänglös. Jumboplacerade LUGI m-å-s-t-e vinna minst två matcher till. Fyra chanser återstår, annars väntar Allsvenskan till hösten.

Ola Månsson:
– Jag är frustrerad, lättad och glad över att vi vann.
– Solli Berg borde flera akrobatiska räddningar i andra halvlek. Det gjorde att vi tappade både koncentration och kontringsspelt för att sedan bränna alla chanser i uppställt spel.
Du tog ingen timeout första tio minuterna i andra halvlek när LUGI kom ikapp?
– Nej, men vi kom till lägen hela tiden. Emma Nuhanovic, Alma Skretting och Johanna Östblom bommade sexmeterslägen gång efter gång. Jag ville inte bryta mönstret att vi kom till så bra chanser.
Det stod helt lika med kvarten kvar – vad avgjorde till H65:s fördel?
– LUGI hade världens driv och i slutändan tror jag att det var Grys räddningar som fällde avgörandet. Det skiljer dessutom säkert en del på självförtroendet lagen emellan.
Ni saknade Emma Jönsson igen?
– Hon var sjuk. Hela veckan har vi haft problem med sjukdomar i laget, men det var skönt att vi fick tillbaka Tilda Winberg åtminstone.

 

Foto: MN Photo

Mer bilder här: https://www.mnphoto.se/Handboll/H-65-Hoor/2024/2024-02-18-H-65-Hoor-Lugi-HF/i-kjZB5LN/buy

Målvaktsnytt: Gry lämnar – "Jossan" förlänger
2024-02-06 18:16

Hål i er - för nu snurrar den mellanskånska målvaktskarusellen.

Nyligen blev det klart att Agnes Åseskog ansluter från Kungälvs HK i sommar.

Nu står det även klart att Gry Bergdahl lämnar H65 efter säsongen – och att Josefine Hultberg Dahlgren förlänger med två år.

 

”Väggen från Vetlanda” lämnade Småland för fem säsonger i OV Helsingborg innan hon värvades till H65 Höör inför säsongen 17/18.

I Höör har hon satt en stark prägel på laget, spelat SM-finaler, blivit mamma, gjort comeback - och jagar nu medaljer i både Svenska Cupen och i Handbollsligan.

Men efter nuvarande säsong är tiden i H65 över.

Kombinationen med handboll, familj och arbete går helt enkelt inte ihop här och nu.

– Jag vill vara tydlig med att det enbart handlar om  det sociala; att få ihop livspusslet - och då kommer alltid familjen först. Jag känner mig inte färdig med handbollen, säger Gry och fortsätter:

– Jag har trivts väldigt bra i H65 Höör och fått uppleva mycket. Samtidigt är resan inte över; vi har en väldigt spännande vår framför oss och jag ser fram emot att bidra så mycket som möjligt. Mitt fulla fokus nu är på resten av säsongen!

 

Ola Månsson kommenterar:

– Gry Bergdahls utveckling i H65 har varit strålande och hon har haft stor betydelse för de sportsliga framgångar och för sammanhållningen i gruppen. Vi respekterar hennes beslut till fullo och är glada och tacksamma för alla insatser genom åren.

 

Samtidigt står det klart att Josefine Hultberg Dahlgren förlänger sitt kontrakt. Målvakten är klar för två nya år.

– "Jossan" har haft mycket otur med skador under sin tid i H65. Precis när de var på väg att lossna på allvar drog hon korsbandet. Vi tror och hoppas att hon kommer att vara i fin form efter sommaren och det är en målvakt jag vet kommer att duga i ett topplag i Handbollsligan. Josefine är dessutom en person som ställer upp för klubben i flera olika sammanhang.

 

Foto: MN Photo

Derbykross!
2024-02-02 21:33

Mycket folk, mycket mål – och två poäng.

I Skånederbyt mot Kristianstad Handboll blev det seger med 37-24 (16-10) och förutsättningarna för tredjeplatsen ser allt bättre ut.

 

H65 Höör inledde starkt.

Varierat anfallsspel med mycket fart i omställningarna.

Bestämt och disciplinerat bakåt med Gry Bergdahl som trygg sista utpost.

Derbyn kan lätt bli tillknäppta och tighta – men 16-10 till H65 i paus var frukten av en tempofylld handboll där gästerna provocerades till fler tekniska fel.

 

Festen fortsatte i andra halvlek.

H65 trampade gasen i botten och lekte handboll. Kristianstad… flöt mest med i bakgrunden. Det sköts i krysset, det lobbades, det sprangs och sprangs och sprangs. Och sprangs lite till. För något årtiondes pratade tyskarna om totalhandboll.

Detta var totalhandboll.

Sexmålsledningen var utökad till tio bollar tio minuter in i andra halvlek när Ulf Schefvert återigen tog timeout. Ledningen växte till 13 bollar innan hemmalaget sänkte garden, gav alla spelare rikligt med speltid. När Emma Jönsson forcerade in 33-20 efter 53 minuter ställdes sig publiken upp och gav stående ovationer.

 

Allt stannade på 37-24.

Det går att nämna många som var bra - för alla var bra. Därför får kollektivet glänsa, samtidigt som det ska nämnas att Emma Jönsson blev utnämnd till matchens lirare OCH fick ta emot pris som fansens favorit.

 

Nästa uppgift: Skuru på bortaplan den 10/2. Sedan väntar ett nytt Skånederby – mot LUGI 18 februari.

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 21/4 15:00
28 - 24
Ons 17/4 19:00
30 - 27
Ons 27/3 19:00
29 - 27
Kommande aktiviteter
 
Centrala Partners SHE
Våra partners