H 65 Höör - Skuru IK | 22 mars kl 19:00 | Sporthallen, Höör | Förköp din biljett här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HÖÖRS HK H 65
Bli medlem i Höörs Handbollsklubb H 65
BLI MEDLEM
Damer Elit
Bellen klar för utländsk klubb
2023-03-14 14:34, Damer Elit

Isabelle Andersson lämnar H65 Höör efter nuvarande säsong.

Niometerspjäsen beger sig utomlands för vidare äventyr.

– Målsättningen har varit tydlig från start; att en dag bli proffs. Jag är väldigt glad att det nu blir verklighet, säger Andersson.

 

2019 kom Isabelle Andersson till H65 från Skuru. Då som 18-årig jättetalang och nyckelpjäs i det U-landslag som den tidigare H65-tränaren Niklas Harris basade över.

När hon nu lämnar är det som en av SHE:s bästa spelare med rutin från A-landslaget, en serieseger, SM-final-spel och mycket Europacuprutin. 

I vinter har hon kommit tillbaka från den korsbandsskada som förstörde förra säsongen.

– Målsättningen just nu är att gå hela vägen i SM-slutspelet och jag har inget annat fokus än att göra det absolut bästa för H65 Höör. Jag har trivts utmärkt i klubben under mina år; det är familjärt och tryggt samtidigt som träningsmiljön varit toppen, säger Andersson.

 

Vilken klubb det bli spel i till sommaren kommer att bli officiellt inom kort.

– För H65 Höör är Isabelle Anderssons resa exakt den som vi vill kunna erbjuda. Hon är ytterligare en av flera talanger som i Höör förädlats och etablerat sig i SHE, tagit klivet till landslaget och sedan proffsspel i Europa. "Bellen" har spridit en vinnarkultur i H65 och jag är säker på att hon kommer att fortsätta prestera i sitt nya klubblag. Jag är dessutom helt säker på att alla i Höör gläds åt hennes framgång och framtida äventyr, säger tränare Ola Månsson.

 

Foto: MN Photo

Damer Elit
Cupsilver efter seger mot Sävehof
2023-03-12 21:45, Damer Elit

Efter kollapsen i Eslöv och 18 bollars underläge inför returen i Partille var fokus på att vinna själva matchen och göra en stark insats.

Så blev det också.

 

För första gången denna säsong besegrades Sävehof. 31-25 skrevs siffrorna till efter en stark inledning där grepp kopplades omgående. Det kunde ha varit ännu mer om inte shootoutsen "bara" slutat 1-0 till H65.

 

Leila Melcher i kassen storspelade och framåt fanns det massor av energi och beslutsamhet. Vid ställningen 9-3 kanske till och med hoppet tändes hos vissa att en 19-bollarstriumf var möjlig... men verkligheten och Sävehof  kom snart ikapp. 10-10 och matchen stod och vägde.

Innan paus skaffade H65 sig ett litet grepp och i början av andra halvlek ryckte man ifrån igen. Segern i själva matchen var egentligen aldrig i fara, men sex bollar var sammantaget för lite.

 

Insatsen var god och inför ett stundande slutspel var det ett fint formbesked.

Isabelle Andersson blev matchens lirare och Leila Melcher fansens favorit.

 

Nu laddar laget om inför en ny Göteborgsresa, borta mot BK Heid på onsdag, innan seriespelet avslutas med hemmamatch mot Skuru den 22/3. Segrar där och en andraplats i tabellen är kirrad.

Damer Elit
Derbyseger och comeback för Gry
2023-03-07 23:11, Damer Elit

Efter 30-27 (17-15) mot LUGI är förutsättningarna att ta en topp 3-placering goda.

Men det fanns mycket annat positivt att lyfta fram efter debytriumfen inför 435 åskådare.

 

Derbyn lever alltid sina egna liv, men för andra gången denna säsong gick H65 segrande ur efter en drabbning mot LUGI.

Det var en match som länge stod och vägde. 17-15 i paus åts snabbt upp av gästerna från Lund och med två tredjedelar av matchen spelad var det helt jämnt: 20-20.

Då tryckte H65 på gasen, fick lite kontringar, målvaktsräddningar och domslut med sig. Allt på samma gång - och fem raka mål till 25-20.

 

Det greppet släppte man sedan aldrig.

LUGI gav sig inte någon gång, men kom heller aldrig farligt nära. Två poäng inkasserades och med två matcher kvar, mot Heid borta och Skuru hemma, har man andraplatsen i egna händer. Jagar närmast gör Önnered och Skuru - som möter varandra på lördag. Det sämsta resultatet där är sannolikt ett oavgjort resultat.

– Vi för matchen hela tiden så jag är nöjd med helheten. vi fick ett par utvisningar sista tio minuterna som gjorde att de kom lite närmre.

Filippa Nyman satt på läktaren?

– Hon har lite problematik med sin axel och det tar nog ett litet tag innan hon är tillbaka.

 

Glädjande nog var Gry Bergdahl, väldigt oväntat för många, tillbaka i mål efter att ha blivit mamma till Ted för bara drygt tre månader sedan.

Inte minst i första halvlek svarade hon för flera fina räddningar och tog ett första steg mot att vara tillbaka på allvar.

– Gry har varit i Höör i sex säsonger och för tio månader sedan blev hon utsedd till ligans bästa målvakt, det är klart att hon är viktig för oss, sa Månsson.

 

Se intervjun med Gry Bergdahl här.

 

Härnäst för H65 väntar Cupfinal två borta mot Sävehof. Då ska 18 bollar hämtas in mot den svenska mästarinnorna. Det känns överkomligt...

 

Foto: MN Photo (se till att följa på Facebook)

Vi hälsar Jesper välkommen tillbaka till H65!
2023-03-02 20:45

 

Jesper Palmqvist som senast varit en tur till Lugi kommer nu tillbaka till H65. Jespers huvudsakliga uppgift kommer vara som tränare inom H65 Damakademi där Ola Månsson har det sportliga ansvaret. Damakademin omfattar träningsgrupperna U, J och F08 och Jesper kommer att vara den som är huvudansvarig för U-laget i H65.

 

Som en del i Jespers fortsatta utveckling så kommer han även deltaga på en del av elitlagets träningar tillsammans med Ola Månsson och Christian Håkansson.

Damer Elit
Tung cupförlust
2023-02-27 17:18, Damer Elit

Det var upplagt för cupfest i Eslövshallen. Drygt 1000 åskådare, final mot Sävehof och ordentligt tryck på läktarna.
Då gick allting fel.

 

Först kanske det måste konstateras att Höörborna verkligen stöttade sitt lag.
Hundratals hade gjort utflykten till Eslöv och ytterligare hundratals handbollsintresserade från närområdet slöt upp.
Det kokade i hallen när matchen drog igång.
Tyvärr, för H65:s del, blev det en mörk historia. Förlusten skrevs till slut till 23-41. 18 bollars försprång för Partillelaget inför returen således – och det måste naturligtvis till ett större mirakel för att det ska gå att vända.

 

Ingenting fungerade.
Laget missade två av tre shoot-outs (det gjorde visserligen gästerna också).
Bara i första halvlek brändes tre straffar – och mängder med lägen.
Försvaret/målvaktsspelet fick ingen träff alls.
Lägg därtill att 50/50-duellerna, ramträffarna och allt annat inom marginalerna som måste vinnas – vanns av Sävehof.

Efter tio minuter stod det 4-6 på tavlan och adrenalinet kokade.
Sedan rasade allt.
6-9 blev till 7-16, trots dubbla timeouter från tränare Ola Månsson. 10-21 i paus innebar att matchen var körd, men inte nödvändigtvis finalen. Nog skulle det gå att hämta in ett på bollar för att kunna få vitring inför returen?


Men icke.

Istället blev det en brutal överkrning, 23-41 och Mission Impossible.
Cassandra Tollbring fick priset som matchens lirare och Ida Gullberg som fansens favorit. Om något blev det en påminnelse om vad som krävs för att kunna rucka ett Sävehof i ett framtida slutspelssammanhang.

 

Nästa uppgift: LUGI på hemmaplan den 7 mars. Då i Sporthallen i Höör.

 

Foto: MN Photo

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Damer Elit, 16/03 13:56 
Damer Elit, 14/03 14:34 
Damer Elit, 12/03 21:45 
Damer Elit, 07/03 23:11 
Damer Elit, 27/02 17:18 
 
Centrala Partners SHE
Våra partners