SÄKRA DIN PLATS PÅ LÄKTAREN TILL SÄSONG 2024/25 | KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL VÅRA KORT!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HÖÖRS HK H 65
Info Svensk Handboll angående coronaviruset
2020-03-11 10:29
Text uppdaterad tisdag 17 mars 16:58

Observera att denna information och dessa beslut gäller i nuläget och tillsvidare. Läget kan snabbt förändras och tagna beslut och rekommendationer kan komma att ändras med kort varsel.

För aktiviteter längre fram än de som beskrivs nedan bevakar vi utvecklingen och fattar fortlöpande beslut.

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer.

 

TÄVLINGSVERKSAMHET

Seriespel; seniorer och ungdomar
Från och med den 16 mars klockan 17:00 är alla Svenska Handbollförbundets serier slutspelade och aktuella tabeller fastställs som sluttabeller.

I samverkan med Svensk Elithandboll har Svenska Handbollförbundet beslutat att ställa in omgång 33 i Handbollsligan samt SM-slutspelet i SHE och Handbollsligan. Svenska Handbollförbundets Tävlingskommitté kommer att se över konsekvenserna och lämna förslag gällande vårens upp- och nedflyttningar i det nationella seriesystemet för damer och herrar samt övriga tävlingsrelaterade konsekvenser. Beslut presenteras fredagen den 20/3.

Beslutet gäller också alla seniorserier, även de som administreras av distrikten, samt ungdomsserier. Nuvarande tabeller gäller som sluttabeller. För vägledning och stöd med upp- och nedflyttning i distriktens serier, kontakta Svenska Handbollförbundets tävlingsavdelning.

Ungdoms-SM/USM
Svenska Handbollförbundet beslutade fredagen den 13/3 att allt spel i USM under mars månad ställs in. Deltagande i USM innebär resande över hela landet för många ungdomar och oro över ökad allmän smittspridning ligger till grund för det nya beslutet. Vi återkommer om, och i så fall hur och i vilken spelform, vi kan slutföra årets USM.

Sanktionerade ungdomsturneringar
Svenska Handbollförbundet kommer att starta en dialog under kommande vecka med, i första läget, arrangörer av sanktionerade ungdomsturneringar som är planerade i mars/april.

 

LANDSLAG
Internationella Handbollförbundet och Europeiska Handbollförbundet har beslutat att skjuta upp de kvalmatcher vi har framför oss i närtid:

Damer
Damernas EM-kvalmatcher mot Tjeckien, som skulle spelats i Tjeckien den 25/3 och i Skövde den 29/3, skjuts upp till första veckan i juni. Handbollslandslaget.se meddelar att information om återköp av biljetter till EM-kvalet kommer att skickas ut inom kort. 

Damernas OS-kval, som skulle spelas i Spanien den 20-22/3, skjuts upp till juni.

Herrar
Herrarnas OS-kval, som skulle spelas i i Tyskland den 17-19/4, skjuts upp till juni.
Herrarnas play off till VM (hemma/borta i början av juni mot Turkiet eller Ryssland). Inget nytt beslut.

Damer U18
Scandinavian Open som skulle spelas i Norge 27-29 mars är inställt.

I övrigt planerar vi för att kunna genomföra kommande landskamper för samtliga landslag enligt plan. Vi följer utvecklingen och nya beslut kan fattas med kort varsel.

 

TRIM-SM
Vi planerar för att kunna genomföra Trim-SM enligt plan. Vi följer utvecklingen och kan fatta andra beslut med kort varsel.

 

GYMNASIE-SM
Vi planerar för att kunna genomföra Gymnasie-SM enligt plan. Vi följer utvecklingen och kan fatta andra beslut med kort varsel.

 

FÖRENINGSVERKSAMHET - uppdaterad rekommendation

Folkhälsomyndigheten förtydligade fredagen den 13/3 att det i dagsläget inte finns anledning att ställa in mindre lokala sammankomster, så som träningar. Däremot bör man ta i beaktande de råd som Folkhälsomyndigheten sedan söndagen den 15/3 ger grundskolor och förskolor: ”…viss undervisning som idrottsundervisning, kan ha större möjligheter att genomföras utomhus. Undvik de idrottsaktiviteter och andra aktiviteter som inkluderar närkontakt om det är möjligt”. Läs mer på folkhalsomyndigheten.se >>

Svenska Handbollförbundet rekommenderar från och med tisdag 17 mars att träningar med laget hålls utomhus och med individuella övningar. Tänk också på att inte göra resor i onödan att den som har sjukdomssymtom inte ska delta.

Gymnasier, högskolor, universitet samt andra högre lärosäten rekommenderas sedan tisdagen den 17/3 bedriva distansundervisning.

Folkhälsomyndigheten har också tagit fram en checklista för den som arrangerar olika typer av sammankomster. Den kan du läsa här >>

 

LÄGERVERKSAMHET

Damer U20 läger på Bosön den 18-20 mars ställs in.

Riksläger - nytt beslut tisdag 17 mars
Svenska Handbollförbundet har idag tisdag 17/3 beslutat att det Riksläger som skulle genomföras den 4-7 april i Halmstad ställs in.

Vi planerar för att kunna genomföra kommande Riksläger enligt plan:

13-16 juni, Riksläger 4 för spelare födda 2003
1-4 augusti, Riksläger 2 för spelare födda 2004

Observera att nya beslut kan fattas med kort varsel.

 

Regionläger – beachhandboll
Vi planerar för att kunna genomföra regionlägren i beachhandboll i maj.

Distriktens läger
Rekommendationen till distrikten är att läger ställs in eller flyttas fram till senare tillfälle.

Parahandboll
Parahandbollens planerade läger i Valjeviken den 28-29 mars ställs in och skjuts upp.

I övrigt planerar vi för att kunna genomföra kommande träningsläger enligt plan. Vi följer utvecklingen och nya beslut kan fattas med kort varsel.

 

RESOR
UD avråder sedan den 14 mars från alla resor till alla länder. Svenska Handbollförbundet rekommenderar från och med fredag 13/3 restriktivitet gällande inrikes resor. Endast verksamhetskritiska resor bör genomföras. Följ UD:s reserekommendationer >>

 

UTBILDNINGAR/KURSER
Svenska Handbollförbundet sanktionerar att de utbildningar/kurser så som exempelvis BAS, TS1, TS2 samt övriga kurser som genomförs av distrikten tillsvidare kan genomföras digitalt, exempelvis via Teams, alternativt skjuts upp.

Svenska Handbollförbundets instruktörsutbildningar/Mastercoach/TS3
Vi planerar att genomföra dessa enligt plan. Vi följer utvecklingen och och nya beslut kan fattas med kort varsel.

 

INTERNA KONFERENSER OCH MÖTEN
Vi genomför konferenser och möten i så stor utsträckning som möjligt digitalt. Måste vi mötas så ska vi undvika större grupperingar. Möten som kan skjutas upp bör skjutas upp.

 

ÖVRIGT

Undvik onödiga kontakter
Handboll är en kontaktsport och den som har sjukdomssymtom ska inte delta i vår verksamhet. Den som är frisk kan delta som vanligt. Däremot rekommenderas att all onödig kontakt mellan och inom lagen/lagledningen/domare och funktionärer begränsas. Vi tar inte i hand innan/efter match utan väljer att hälsa på och tacka varandra genom exempelvis en uppsträckt hand, hälsning med fötterna, applåder, nickningar eller på annat sätt.

Distrikt och föreningar
Distrikt och föreningar fattar, bortsett från de beslut vi här publicerat, fortsättningsvis beslut gällande den egna verksamheten och kan uppmana personer/publik/spelare/ledare/medarbetare att inte besöka handbollsevenemang/-träningar/-matcher. Vi vill be distrikt och föreningar att hålla sig uppdaterade via folkhalsomyndigheten.se om det rådande läget.

Arrangemang
Regeringen har onsdag 11 mars fattat beslut om att inga arrangemang ska arrangeras med fler än 500 personer totalt.

Folkhälsomyndigheten meddelade fredag 13 mars att det i dagsläget inte finns någon anledning att ställa in mindre lokala sammankomster, så som träningar. Fortsättningsvis gäller att: distrikt och föreningar fattar enskilda beslut gällande den egna verksamheten.

Folkhälsomyndigheten gick under fredagen den 13 mars ut med information till arrangörer: Riskbedömning av evenemang och sammankomster med anledning av covid-19: För evenemang och sammankomster rekommenderas riskbedömning före genomförandet för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta riskreducerande åtgärder: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-arrangorer-av-evenemang/

 

ALLMÄN INFORMATION
Folkhälsomyndigheten har höjt risknivån till den högsta – mycket hög risk för samhällsspridning i Sverige.

Folkhälosmyndigheten råder sedan den 16 mars befolkningen att inte besöka våra äldre och personer över 70 år rekommenderas undvika sociala kontakter under en tid framöver. Den som, i Stockholmsområdet, kan bör arbeta hemifrån.

Alla med symtom på förkylning och/eller luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. 

Minska smittspridningen
Ansvaret på den egna individen är stort. Läget innebär att det är viktigt att var och en med symptom, även milda, begränsar sociala kontakter där smitta riskerar att överföras. Det gäller både i arbetslivet och i privatlivet och kan bidra till att minska spridningens omfattning. För att så mycket som möjligt bromsa en spridning i samhället vill Folkhälsomyndigheten påminna allmänheten om vikten av en god handhygien. 

Den som har sjukdomssymtom ska stanna hemma. De symtom som rapporterats är framförallt feber och hosta. Även andningspåverkan, snuva, halsont, huvudvärk, illamående, muskel- och ledvärk är vanliga symptom. Vid lättare sjukdom behöver man inte göra mer än att stanna hemma, men den som behöver sjukvårdsrådgivning ska kontakta 1177 via telefon. Den som har symtom ska stanna hemma så länge man har symtom och ytterligare två dagar efter tillfrisknande.

Håll dig uppdaterad
Fortsatt gäller att vi ber att samtliga håller sig uppdaterade via folkhalsomyndigheten.se och agerar enligt myndighetens rekommendationer. Läget kan förändras snabbt.

Folkhalsomyndigheten.se >>

Svenskar utomlands
Befinner du dig utomlands? Se till att du står med på svensklistan >>

 

ALLMÄNNA RÅD FRÅN FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN
Det bästa sättet att skydda sig och andra mot att bli sjuk är att undvika nära kontakt med sjuka människor. Det finns några allmänna råd för att undvika smitta:

Tvätta händerna ofta
Smittämnen fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

Hosta och nys i armvecket
När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna.

Undvik att röra ögon, näsa och mun
Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun. En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ögon, näsa och mun.

Stanna hemma när du är sjuk
Stanna hemma när du är sjuk. På så sätt undviker du att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

Handsprit
Om tvål och vatten inte finns tillgängligt, kan man använda handsprit med minst 60 % alkohol. Tvätta alltid händerna med tvål och vatten om händerna är synligt smutsiga.

 

Vi fortsätter att bevaka utvecklingen och uppdaterar informationen fortlöpande vid nya råd, rekommendationer och beslut.


Nyhetsarkiv
Kvartsfinal 52024-04-27 16:45
USM STEG 42024-03-15 14:21
2024-02-20 14:56
USM F162024-01-14 13:53
USM FÖR F182024-01-01 14:48
2023-12-23 12:06
BESTÄLL DIN MATCHTRÖJA2023-12-09 09:57
ALLA TILL ESLÖV!!2023-11-14 12:40
FULL POTT!!2023-10-15 09:17
USM för F142023-10-10 10:01
USM FÖR P142023-10-05 18:31
ÄNTLIGEN HEMMAMATCH2023-09-27 10:00
H65s herrar match i Lund2023-09-26 19:41
USM för F162023-09-26 18:41
USM FÖR F182023-09-21 20:47
ÄNTLIGEN HEMMAMATCH 2023-09-14 07:40
Handbollens dag2023-09-14 07:39
Göteborgscup 20232023-09-10 14:31
Emma gör comeback2023-08-31 17:18
Årsmöte 20232023-08-17 11:38
Silversäsongen över2023-05-28 20:20
Seger i SM-final ett2023-05-21 21:05
Jans hörna april 20232023-04-19 14:30
USM steg 42023-03-24 10:54
Tack till våra partners2023-02-27 07:18
Prova på handboll!2023-02-17 17:00
USM för F162023-01-18 10:43
Tack för detta året!2022-12-31 11:59
H65 ÖPPNAR FRITIDS 2022-12-21 13:01
European League2022-11-28 12:12
Regler för fotografer2022-11-23 22:35
Rysarmatchen2022-11-17 06:59
H65 spelare i final2022-11-16 07:16
Skadevi Cup i Skövde2022-11-03 20:05
USM F142022-10-10 14:32
ALLA TILL HALLEN2022-10-06 09:13
USM för F162022-09-28 22:57
USM F18 i Sporthallen 2022-09-23 07:43
Klubbfotografering 12/102022-09-20 14:32
SKÅNEDERBY!2022-09-20 10:45
Alma storfavorit2022-09-14 21:54
SHE HEMMAPREMIÄR2022-09-11 18:48
Premiärseger mot Skuru2022-09-07 20:09
Seriestart2022-09-05 16:28
Guld i Öresundscupen !2022-09-04 18:13
ATG Svenska Cupen2022-08-18 16:20
Säsongskort 2022/232022-08-15 14:05
Träningsmatch2022-08-13 10:39
Åhus Beachhandboll 20222022-07-21 20:07
H65 Invitational 20222022-06-08 19:39
Akut omhändertagande2022-05-24 07:07
Årsmöte 20222022-05-18 09:48
Vårmarknad på Nya Torg2022-05-18 08:21
Semifinal 3 2022-05-03 08:07
H65 Invitational 20222022-04-15 20:46
Kvartsfinaldrama 42022-04-13 06:33
F15 vann sin serie2022-04-05 11:49
F16 vann sin serie2022-04-04 15:20
DAGS FÖR SLUTSPEL !!2022-03-22 12:35
BORTAMATCH MOT ÖNNERED2022-03-17 11:14
USM för F14/07 steg 42022-03-15 00:03
Helgens hemmamatcher2022-03-12 09:14
LADDA UPP INFÖR MATCHEN2022-03-08 07:36
Hemmamatch mot Skuru2022-02-23 09:43
Sammandrag för F102022-02-20 14:49
ALLA TILL LUND !!2022-02-10 18:00
2022-02-09 18:00
USM för F142022-02-04 09:43
#viställerupp 2022-02-03 17:52
Premiär för H65 Vlogg2022-02-01 07:52
#viställerupp promenad2022-01-26 12:11
USM F18 Steg 32022-01-21 07:57
SHE hemmamatch !2022-01-17 17:53
Helgens hemmamatcher2022-01-14 10:50
Sammandrag i Sporthallen2022-01-09 18:35
GAMEDAY !!2021-12-26 10:17
God Jul !2021-12-26 10:08
Hemmamatch mot BK Heid2021-12-21 22:10
Perfekta julklappar !2021-12-15 15:53
Helgens matcher2021-12-10 09:14
Lyckad julmarknad 2021-12-03 09:52
Helgens matcher2021-12-03 09:38
2021-11-22 21:42
Mellanskånsk drabbning!2021-11-18 21:24
2021-11-17 19:48
2021-11-12 17:14
Framtidens domare2021-11-07 11:03
2021-11-03 09:28
2021-10-28 10:37
Årets första SHE-seger2021-10-27 20:58
Ledarmöte 28/92021-09-28 16:13
SHE seriepremiär2021-09-16 09:12
JANS HÖRNA2021-09-15 19:00
USM i Höör !2021-09-14 21:09
Returmöte mot BK Heid2021-09-09 15:38
Shoot-out2021-08-13 13:13
Gameday!2021-08-13 13:11
Livesändning av matchen2021-08-12 14:36
2021-05-30 10:17
2021-05-29 10:17
SM-final 3:5 uppskjuten2021-05-15 17:22
VI ÄR I SM FINAL !!!2021-05-07 19:33
Derby mot Lugi2021-03-09 10:36
Hemmamatch mot Boden2021-02-05 13:51
Vi ställer upp2021-02-03
Jomi Disinfector2020-10-06 15:41
IMPONERANDE SERIESTART!2020-10-02 21:10
F06 & F07 Adventure Race2020-08-24 09:47
Årsmöte 20202020-08-08 12:03
DoGoodEL 2020-07-03 14:43
Inte ensam aldrig glömd2020-05-26 09:35
Årsmötet senarelagt2020-05-13 12:34
Starka tillsammans!2020-04-06 10:13
Supporterbuss Lund 16/22020-02-10 15:26
De va la gött2020-01-20 20:35
Guld i Hallbybollen 20202020-01-08 09:26
Bli H65 volontär2019-12-12 11:34
Save the date!2019-11-05 14:45
HSK 13/142019-10-02 10:25
H65 samverkar med BRIS2019-08-07 11:13
Årets komet i SHE!2019-05-08 11:38
Handbollsstart för F 112018-09-25 11:06
Var med och stöd H 652018-09-06 13:43
Årsmöte 20182018-05-23 11:53
Seger i semifinal ett2018-04-15 19:15
NYHET! La bomba-korven2018-02-21 11:17
Shoot it live2010-12-11 20:33
 
Centrala Partners Handbollsligan Dam
Våra partners