H 65 Höör - IF Hallby HK | 7 december kl 19:00 | Klicka här för att förköpa din biljett!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HÖÖRS HK H65
Bli medlem i Höörs Handbollsklubb H 65
BLI MEDLEM
Damer Elit
Tung förlust i kvalet mot Valcea
2022-12-05 13:15, Damer Elit

En plats i gruppspelet i European League står på spel i den tredje kvalrundan. Det rumänska motståndet Valcea blev dock för svårt i första matchen.

 

24-31 skrevs förlusten till, efter att det varit helt jämnt i halvtid: 12-12.

– Lite oväntat var det vi som drog upp tempot och jag tycker att vi stod upp bra, säger Ida Gullberg, som blev korad till matchens främsta spelare i hemmalaget.

I början av andra halvlek kom det rumänska lagets ryck. H65 blev straffade med kontringar och omställningar samtidigt som valcea maxade resultatet på de utvisningar som drabbade H65.

Sju bollars underläge inför returen blir naturligtvis väldigt svårt att vända på. Men till helgen ska det göras ett försök.

 

Se intervjun med Ola Månsson och Ida Gullberg här.

 

Damer Elit
Moa Heiman lånas in från Lödde Vikings
2022-11-29 09:00, Damer Elit

H65 Höör breddar truppen.

Från samarbetsklubben Lödde Vikings hämtas mittnian Moa Heiman in.
 
18-åriga Moa Heiman är en nyckelfigur i det Lödde Vikings som tagit sju segrar på åtta matcher som nykomlingar i division två. Under sommar och höst har Heiman, tillsammans med ett par andra Lödde-spelare, kontinuerligt tränat med H65 Höör. Hela tiden med förutsättningen att H65 ska kunna låna in spelarna till truppen om så skulle behövas.
Och nu behövs det.
– Vi har väldigt mycket matcher den närmsta tiden och behöver gå runt på spelare. När Malin Sandbergs axelproblematik medför att hon måste stå över handboll på ett tag kommer Moa Heiman att gå in i laget säger tränare Ola Månsson, som i egenskap av Lödde-bo och tidigare ungdomstränare i klubben följt Lödde Vikings framgångsrika 04-lag en längre tid.
– Moa är klar från och med onsdag och spelar minst året ut i H65. Vi gör det här för att bli bra över tid.
Beskriv Moa som spelare?
– Det är en explosiv mittnia som även kan spela på yttersidor. Hon är en typ som tar för sig och det passar ju bra om man ska gå från division två till SHE.
– Alla spelare som provtränat med oss har klarat sig bra, men just nu är det Moa som passar bäst in. Vi får fler möjligheter som lag och blir inte lika sårbara.
Moa Heiman kommer att ingå i H65 Höörs trupp mot Kristianstad redan under onsdagen.
European League
2022-11-28 12:12

H65 blev lottade till grupp tre i kvalet av EHF European League 2022/23 och det lag som kommer att stå för motståndet är topplaget SCM Râmnicu Vâlcea från Rumänien.

 

Första matchen spelas på söndag den 4:e december med avkast kl 16:00

 

Biljetter till detta drama köper du här på vår hemsida https://h65.ebiljett.nu/List/Events

 

Matchvärd är Stenskogen 705

Damer Elit
Storseger i kvartsfinal ett i ATG Svenska Cupen
2022-11-28 07:57, Damer Elit

Ett skadeskjutet och sjukdomsdrabbat Skara gästade Höör under söndagskvällen.  Trots det höll de jämna steg med H65 en bra bit in i andra havlek.

Sedan tryckte hemmalaget på gasen och skaffade sig en tiobollarsledning inför returen den 17 december.

 

2-1 efter shootouts var ställningen när bröderna Gomér blåste igång den första av två kvartsfinaler (hemma/borta-möten) i ATG Svenska Cupen.

precis som i seriespelet för några veckor sedan slutade det med en tiobollarsseger. Då 34-24, nu 35-25.

 

Skara kom med blott tre utespelare på bänken och gick hårt på sina förstalina. Det höll i trekvart, sedan ryckte H65 undan.

Hemmalaget ledde större delen av matchen, delvis på grund av att Leila Melcher i holken hade en riktigt bra dag. Räddade hon inte frilägen så knep hon straffar och belönades sedermera rikligt för insatsen; en present från Stenskogen 705.

 

Bland utespelarna var det ingen som riktigt hade dagen. Alla nötte på godkänt och lite till, utan att för den sakens skull glänsa.

Snarare var det ett maskineri som matade på, sakta men säkert. Cassandra Tollbring fick mycket speltid och tog ett stort steg framåt formmässigt. Underarmsskottet och strafftekniken sitter där perfekt. Nu är det bara tempot i fötterna och skallen som ska till – och känner vi "Cassie" rätt kommer formen bli bättre för varje match.

 

Skara hade en bra bit in i andra halvlek ordentligt häng. Blott en boll efter i målprotokollet.

Men då tog orken och energin så sakteliga slut – samtidigt som Ola Månsson kunde slänga in en joker som Emma Nuhanovic, som skördade frukten efter det att de andra nötte ut Skaraförsvaret.

Retur den 17 december alltså. Därefter är det "fri lottning" mellan semifinallagen.

 

Se intervjun med Ola Månsson och Magnus Frisk här.

 

Se intervjun med Leila Melcher här.

 

Foto: MN PHOTO

Damer Elit
Publikfest – men bitter förlust i tidiga seriefinalen
2022-11-24 21:59, Damer Elit

700 åskådare, härlig stämning och SHE:s två bästa lag.
När krutröken lagt sig stod IK Sävehof som segrare. Siffrorna skrevs till 26-31 (12-14).

 

I SHE:s toppmöte mellan två lag som gått helt rent de första fem omgångarna blev det länge så jämnt och spännande som den stora publiken hoppats på. Tyvärr, för H65 Höör, var det Sävehof som var starkast när allt stod och vägde med kvarten kvar.
Partillelaget ledde med två bollar i paus, men efter en ordentlig kraftsamling vände H65 på steken med fyra raka mål i början av andra halvlek. Sävehof jobbade sig ikapp omgående och inför slutkvarten var det helt jämnt.

 

Ute på banan var det två väldigt jämna lag.
Gästerna hade dock en landslagsmålvakt i Johanna Bundsen som visade härlig form – och svarade för flera strålande frilägesräddningar, straffräddningar och det mesta därtill. Trots att Josefine Hultberg Dahlgren fick pris som matchens lirare i H65 vann Bundsen målvaktskampen.
Välförtjänt för Sävehof som till skillnad från H65 Höör hade...
– Spetsen. Vi gör en fullt godkänd match, men det räcker inte när man möter Sävehof. Vi hade behövt vara riktigt bra och lite spetsigare för att ha en chans, analyserar coach Ola Månsson.

 

H65-tränaren fick se sitt lag tappa matchen på upploppet.
Sävehofs spanska landslagsess Carmen Martin (sju mål) svarade för flera strålande prestationer. Och så Bundsen i holken då. Däri låg spetsen.
– Försvarsmässigt gjorde vi det långa stunder bra, ändå blev det 31 insläppta. Framåt var det ingen som hade en toppendag. Ingen gjorde en sådan där toppmatch. Kanske för att jag inte tränat dem för att vara just där just nu, men sådant kan ju ske ändå, så Månsson.
– Ida missade något läge för mycket. Bellen körde fast lite för mycket. Emma Jönsson kom inte riktigt igenom på sina genombrott. Cassandra Tollbring har inte tempot i sig helt ännu. Jag är nöjd med mycket – men det är som sagt inte nu vi ska vara i form. Så tänker säkert Sävehof också, men idag hade de ändå mer spets än oss.

 

Tid för att deppa ihop finns det inte. Chans till revansch kommer redan på söndag då det ska spelas kvartsfinal i Svenska Cupen, hemma mot Skara.

 

Foto: www.nissenilsson.se

BLI MEDLEM
 
Centrala Partners SHE
Våra partners