NÄSTA HEMMAMATCH | H 65 Höör - Skara HF | ons 17 April 19:00 | Förköp din biljett här!
HÖÖRS HK H 65
| ELITLAGET
Åttabollarstriumf mot Hallby
2022-12-07 21:49

Med 33-25 slogs nykomlingen Hallby Handboll tillbaka.

En bekväm seglats från början till slut.

Hallby är alls ingen dålig nykomling. En av de bättre de senaste åren rentav, och det var med respekt detta motstånd tog sig an.

I mål fick Leila Melcher förtroendet från start och inledde med att hålla nollan i drygt sex minuter. Dessförinnan hade H65 gjord tre mål och skaffat sig ett grepp som man sedan egentligen aldrig släppte.

Få lag har sådan hög klass på H6-positionen som H65 Höör. När inte Ida Gullberg petar in straffar, hittar nätet från dödvinklar och stjäl bollar i försvaret gör Johanna Östblom samma sak. När H65 gock från 9-7 till 13-7 20 inuter in i matchen var det Östblomskan som svarade för fyra raka pytsar. Tillsammans stod högersexspringarna för tolv mål denna afton.

Avsaknaden av vänsterhänta Malin Sandberg märks ibland på nio meter och den här dagen saknades även "Bellen" som skadade handen i mötet med Valcea.

Det vägdes upp av intensivt växelspel där exempelvis Emma Jönsson med sin kraftfulla och bestämda stil rönte stora framgångar mot smålänningarnas höga och offensiva försvar.

Glädjande var det speciellt att Michaela fransson var tillbaka på banan. I båda andall och försvar minsann. Två mål och två utvisningar noterades Vinslövsvirituosen för och blev bättre ju längre matchen led. Gudarna ska veta att "Frallan" kämpat för att åter stå på banan.

I andra halvlek seglade H65 ifrån tidigt. 14-11 i paus blev på nio minuter till 21-14.

Då var det inte mycket till spänning över, men det fanns gott om andra attribut i denna handbollsmatch.

Ibland är det nämligen värt halva entrépengen för att se Emma Nuhanovic spela handboll. Man kommer lätt att tänka på Muhammed Alis klassiska citat: "Sväva som en fjäril, stick som ett bi".

Sju mål idag och gott om assists. "Juggeblodet" bublade, som hon själv skulle uttryckt det...

Segersiffrorna skrevs till 33-25 och i SHE är nästa uppgift Kungälv på hemmaplan onsdagen den 14 december klockan 19. Missa inte att ladda upp inför julen med handbollspropaganda.

Men dessförinnan väntar en utflykt till Rumänien, fylld med bragdpotential, och returmöte med Valcea.